11.2.06

ALTERNATIVA 184


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

-Dissabte 18 PERMANENT de l’ABG
-Dijous 23: REUNIÓ DE LA COMISSIÓ D’URBANISME DE L’ABG.
-Divendres 17: Aniversari de l’afusellament de Numen Mestre.
-Dimecres 22: ASSEMBLEA MENSUAL.
-Dijous 16: DIJOUS A L’AUCA 21h
-Diumenge 26: XII Calçotada! Països Catalans, endavant!

1) El web ha fet un canvi de la nit al dia amb la introducció d’imatges. Recomaneu-la! www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

2) http://www.saladepremsa.com/docs/inf_obra.pdf En aquesta ADreça hi trobareu els 4 fulls que resumeixen l’estudi sobre els preus de la vivenda que s’ha fet al Camp de TGN.

3) El 6 de febrer va sortir el Diari de la Torre amb una entrevista al Lluís.

4) Visites guiades pels Muntanyans que surten de cal Bofill a les 9 del matí cada primer diumenge de mes. Org. GEPEC amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient. La propera: 5 de març “Geologia i meteorologia litorals. + info: litoral@gepec.org

5) Adjuntem el darrer tdb

6) Reunió permanent de l’abg 11-2-06. Petit resum:

0.- El Pere A. proposa que des de l’Alternativa muntem un bus per passar un diumenge de germanor visitant els escenaris de la batalla de l’Ebre a la Terra Alta.

1.- La reunió de la comissió d’urbanisme serà el dijous 23 de febrer. L’Enric ja ho sap.

2.- Els “Dijous a l’Auca” passaran a fer-se cada primer i quart dijous. Aquest dijous 16 en passem un a les 21h. L’autor ens ha cedit el dret d’emissió. De l’anterior vídeo, el de Vespella, un professor d’institut de Tarragona que va assistir-hi, es va quedar amb una còpia per a passar als seus alumnes.

3.- Dimarts 14 quedem a les 18:30 h a L’Auca per anar amb cotxes a acte del Palau de Congressos. Per ara prenen el cotxe el Pere A. (si algú més jove el pot substituir al davant del volant millor) i el Jordi P. Si voleu venir aviseu. L’acte comença a les 19:30h i tornarem en acabar (21:30h més o menys)

4.- La reunió sobre el Gaià prevista pel dimecres 15 està per confirmar.

5.- Setmana Santa: “4 x 4”, org. x assemblea de joves, amb el suport de la regidoria de joventut: 4 dies amb activitats diferents. Un dels dies és una jornada nocturna d’esports.

6.- El sopar d’Altafulla del dia 10 de febrer va ser un èxit i va comptar amb la presència de unes 50 persones. Preparen una candidatura renovada i un programa per al 2007. (Vam comptar amb la visita del Francesc F.)

7.- A la permanent de dissabte 18 de febrer parlarem i estudiarem el Pla d’Infraestructures. Preparem al•legacions i un article (Julià G.).

8.- Demanarem més cartelleres públiques, sobretot al nucli antic. Ho proposarem a la comissió de medi urbà del Consell de Sostenibilitat.

9.- Ahir ens vam reunir amb la candidatura de Creixell. Endavant!

10.- Fem balanç de la bateria de propostes per revitalitzar el col•lectiu:
-Joves amb l’abg: Crearem un punt fixe d’informció permanent a l’Auca i aposterm per la creació d’un col•lectiu autònom. Les converses han començat.
-Participació de més ciutadans al col•lectiu: S’han incorporat darrerament la Sara i s’està parlant amb altres persones.
-Grup de treball per gestionar i donar la cara pel l’Abg. En debat, molt interessant.
-Carta quinzenal al Mònic: Esmenem la carta sobre el transport públic debatuda per internet la darrera setmana. L’enviem dilluns.
-Opuscle BG és comarca: el disenyador ha fet la feina i ens demana les imatges amb una millor qualitat. Les enviem avui.
-S’han enganxat cartells de “Dijous a l’Auca” i TDBs.
-S’ha distribuït el TDB.
-S’ha col•locat a la barra de l’Auca un lllistat per apuntar-se i rebre aquest butlletí setmanal.

11.- Aquesta setmana es distribueixen tríptics de l’abg i més cartells de “Dijous a l’Auca” (Les dues Anes, el pau r., la Sara).

12.- El Gerard s’encarrega d’imprimir el correu setamanal per a l’Ana p. i per al Josep F.

13.- Des d’icv ens ofereixen organitzar unes jornades de formació. Proposta de data: dissabte 25 de març pel matí. Proposta de tema: urbanisme. Dissabte que ve comencem les inscripcions. Preparem una butlleta per inscriure’s (Jordi S.)

14.- erc manipula la manifestació del 18-f per afavorir els seus interessos polítics canviant el sentit de la manifestació. L’abg s’ha adherit a la mani del 18-f i de l’11-f.

15.- Les obres al carrer major són de dubtós gust i qualitat. Dilluns estudiem què podem fer.

ALTRES HERBES

1) Els Txala, el Siscu de cal Jan i altres, han gravat un disc impressionant. Mel. Presenten les seves cançons al Marroc... www.txala.com

2) Visita al parc agroecològic del Baix Gaià (L’Hort de la Sínia) 19 de febrer org. GEPEC. secretaria@gepec.org

3) Visita a una casa que funciona amb energia solar al Baix Gaià. Org GEPEC. 30 d’abril

4) “...........................................................que resulta que la LOLA està amb bronquitis i sense ordinador!!!
L'ÀNIMA MATER DE LA PLATAFORMA EN PLENA BATALLA PER LA PLATJA LLARGA :-(
Passeu la veu a veiam si algú li sobra un ordinador revellit per regalar-li que pugui atendre la trascendent tasca informàtica!?¿................................................................................................
) )) ))) LOLA PANIAGUA 977218391 - 690700191 “ T. B.

5) “ToöO...............................................mireu MIREU!¡!Un nou estany, entre el Mas de Neri del Catllar i la lína de l'AVE Versus el Joan Brulles & Antonio Cañete i la Montse: -Originada ja fa anys per l'excavació de terres cap al golf del Catllar i alimentada per l'escorrentia superficial (llavors conformant 2 llacunetes). -Recentment ha incrementat la seva superfície, esdevenint un veritable aiguamoll per les noves aportacions del freàtic,..........perforació pel túnel de l'AVE sota la carretera del Pont d'Armentera, resultant un efecte mina.
-Hàbitat de Chara i Thypha, i diverses espècies d'amfibis, polles d'aigua, amb estada temporal de limícoles, anàtides i ardeides -de pas o hivernants-, recurs tròfic estratègic per a mamífers, aus... -Possibilitats de protecció i d'arranjament de l'entorn natural i el paisatge amb forestació amb les espècies més exígües d'alzinar i d'aiguamoll, apantallament de la línia de l'AVE, instal•lació d'un aguait, potenciació de la població d'amfibis i aus aquàtiques (..), endegament de programes d'educació/implicació ambiental... ALGÚ VISIONA ALGUNA POSSIBLE VIA DE FÀCIL PROMOCIÓ DE LA IDEA?¿..............amb la implicació de la Gene, fundacions, empreses, etc. Ja sabeu!¡!...... ;-)” T. B.