9.5.06

ALTERNATIVA 206

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Records als Verds, als companys de la Garrotxa i al Pere d’Arbúcies! Queda pendent el partidet de futbol.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com http://alternativabg.blocat.com

2) “ Un espai per als joves (...) confirma que l’espai que fins ara ocupaven els càntirs, bàsicament provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol, es destinarà a la joventut. D’aquesta manera, el col•lectiu juvenil de Torredembarra guanyarà una sala del casal municipal per reunir-se. D’aquesta manera també se solucionarà el problema de falta d’espais de reunió de diferents col•lectius.” Del Punt

3) “(...) El Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra ha donat a conèixer la Guia d’allotjaments, restaurants i rutes per Torredembarra. Precisament, els deu municipis que integren el Baix Gaià, Salomó, Vespella de Gaià, El Catllar, La Nou de Gaià, La Pobla de Montornès, La Riera de Gaià, Altafulla, Torredembarra, Creixell i Roda de Barà han presentat l’opuscle sobre la seva oferta turística basada en un seguit de rutes.” (…) del Punt www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1872450
4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

12 i 13: trobada de contacontes dels PPCC
12: Dia de la fibromiàlgia. Mecadet a pl. Monges.
12, 13 i 14: Teatre al Casal (Nus)
13, 20 i 27: Taller de ball folk. ABPT.
13: PERMANENT DE L’ABG
13: Cau obert del Escoltes pl. Monges 16h
14: EXCURSIÓ ALS MUNTANYANS 10:30h a cal Bofill.
18 fins 3 de juny expo dels Escoltes al Castell.
19: I Jornada de salut. Casal
20: EXCURSIÓ A TERRES DE L’EBRE
23: PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA BG ÉS COMARCA A TORREDEMBARRA 20H
25: 20:30h presentació del llibre sobre Ferran de Querol
27: PERMANENT DE L’ABG 12H
27: Macro festa dels Escoltes tarda i nit Torredembarra
31: ASSEMBLEA OBERTA 22H

5) La campanya “BG és comarca” ha sortit com a notícia al setmanari “directa” núm. 2. per cert, aquest setmanari ja reconeix la comarca com a tal en el repartiment de corresponsalies.

6) L’ABG S’EN VA A LES TERRES DE L’EBRE (D’EXCURSIÓ)
L'excursió es dissabte 20 de maig i inclou visites a Gandesa, Corbera, trinxeres i dinar tot per 10 euros. La Sortida seria a les 8 del matí de les piscines d'Altafulla, però també es podria fer una parada a Torredembarra, Creixell i Roda si us apunteu i ho difoneu. Això sí caldria saber, el més aproximat possible, pel proper 10 de maig quantes persones s'apunten.

7) Dimarts a les 21h fem una reunió amb Unió de Pagesos.

8) “Hola, bon dia! Des de Torredembarra aquest any acollirem tres infants saharauís per tal que puguin tenir unes bones vacances aquest estiu. De moment ens manquen dos famílies.
Per tal de fer la màxima difusió, us adjunto la informació sobre aquestes colònies.
El dia 9 de maig a les 20h, a la sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra es farà l'acte de presentació amb la Regidora de Benestar Social, Polítiques d'Igualtat i Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils, la sra. Rosa Ma López i Portilla i el Regidor de Joventut i Cooperació de l'Ajuntament de Torredembarra, el Sr. Lluís Suñé Morales. Moltes gràcies, S. B.”

8) “Hola, bona tarda, Des dels Punts d'Informació Juvenil de Torredembarra, Creixell i Roda de Barà estem organitzant una sortida a la Warner Bros de Madrid. 16-18 JUNY S.” INFO: pij@torredembarra.org

ALTRES HERBES
1) “TEATRE A TORREDEMBARRA. Casal Municipal. Dies 12 i 13 a les 10 de la nit i 14 a 2/4 d’una del migdia El GRUP D’AFICIONATS A L’ART posarà en escena l’obra de Joan Carles Cardona Romanos CONVERSES AL VENT.”
2) Nus: “Sortida al Teatre, diumenge 28 de maig al Teatre Condal .Hop!era.(Amb Toni Albà). Data límit per pagar les reserves : 13 de maig a Perruqueria ANNA . Tlf. 977.64.07.08 i 977.64.00.63 (Joan Porta ). “

3) “La consulta, la primera d’aquest tipus que es fa a Catalunya, és una de les eines previstes per l’ Observatori del Paisatge per implicar la societat en la gestió i planificació del paisatge. Durant la redacció del catàleg de paisatge, ja s’han utilitzat altres eines de participació ciutadana com ara les entrevistes directes als principals agents socials implicats en la gestió del paisatge.
Els catàlegs de paisatge, creats per la Llei de paisatge de Catalunya, són els documents tècnics que identifiquen els valors dels paisatges catalans, n’avaluen l’estat de conservació i estableixen els objectius de qualitat que han de complir i les propostes per assolir-los. L’Observatori elaborarà set catàlegs de paisatge, un per a cadascuna de les regions en què s’organitzarà Catalunya (Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines, Plana de Lleida, Regió Metropolitana de Barcelona i Terres de l’Ebre). Per a fer-los, l’Observatori ha establert convenis amb grups de recerca de diverses universitats catalanes i ha constituït equips interdisciplinars. El catàleg de paisatge del Camp de Tarragona s’està elaborant des de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Girona i es presentarà al llarg del proper mes de juny. (...) Accés a la consulta del Camp de Tarragona: www.catpaisatge.net/participacio “

4) Del Baix Gaià tenim una persona que hi anirà. Estaria bé que algú més s’animés. Contesteu aquest correu...
“III TROBADA POPULAR INTERCOMARCAL Valls, 13 de maig de 2006
El proper dissabte 13 de maig tindrà lloc a Valls la III Trobada Popular Intercomarcal que reuneix a col•lectius, candidatures i entitats transformadores de les comarques del Camp de Tarragona, Penedès i Garraf. Les Trobades Populars Intercomarcals s’originaren amb l’objectiu de conèixer les diferents lluites i activitats que es duen a terme als nostres territoris, i d’aquesta manera vertebrar actuacions, estratègies i iniciatives comunes per fer front als problemes que compartim.
(...)
11.00 – 11.30.- Presentació de la III Trobada Popular Intercomarcal
11.30 – 14.00.- Grups de reflexió i debat simultanis
- Transgènics
- Especulació
14.00 – 16.00.- Dinar
16.00 – 18.00.- Plenari conjunt i conclusions

Telèfon de contacte 625 111 307 (Gerard)”

5) Al Catalunya d’aquest mes es fan ressò de la darrera mobilització pel cabal ecològic del riu Gaià.

6) “Entrades de Lluís LLach ja a la venda

Us informem que ja són a la venda les entrades anticipades per al concert de Lluís LLach del proper dia 2 de setembre, dina la programació d'actes de la Festa Major de Santa Rosalia 2006.

Les podeu adquirir a les oficines del Patronat de Cultura, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i dilluns de 17 a 19 h.
El preu de l'entrada és de 15 € anticipada i 18€ a taquilla (el mateix dia del concert).

Per a més informació: 977-643888”

7) “http://perso.wanadoo.es/jordiplap/elraco.htm us envio l'adreça d'aquesta curiosa web que parla, i opina, sobre l'actualitat política i social de Torredembarra. Salut!”