24.7.06

ALTERNATIVA 222


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) “Un dels temes que va sorgir a la darrera reunió de la Comissió d' Economia Municipal i Pressupostos Participatius era que ens calia formació. Hem rebut una oferta formativa del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya que ofereix un Programa de formació. Un dels cursos és sobre els Pressupostos Participatius. Per sol•licitar-ho només ens caldria garantir un mínim de 15 persones, intentariem que fós pel setembre. Ens aniria bé saber la vostra disponibilitat. Contingut del curs Quins àmbits pressupostaris són més idonis per promoure la participació ciutadana. Models de pressupost participatiu. Eines concretes per promoure la participació en el pressupost. Experiències Nombre d'hores 8 Medi Ambient Cal Bofill. Centre d'activitats mediambientals
Ajuntament de Torredembarra Tel. 977 64 16 72 calbofill@ajtorredembarra.org”

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Vandellòs i l'Hospitalet aprova l'ordenança de l'energia solar
R. R.. Vandellòs i l'Hospitalet L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va aprovar ahir definitivament l'ordenança solar municipal. Des d'ahir, el text afecta les llicències atorgades per a noves edificacions, rehabilitacions, reformes integrals i canvis d'usos. Obligarà a incorporar sistemes de captació i utilització d'energia solar tèrmica per produir aigua calenta sanitària i per escalfar les piscines. En el primer cas, només s'aplicarà a les edificacions en què sigui previsible una demanda energètica diària per escalfament d'aigua superior a 160 MJ. En el segon cas, a les piscines que tinguin un volum superior als 100 metres cúbics. Des de fa dos anys, el consistori promou la implantació d'aquests sistemes per mitjà de reduccions de l'import de la llicència. Amb aquesta iniciativa, Vandellòs segueix els passos de municipis com ara Altafulla, Torredembarra (...)”.

3.- Des de la regidoria de medi ambient hem distribuït un tríptic de la Generalitat i altres organismes sobre el reciclatge dels envasos. També s’ha distribuït un flayer on s’indica horari dels voluminosos, la poda i el lloc on estan ubicats el contenidors de reciclatge.

4.- DIJOUS A L’AUCA. Estem preparant la nova temporada de dijous a l’Auca. Serà de setembre a juny un cop al mes. Aquesta vegada el fil conductor serà Torredembarra. Estem buscant documentals, pelis i demés relacionades poc o molt amb la nostra vila. A veure si ens ajudeu.

5) 26 DE JULIOL: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.

6.- “El nou partit de l’ADMC ha editat una revista. Sense entrar a valorar-la només aclarir alguns errors que hi apareixen:
pàg. 5 Diuen que el president del Patronat de Turisme desmunta una eina de participació que funcionava. Això és fals: no funcionava, era un desastre i no desapareix si no que es renova.
Pàg. 8 Diu que els partits al govern porten molts anys. Això és fals. Aquí sempre havia manat CiU. L’ABG només fa tres anys que existeix, per exemple.
N’hi ha més però em fa mandra continuar.”

7.- FIRA ALTERNATIVA? Una de les propostes que hi ha damunt la taula de l’ABG de cara a la fira d’immobiliàries que es vol fer a Torredembarra, per tal de demostrar que una altra economia és possible, és la de fer una FIRA (paradetes, activitats....) ALTERNATIVA (productes ecològics, entitats, artesania, etc.).

8) PLÀNOL DE LA TORRE: Des de turisme s’ha editat una nova versió del plànol de la vila. Bon disseny, bona presentació,... però: La portada és una foto del bloc sense l’estelada (photoshop al poder!) i apareix una interessant zona verda entre els carrers Pere Romeu, del Pou i camí del Moro però que en realitat està ple de cases! Ai les permutes demés que no deixen fer els plànols com déu mana!

ALTRES HERBES

1) Visites Guiades a la Platja Natural Els Muntanyans-Gorg 6 d'Agost: Visitat guiada: Cens de lliri de mar 3 de Setembre: Visita guiada: Mosquits i altres invertebrats Les visites guiades són gratuïtes i es realitzen cada primer diumenge de mes a les 9h del matí sortim des de Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. No cal apuntar-se prèviament

2.- La revista trimestral i cultural de la Torre, La Sínia, ha estat inclosa dins la Base de dades de premsa local i comarcal de la Biblioteca Pública de Tarragona. Es pot consulrtar gratuïtament a http://cultura.gencat.net/bpt

El proper tema, centre d’interès, fil conductor de la Sínia (sortirà a l’octubre) serà la CONVIVÈNCIA. Podeu escriure des de qualsevol vessant (literària, lingüística, antropològica, històrica, visual, musical, etc.) sobre el tema. El consell de redacció s’encarregarà de trobar l’apartat que més s’adigui dins la revista al vostre escrit.

3.- El Gaià Folk torna a aparèixer al llibret “Tradifolk Calendari” distribuït per tot catalunya.

5.- “Des de la Plataforma "Salvem la Platja Llarga", es demana, juntament amb altres entitats, la creació del Parc Natural de les Terres del Gaià, del qual formaria part la platja Llarga de Tarragona.
www.moviments.net/platjallarga”

6.- http://usuaris.tinet.org/tgnapau

7.- EL TIMBAL: Estem preparant el número de setembre. Calen anuncis, articles (territori, cultura, anàlisi, reflexió, convocatòries, etc.). A veure si us animeu i fem un bon número.

8.- www.larieradegaia.cat/biblioteca

9.- www.gentdelaterra.org Mostra d’entitats de l’11 de setembre

10.- “ACTIVITATS PER A NADONS, PARES, MARES, AVIS, ÀVIES, TIETES...
26 de juliol, dimecres Nascuts per Llegir: com motivar la lectura. Recomanacions d’activitats i lectures per als més petits Xerrada col.loqui amb pares i mares sobre el projecte, els beneficis de la lectura i algunes recomanacions bibliogràfiques per als més petits. A càrrec de Meritxell Trullàs.
9 d’agost, dimecres Balanceig - cançó de bressol BALLMANETES és un projecte que pretén animar els pares a comunicar-se i a gaudir amb els seus fills a través de la música, moixaines, cantarelles, jocs rítmics, etc. Els pares aprenen junt amb els seus fills tot un seguit de recursos per estimular el llenguatge i enriquir la relació pares-fills. A més a més, aprenen a donar les primeres passes vers la construcció d’un univers creatiu, que més endavant s’anirà enriquint a través dels llibres, cd’s,
materials audiovisuals... A càrrec de Montserrat Dulcet. Les sessions tindran lloc cada 2 dimecres, a les 11h a la Biblioplatja (Pg Colom 26). Els assistents rebran targetes per descomptes en llibreria. www.nascutsperllegir.org
Atentament, A. M. Biblioteca Municipal de Torredembarra
Consulteu les activitats de l'estiu al web: www.biblioteca.torredembarra.org
Biblioplatja: de dilluns a diumenge, de 10 a 1 i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9.
Cada tarda activitats infantils de 7 a 8: "La volta al món en un estiu". Contacontes els divendres, taller de cuina els dimecres, concursos, etc. Reserveu plaça a: biblioplatja@torredembarra.org, o trucant al 977646294.
Adreceu qualsevol consulta a: biblioteca@torredembarra.org
c/ Muralla 16 43830 Torredembarra 977 643 175
Nou horari de la Biblioteca: els matins, de dimecres a dissabte de 10 a 1,
les tardes, de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a 2/4 de 9
Activitats mensuals: Club de Lectura, tertúlia l'últim dijous del mes, a les 21 h, a la Biblioplatja a l'estiu.”

11.- cassolada contra la guerra Plaça Sant Jaume, barcelona dijous 27 de juliol, 20h Aturem la massacre contra el poble palestí i la invasió al Líban!!! Convoquen: Comunitat Palestina a Catalunya, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Plataforma Aturem la Guerra, i moltes entitats més Adhesions: sodepau@sodepau.org o tel. 93 301 0171 • Més informació: www.aturemlaguerra.org

12.- www.11setembre.org