24.1.06

ALTERNATIVA 181


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) EXCURSIÓ pel tram de via morta roda-catllar. DIUMENGE 29 DE GENER A LES 8H. Adjuntem el cartell amb els detalls.

1) L’homenatge de Vespella va ser aparèixer a la contraportada del Més Tarragona.

2) Assemblea mensual aquest dimecres 25 de gener a les 22h al Cafè.

3) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

4) Reunió 21 de gener de 2006. Resum:
a) Primeres dades de reciclatge després de la campanya informativa, vigilants ambientals… augment de 35% de cartró més. El 2004 el reciclatge havia empitjorat un 12% i el 2005 ha augmentat un 10%.
a) Al ple es va aprovar la moció del consell de sostenibilitat per tal que quan es desenvolupi un pla parcial s’obligui a soterrar els contenidors.
b) D’aquí a un any i mig concurs públic per gestionar els residus.
c) Quin és el millor moment de soterrament de contenidors? Ho debatrem dins la comissió de residus del consell de sostenibilitat. Hi ha diversos models. N’hi ha que no crea barreres arquitectòniques. Els que estudiem són millors que els que està posant el consell comarcal. Cal un model que destaqui molt bé quin tipus de deixalla va a cada lloc.
d) Creiem que calen més (6 haurien de ser) forestals al Tarragonès per vetllar per l’àrea rural, abocaments... Farem arribar aquesta petició.
e) Els ajuntaments de l’estat reben un 12% de finançament estatal/auonòmic. A França és el 25%. En canvi des del municipi s’estan gestionant un 50% més de les atribucions que li pertoquen. Conseqüències: poc control de les obres, endeutament, dependència econòmica respecte l’urbanisme,
f) Els vigilants ambientals van cursar desenes de denúncies d’abocaments a través de la policia local. Sent el primer any es va decidir avisar i no sancionar. Aquest any sí que s’està sancionant. S’ha notat molt de canvi amb els jardiners. Han millorat molt.
g) Fcc ens farà gratis la recollida de poda en dos barris durant un temps.
h) Skate park: tenim projecte, ubicació, plec de clàusules, en un mes tindrem la cessió de terrenys. Hi haurà un nou camp de futbol (més petit) al costat.
i) Pressupost de joventut: el 2004 va ser de 18000 €, el 2005 va augmentar un 40% (33000 €) i el 2006 és de 65000 €.
j) Una gent de la Torre vol fer una caminada popular de solidaritat pro Fundació Vicenç Ferrer. 4 de març: mercadet. El dia 5, la marxa solidària. I el dissabte sopar i subhasta.
k) Dimarts que ve a l’assemblea de joves portarem el tema de la jornada solidària.
l) Dimecres ens vam reunir les alternatives per preparar el calendari per les eleccions. Tenim contactes a 9 pobles del Baix Gaià.

5) “Els dijous a L’Auca”. Els dijous a les 21h ens trobarem a l’Auca per assistir a un cicle de curts (vídeo) de temes varis. Garantim que a les 21:30h tot acaba i que començarem el dijous 2 de febrer amb les imatges de l’Homenatge de Vespella.

ALTRES HERBES

1) Centre d’Estudis Sinibald de Mas: Excursió a Cabra del Camp el 8 de febrer. Tel. 627 452 726

2) Excursions Gata: 29 de Gener *els Tamarius i els Muntanyans per Lluís Gurrera GATA Grup d’Amics de Toni Achón Més informació a www.tinet.org/~gata.

3) EL 18-F 17:30 H GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA " SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR" ADHEREIX-TE AL MANIFEST I PARTICIPA EN LA CAMPANYA I EN LES DIFERENTS INICIATIVES I MOBILITZACIONS www.tenimeldretdedecidir.org PASSA-HO !

4) www.autodeterminacio.net

5) “Aquesta setmana hi ha dos ACTES als quals ÉS IMPORTANTÍSSIM que vingueu MOLTA GENT,
sobretot al del DISSABTE 28 El DIJOUS 26 de GENER, de 6 a 9 de la tarda hi haurà una SESSIÓ INFORMATIVA a l'Àula Magna de la Facultat de Lletres, plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.
El DISSABTE 28 de GENER, a les 13 h, davant l'AJUNTAMENT (plaça de la Font)
primera CONCENTRACIÓ oficial de la campanya "Salvem la Platja Llarga"
Aquí sí que hem d'anar tothom ! (...)” L., del Col•lectiu "Salvem la Platja Llarga"