11.1.06

ALTERNATIVA 178

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

AVUI DIMECRES A LES 22H A L’AUCA QUEDEM PER PENJAR CARTELLS DE VESPELLA
1) Plantada Popular de Tamarius a la Platja dels Muntanyans En col•laboració amb el GATA (Grup d’Amics de Toni Achón) 10 matí Cal Bofill, Centre d’Activitats Mediambientals (entre el barri de Baix a Mar i el Club Marítim de Torredembarra, a l’extrem nord-est del passeig marítim) Activitats als Muntanyans de Torredembarra Les activitats són gratuïtes i no cal inscriure’s. Cal portar gorra, sabatilles esportives i protecció solar. Totes les activitats a Torredembarra es fan amb la col•laboració i el patrocini de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament.

2) Una dada: Segons l’estudi presentat a la sala de plens de l’Ajuntament, si no existís la protecció del PEIN als Muntanyans la vegetació del nostre litoral hagués desaparegut el 2027. Cal, a partir d’ara, ampliar el PEIN, garantir el connector biològic i publicar aquest estudi esmentat.

3) Calendari de l’abg del mes de gener: Permanents (14, 21), Assemblea mensual (25) i acte públic a Vespella (15).

4) En els pressupostos de 2006 la partida per a joventut augmenta un 100%

5) Vam estar parlant amb l’encarregat dels residus a Salou. Compartirem impressions i experiències. Molt interessant. La via que hem triat no està gens desencaminada.

6) Al Triangle d’aquesta setmana surt que erc va votar contra el projecte d’urbanitzar la platja llarga, la qual cosa, com sabeu és totalment falsa. Erc va votar a favor d’urbanitzar. No us recorda res aquesta història? És com si ja l’haguéssim viscut, no? No heu tingut mai aquesta sensació? L’etern retorn.

7) El Fons català de cooperació ens ha fet arribar tota la informació sobre la gestió dels diners que hem aportat a projectes de cooperació. (S’han acabat els tres ambulatoris del Sàhara que hem ajudat a finançar)

8) Aquest any repetirem la iniciativa d’organitzar una diada solidària partint de l’impuls de l’assemblea de jóvens i de la comissió de benestar social del Consell de Sostenibilitat.

9) De cara al juliol organitzarem un curs per apendre a dibuixar manga i còmics en general.

10) Tenim una subvenció per omplir de mobiliari i material la sala del jovent.

11) Sembla que es desbloquegi el tema skate parc. Ja té ubicació a la zona esportiva i estan redactades les bases pel concurs.

12) Aquest any s’ampliarà la zona esportiva.

13) Ha arribat nou material del Delta a Cal Bofill.

14) Ja són al carrer dos vigilants mediambientals treballant per la Torre després que aconseguíssim que ens renovessin l’ajuda de Treball per garantir aquest servei.

15 ) Notícia de la Torre al Sostenible d'aquesta setmana Torredembarra posa en marxa un nou servei de recollida d'oli domèstic usat
(http://www.sostenible.es/pubnoticia/inici.asp?p_idioma=1&p_id=369688

ALTRES HERBES

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

2) 14 de gener a les 21:00h hi haurà la inauguració de l´exposició de gravats d´Olga Pijoan, titolada: "Notes sobre gravat...". FONDA RIERA

3) “La transformación de la Chartreuse en EOI empezará a finales de año Educació y Ayuntamiento agilizarán los trámites para abrir un centro de 2.700 alumnos
Núria Bea | nbea@diaridetarragona.com

La Chartreuse empezará a convertirse en Escola Oficial d'Idiomes (EOI) a finales de este año. Educació proyecta un centro que no supere la cifra de 2.700 alumnos. El objetivo de la Generalitat es abrir dos nuevos centros cuando incremente el alumnado. El primero se ubicará en Torredembarra y el segundo en Vila-seca, Salou o Cambrils. (...)”
4) “Conduint des de Torredembarra
Ei! ........................................................oi que seria idoni preservar les visuals paisatgístiques d'ambdues carreteres?¿
....................les que menen de Torredembarra fins l'interior del país,
passant per darrera Altafulla, la Riera, Ardenya i el Catllar, i pel coll de Tapioles, fins TOTA la carretera que va de TGN al Pont d'Armentera
(((altrament part important de la Ruta del Císter, i vial ja catalogat com d'interès paisatgístic en alguna edició de mapes de carreteres!¡!
..................................en el marc de la CORONA VERDA PEL LLEVANT DE TGN i el PARC NATURAL DEL GAIÀ,
tot cohesionant, conformant, ordenant, perfilant...................................................................
...........................per a incorporar a: el Pla Territorial del Camp de TGN i el Catàleg del Paisatge, i el Pla de Connectors...
ESCLAR!¡!”
T. B.

5) Centre d’Estudis Sinibald de Mas: Excursió a Cabra del Camp el 8 de febrer. Tel. 627 452 726

6) Excursions Gata:

29 de Gener *els Tamarius i els Muntanyans per Lluís Gurrera
12 de Febrer *de Tarragona a Torredembarra per Conxa Manrique
12 de Març **les giragonses del riu Gaià per Lluís Gurrera
19 de Març *reforestació i calçotada al riu Gaià per Lluís Gurrera
26 de Març **el camí dels Masos per Benjamí Íñiguez
GATA Grup d’Amics de Toni Achón Grup excursionista i de natura
Per apuntar-vos truqueu al 699 564 518 de dilluns a divendres de 21 a 23 hores o envieu un missatge a gata@tinet.org amb les vostres dades abans del divendres anterior a la sortida i en les sortides de més d’una jornada amb 15 dies d’antelació com a mínim (places limitades). Els participants hauran de signar un document responsabilitzant-se dels seus actes. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 3 euros, gratuït per als socis. Més informació a www.tinet.org/~gata.
7) www.autodeterminacio.net