5.7.06

ALTERNATIVA 218


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Diumenge 9 de juliol a les 18h berenar-sopar de la candidatura de Torredembarra de l’Alternativa. Cal que confirmeu la vostra assistència abans de divendres a la nit a l’Auca. Preu: 10 euros.

0) L’ABG va PRESENTAr LA PROPOSTA PER A MANCOMUNAR ELS SERVEIS DEL BAIX GAIÀ a la Nou. Va sortir al Diari de Tarragona el diumenge i el dilluns. La presentació es va fer al Casal perquè el regidor de CiU que ens havia d’obrir la sala es va “oblidar” de nosaltres. Més informació al telèfon 696363328 o al nostre correu electrònic alternativabg@gmail.com

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Les activitats són gratuïtes i no cal inscriure’s.
Tots els dies festius i caps de setmana, als matins, de 10 a 14
Punt d’informació sobre l’EIN (Espai Interès Natural)
Restarà obert de 10 a 14 h a Cal Bofill i al migdia es faran 2 projeccions de l’audiovisual “Els Muntanyans l’última platja”
Tots els dissabtes al matí
Casal infantil dels Muntanyans
Es tracta d’un programa al voltant de la natura de l’espai natural obert a totes les nenes i els nens interessats en els animals.
8 a 12 anys
Per més informació sobre les activitats a Torredembarra:
Tel 977 641 672, litoral@gepec.org o a Cal Bofill Centre d’Activitats Mediambientals (entre el barri de Baix a Mar i el Club Marítim de Torredembarra, a l’extrem nord-est del passeig marítim) Tots els dies de 10 a 14 hores. http://www.gepec.org/muntanyans”
Jordi

3.- “Ahir hi va haver la presa de possessió dels nous membres de la Junta de Govern del Patronat Municipal de Turisme: A part del Regidor Maurici de Turisme que presideix el Patronat, vàrem entrar pel PSC la Susanna, per ERC el Gerard, pel GIT el Pijuan, per l'ABG jo mateix, per CiU el Joan Girol, pel VUT el Siscu Ortiz, i Finalment pel PP l'Anna Marín (que no va assistir per estar de vacances). La previsió era de reunió tranquil•la però hi va haver algun cop de mar.
El primer tema important després de la constitució va ser el tema del trenet turístic, el pressupost de despesa era de 29.000€, segons varen informar es va organitzar un concurs on s'hi van presentar cinc empreses, però finalment va ser declarat desert, per manca d'ajust a les condicions proposades. De fet va ser providencial ja que la proposta que jo portava era de cancelar el projecte per clara competència al servei de bus municipal. Hauríem de prendre nota per proposar no transferir aquest fons al Patronat de Turisme des de l'Ajuntament i estudiar amb aquest estalvi, més una nova aportació, crear una nova línia de bus cara al proper any, per a poder distribuir millor els itineraris i horaris.
El següent tema va ser la presentació de la Guia d'activitats turístiques. Aquestes són coses que el Regidor té sota la seva responsabilitat però en dóna compte al Patronat. Vaig fer notar la quantitat d'actes netament culturals, realitzats sense la coordinació amb el Patronat de Cultura. Hi va haver un inesperat debat sobre aquest tema i el tècnic va comentar que seria una bona idea la col•laboració i coordinació d'activitats entre els Patronats de Cultura i Turisme. En aquest mateix punt vaig criticar l'absència del català en la programació cinematogràfica programada íntegrament en castellà. Aquí es va produir una agre discussió per part de l’actual VUT, Siscu O. Em vaig mostrar inflexible i tots els membres van estar d'acord en intentar introduïr el programacions futures pel•lícules en català o doblades al català. L'últim tema va ser donar compte de les contractacions temporals d'informadors turístics i coordinador esportiu. Vàrem quedar que les reunions tindrien caràcter mensual, ens veurem l'últim dilluns de mes, per no col•lidir amb altres reunions ja previstes. Propera trobada: 31 de juliol a les 8 del vespre.”
C. M.

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JULIOL
7-8: Jornades interculturals
8: Sortida al Teatre. platja de L’alger de L’Ametlla de Mar . ”La Filla del Mar “ .
reserves : 977.64.07.08 Nus.
9: Sopar d’estiu de l’ABG-Torredembarra
12: 20h Sala Plens Presentació de la nova etapa de la Sínia
13: 19:30h Ple Municipal
14: Vigília festa del Quadre
15: Festa Major. 20h Homenatge al graller Vericat
16: castells 18h
18: a Creixell (1 d’agost a la Torre) X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL INSCRIPCIons Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”
Fins 9 de juliol 19.00 a 21.00 h EXPOSICIÓ La pesca tradicional a Catalunya Cal Bofill CESM
21: 11.00 h Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726
28: 20.00 h Cal Bofill CONFERENCIA CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo A càrrec d’Antonio Díaz

&.- II Trobada Trobada de CUP-Vilafranca (8 de juliol) www.cupvila.org Salutacions des del baix gaià!

7.- L’informe de Greenpeace (amplíssima difusió als mitjans) avala les tesis a favor de no construir a Muntanyans II.

8.- Ja són al carrer els darrers Fulls de la Torre i d’Altafulla. Els podeu recollir a l’Auca.

9.- Dilluns presentem una moció al Consell Comarcal a favor de salvar Muntanyans II.

ALTRES HERBES

1) “ToöO.............us trameto l'enllaç al web del GEPEC on podeu baixar-vos les alegacions presentades a la Xarxa Natura 2000 respecte les comarques de TGN.....................................a viam si cola alguna cosa!!!
http://www.gepec.org/ftp/XN20002.pdf”

3) “AGENDA XXL FREELIFE SESSIONS 9 DE JULIO. DOMINGO 17h. EN SALA APOLO Rap: ZATU (sfdk) + RAPSUSKLEI + HAZHE + OSE (panzers) + CHOJIN
+ DR. LONCHO + FUETHEFIRST + ERIK B + METRO & SOYEZ + SIKO +
GENIOS DE LA CACHIMBA DJ's: KUTTIN MONKEYS + DJ DESTRO Graffiti: ASTRO + MAKER+ SACKE + RONWE+ HECK Break: NONAMEDS CREW 15€>
FRE
ELIFE.jpg> ENTRADAS ANTICIPADAS EN: Bunker, AllStars OFERTA ESPECIAL LIMITADA EN: www.atrapalo.com

4) “Marxa per la via verda del Baix Gaià" Diumenge, 19 de Novembre a les 10 del matí, a l'estació de tren de la Pobla de Montornès. Itinerari entre l'estació de tren de la Pobla de Montornès i
els 10 ponts de la Riera de Gaià.

5) “El DARP i l'IEC estan classificant els sòls de Catalunya.
http://www.iecat.net/mapasols/Ca/Inici.asp” Ju.

6) Al Pla d'Equipaments Culturals 2005-2007 es contempla la construcció del teatre auditori de Torredembarra per 819.445,68 i algunes actuacions al Casino de Roda.

7) “Algú parlava de desestimar lo de la Via Verda, no us desamineu l'hem de reconvertir com jo fa temps que proposo en ruta verda paral•lela. En referència a lo de la ruta del Gaià completament d'acord (de fet volia fer un article sobre el tema). L'exemple és la ruta del Ter que a més nosaltres podríem connectar amb la ruta del Cister. Des de El Catllar fins a Tamarit ja existeix, de fet existeix tota la ruta (jo la he fet) des de Santa coloma fins a Tamarit.” Salut Fè.

8) “Concentració urgent per Palestina Aquest divendres, 7 de juliol, 19.30h, Plaça St. Jaume Difoneu àmpliament, si-us-plau! Convoquen: Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Plataforma Aturem la Guerra... (veure llista abaix) Es llegirà el Comunicat i es farà un lectura de poemes. També s’han convocat concentracions locals, el mateix divendres, a diverses poblacions arreu de Catalunya, com Sitges, Vilanova, Sant Pere de Ribes …Es poden enviar adhesions al comunicat a sodepau@sodepau.org (ENVIEM L’ADHESIÓ DE L’ABG? JA TARDEM)

9) “Hola companys-es, el proper día 21 de juliol de 2006 i a las 20:00h al carrer Sant Jaume, 15 de Creixell ( casc antic del poble ) s`inaugurarà una exposició de pintura TRIDIMENSIONAL, NAÏF I FOTOGRÀFICA de la nostre benvolguda companya ROSALIA SOLÉ.
Esteu tots invitats per a gaudir d´aquesta obra única.
La companya ROSALIA SOLÉ, va tenir el honor de exposar a una de las d`art mes importants de Canadà i últimament a París.
Us esperem a tots, no hi falteu, quedareu molt gratificats amb aquesta obra única. Salut per a tots. A.” Creixell.