25.2.06

ALTERNATIVA 187


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) “COSTA
Una empresa de Tortosa construirá la deixalleria de Roda por 133.590 euros
El pleno del Consell Comarcal del día 27 aprobará la adjudicación
Jordi Cabré
La empresa tortosina Gelabert Miró se ha adjudicado las obras de la deixallería de Roda de Barà, que dará cobertura a la localidad y también a Creixell, La Pobla de Montornés y Bonastre. Ha sido la única firma que se ha presentado, con un presupuesto de 133.590 euros, unos 5.000 menos de los previstos en la licitación. A partir de ahora, la empresa tiene tres meses. Se estima que este equipamiento abra las puertas
en julio.

La futura deixallería de Roda de Barà es una reivindicación de los municipios del norte de la comarca. El Consell Comarcal ya ha adjudicado las obras de este servicio, que se ubicará en un terreno que se encuentra en el Camí Vell de Creixell, cerca del polígono industrial L'Avenar y de la autopista.

(...) La idea es que los escombros generados por las pequeñas obras que se realicen en la localidad puedan dejarse en unos depósitos al lado de la deixallería. Luego el Ayuntamiento los transportará hasta la planta de residuos ubicada en Ferran. En cuanto a la otra planta, se pretende que los restos de poda y de jardinería también sean sometidos a tratamiento, antes de ser trasladados a la planta de Botarell. Gelabert Miró tiene tres meses de plazo y se calcula que las obras empezarán en marzo.
Torredembarra

La comarca del Tarragonès dispone ahora de una sola deixallería. Se trata de la que hay en Torredembarra y que se inauguró en verano de 2000. La gran aceptación del servicio han dejado en evidencia que el equipamiento es insuficiente, lo que obligó al Consell Comarcal a abrir una segunda deixallería en Roda de Barà.

Sin embargo, el Ayuntamiento de Torredembarra también pretende ampliar su equipamiento ante la saturación que presenta. El alcalde, Manel Jiménez, se reunirá en breve con el gerente del Consell Comarcal, Emili Llauradó, para estudiar esta posibilidad de ampliación de la deixallería comarcal torrense.

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

2) Dijous a L’Auca: Hem fet un tríptic per les sessions del mes de març:
2: Curt d’Aleix Barba
23: Curt sobre l’Skate a Alemanya
25: (dissabte) Documental sobre la repressió franquista del Thomas.

3) Visites guiades pels Muntanyans que surten de cal Bofill a les 9 del matí cada primer diumenge de mes. Org. GEPEC amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient. La propera: 5 de març “Geologia i meteorologia litorals. + info: litoral@gepec.org

4) Calçotada: Escolteu una cosa: penseu en no aparcar davant del tros perquè podem col•lapsar el camí. Millor que vingueu a peu o que aparqueu al carrer. Quedem a la una per fer els preparatius. Finalment serà un èxit de participació. Venen d’Euskadi, Blanes, El Morell, Vilareal, Castelló, Arbúcies, Hospitalet... i de tots els pobles del Baix Gaià.

5) Diumenge 12 de març concentració pel Gaià al pantà. Sortirem des de Torredembarra a les 10 del matí a peu per anar a la concentració.

6) Des de la regidoria de medi ambient hem reforçat la vigilància als muntanyans per controlar els possibles casos de grip aviària. La mesura ha tingut un gran ressò als mitjans de comunicació.

8) Des de la regidoria de joventut i l’assemblea de joves estem preparant un bus gratuït per anar a veure el grup torrenc Nemesis a Barcelona on participen en una semifinal d’un concurs de rock.

9) Des de la regidoria hem donat suport econòmic i publicitari al cap de setmana solidari pro fundació Vicent Ferrer.

10) Ja és al carrer el nou TDB.

11) Estem fent proves per introduir millores al web.

7) Assemblea abg. Va ser dimecres. Una mica de resum:

1.- Amb la participació d’un membre de la cgt parlem del tren: 2002 avantprojecte de la llei del sector ferroviari. S’aprovà a posteriori. El psoe la va paralitzar 7 mesos però entrà en vigor l’1 de gener de 2005. Obre la porta a la privatització. Avant projecte de llei catalana, actualment. La cgt farà arribar als partits unes propostes d’esmenes. Analitzem aquestes esmenes. Coses:
a) La llei catalana diu que és un procés obert al conjunt d’europa però la realitat no és així. S’està renacionalitzant, a europa. Les directives comunitàries no exigeixen la segregació de les empreses ferroviàries.
b) Cal aturar el procés d’aprovació de la llei.
c) Som a temps de participar en el debat.
d) Farem arribar els arguments a ICV del Camp de Tarragona.
e) Cal un tren social.
f) A banda: van a tancar estacions/suprimir personal.
g) La cgt presenta la proposta d’esmenes divendres. Posteriorment proposarà un calendari de treball.

2.- Dimecres 1 de març reunió d’urbanisme a les 22h reunió abg-urbanisme:
-pas soterrat.
-6 plans parcials rebutjats per la generalitat. Compartim el contingut de la resposta de la Generalitat.
-La necessitat de desenvolupar prioritàriament els plans propers al nucli.
-Fa un any que demanem estudiar diversificar l’economia, els ingressos municipals, etc.
-Caldrà plantejar fer una reunió amb urbanisme per destacar totes les mancances.
-La Generalitat ens està donant la raó. Davant d’aquesta situació hem de plantejar propostes concretes.

3.- Riu gaià: l’any vinent hi haurà cabal ecològic. El dia 8 de març daniel p. del consorci d’aigües serà a la sala de plens de torredembarra per explicar públicament els plans que hi ha el voltant del riu. 20h. Ens adherim a la concentració del dia 12 pel cabal ecològic però no ens podem adherir al 100% del manifest oficial perquè tenim informacions contradictòries respecte el que s’hi diu. Fem una crida a la gent de tots els pobles a participar-hi.

4.- setmana que ve ple del consell comarcal. Programa nous veïns. I altres novetats.

5.- no estem d’acord amb la política de personal del psc a Torredembarra.

ALTRES HERBES

1) “Benvolguts "contertulianos", "fonderos" i amics:

Us informem que el dissabte 4 de març a les 21: 15h a la Fonda Riera hi haurà un sopar-teatre. Primer soparem i despés l ´obra que es representarà ès "El Malfiat extraordinari" de Max Aub. El format de representació de l´obra escollit és una lectura dramatitzada. Els actors, nou: un narrador i vuit personatges.
Aquesta lectura dramatitzada és una iniciativa del "Grup d´aficionats a l´art de Torredembarra".

Max Aub.
Des de fa molt de temps que molts espanyols s´han perdut per Sud- Amèrica. La guerra civil es va endur cap allà innombrables escriptors i intel.lectuals. Max Aub en va ser un. Durant més de vint-i -cinc anys el seu nom no formaria part de la vida escènia espanyola, ni tampoc de la vida literària. Encara avui seguim sense haver vist l´estrena de cap de les seves obres.
El teatre breu és per a Aub una necessitat, una manera d´interrogar.
El seu gran inspirador és Pirandello. A les seves obres es qüestiona, ara sí i ara també el concepte de realitat. On comença el teatre i on la realitat?
El fragments que podreu veure i esoltar han estat extrets i traduïts del pròleg "El desconfiado prodigioso".


El preu del sopar és de 15€

El Menú:
Amanida catalana amb embotit del poble.
Fricandó de vedella amb guarnició de pèsols i bolets.
Gelat de torró de xixona amb xocolata calenta i nata.
Café , tallat o infusió.
Aigua , vi i pa.

Reserves.
Matins 977. 655057/ Vespres 977. 655118.”

2) http://www.100x100renovables.net/index.php

3) Podeu veure el que està passant a Valencia.


http://www.youtube.com/w/Informe-semanal