4.5.06

ALTERNATIVA 205


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

La taula-forum de dissabte a Renau (17h.CASAL) per a parlar del futur de TOTA LA CONCA DEL GAIÀ, el seu Parc Natural del Gaià i la Seva Mar. Cal que hi vagi algú de cada poble. És molt important participar-hi. Confirmeu l’assistència.

0) COSULTA POPULAR

-“Los vecinos de Torredembarra, a favor de proteger el espacio de Muntanyans II
Alternativa Baix Gaià realizó el sábado una consulta popular no vinculante
A. Rosa | arosa@diaridetarragona.com

La ciudadanía de Torredembarra se pronunció este pasado sábado acerca del Plan Parcial Platja dels Muntanyans II, mostrando su deseo de que los terrenos afectados acaben siendo protegidos. Eso es al menos lo que se desprende del resultado de la consulta popular no vinculante que organizó Alternativa Baix Gaià el sábado y en la que 1.172 personas mostraron su acuerdo con la preservación de dicho espacio.

A pesar de que el carácter de esta consulta popular no era vinculante, la formación de ABG, liderada por el concejal de Medi Ambient del Ayuntamiento, Lluís Suñé, confía en que pueda tener algún efecto de cara a conseguir la preservación de la zona húmeda de los Muntanyans. (...)

-pobleviu.org ha publicat el comunicat amb una imatge.

-Nota de premsa
L’Alternativa Baix Gaià felicita al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Medio Ambiente l’anunci de compra dels terrenys afectats pel Pla Parcial Muntanyans II
Desde l’Alternativa Baix Gaià volem felicitar i agraïr al Departament de Medi Ambient i Habitatge i al Ministerio de Medio Ambiente l’anunci, fet aquest migdia a Madrid, de la compra dels terrenys afectats pel Pla parcial Muntanyans II. Tal i com han dit els responsables dels dos Departaments, l’acord econòmic encara no està tancat definitivament, però que la voluntat es que els propers dies o setmanes es tanqui el procés de compra iniciat a finals del mes d’agost de l’any passat entre el fins ara Conseller Salvador Milà i la Ministra Narbona, un procés de negociacions que no ha estat fàcil pel Departament de Medi Ambient, per les presions exercides per els sectors favorables al desenvolupament del Pla Parcial Muntanyans II.
En aquest acord de compra volem agraïr especialment el treball que han fet, i encara estan fent, Iniciativa per Catalunya Verds, la nostra diputada, Dolors Comas, el Director de Medi natural, Ramón Luque, el nou Secretari de Medi Ambient, Ricard Fernàndez, el Delegat de Medi Ambient a Tarragona, Josep Lluís Pau, el fins ara Conseller de Medi Ambient, Salvador Milà i l’actual Conseller de Medi Ambient Francesc Baltasar.
Esperem estar en condicions d’anunciar els propers dies l’aturada definitiva del Pla Parcial Muntanyans II i de l’inici del procés d’incorporació dels terrenys a l’Espai d’Interés Natural (EIN) Muntanyans.
Alternativa Baix Gaià - EPM
Lluís Suñé – 696 363 328
1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com http://alternativabg.blocat.com

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

4: DIJOUS A L’AUCA. Vídeo sobre els okupes de Pamplona. 21h
6: Taula PEL GAIÀ a Renau
7 i 14: Curs de restauració de construccions de pedra seca (cal apuntar-se al 977641672)
12 i 13: trobada de contacontes dels PPCC
12: Dia de la fibromiàlgia. Mecadet a pl. Monges.
12, 13 i 14: Teatre al Casal (Nus)
13, 20 i 27: Taller de ball folk. ABPT.
13: PERMANENT DE L’ABG
14: EXCURSIÓ ALS MUNTANYANS
19: I Jornada de salut. Casal
20: EXCURSIÓ A TERRES DE L’EBRE
23: PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA BG ÉS COMARCA A TORREDEMBARRA 20H
25: 20:30h presentació del llibre sobre Ferran de Querol
27: PERMANENT DE L’ABG 12H
27: PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA BG ÉS COMARCA A LA RIERA?
31: ASSEMBLEA OBERTA 22H

6) L’ABG S’EN VA A LES TERRES DE L’EBRE (D’EXCURSIÓ)

L'excursió es dissabte 20 de maig i inclou visites a Gandesa, Corbera, trinxeres i dinar tot per 10 euros. La Sortida seria a les 8 del matí de les piscines d'Altafulla, però també es podria fer una parada a Torredembarra, Creixell i Roda si us apunteu i ho difoneu. Això sí caldria saber, el més aproximat possible, pel proper 10 de maig quantes persones s'apunten.
ALTRES HERBES
1) “TEATRE A TORREDEMBARRA. Casal Municipal. Dies 12 i 13 a les 10 de la nit i 14 a 2/4 d’una del migdia El GRUP D’AFICIONATS A L’ART posarà en escena l’obra de Joan Carles Cardona Romanos CONVERSES AL VENT.”
2) Nus: “Sortida al Teatre, diumenge 28 de maig al Teatre Condal .Hop!era.(Amb Toni Albà). Data límit per pagar les reserves : 13 de maig a Perruqueria ANNA . Tlf. 977.64.07.08 i 977.64.00.63 (Joan Porta ). “

3) “Us fem arribar la programació de la última activitat de la Fundació. Es
tracta de 5 sessions amb característiques de seminari sobre democràcia i
socialisme. Esperem la vostra participació.

Dissabte 13 de maig del 2006 10h
Problemes actuals per a una concepció materialista de la realitat
Amb José Manuel Bermudo

Dissabte 10 de juny del 2006 10h
L'arrel comú de les esquerres a Catalunya.
Amb Isidre Molas

Dissabte 7 octubre del 2006 10h
Les aportacions dels darrers 30 anys al pensament transformador.
Amb Francisco Fernández Buey (...)”