29.1.06

ALTERNATIVA 182


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) DIMECRES A LES 22H QUEDEM A L’AUCA PER SORTIR A ENCARTELLAR I DISTRIBUIR EL TDB!

1) Dimecres vam fer l’Assemblea mensual. Vam parlar de molts temes. Un resum:
1.- Dades del reciclatge a Torredembarra 2005, positives.
2.- Proves pilot a les empreses per la selectiva, 2006.
3.- Proves amb la recollida de poda, 2006.
4.- Des del consell comarcal s’impulsa la deixalleria de Roda. Respecte les despeses que paga el municipi per mantenir la deixalleria volem canvis. Els productors més grans hauran de participar econòmicament amb el manteniment de la deixalleria.
5.- Aquest any volem impulsar la protecció i difusió de l’àmbit rural de la Torre (Mas Pujol, etc.) de cara a que agafi importància i les futures urbanitzacions no s’ho acabin menjant. Quan més clar quedi que és un espai per conrear, per passejar, per... més difícil serà que en el futur s’hi construeixi. En primer lloc, impulsem un estudi, fent participar la comissió de medi rural del consell de sostenibilitat. Aquesta comissió ha treballat molt aquest tema.
6.- Nova ordenança de l’aigua, tira endavant.
7.- Moció del consell de sostenibilitat perquè les empreses constructores soterrin els contenidors que pertoquin. Això reforça la nostra posició respecte el tema. Intentarem que el mes que ve ja sigui obligatori. Voldríem que l’empresa que desenvolupa un pla parcial pagui part dels contenidors soterrats de la resta de la vila. Aquest darrer punt no creiem que ens l’acceptin.
8.- D’aquí a un any i mig toca fer el concurs públic per escollir empresa per la recollida d’escombraries. Com no ens hem compromès amb cap i no hem acceptat cap regal, el concurs serà net i pot beneficiar molt al poble.
9.- Els serveis urbanístics municipals no funcionen com nosaltres voldríem. A nivell d’idees estaria molt bé poder treballar amb la Universitat, amb els quals vam fer una jornada de treball amb el col•lectiu. També convé reengegar una comissió d’urbanisme dins l’abg que estudiï el PGOU. Cal llençar idees a l’equip de govern. Si ens les rebutgem caldrà explicar als veïns els nostres criteris. Quin ha de ser l’organigrama d’urbanisme i què modificaríem del pgou? Dos punts per on començar. El tercer dijous de cada mes 20h-21h es faran les reunions d’urbanisme de l’abg.
10.- Muntanyans II. Continua el procés per salvar l’espai. I també les pressions per tal que s’hi construeixi.
11.- Gestions que hem fet darrerament a favor del cabal ecològic del riu Gaià.
12.- ahir assemblea de joves. Un èxit. Cal despenjar les pancartes de l’urban park (!). l’skate park rebrà aquests dies una nova ubicació dins l’udt.
13.- depuradora. S’està fent la licitació. Va endavant.
14.- col•lectiu de joves de l’abg, ENDAVANT!
15.- Candidatura 2007. Per al mes de juny cal tenir pensat l’equip que encapçali la llista, les principals idees per cada cartera, etc.

3) Avui diumenge hem fet l’excursió per la via morta Roda- El Catllar. Un goig. Definitivament hem comprovat que els rumors de què es recuperarà com a via tradicional són falsos (el TGV) s’hi ha construït damunt d’un dels seus trams (Roda-Pobla). Per tant, redefinim objectius: AQUESTS VIA HA DE SER VIA VERDA. Serà un luxe, un goig, una meravella, un atractiu,...

4) Aquest dimarts anem a l’acte de Reus. Els que hi volgueu anar truqueu per coordinar cotxes.

3) Novetats al blog de l’Abg. Ara en cada comunicat hi trobareu una foto. També hi ha el logo: www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

5) “Els dijous a L’Auca”. Els dijous a les 21h ens trobarem a l’Auca per assistir a un cicle de curts (vídeo) de temes varis. Garantim que a les 21:30h tot acaba i que començarem el dijous 2 de febrer amb les imatges de l’Homenatge de Vespella. Adjuntem cartell.

6) DIJOUS 16 DE FEBRER REUNIÓ DE LA COMISSIÓ D’URBANISME DE L’ABG. TOTA LA GENT DE LA TORRE QUE HI VOLGUEU PARTICIPAR, AJUDANT AIXÍ A MILLORAR, DEFINIR I EXPANDIR ELS CRITERIS URBANISTICS DE LA NOSTRA CANDIDATURA, SEREU BENVINGUDES/TS.

ALTRES HERBES

1) Centre d’Estudis Sinibald de Mas: Excursió a Cabra del Camp el 8 de febrer. Tel. 627 452 726

2) “URGENT: Avui 29 petit REFERENDUM al DIARI digital......!!!!!!!!!!!!
L'adreça és
www.diaridetarragona.com
és molt fàcil votar, i anem guanyant, però permolt poc, 47 % d'acord i 53 % en desacord amb el passeig, a les 4 del matí, amb un total de 371 vots. No m'estranya, perquè han posat una foto de l'arrabassada que no dona cap idea de com es la llarga!
No deixeu de votar, i aviseu les amistats, ha de sortir un no ben clar...! “ L.

3) EL 18-F 17:30 H GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA " SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR" ADHEREIX-TE AL MANIFEST I PARTICIPA EN LA CAMPANYA I EN LES DIFERENTS INICIATIVES I MOBILITZACIONS www.tenimeldretdedecidir.org PASSA-HO !

4) www.autodeterminacio.net

5) “Salut i resistència okupa He extret açó d'indymedia:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/232561/index.php
CSA l'Euterpe, deallotjament: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/232555/index.php” P. Dilluns 30 de gener de 2006 a les 19:30 h

6) Sala d’Actes del COAC – Tarragona Xerrada: Pla director: una aposta de futur A càrrec de: Oriol Nel•lo, secretari per a la Planificació Territorial Joan Llort, director general Seu de Tarragona C/ Sant Llorenç 20-22 43003 Tarragona Tel. 977 24 93 67