4.2.06

ALTERNATIVA 183


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

FEBRER

Dissabtes 11 i 18 PERMAMNENT de l’ABG

Divendres 10: Sopar de l’abg-Altafulla

Dimarts 14: anem a la conferència i al sopar de Tarragona. Els que hi volgueu anar cal que ho digueu per coordinar cotxes.

Dijous 23: REUNIÓ DE LA COMISSIÓ D’URBANISME DE L’ABG.

Divendres 17: Aniversari de l’afusellament de Numen Mestre. La lluita continua!

Dimecres 22: ASSEMBLEA MENSUAL.

Dijous 16: DIJOUS A L’AUCA 21h

Diumenge 26: XII Calçotada! Països Catalans, endavant!

1) El full de l’abg-altafulla, adjunt.

2) Tal com ens comenta l’H. De la Riera, ara cal posar-se les piles per mancomunar els serveis del Baix Gaià:
“La Generalitat consultará a los ayuntamientos a qué veguería quieren pertenecer
Lleida - Redacción 2006-02-01 LA MAÑANA El Govern de la Generalitat pedirá a los ayuntamientos catalanes, a través de una encuesta municipal, a qué comarca quieren pertenecer y dentro de qué veguería quieren que se incluya su comarca. El próximo mes de febrero el Consell Executiu tiene previsto aprobar un documento de bases sobre la nueva organización territorial de Catalunya que se tendrá que aprobar posteriormente en el Parlament de Catalunya después que sea trabajado en ponencia. (...)”
3) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

4) Reunió PERMANENT 4 de febrer de 2006 Resum:

1.- Pressupostos: S’han retrassat pel treball exhaustiu de l’interventor. Joventut augmenta un 98%. Aquest punt va emprenyar molt al PP i a l’admc. Al ple d’ahir els vam constar contundentment els seus pobres arguments. Analitzem el paper d’erc als pressupostos.

2.- Demanarem informació del que està passant a les obres de pavimentació del Carrer Major.

3.- Demanarem explicacions per la presència d’una màquina de neteja a la torre de la vila.

4.- Dimarts que ve reunió amb tècnics i sindicats per solucionar legalment el tema de les hores extres. Es vol reduir la despesa.

5.- Al desembre s’acaba el pavelló.

6.- La querella de Toda contra urbanisme de Torredembarra pel bloc de pisos que està fent damunt la vorera (la Toda) queda desestimada. La justícia dóna la raó a l’Ajuntament. L’Ajuntament va actuar correctament a l’hora d’aturar l’obra. La dreta està perdent totes les seves iniciatives judicials. La resposta del jutge no té desperdici. La sentència sobre cal Noi tampoc té desperdici!

7.- Assemblea de joves i regidoria preparen l’any d’activitats.

8.- Candidatures. Novetats a Pobla de Montornès i Creixell.

9.- Davant els rumors d’un transvassament de l’Ebre a Barcelona a través del pantà del Gaià ens vam posar en contacte amb el president del Consorci d’Aigües. S’ha ofert a venir a la Torre el dia 15 de febrer (data, hora lloc a confirmar) a aclarir el tema a les entitats i persones interessades i a desmentir moltes de les acusacions que s’han fet circular. També es donaria compte del procés obert pel cabal ecològic del riu Gaià.

10.- Platja Llarga. Estem preparant una reunió amb Costes. Hi aniria la Plataforma a parlar directament. Els cotxes no haurien de poder arribar al final. Menys contaminació lumínica, ... Estan oberts a grans canvis.

11.- Costes fa una proposta per tramitar l’expropiació de clarà mar i convertir l’espai en PEIN.

12.- Assessorarem a un estudiant que vol fer un estudi sobre Mas Pujol, a canvi de compartir el treball resultant.

13.- A la comissió de medi rural del consell de sostenibilitat vam presentar un esborrany per recuperar l’espai rural de la Torre.

14.- Dimarts passat va haver reunió del Patronat de Cultura. El Jordi R. és el nostre representant i va treure el tema de la rehabilitació de l’Escorxador. No han mogut res ... També hem demanat que es rehabiliti la planta de l’Ajuntament que ha d’anar destinada a cultura. Les nostres propostes en aquest camp cauen en un sac buit.

15.- Hem demanat una subvenció a l’Agència Catalana de Residus perquè ens paguin gots ecològics per a les festes. N’hem demanat una altra per regalar 100 bosses de roba per anar a comprar per tal d’evitar l’ús de bosses de plàstic.

16.- Bateria d’accions per revitalitzar el col•lectiu:
-Fem una crida a tota la gent de la Torre que vulgui participar amb l’Alternativa de cara a les properes eleccions municipals a posar-se en contacte amb nosaltres. La feina en equip comença ja i cal bastir i donar forma al projecte per tal que engresqui al màxim nombre de veïns possibles. Cal donar a conèixer una alternativa real als partits tradicionals i garantir un procés ampli i participatiu.
-La presentació del col•lectiu de joves, properament.
-Article quinzenal al Mònic.
-Editar l’opuscle “Baix Gaià és comarca”
-Enganxada de TDBs (coordina la Sara)
-Enganxada de cartells de Dijous a L’Auca (16 de febrer) – Coordina Ana
-Bustiada de TDBs (coordina Ana P.)
-Durant la setmana 7-12 de febrer tindrem a l’Auca una llista per tal de recollir nous correus electrònics per enviar el butlletí setmanal.

17.- Divendres 10 reunió amb la candidatura de Creixell. Dissabte 11, la PERMANENT ES FARÀ A CAL BOFILL. Després ens passarem al tast de bull. Dimarts 14 anem a l’acte del Palau de Congressos (Pere, Jordi, Rosa, Julià, etc). Si algú s’apunta queavisi, que compartirem cotxes.

ALTRES HERBES
3) “Companys i companyes, En nom de la Plataforma "Pel dret de decidir", formada per més de dues-centes entitats us fem coneixedors que estem organitzant una manifestació a Barcelona, que voldríem que fos massiva, pel dissabte 18 de febrer a les 17'00, sortida de plaça Espanya , amb el lema: SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR que dóna nom a la campanya. Donada la situació actual, no cal dir com n'és d'important que hi participi tothom. Ens cal el vostre suport i el de grups especialment actius en l'àmbit de la cultura popular: Associacions, entitats, agrupacions musicals, castellers, diables, geganters, dansaires, cors, grallers, timbalers i, en general, tot el món cultural de Catalunya. Si us plau, voleu i us sembla que podreu participar de forma presencial a la manifestació, feu-nos-ho saber amb un missatge a info@tenimeldretdedecidir.org Si us cal més informació podeu consultar la web http://www.tenimeldretdedecidir.org on trobareu el manifest i altres materials . En cas que us calgui un mitjà de transport per a vosaltres i el vostre material, digueu-nos-ho i si no podeu pagar-ne el cost, us donarem un cop de mà. En espera de la vostra resposta que ens cal que sigui positiva, rebeu una salutació ben cordial.
SALUT. La Comissió Organitzadora”
4) www.autodeterminacio.net

5) Per si feu neteja dels calaixos a Vilafranca recullen material de col.lectius independentistes. www.centredocumentacio.org/