17.1.06

ALTERNATIVA 180


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) Hola! Vist l’èxit de l’excursioneta a peu fins a Mas d’en Blanch es proposa continuar l’afició remuntant el gaià, pujant a la mola i recorrent el tram de via morta roda-catllar. Proposta de propera sortida: DIUMENGE 29 DE GENER A LES 8H. En parlem. L’homenatge de Vespella va ser un èxit i vam comptar amb la visita de la Gent del Poble de Montblanc, els quals ens van convidar a unes jornades que organitzen. L’acte va aparèixer a l’agenda de pobleviu.org, punt i diari de tarragona.

1) Permanent 21 de gener , Assemblea mensual 25.

2) Reunió 14-1-2006 Una mica de resum:

a) Ja tenim un esborrany del reglament d’ús de les instal•lacions esportives municipals. Passarà per ple properament. Hi haurà una reorganització total, sobretot de les piscina i de l’esport base. Es retallaran moltes despeses que no reverteixen directament a la pràctica esportiva.
b) Pressupostos. Serà un pressupost més realista que l’any anterior, en el sentit de pressupostar les inversions que es poden fer. Medi ambient puja el seu pressupost. A joventut, també. Cooperació, també.
c) La brigada de cultura passa a treballar amb la comissió d’actes, on també hi ha medi ambient i joventut. La comissió d’actes es reuneix tots els dimarts, per coordinar actes i brigada.
d) Avui surt la regidoria de medi ambient al diari de Tarragona presentant l’ordenança nova de l’aigua. Serà una mesura pionera, que, si continua icv al govern de la generalitat, serà obligatori en el futur a Catalunya. El tema s’ha treballat en el context de la Xarxa Catalana de Municipis.
e) 4 de febrer a St Adrià del Besós i 1 d’abril a Lleida serem per explicar les nostres experiències de gestió en l’àmbit de medi ambient.
f) Estem preparant una ordenança que obligaria als constructors que desenvolupin nous plans parcials a fer (i pagar) els contenidors soterrats. Es va aprovar una moció al respecte des del Consell de Sostenibilitat.
g) Parlem de reempendre la campanya d’estalvi de l’aigua a les cases.
h) Muntanyans II. Aquesta setmana hem estat reunits amb el conseller de medi ambient. Continua donant suport total a la recuperació d’aquest espai. Ha sortit un primer llistat de terrenys a comprar. De Catalunya l’únic espai és el de Muntanyans II. Aquest llistat s’aprovarà properament. La línia marítimo terrestre s’ha ampliat i afectaria el Pla. Això abaratiria el cost. El psc continua pressionant per tal que es construeixi. Sembla que les tesis de l’informe 2001, aquell que misteriosament va desaparèixer a Torredembarra, s’imposen. No hi ha res confirmat. Molta feina a fer. Una metàfora: l’estat de la caseta de “Oasis Torredembarra”. Un any de lluita.
i) Mas Enric. Hi ha un projecte d’una promoció de 1500 habitatges. Hem proposat que la zona sigui un PEIN. Ho hem fet arribar al conseller.
j) Passeig Marítim platja llarga. Estem treballant per una moratòria. L’any 2001 es va fer un estudi d’impacte ambiental favorable !!!!!!!!!!!!! L’etern retorn. L’únic partit que va votar en contra el projecte a l’ajuntament tarragoní va ser icv. Costes accedeix a revisar-ho.
k) És molt important que el proper ple aprovi la moció del consell de sostenibilitat per cobrir una plaça (que preveu la rlt) amb una coordinadora/r dels serveis socials.
l) Creiem que s’ha de treballar de manera valenta per reorganitzar i retallar despeses de personal. Ens hem oposat a l’augment proposat de despesa en personal previst a l’esborrany de pressupost.
m) Ens hem oposat als canvis proposats al pgou a la zona de la malla XIII.
n) Vespella. Demà pujarà un fotògraf del Més Tarragona.
o) Al febrer començarem a treballar amb el col•lectiu de joves propers a l’Alternativa. A la propera permanent convidem a començar a assistir-hi.
p) Aquesta setmana que ve es farà la reunió de l’abg a Altafulla per marcar un calendari preelectoral.

3) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

ALTRES HERBES

1) TRES a La Fornal (Vilafranca) 20-1-2006

2) El Toni B. Ha reelaborat la Proposta de LIC per a la regió mediterrània de la Conca del riu Gaià i el Litoral Associat en l’apartat del protocal a seguir per aonseguir el cabal ecològic. Si algú el necessita el pot demanar per correu electrònic.

5) Centre d’Estudis Sinibald de Mas: Excursió a Cabra del Camp el 8 de febrer. Tel. 627 452 726

6) Excursions Gata: 29 de Gener *els Tamarius i els Muntanyans per Lluís Gurrera GATA Grup d’Amics de Toni Achón Més informació a www.tinet.org/~gata.

7) EL 18-F 17:30 H GRAN MANIFESTACIÓ A BARCELONA " SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR" ADHEREIX-TE AL MANIFEST I PARTICIPA EN LA CAMPANYA I EN LES DIFERENTS INICIATIVES I MOBILITZACIONS www.tenimeldretdedecidir.org PASSA-HO !

8) Gran acte a l'Aliança del Poble Nou, 27.1.2006, 8 vespre Celebrem el retorn dels "Papers" La Comissió de la Dignitat, El divendres 27 de gener la Comissió de la Dignitat convoca un gran acte de celebració del retorn dels mal anomenats "Papers de Salamanca" a Catalunya. Serà al Teatre de l'Aliança del Poble Nou. (...) Aportacions al CC de la Comissió de la Dignitat Banc Sabadell 0081.0200.23.0001743685 Si, a més a més del que us demanem - que no és poc - podríeu també oferir els vostres serveis per ajudar en el servei d'ordre per a l'acte (que es preveu massiu), us demanaríem que ens ho féssiu saber (tel. 665727329 o mmm@euskalnet.net ). (...) Moltes gràcies! Una abraçada i bon any Secretariat de la Comissió de la Dignitat. NIF. G 62963434 Tel. 665727329 625370661

9) “......................QUI S'APUNTA A OFERIR EL SEU ORDINADOR?¿ per a realitzar "càlculs distribuïts", o sia, que amb un senzillet programa, mentre esteu conectats, la part no operativa del vostre trasto es conecta amb xarxa amb laboratoris científics que aprofiten la seva suma de capacitats, i D'AQUESTA MANERA ES PODEN ASSOLIR CAPACITATS DE CÀLCUL IMPENSABLES AMB UN SOL MACRORDINADOR......el cas és que per exemple hi ha una xarxa per a fer simulacions/càlculs aproximatius i poder predir llavors el CANVI CLIMÀTIC!¡!
...........................CATALUNYA, els catalans, hi ocupem el nombre 122 en el rànquing mundial de colaboradors, sols 5 llocs darrera Espanya!..per a més INFO, i conectar-vos, esclar: www.canviclimatic.com (ho he pillat al Telenotícies, ja fa temps però que me sonaven campanes) (VALTROS MATEIXOS))) .................................i passeu la veu eh!¡! :-)” T. B.