14.7.06

ALTERNATIVA 220


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ ....... BONA FESTA MAJOR!

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- Al taulell de l’ajuntament hem deixat flayers de medi ambient sobre la contaminació lumínica. http://mediambient/gencat.net.

3.- Hem fet arribar a Obres i Serveis la petició dels pagesos d’arreglar el camí de la rasa (del ratxet al roman del sabre) i la sortida a la carretera, que està plena de malesa i no es veu res.

4) “El Ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar ahir la moció, presentada per ICV, que recolza el treball del Departament de Medi Ambient i del Ministerio de Medio Ambiente per adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra
Els grups comarcals d'ICV, ERC, PP i CIU, van donar suport a la moció, entenent com a positiu el fet que es pugui evitar el desenvolupament d'aquest Pla Parcial en zona inundable. El PSC, seguint el criteri adoptat per el partit socialista de Torredembarra, va abstenir-se, argumentant "manca d'informació", "que l'empres té uns drets adquirits", "temor que l'economia municipal de Torredembarra es vegi afectada"...
Moció
ANTECEDENTS DE FET
Atès que els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra es l’únic connector biològic que queda a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans, garantint la connexió del litoral amb els espais de l’interior.
Atès que el desenvolupament urbanístic del Pla Parcial Muntanyans II pot dificultar, encara més, la correcta protecció de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans, augment de la pressió humana, fort impacte visual i l’eliminació de l’únic connector biològic que li queda.
Atesa la voluntat expressada en el plenari de l’Ajuntament de Torredembarra de preservar els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II, per poder-los incorporar a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans.
Atès l’interès d’adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II per part del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i de l’inici de tramitació per que el Ministerio de Medio Ambiente acceptés la proposta d’adquirir els terrenys afectats.
Atesa la voluntat del Ministerio de Medio Ambiente d’adquirir els terrenys afectats, per el Pla Parcial Muntanyans II.
EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS ACORDA:
PRIMER – Recolzar el treball del Departament de Medi Ambient i Habitatge i del Ministerio de Medio Ambiente per poder adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II.
SEGON – Demanar que els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II siguin inclosos a l’Espai d’Interès Natural Muntanyans.
TERCER – Comunicar aquest acord a l’Ajuntament de Torredembarra, al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Medio Ambiente del Govern Central.
Juliol de 2006”

5) 26 DE JULIOL: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.

ALTRES HERBES

1.- “Comença el programa d'activitats destinat als infants del Tarragonès
EL PUNT.. Tarragona.El Consell Comarcal del Tarragonès i els municipis de la comarca, en col•laboració amb l'Obra Social Caixa Sabadell, han organitzat des de juliol fins a setembre un ampli programa d'activitats per als infants del Tarragonès. Aquest divendres es farà a Torredembarra (...)”

2.- “Dolors Comas anuncia que no es presentarà Ò.M.. Tarragona L'únic representant tarragoní d'ICV-EUiA al Parlament, la diputada Dolors Comas, va anunciar ahir que no tornarà a encapçalar la llista ecosocialista per Tarragona i que dóna per finalitzat el seu cicle a la cambra catalana, després de dues legislatures. El 1999 va integrar la llista conjunta de PSC-CpC i ICV, de la qual va ocupar el número 5 i va resultar-ne escollida, i el 2003, en ser cap de llista d'ICV, va fer seu l'únic escó que va aconseguir la formació a la demarcació. «Ja tenia decidit que no m'hi estaria més de dues legislatures i sento que he complert un paper i un cicle polític», va manifestar Comas, que va advocar per cedir el testimoni a altres persones per afrontar un cicle electoral que, amb vista als interessos del seu partit, considera que presenta millors condicions que mai. Comas, això sí, va assegurar que no es retira de la política i va anunciar que participarà activament en la campanya. De fet, va recordar el seu paper parlamentari en la lluita contra el transvasament de l'Ebre o en la implicació en casos com els d'Enron a Móra la Nova o els Muntanyans a Torredembarra (...)”

3) El bloc del toni G. “http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6115”

4) “Queda convocada la Comissió de Comunicació pel proper dimarts 18 de juliol de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’ Ajuntament. CMST (...)”

5) Tenim previst fer la presentació del llibre amb els testimonis dels "Peatons de la història del Baix Llobregat", inicialment pel 4 de novembre.”. En aquest llibre hi haurà un capítol sobre Numen Mestre.

6) “Ja podeu consultar el nou Dragabales, el butlletí del Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera
Editorial el Batec: Volta el món, torna al Born Article : La Diablada del Carnaval d'Oruro , per professor Max Harris Universitat Wisconsin-Madison (Un ball de diables amb parlaments a Bolívia) Opinió: la religiositat popular per Pau Plana Parés Notícies: Festa Major la Riera, Exposició de les falles d'hivern, Un nou llibre sobre diables Contraportada : Video-Clip Ho trobareu a: http://usuarios.lycos.es/diablesriera/draga060706/editorial.htm
Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera www.balldediables.org

7) “Festa del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra 14, 15 i 16 de juliol del 2006
www.grallers.cat/festamajor”