14.1.06

ALTERNATIVA 179

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) Bon dia a tothom! Demà DIUMENGE 15 anem a Vespella. A pams: Hem quedat a les 12h a Mas d’en Blanc. A les 11:30h al Casal de Vespella. A les 11h al bar la Baixada (a la baixada de cal Canuto – Bda de St Antoni) de Torredembarra. I pels que pugen caminant (comandats pel Peris, l’Uri, el Carles i el Melo) a les 8h a la Plaça de l’església (davant de cal Serafí). Podeu anar a qualsevol d’aquests punts de trobada sense avisar. Pels que pugeu a peu: cal portar roba còmoda, vi i entrepà. Es passarà per Mas d’en Boada per arribar a la Nou. Fins a Vespella s’agafarà el camí que porta als Masos.

1) DIMECRES vam PENJAR els CARTELLS DE VESPELLA i el dimarts el butlletí. Divendres vam enviar un comunicat de premsa.
2) “L’antiga sala d’actes de Caixa Tarragona ja és propietat de l’Ajuntament
L’Ajuntament de Torredembarra ja ha fet efectiva l’adquisició de la sala d’actes que l’entitat financera Caixa Tarragona tenia al centre de la població (C/Santa Rosalia) després que el 30 de desembre passat es dugués a terme la signatura de l’escriptura de compra-venda del local per un import de 163.000 €. L’alcalde, Manuel Jiménez, acompanyat de tècnics municipals, va visitar l’11 de gener les instal•lacions amb l’objectiu de començar a treballar en la remodelació del local.

Cal recordar que la sala d’actes de Caixa Tarragona es va tancar el mes de maig de 2004 a causa de la precarietat de les instal•lacions. Des de l’any 1969 aquest cèntric local havia acollit representacions teatrals de petit format, projeccions de cinema, conferències, espectacles infantils, etc. i el seu tancament va comportar una pèrdua important per al món cultural de la vila. L’Ajuntament va decidir negociar amb Caixa Tarragona la seva compra per a reformar-lo i convertir-lo en una sala polivalent.

Segons l’auditoria de l’edifici que en el seu moment va efectuar Caixa Tarragona, l’estat general de la construcció és correcte però les principals actuacions a dur a terme són la reparació completa de la instal•lació elèctrica, la substitució de l’estructura de l’escenari o el repàs complert de les instal•lacions per a la correcta protecció contraincendis.

De moment, l’Ajuntament ja ha descartat que aquest local esdevingui el teatre-auditori de la població. El president del Patronat Municipal de Cultura, Gerard Ciuró, ha explicat que no reuneix les condicions mínimes per les seves dimensions reduïdes i per la dificultat d’accés. De fet, l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat a una convocatòria de subvencions de la Generalitat un avantprojecte de teatre-auditori que s’ubicaria en uns terrenys municipals a l’antiga N-340, núm. 132-136, al costat del pas soterrat que connecta amb el Barri Marítim.

El local que ara l’Ajuntament ha adquirit té una superfície de planta de 206,57 m² (sala d’actes, sala de preparació, vestuaris i lavabos) + 67,24 m² (magatzem, traster i lavabos) i té un total de 323 butaques (254 a planta i 69 a tribuna superior).

L’alcalde ha explicat que a partir d’ara es redactarà un projecte de rehabilitació total de la sala i, mentre, es valorarà la possibilitat de dur a terme alguna actuació ràpida per poder començar a fer-hi activitats culturals, sempre i quant quedi garantida la seguretat.” (de torredembarra.org)

3) Calendari de l’abg del mes de gener: Permanents (14, 21), Assemblea mensual (25) i acte públic a Vespella (15).


4) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

ALTRES HERBES

1) TRES a La Fornal (Vilafranca) 20-1-2006

2) 14 de gener a les 21:00h hi haurà la inauguració de l´exposició de gravats d´Olga Pijoan, titolada: "Notes sobre gravat...". FONDA RIERA

5) Centre d’Estudis Sinibald de Mas: Excursió a Cabra del Camp el 8 de febrer. Tel. 627 452 726

6) Excursions Gata: 29 de Gener *els Tamarius i els Muntanyans per Lluís Gurrera GATA Grup d’Amics de Toni Achón Més informació a www.tinet.org/~gata.

7) EL 18-F 17:30 H GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA
" SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR"
ADHEREIX-TE AL MANIFEST I PARTICIPA EN LA CAMPANYA I EN LES DIFERENTS INICIATIVES I MOBILITZACIONS
MÉS INFORMACIÓ: www.tenimeldretdedecidir.org PASSA-HO !