30.9.05

ALTERNATIVA 160

0) La vigilia del 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) AQUEST DISSABTE 1 D´OCTUBRE NO HI HA PERMENENT (Com tots els dissabtes de la setmana que fem l´assemblea mensual)

2) TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.

3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

4) Conferència “Les situacions de sequera i el nou model de gestió de l’aigua”, que presentarà el Sr. Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient i la conferència anirà a càrrec del Sr. Xavier Latorre, president de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua. L’acte tindrà lloc el 5 d’octubre, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.


5) En motiu del Dia Mundial dels Ocells, aquest diumenge (2 octubre), “es presentarà en societat la mascota emblema de l’espai natural dels Muntanyans, el corriol camanegre. L’espai natural dels Muntanyans, a Torredembarra, comptarà des d’aquesta cap de setmana amb una mascota oficial: el corriol camanegre. La presentació de la mateixa i del símbol identificatiu- dues petjades dins d’un rectàngle- tindrà lloc en el decurs de la celebració del Dia Mundial dels ocells, el dia 2 d’octubre, a les 11 del matí a Cal Bofill. Centre d’Activitats Mediambientals de l’Ajuntament de Torredembarra. L’acte formarà part de tot un seguit d’activitats que la regidoria de Medi Ambient ha organitzat amb la col•laboració de GEPEC i el suport de la Caixa de Terrassa. Els actes s’iniciaran el dissabte 1 d’octubre, amb un servei de telescopi a l’estany del Saler, de 8 a 10 del matí i una projecció d’un audiovisual sobre ocells. Per la tarda, de 17 a 19 hores, tindran lloc diversos tallers infantils i a les 19 hores es durà aterme una visita guiada pels Muntanyans. Diumenge dia 2, pel matí, es repetiran la visita guiada i la projecció de l’audiovisual. Serà en el decurs dels tallers infantils quan s’oficialitzarà al Corriol camanegre com a ocell símbol de l’espai natural i les seves petjades com a logo del mateix. D’aquesta espècie hi havia 30 parelles els anys 80, però el nombre va baixar fins a dues parelles i actualment n’hi ha 4. Segons ha explicat el regidor de medi ambient, Lluís Suñé, s’ha triat al Corriol com emblema de l’espai natural perquè aquest ocell és un símbol de la persistència tot i ser l’únic que nia en exclusiva a la platja (ous aixafats, ous robats, nius on posem les nostres tovalloles,etc.),a diferència d’altres espècies que nien en aiguamolls de l’interior, i altres zones de l’espai natural. Les dues petjades del logo volen expressar la necessitat d’anar avançant en la conservació del litoral. Cal tenir present que la principal problemàtica existent als Muntanyans és que, al tractar-se d’un espai natural obert, rep moltes visites, especialment de persones que volen accedir a la platja, la qual cosa comporta una gran pressió que incideix negativament en moltes de les espècies i hàbitats dels Muntanyans. En aquest sentit, cal recordar que durant l’estiu els Muntanyans rep una mitjana diària de 14.000 entrades i sortides. Aquesta iniciativa parteix de l’oferiment dels drets d’utilització de la imatge a les administracions per part del GEPEC, que des del principi de la preservació de l’espai natural els ha emprat com a distintiu dels seu voluntariat. Diumenge, a les 11 del matí, en presència del regidor de medi ambient, voluntaris del GEPEC i nens i nenes de la localitat, es durà a terme la presentació”

ALTRES HERBES

1) I Setmana intercultural. Veure agenda de www.torredembarra .org
-Des de les 9h activitats esportives al IES Torredembarra fins les 18h
-Des de les 10h fins la nit activitats a la Plaça de les Monges.

2) www.gaiafolk.org. Dissabte 1 d´octubre:
-11:45h (Catalunya Cultura) presentació del programa del Gaià Folk.
-16h Pati del Castell concert de GLOSSADA
-19h TAULA RODONA sobre els mitjans de comunicació (Castell)
-20:30h Concert amb De Calaix (Castell)
-Correllengiua (acte adherit al III Gaià Folk)
3) Notícia al PUNT : “El festival Gaià Folk s'amplia a quatre poblacions: Torredembarra, la Riera de Gaià, Altafulla i la Nou de Gaià Els concerts de La Carrau, Dúmabala Canalla i De Calaix són els plats forts d'enguany CARINA FILELLA. Torredembarra La tercera edició del festival de música i cultura popular Gaià Folk començarà aquest divendres i s'allargarà fins a final de mes. Com a novetat, el festival s'amplia a quatre poblacions: a Torredembarra i la Riera de Gaià s'hi afegeixen Altafulla i la Nou de Gaià ; a més, tanmbé hi participaran entitats del Catllar . Aquest és, segons els organitzadors, un dels principals objectius del Gaià Folk: escampar progressivament el festival arreu de la subcomarca del Baix Gaià. (…)
5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05) www.dimweb.net/tres

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.21h

7) Baix a Mar – Torredembarra dissabte 1 d’Octubre. Platja de Baix a Mar (davant del pes)
18:30h. ARRIBADA DE LA FLAMA DE LA LLENGUA PER MAR. Sopar i concert.
Organitza: Comissió Correllengua Baix Gaià 2005
8) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA Programa a Torredembarra.org

9) http://www.2005india.blogspot.com/

10) La UDT ha obert el procés d´inscripcions per a la temporada 2005/2006 Tel. 977643273

29.9.05

ALTERNATIVA 159

0) 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) ASSEMBLEA DEL 28 DE SETEMBRE DE 2005. Petit resum.
-Nou curs polític. El bon funcionament i el bon rotllo de les permanents de l´ABG.
-L´atzucac del Patronat de Turisme. Coti explica el cas (és la nostra representant a Turisme). Creiem que a l´estiu el Patronat també s´hauria de reunir. I no es fa. Creiem que s´hauria de dissoldre i tonar-lo a constituir. Però no dissoldre´l com vol algú. Cal modificar el nombre del quòrum. Cal convertir-lo realment en un espai de participació. La casona. El seu ús. No estem d´acord en que hi vagi la regidoria de turisme. Creiem que hauria de ser un espai d´acollida del turisme, sala d´exposicions, mapes, plànols, guies, espai dinàmic, obert... Dilluns hi va haver reunió. Van assistir 12 persones. Recollirem més informació per continuar el debat.
-Les propostes d´”externalització” de serveis d´erc (PRIVATITZACIONS!).
-Estem preparant un llistat de totes les ajudes que hem aconseguit de medi ambient al llarg de l´any. Són xifres molt importants.
-Finals octubre tindrem les conclusions dels treballs que hem realitzat al voltant dels residus de cara a planificar el 2006.
-Brigada: uns 20 vehicles, uns 40 treballadors... i les “externalitzacions”... Ens convindria fer un anàlisi de les necessitats i de l´organització. Cal que estigui al servei de totes les regidories. En el futur, ha de ser una aposta de l´ABG, la regidoria d´obres i serveis ha de reestructurar-se. Llavors cada regidoria comptaria amb els seus especialistes.
-Setmana Intercultural: ja s´han penjat les pancartes. Finalment, la regidoria d´esports col.labora activament. El paper de Cultura i Obres en l´organització...
-Què hi fa l´escenari a la plaça del Castell, encara???
-Què hi fan les faroles noves al mig de la plaça del Castell?? Hem portat el tema al Patronat de Cultura.
-Caldrà analitzar el grau de desenvolupament del pressupost del 2005 de cara a fer avaluació i preparar els grans trets del 2006.
-La nova vorera de “Comarques catalanes”...
-Les faroles que s´estan instal.lant a Torredembarra...
-Cal marcar quins mínims necessitem per a treballar. Cal pencar i seguir llençant propostes. Explicar la nostra gestió a la població.
-S´han resol alguns temes pendents d´organització interna que eren demanades nostres.
-Avui ha arribat la cessió de la N-340. Cal estar atents per començar a analitzar l´ordenació de l´espai.
-Estació de tren.
-Muntanyans II: Reunió amb Conseller Milà i Dolors Comas. El paper dels que governaven el 2001 a Torredembarra en els últims esdeveniments. Estem preparant una moció com la que vam fer sobre el Gorg de Creixell sobre els Muntanyans (II) per al Consell Comarcal. Continuem sent la única candidatura que està en contra de muntanyans II però s´esperen canvis. Ens plantegem presentar la moció a la Torre a posteriori. Decidim que la moció s´hauria de presentar amb més candidatures de manera consensuada (almenys una candidatura més) a l´Ajuntament per tal que no sigui agafada de manera partidista pels altres partits. Crònica de la reunió d´ahir amb la Plataforma. Cap regidor d´erc s´ha manifestat per salvar els muntanyans. L´informe del 2001.
-Lluís serà nomenat vicepresident del consell comarcal en el proper plenari.
-La visita de l´ACA per la depuradora s´ha canviat de dia.
-Les esquerdes del castell i el premi que va rebre el seu arquitecte. Pedra de Toc va denunciar en el seu moment com es feia i qui ho feia. No eren restauradors.
-Skate Park. L´nterventor està fent els tràmits per fer el concurs.
-La Rasa: L´ACA finançarà el projecte. Les urbanitzacions afectades pagaran quan es vagin fent.
-Cal una diversificació de l´economia torrenca. La construcció s´aturarà aviat. Cal un finançament dels ajuntaments via Generalitat/estat. Però Torredembarra s´ha carregat la pagesia, la indústria...


2) TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.
3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

ALTRES HERBES

1) I Setmana intercultural. Comença el dijous 29 de setembre a les 19:30h al Pati del Castell amb una conferència sobre els indians i un concert.

2) www.gaiafolk.org Dijous 29 i divendres 30 curset de glosada. Qui vulgui participar… directament a la biblioteca municipal a les 20:30h. Divendres a les 12h (Onda Rambla) i dissabte a les 11:45h (Catalunya Cultura) presentació del programa del Gaià Folk.
5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05) www.dimweb.net/tres

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.21h
6) Baix a Mar – Torredembarra dissabte 1 d’Octubre. Platja de Baix a Mar (davant del pes)
18:30h. ARRIBADA DE LA FLAMA DE LA LLENGUA PER MAR.
Els Vogadors/es de l’Associació de Rem Baix a Mar portaran la flama amb llagut. Rebuda Popular.
tot seguit, actuació del Ball de Serrallonga i encesa del Ball de Diables de Torredembarra.

21:00h. SARDINADA POPULAR I LECTURA DEL MANIFEST.
també i haurà rom cremat per finalitzar, CONCERT amb el cantautor de l'Ametlla de Mar MIQUEL DEL ROIG
Organitza: Comissió Correllengua Baix Gaià 2005Col•labora: Associació de Rem Baix a Mar, Associació de veïns de Baix a Mar, Confraria de pescadors de Baix a Mar, Ball de Serrallonga, Ball de Diables de Torredembarra, Associació Cultural l'Auca, Associació Cultural Baix Gaià, Gaià Folk, Ajuntament de Torredembarra.
7) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA Programa a Torredembarra.org
8) http://www.2005india.blogspot.com/
9) La Biblioteca. Biblioplatja oberta matí i tarda tota la tardor: http://www.torredembarra.org/webcata/biblio6.php.

10) Parlen de la I Setmana Intercultural: Diari de Tarragona (22-9, 20-9), http://www.diba.es/diversitat/fitxers/29juliol_4set.pdf
www.costadoradaonline.net/ Eventos_Alrededores_Torredembarra.htm

11) Parlen del Gaià Folk
www.tvcatalunya.com/rodasons/agenda.html
www.festes.org/noticies
web.massalfassar.org/2005/09/22/127/
www.licor43.es/fiestas/ festivales/?m=09&a=2005&d=16
www.festivales.com/catalunya/resultado. php?&idioma=es&tipofestivalbus=14&menu=1
www.espremulls.net

28.9.05

ALTERNATIVA 158

0) 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) DIMECRES 28 ASSEMBLEA MENSUAL A LES 22H A L´AUCA

2) TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.
3) Dia 28 ve l´ACA pel tema de la depuradora.
4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/
Hem elaborat un esborrany de propostes per tal de millorar el Som-hi. Tothom que hi vulgui participar enviant aportacions pot demanar-ne una còpia per internet.


ALTRES HERBES

1) I Setmana intercultural. Veure www.torredembarra.org Comenta el dijous 29 de setembre a les 19:30h al Pati del Castell amb una conferència sobre els indians i un concert.

2) www.gaiafolk.org Comenta dimecres 28 al vespre amb l´inici del curset de glossa Qui vulgui començar avui dimecres pot venir directament a la biblioteca municipal a les 20:30h (que és quan comenta). Dimecres a les 21:30h presentació del programa del festival a Altafulla Ràdio 107.4.

5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05) www.dimweb.net/tres

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.21h
9) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA
8) Ja circulen del gaià Folk: 2000 programes de mà. Octavetes del Chil Out de Santa Tecla, un cartell a Salamanca (El Bages). Taula rodona sobre els mitjans de comunicació hi ha confirmat: Jordi G. (mònic), Jordi S. (timbal), Agustí (ràdio altafulla), M. Plana (Punt) i J. Salvat (Mes Tarragona).
7) http://www.2005india.blogspot.com/

24.9.05

ALTERNATIVA 157

0) 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) 28: ASSEMBLEA MENSUAL 24: PERMANENT A LES 12H

2) Resum de la permanent del 24-IX-2005

1) Mirem el vídeo de les inundacions a Torredembarra. Espectaular. Muntanyans II era una riera.
2) Faroles de la plaça del castell no ens agraden.
3) S´inaugura el curs escolar a Torredembarra amb el conseller 1r. i no es va convidar a l´Ajuntament de Torredembarra… El paper de la regidora d´obres públiques en aquest cas... Hem plantejat el tema seriosament aquest i altres temes semblants als psc.
4) Cada any tenia unes partides per escoles però a final d any no s´havien gastat. Aquest any ja no ha passat.
5) La gestió dels treballadors de cultura... La gestió dels treballadors de la brigada...
6) A nivell de personal convindria una oficina de la brigada per atendre les qüestions per la tarda i els caps de setmana.
7) S´han fet samarretes per als que col.laborin en l´organització de les jornades interculturals. Les entitats han triat les persones que estaran fent de brigada d´organització. Analitzem paper de Cultura en aquestes Jornades... Barra de bar no alcohòlica. Sucs. Begudes de diferents cultures. Hi ha una assegurança per als partits esportius. Plantejarem a l´Associació Matinada per a que posin una paradeta. TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.
8) L´11 de setembre es van haver de fer 30 denúncies contra comerços que no van tancar.
9) Ja està convocada una nova reunió amb els representants de la comunitat musulmana.
10) Reunió amb la Plataforma Salvem els Muntanyans: Proposem dimarts que ve (27-9-05) al vespre.
11) Pressupostos . Propera reunió Alternativa.
12) Dimarts Jordi R. té reunió de Cultura.
13) Conseller Milà vindrà oficialment a Torredembarra a explicar l´actitud de Medi Ambient. Encara no hi ha data concretada. L´empresa constructora prepara un contenciós. Analitzem les autofelicitacions d´un partit concret pel procés de recuperar Muntanyans II...
14) Tema estació de tren. Madrid ha respost positivament. Hi havia un compromís de fer la nova estació, la quarta via o el soterrament... Ara el govern es compromet a fer les reformes. Dilluns alcalde a Madrid a negociar. Estaria als pressupostos del 2006 de l´Estat. Demanarem tota la info de l´estació, l´antiga n-340, etc i estudiar-ho bé amb els nostres entesos.
15) Dia 28 ve l´ACA pel tema de la depuradora.
16) Parc del Ramon de Ramon de la Torre (malla XIII): Encara no és municipal i no estan cuidant res del que s´havia fet. Mentre el tema està encallat convé un manteniment... però encara és privat. Convindria explicar-ho al poble.
17) Campanya del reciclatge.

3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

ALTRES HERBES

2) 29 set-2 octubre: Setmana intercultural. Veure www.torredembarra.org

4) Des de finals de setembre a finals d´octubre tindrà lloc el III Gaià Folk. Aneu preparant l´agenda perquè el mes ve carregadet. Ben aviat circularà el programa. (Divendres 23 de setembre a Ràdio Altafulla (107.4) presentació del programa 20h). www.gaiafolk.org

5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05)

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.


7) Curset de vers i glossa improvisat i menorquí. Programa adjunt.

8) Extret de www.torredembarra.org: “Pla d'asfaltat per a 39 vials del municipi
Dades d'aquesta noticia afegides : 2005-09-18 La Regidoria d’Obra Pública i Serveis ha iniciat un pla d’asfaltat de carrers amb el qual en un termini de dos mesos s’hauran arranjat 39 vials del municipi, principalment ubicats a les urbanitzacions de Babilònia, Marítima Nord i Sud i les Àmfores. L’actuació es du a terme sobre un total de 46.509,91 m² i compta amb un pressupost de 400.000 euros. (…)”.
9) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS
D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA
DEMOSTRACIÓ DE CUINES SOLARS AMB CAIXA I PARABÒLICA. Responsable: Intiam Ruai
Activitat lúdico-demostrativa on tots els assistents podran degustar el aliments preparats en les diverses cuines solars.

Durant la demostració els nens i nenes podran construir-se una cuina solar en miniatura.

DEMOSTRACIÓ DE VEHICLES ELÈCTRICS
Responsable: Intiam Ruai

Exposició de bicicletes amb suport elèctric, una moto i un patí elèctric, que els visitants podran provar amb un circuit tancat.

Juntament amb l’activitat es munta un envelat des del qual es fa difusió i es dóna informació sobre eficiència energètica i utilització de l’energia solar tèrmica i fotovoltaica.

MOSTRA D’ENERGIES RENOVABLES
Responsable: Xarxa de Municipis. Diputació de Barcelona.

La Mostra d’Energies Renovables és un remolc que reprodueix l’aplicació de les energies solar i eòlica en un habitatge equipat amb els aparells i electrodomèstics més usuals i en el qual es pot observar l’ús racional o aprofitament d’aquestes energies.

TALLER DEMOSTRATIU SOBRE MOBILITAT SOLAR
Responsable: ADTS (Associació per a la Divulgació de les Tecnologies Sostenibles).

Vehicle elèctric de transport que porta al sostre uns panells fotovoltaics. A l’interior es pot projectar un audiovisual sobre activitats i demostracions de vehicles elèctrics.

EXPOSICIÓ

Energia neta o energia bruta...
Amb quin tipus d’energia creus que podrem viure?

Amb quin tipus d’energia vols viure? Com afecta el canvi climàtic? El protocol de Kioto és una solució? Quines són les energies renovables?... Aquesta exposició ens ajudarà a apropar als ciutadans el concepte de les energies renovables.

JORNADES INFORMATIVES

12 h a 13 h. MURAL GAS / COTS TARRAGONA

Temàtica que tractarà la jornada:

• Conceptes bàsics sobre l’energia solar tèrmica.
• Conceptes bàsics sobre l’energia solar fotovoltaica.

17 h a 18h. SUN SYSTEMS ENERGIAS RENOVABLES SL

Temàtica que tractarà la jornada:

• Panells Termodinàmics d’última generació.
Distribuïdor oficial a Catalunya: SOLAR PST

Aigua calenta sanitària, calefacció i piscines fins i tot amb vent , pluja i sense sol els 365 dies de l’any.

Organitza: Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torredembarra amb la col•laboració d'Ecologistes en Acció de Catalunya.

9) Ja circulen del gaià Fol.: 800 octavetes, 50 cartells genèrics (aprox.), 100 cartells d´Altafulla, 50 de Torredembarra, i a partir de dimarts 2000 programes de mà. (ja en circulen més de 100 en fotocòpia). Per internet circula el programa a tope. A Sitges els ha arribat. Per la Taula rodona sobre els mitjans de comunicació hi ha confirmat: mònic, timbal, ràdio altafulla.
10) L´Oriol i la Mireia s´en van a l´íNdia un mes. Podeu seguir les seves peripècies a http://www.2005india.blogspot.com/

22.9.05

ALTERNATIVA 156

0) Llista de correu: Des de l´Auca inscriurem a tota la gent que vulgui a la llista. El dia ideal és a la propera assemblea però es pot en un altre moment.
-La trobada solar es farà el 8 d´octubre.
-12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) 28: ASSEMBLEA MENSUAL 24: PERMANENT A LES 12H
2) Amb el David comentàvem la necessitat inaplaçable de buscar una solució a la manca de finançament per mantenir i restaurar l´edifici del Patronat A. Roig (Jordi S.)
3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/
4) Breus i barrejats :
-Pla d´asfaltat de carrers en marxa.
-Projecte d´inversions als Munts en marxa.
-Projecte de conversió del carrer Antoni Roig en marxa.
-Cal posar atenció a les ordenances fiscals i als pressupostos per al 2006.
-S´ha iniciat el procés per construir una nova llar d´infants.
-Torredembarra està dins el Pacte per a la Salut del Tarrognès.
-S´han iniciat els contactes per ampliar el CAP.
-Hem publicat un article al SOM-HI sobre la depuradora.
-Plens: el segon dijous de cada mes a les 19:30h
-Ordre del dia i actes dels plens al web www.torredembarra.org
-Tota la tardor la biblioplatja estarà oberta amb diferents activitats.

ALTRES HERBES

1) Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

2) 29 set-2 octubre: Setmana intercultural. Veure www.torredembarra.org

4) Des de finals de setembre a finals d´octubre tindrà lloc el III Gaià Folk. Aneu preparant l´agenda perquè el mes ve carregadet. Ben aviat circularà el programa. (Divendres 23 de setembre a Ràdio Altafulla (107.4) presentació del programa 20h). www.gaiafolk.org

5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05)
6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.
7) Activitats de tardor del Centre d´Estudis Sinibald de Mas:
3 d’octubre, dilluns, 6 h aparcament C/Mañé i Flaquer (darrera l’ajuntament)
Tornada : 18 h aprox.
SORTIDA PER VEURE L’ECLIPSI DE SOL ANULAR
A Los Isidros que està a prop de Requena (València).

15 d’octubre, dissabte, 7 h parada del bus del pg. de la Sort. Tornada dia 16 SORTIDA A VALÈNCIA.
Visita a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (Hemisfèric, Museu del Príncep Felip i Oceanogràfic) i recorregut a peu per visitar els principals edificis històrics.

13 de novembre, diumenge, 9 h
Aparcament de Cal Bofill
PASSEJADA
A la Mola, el cim del Tarragonès (317 m).
Anirem en cotxe fins a la Pobla de Montornès.

21 al 24 de novembre,
dilluns a dijous, 19 a 22 h
Cal Bofill sala polivalent i observatori mòbil CURSET D’INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA
Programa:
• L’Univers que ens envolta
• El sistema solar i els equilibris planetaris que mantenen la vida
• Iniciació a l’observació astronòmica
4 de desembre, diumenge, 8:30 h Aparcament de Cal Bofill EXCURSIÓ
Caldrà recórrer un tros amb cotxe (4/5 km). Es farà un circuit que arrenca de Mas Borràs, direcció cap al Vendrell, el bosc del Lleó, Albinyana, Roca Aguilera i Mas Borràs.
17 de desembre, dissabte
19 h
Cal Bofill CONFERÈNCIA
Evolució de les praderies de posidònia de Torredembarra.
A càrrec d’Iris Gual.
Telèfon per a més detalls i inscripcions 627 452 726. Per a un millor desenvolupament d’algunes de les activitats es fa necessària la confirmació de l’assistència.
8) Curset de vers i glossa improvisat i menorquí
Aquest tindrà dues parts:
1- el Taller de glossa improvisada, que es portarà terme els dies:
dimecres, 28 de setembre
dijous, 29 de setembre
divendres, 30 de setembre
a la Biblioteca Municipal de Torredembarra, carrer de La Muralla, 16
hora: a 2/4 de 9 del vespre
i 2- Final del Curset amb la "Mostra de glossat menorquí"
dissabte. 1 d'octubre, cloenda al pati del Castell,
hora: a les 4 de la tarda
Interpretada per Miquel Ametller i Pilar Pons, com a glossadors, i Nito Ferrer com a sonador i a sa guiterra.

9) Nois, acabo de trobar aquest weblog http://baixgaia.blogsome.com/, és d'un noi d'Altafulla i des de el mes d'agost penja coses de la comarca, principalment esports. La titula la Web del Baix Gaià, podriem fer-ne difusió en el mail setmanal. Salut!
10) Gaià Folk.. ressò: banner publicitari a festes.org, programa a La Fura (26.040 exemplars), anúnci d´una pàgina al Mònic dels actes d´altafulla (7000 exemplars), actes de la Torre al Som-hi (5000 exemplars).

20.9.05

ALTERNATIVA 155

0) Reunió del 17 de setembre de 2005. Intent de resum:
-Muntanyans II. Ens vam reunir dilluns amb el Conseller Milà. Referma la seva postura. Les negociacions de Madrid. Per ara ja es pot arribar a comprar la meitat. Hi ha hagut moviments perquè això no passi. Continuem treballant. Vol fer una visita oficial per parlar amb l´equip de govern torrenc.
-Depuradora. En vam parlar amb Milà. Cal que l´ACA ara cumpleixi el seu compromís. Els seus tècnics vindran el 28 de setembre. Estarà als pressupostos de 2006 de la Generalitat. L´ACA solucionarà els problemes d´aigua per als que vivim a la Torre estiu i hivern però no pas pels augments de població previstos en el pla general famós.
-La Rasa. En vam parlar amb Milà. No s´havia parlat mai amb l´ACA (!). Només havien enviat denúncies... N´hem parlat. L´ACA farà un projecte i farem que quan s´urbanitzin les zones adjacents les empreses contructores paguin les obres pertinents.
-Estem molt contents d´aquests contactes que poden començar a resoldre 3 conflictes històrics.
-Consell Comarcal. Ara entra Lluís Hernández. S´ha fet una primera reunió aquesta setmana. Passat santa Tecla, una nova reunió. Properament una reunió de militants i simpatitzants. Correu electrònic. Butlletí electrònic per informar i consultar la militància.
-Analitzem un document on es parla de qui va demanar que es fes l´estudi de costes i qui va facilitar els contactes perquè es tirés endavant. Les coses s´estan posant al seu lloc.
-Llista de correu: Des de l´Auca inscriurem a tota la gent que vulgui a la llista. El dia ideal és a la propera assemblea però es pot en un altre moment.
-La trobada solar es farà el 8 d´octubre.
-TDB proper.
-Cas Sagal.
-12 octubre: Intentarem portar MIQUEL DEL ROIG, Ca L´Agró ?
-Tenim preus de pressupostos de l´opuscle “bg és comarca” . 1000 exemplars.
-Vam ser presents a l´ofrena floral de l´11 a la Torre de la Vila. Va ser un encert obrir el jardí de la Torre de la Vila.
-Projecte “Fàbrica de l´Art”: És un projecte per recuperar l´Escorxador. Espai de cultura, art, foto, expos, sala d´assaig per a grups, corals, ... 606 metres quadrats més un cobert del darrere. Ahir primer contacte amb entitats. Vam anar com a Joventut. Recepció, wc, bar, sala d´expos, 2-3 oficines polivalents per a entitats, 2 boxes per assajar grups, escola de música ?, espai pel teatre, foto, etc. Són propostes. La reunió va ser un èxit. S´ha demanat que exposin les encessitats tècniques i d´espai. Potser concurs d´idees d´arquitectes. Va ser-hi el Centre Escènic, l´Escola de Música, i altres. S´han plantejat propostes culturals molt interessants.
-El teatre de la caixeta es compra abans de finals de l´any.

1) 28: ASSEMBLEA MENSUAL 24: PERMANENT A LES 12H
2) Aquesta setmana ens reunirem amb la Plataforma Salvem els Muntanyans
3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

ALTRES HERBES

1) Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

2) 29 set-2 octubre: Setmana intercultural. Veure www.torredembarra.org

3) L´IES de dalt ha iniciat el procés per aferir els llibres gratuïtament als alumnes. També han iniciat un gran projecte per promocionar l´esport des de l´IES.

4) Des de finals de setembre a finals d´octubre tindrà lloc el III Gaià Folk. Aneu preparant l´agenda perquè el mes ve carregadet. Ben aviat circularà el programa. (Divendres 23 de setembre a Ràdio Altafulla (107.4) presentació del programa 20h). Us fem arribar el programa en pdf.

5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05)
6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 26 de setembre.

16.9.05

ALTERNATIVA 154

1) « Benvolguts/des amics/gues, Atès les previsions meteorològiques per aquest dissabte el qual s'organitzava la IV Trobada Solar, us comuniquem que s'aplaçarà per un altre dissabte que tan aviat es concreti us ho farem saber. Atentament, El regidor de Medi Ambient
Lluís Suñé Morales Torredembarra, 16 de setembre de 2005”

2) La BOTIFARRADA del 10 de setembre va ser un èxit.

3) ENDAVANT AMB LA LLISTA DE CORREU DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. CAL QUE ENVIEU UN CORREU AL CISCO I ENDAVANT… francescmercade@mac.com . Aquest grup pretén compartir reflexions encaminades a la construcció d'un discurs comú, amb l'objectiu de consolidar-nos com a organització política.

4) 28: ASSEMBLEA MENSUAL 17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

5) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/
6) L´alcalde dels Pallaresos ja no és conseller comarcal. El Lluís proposarà una reorganització a nivell comarcal.
7) Des de Medi Ambient hem distribuït a tots els estudiants dels instituts un tríptic amb informacions sobre l´Agenda 21 i les activitats anuals de la regidoria.

ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre. 10h Cal Bofill
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

2)Els gegants del Catllar seran aquest diumenge als Pallaresos
Diumenge a partir de les 10 del matí des de l'Ajuntament
II TROBADA GEGANTERA Cercavila des de l'Ajuntament amb més d'una desena de coles geganteres i ballada final a 1/4 de 2 a la pista poliesportiva.

3) 29 set-2 octubre: Setmana intercultural.

4) Des de finals de setembre a finals d´octubre tindrà lloc el III Gaià Folk. Aneu preparant l´agenda perquè el mes ve carregadet. Ben aviat circularà el programa. (Divendres 23 de setembre a Ràdio Altafulla (107.4) presentació del programa 20h).

5) Expo de pintura de la torrenca Sylvia Estruch a la sala polivalent del casal de la riera de gaià. Tardes i dissabte matí.

8) Propers concerts de TRES: Cardona (17-9-05), El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05)
9) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 26 de setembre.
10) L´Alternativa per la Garrotxa està organitzant diversos actes d´homenatge als resistents antifranquistes.

12.9.05

ALTERNATIVA 153

0) Intent de resum de la darrera permanent:

-Vist com ha anat demanarem que l´Ajuntament no fagi les vacances a l´estiu, perquè hi ha molta feina (serveis, residus, etc)
-S´ha parlat amb 60 empreses que no reciclen bé.
-S´han convocat a les associacions per parlar dels residus.
-Hem detectat les mancances de la depuradora, que les inversions que s´hi havien de fer no s´han fet… Hem aconseguit el compromís de la generalitat de fer-hi les inversions necessàries.
-També proposarem que Roda i Creixell en tinguin una altra, de depuradora, per tal d´evitar que es col.lapsi.
-Rasa del costat de l´edifici Las Dunas (?). Els veïns volen que es soterri però això és inviable. Seria un perill els dies de pluja. L´ACA no vol que es tapin les rases. Els veïns d´aquest bloc de pisos també estan contra que es contrueixi una mesquita que diuen que s´hi ha de fer. No tenim cap constància que això sigui cert. L´integrisme religiós va a l´alça.
-Cal convocar una nova reunió amb els representants musulmans.
-17 setembre FIRA SOLAR a la Plaça del Castell. Ve una empresa de Galícia. Hem rebut propostes de tot l´Estat. L´any vinent s´haurà d´ampliar la infraestructura. Diputació de BCN farà una demostració d´aparells solars, muarl gas, bio sol, gepec, ecologistes en acció, ...
-Jornades Interculturals: diferents regidories, Joventut també, campionats esportius, música, gastronomia... És el primer cap de setmana d´octubre (Coincideix amb Gaià Folk, Correllengua, fi de curs de glossada).
-Agost: Hem rebut dos milions de pts de subvencions per joventut.
-Setembre-Octubre l´Agrupament Escolta Els Salats presentarà el seu projecte de X Aniversari.
-Aquest setembre: Concurs públic per fer la pista d´Skate.
-Zona verda del carrer Lleida: S´ha desbloquejat. Els tècnics estan fent el projecte definitiu.
-Muntanyans II. Trobada d´aigües tortes. Principi d´acord, després de diferents contactes. El paper del conseller 1. Moviments a costes. El paper d´erc, psc i git bloquejant les nostres propostes per demanar nous informes. Informe de Milà a alcalde de la Torre. Lluís té un dinar amb Milà per aquest tema dilluns. ICV està treballant molt aquest tema. Fotos de l´espai inundat.
-Medi natural de la Torre ha de potenciar el litoral però també la part rural (convenis, tallers, esborrany de projecte per buscar ajudes, Mas Pujol: possibilitats, estat d´abandó, marges, senyalització).
-Hem demanat una ajuda a la generalitat per tenir un vehicle per medi ambient-vigilants.
-Efecte molt bo dels vigilants. Han crescut les consultes telefòniques sobre residus al veure el control, senyalització del canyadell, ... Esperem que la generalitat ens continui subvencionant aquests vigilants. Els treballadors han pencat de valent. S´estan formant.
-Runa del costat del Far acumulada aquest estiu.
-La cessió privada al municipi (ridícula) del bosquet del canyadell (arran de les movilitzacions) tornaria a ser propietat privada als dos anys de la construció (!). Olé jugada del polítics i dels contructors de llavors. Actuacions immediates.
-Falses acusacions de cdc sobre el personal vincultats al psc, CONFIRMAT, que és fals.
-Cas sagal. Vam demanar que fessin fer una declaració oficial a l´agent implicat. Hi va haver una reunió al respecte.
-Creiem que cal una organització molt diferent de la policia local. Creiem que haurien de ser fora del nucli antic. Deixar-hi com a molt una oficina.
-L´opuscle Baix Gaià és comarca ve endavant. 1000 exemplars. Pressupostos. Disenyador treballant.
-Zona peatonal i PEMU. Propera reunió amb els tècnics que ens van venir a assessorar.
-Pressupost. Caldrà que quan tinguem un esborrany se´l pugui llegir el Pau C. En el mateix sentit proposem crear una petita comissió amb el Pau C que analitzi el pressupost del 2005 per fer propostes pel 2006. (Octubre-novembre)
-Aviat comencem cursets de cuina, amb el Consell Comarcal.
-Llista de correu de l´ABG. Per apuntar-se cal enviar un correu al franscesc mercadé (francescmercade mac.com).
-ASSEMBLEA D´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Es proposa fer una assemblea anual amb tots els pobles. Es podria fer després de la roda de presentacions de la campanya BG és Comarca.
-Treball i cohesió de les EPM (Entesa de Progrés Municipal) molt importants.
-BOTIFARRADA.
-Hem recollit 90 euros al pot de l´ABG de l´Auca.
-Consell Municipal de Sostenibilitat: Cal una persona per les tasques de secretaria. Al setembre engega de nou el consell. Cal reoganitzar el funcionament del ple del consell perquè no hi hagi persones que puguin monopolitzar el debat.
-La setmana que ve es marquen nous horts ecològics de jubilats. Hi ha 17 persones en llista d´espera.

1) “Aprofitant el sopar del dissabte, vaig repescar , amb en Jordi S. , d'estudiar la possibilitatde projectar la via verda (Roda de Berà-Reus) com a via per promoure un turisme eco del Baix Gaià. Mirant el mapa cartogràfic de la GENE, veig que és una bifurcació que surt uma mica més enlà del ramal que se'n va cap a Lleida i que arriba fins a Reus.
Si obrim un debat per projectar funcions de la via verda-passos a seguir per implicar administracions-ajuntaments etc.seria interessant recollir opinió de tothom...Bé per començar a trepitjar el terreny, amb el Jordi vam dir de buscar un diumenge que anés bé i convocar una excursió (fer un tram) per copsar una primera visió real del terreny.
res més per ara.ens veiem. Jordi r.”

1) COSES
-29 set-2 octubre: Setmana intercultural.

-ENDAVANT AMB LA LLISTA DE CORREU DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. CAL QUE ENVIEU UN CORREU AL CISCO I ENDAVANT… francescmercade@mac.com . Aquest grup pretén compartir reflexions encaminades a la construcció d'un discurs comú, amb l'objectiu de consolidar-nos com a organització política.

-REUNIÓ OBERTA D'INTERCOMARCAL D´ICV del Camp de Tarragona el dia 13 de setembre, dimarts, a les 19 hores al Local d’ICV de Tarragona amb un únic punt de l’ordre del Dia “ SITUACIÓ POLÍTICA”. Es extraordinària, per la actual situació política, tal com diu el títol, i oberta perquè es ampliable a tots i totes els Regidors i les Regidores d’ICV del Camp de Tarragona, i a altres adherits i adherides, i qui vosaltres penseu que sigui interessant la seva presencia en aquesta reunió. Es necessari que estiguem tots i totes. Farà la presentació Dolors Comas. Salutacions, Carmen.


28: ASSEMBLEA MENSUAL

10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

4) La Botifarrada Popular a l'Auca per l´11 va ser un èxit.

ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

2) CAL BOFILL. CENTRE D’ATIVITATS MEDI AMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. dURANT TOT EL DIA
IV TROBADA SOLAR TORREDEMBARRA 17 DE SETEMBRE DE 2005 PROGRAMA ACTIVITATS I EXPOSITORS

DEMOSTRACIÓ DE CUINES SOLARS AMB CAIXA I PARABÒLICA.
Activitat lúdico-demostrativa on tots els assistents podran degustar el aliments preparats en les diverses cuines solars. Durant la demostració els nens i nenes podran construir-se una cuina solar en miniatura.

DEMOSTRACIÓ DE VEHICLES ELÈCTRICS
Exposició de bicicletes amb suport elèctric, una moto i un patí elèctric, que els visitants podran provar amb un circuit tancat. Juntament amb l’activitat es munta una carpa des de la que es fa difusió i es dona informació sobre eficiència energètica i utilització de l’energia solar tèrmica i fotovoltaica.

MOSTRA D’ENERGIES RENOVABLES
La mostra d’Energies Renovables és un remolc que reprodueix l’aplicació de les energies solar i eòlica en un habitatge equipat amb ells aparells i electrodomèstics més usuals i en el qual es pot observar l’ús racional o aprofitament d’aquestes energies

TALLER DEMOSTRATIU SOBRE MOBILITAT SOLAR
Vehicle elèctric de transport que porta al sostre uns panells fotovoltaics.
A l’interior es pot projectar un audiovisual sobre activitats i demostracions de vehicles elèctrics.

EMPRESES PARTICIPANTS
1. INSTAL•LACIONS TONVA S.L.
2. MURAL-GAS / COTS TARRAGONA
3. BIOSOL (Pendent confirmació)
4. SUN SYSTEMS ENERGIES RENOVABLES, S.L.

ASSOCIACIONS PARTICIPANTS

1. GEPEC- ENERGIA
2. MEDITERRÀNIA.
3. ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA

EXPOSICIÓ
Energia neta o energia bruta...
Amb quin tipus d’energia creus que podrem viure?

JORNADES INFORMATIVES
12h a 13 h. MURAL GAS / COTS TARRAGONA
Temàtica que tractarà la jornada:
• Conceptes bàsics sobre l’energia solar tèrmica.
• Conceptes bàsics sobre l’energia solar fotovoltaica.

17h a 18h. SUN SYSTEMS ENERGIAS RENOVABLES SL
Temàtica que tractarà la jornada:
• Panells Termodinàmics d’última generació.
Distribuïdor oficial a Catalunya: SOLAR PST
Aigua calenta sanitària, calefacció i piscines inclòs amb vent , pluja i sense sol els 365 dies de l’any.

TAULA RODONA
EL PLA D’ENERGIA DE CATALUNYA.
Estat actual i el posicionament de grups d’ecologistes, partits polítics amb representació parlamentària i representants de l’Administració.
Hora: 19 h. Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals.

3) Retall de diari: “La plataforma denuncia que els últims aiguats han demostrat que els Muntanyans de la Torre són inundables
L'entitat diu que seria una «irresponsabilitat» construir part dels 550 habitatges » (…)

4) Un altre retall: “Torredembarra trasladará su Patronat de Turisme hasta la Casona del Carme
La antigua fonda de principios de siglo XX ha sido restaurada
El paseo de Rafael Campalans de Torredembarra ofrecerá una imagen diferente cuando termine la actuación urbanística que se está desarrollando. Aunque el recuerdo del cámping y la pineda que había ya es historia, todavía existe un edificio singular que es símbolo del turismo primitivo de la localidad. La fonda Casona del Carme, en la esquina con la calle Nostra Senyora Montserrat, está a punto de abrirse de nuevo para ser la sede del Patronat de Turisme. (…)”

5) Expo de pintura de la torrenca Sylvia Estruch a la sala polivalent del casal de la riera de gaià. Tardes i dissabte matí.

10.9.05

ALTERNATIVA 152

1) COSES
-Del 12-30 de setembre obren la matrícula de l´escola d´adults.
-29 set-2 octubre: Setmana intercultural.
-ENDAVANT AMB LA LLISTA DE CORREU DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. CAL QUE ENVIEU UN CORREU AL CISCO I ENDAVANT… francescmercade@mac.com . Aquest grup pretén compartir reflexions encaminades a la construcció d'un discurs comú, amb l'objectiu de consolidar-nos com a organització política.
-REUNIÓ OBERTA D'INTERCOMARCAL D´ICV del Camp de Tarragona el dia 13 de setembre, dimarts, a les 19 hores al Local d’ICV de Tarragona amb un únic punt de l’ordre del Dia “ SITUACIÓ POLÍTICA”. Es extraordinària, per la actual situació política, tal com diu el títol, i oberta perquè es ampliable a tots i totes els Regidors i les Regidores d’ICV del Camp de Tarragona, i a altres adherits i adherides, i qui vosaltres penseu que sigui interessant la seva presencia en aquesta reunió. Es necessari que estiguem tots i totes. Farà la presentació Dolors Comas. Salutacions, Carmen.

• Dissabte 10 a les 12h PERMANENT DE L´ABG.

28: ASSEMBLEA MENSUAL

10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) Manifest de la diada a Reus a www.pobleviu.org Podeu adherir la vostra entitat.

4) Alternativa Baix Gaià – Torredembarra 10 de setembre, 21 h.
Botifarrada Popular a l'Auca Actuació del grup Ca l'agró Pa>>Butifarra>>Vi>>Aigua>>3 euros
Podeu comprar tiquets per avançat o fer reserves al 696 363 328. En acabar assistirem a la penjada de l'estelada al "monument" de Baix a Mar, a la nit.

11 de setembre
Matí, al Fossar de les Moreres (BCN)
A les 18 h. ofrena a la Torre de la Vila (TDB)
A les 19'30 manifestació a Reus
Per desplaçaments i més info>>696 363 328

ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*IV Trobada Solar. El 17 de setembre a la Plaça del Castell.
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.
2) NOU ESTATUT El procés d'elaboració de l'Estatut avança, és per això que des de la campanya "Teballem per un Estatut digne" continuem fent sentir la nostra veu per reclamar aquells aspectes que creiem que hi manquen (dret a l'autodeterminació, finançament, veu pròpia en les relacions internacionals...). Dimecres 14 de setembre farem una presentació a la premsa de la Campanya (12h, Col•legi de Periodistes de Catalunya) i, tot i que ja són força les entitats que s'hi han adherit, ens agradaria poder assistir a la roda de premsa amb el màxim nombre possible de suports.
Amb aquest missatge us adjuntem els objectius de la Campanya i la relació d'entitats adherides, si hi esteu d'acord i ens voleu ajudar a sobrepassar el centenar d'adhesions, envieu-nos un e-mail a estatutdigne@gmail.com .

4) Observació astronòmica. Ens trobarem, com sempre, a l'aparcament de Cal Bofill (Baix a Mar), a les 10 de la nit, per anar tot seguit cap a Roda de Berà (al costat del dipòsit d'aigua). Si el cel està tapat, ho deixarem per l'altre divendres.
A continuació us indico el programa d'observacions fins a finals d'any. Hem previst dues dates per cada mes, per si el
dia que indiquem en primer lloc el cel estigués tapat, passar-ho al segon dia. Divendres 30 de setembre o 7 d'octubre
Divendres 28 d'octubre o 4 de novembre Divendres 25 de novembre o 2 de desembre Esteve Morros 627 452 726

5) LLIBRE INTERESSANT: Cent anys de la història de les festes de Torredembarra recollits en un llibre Lluís Solsona els repassa en el llibre “La festa major de Torredembarra 1849-1950 segons la premsa”, mitjançant les notícies aparegudes en diaris de la demarcació i rotatius barcelonins El Punt 26 agost 2005 ; p. 38 Disponible en paper a la Biblioteca. Si la voleu rebre, demaneu-la a bptarragona.cultura@gencat.net

6) JA EL DEBEU TENIR TOTS: Un viatge per la societat civil de Torredembarra del segle XX : Jordi Suñé ha publicat Miquel Mestre i Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra Més Tarragona 22 d’agost ; p. 7 Disponible en paper a la Biblioteca. Si la voleu rebre, demaneu-la a bptarragona.cultura@gencat.net

7) Diumenge 11 de setembre a 2/4 de 8 del vespre al Mercat Central de Reus MANIFESTACIÓ UNITÀRIA DE L'11 DE SETEMBRE DEL CAMP "PEL CAMP, LA TERRA DE TOTS" "FORA ESPECULADORS I POLÍTICS CORRUPTES"
Manifestació pels carrers cèntrics de Reus acabant a les Peixateries Velles on es farà l'acte polític de cloenda.
Grallers del Carrilet, el Bou de Reus, batucada de Mont-roig i Pratdip, etc. Organitza: Xarxa del Camp - www.pobleviu.org Actes Diada Nacional 2005

8) http://www.notecomaselmundo.org

6.9.05

ALTERNATIVA 151

1) COSES UNA MICA BARREJADES
-No ho vam comentar però va sortir el número 6 del butlletí del Consell de Sostenibilitat.
-Es va senyalar la zona pública del bosquet del Canyadell.
-S´han facilitat caixes de compostatge per als horts ecològics dels jubilats. La brigada hi diposita els restes de la gespa i de la seva poda.
-L´Ajuntament forma part de la Xarxa de Ciutats i pobles per la sostenibilitat on s´elaboren diversos projectes en comú. En el seu si s´està redactant una ordenança d´estalvi i us eficient de l´aigua a nivell domèstic.
-Ports de la Generalitat farà una inversió al Port la Torre per tractar les aigües residuals.
-Els informadors ambientals han informat a la ciutadania i als comerços sobre el reciclatge i l´ús de la platja adequat. S´ha sonsultat als comerços per preguntar si voldrien participar en sistemes de recollida de residus específics. Intetarem que aquest servei de vigilància no desaparegui buscant noves ajudes econòmiques.
-S´ha aconseguit el traspàs del tram de l´antiga n-340 al seu pas per la torre al municipi.
-Del 12-30 de setembre obren la matrícula de l´escola d´adults.
-29 set-2 octubre: Setmana intercultural.
-A L´Auca hi ha una guardiola benèfica per a pagar l´estelada gegant que s´instal.larà la vigília de l´11 a Baix a Mar i pel Correllengua.
-Al sopar del 10 de setembre a L´Auca hi actuaran el Xavi i el Jordi fent cançons d´altres.
-ENDAVANT AMB LA LLISTA DE CORREU DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. CAL QUE ENVIEU UN CORREU AL CISCO I ENDAVANT… francescmercade@mac.com . Aquest grup pretén compartir reflexions encaminades a la construcció d'un discurs comú, amb l'objectiu de consolidar-nos com a organització política.
-REUNIÓ OBERTA D'INTERCOMARCAL D´ICV del Camp de Tarragona el dia 13 de setembre, dimarts, a les 19 hores al Local d’ICV de Tarragona amb un únic punt de l’ordre del Dia “ SITUACIÓ POLÍTICA”. Es extraordinària, per la actual situació política, tal com diu el títol, i oberta perquè es ampliable a tots i totes els Regidors i les Regidores d’ICV del Camp de Tarragona, i a altres adherits i adherides, i qui vosaltres penseu que sigui interessant la seva presencia en aquesta reunió. Es necessari que estiguem tots i totes. Farà la presentació Dolors Comas. Salutacions, Carmen.

• Vigilia de l´11 de setembre: A la nit pengen l´estelada a Baix a Mar. Abans a L´Auca l´abg organitza una botifarrada: 3 euros el tiquet, llonganissa, vi, aigua, graelles, 21h, concert amb Ca L´Agró (Xavi J. I Jordi S.), cartell a disenyar... Encarregar 80 pams llangonissa, vi de Ca l´Aurèlia, carbó, tovallons, sal i oli, i 10 pans de kg al Cristià. Encarregats del 10: Siscu, Gerard, Lluís, Anna, Jordi S., Jordi P. (?), Josep F.,… Tiquets per la botifarrada.

• L´Ajuntament, en motiu de l´11, organitza un rebuda de les entitats a la Torre de la Vila, ofrena floral, música,... S´envia una carta a les entitats explicant-ho.

• Dissabte 10 a les 12h PERMANENT DE L´ABG.

28: ASSEMBLEA MENSUAL

10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) Manifest de la diada a Reus a www.pobleviu.org Podeu adherir la vostra entitat.

4) Dimecres hi haurà a l´Auca els cartells de la botifarrada del 10 i de la mani de l´11 per enganxar.


ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Cursos de formació de voluntariat als Muntanyans. 10 i 11 de setembre.
*IV Trobada Solar. El 17 de setembre a la Plaça del Castell.
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

1.9.05

ALTERNATIVA 150

BONA FESTA MAJOR!

1) Ahir a la nit (31 d´agost) ens vàrem reunir per tal d´organitzar les activitats de principis de setembre:

• Paradeta del concert d´Skatalà: Samarretes estan demanades, també el permís, cavallets, fusta, gent (Lluís, Jordi, Gerard, Siscu, Jordi P. I tots els que volgueu), porrons de vermut, es queda a 22:30h a L´Auca. Senyera per la paradeta. Caixa i canvi.

• Vigilia de l´11 de setembre: A la nit pengen l´estelada a Baix a Mar. Abans a L´Auca l´abg organitza una botifarrada: 3 euros el tiquet, llonganissa, vi, aigua, graelles, 21h, concert amb Ca L´Agró (Xavi J. I Jordi S.), cartell a disenyar... Encarregar 80 pams llangonissa, vi de Ca l´Aurèlia, carbó, tovallons, sal i oli, i 10 pans de kg al Cristià. Encarregats del 10: Siscu, Gerard, Lluís, Anna, Jordi S., Jordi P. (?), Josep F.,… Tiquets per la botifarrada.

• L´Ajuntament, en motiu de l´11, organitza un rebuda de les entitats a la Torre de la Vila, ofrena floral, música,... S´envia una carta a les entitats explicant-ho.

• Dissabte 10 a les 12h PERMANENT DE L´ABG.

• Cas Anton Sagal: n´HEM PARLAT AMB l´alcalde i el caporal. Intentarem que s´aclareixi i que es prenguin les mesures que convingui amb l´agent implicat.

• Les declaracions del Conseller en C. creant incertesa sobre Muntanyans II…


2) Properes activitats de l´abg (Setembre):
3 : PARADETA AL CONCERT D´SKATALÀ
10 : BOTIFARRADA A L´AUCA
28: ASSEMBLEA MENSUAL
10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

3) Amics Podeu difondre el nostre web, que està actualitzat a data d'avui: http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

4) Tenim el nou TDB a punt de surtir.

ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Cursos de formació de voluntariat als Muntanyans. 10 i 11 de setembre.
*IV Trobada Solar. El 17 de setembre a la Plaça del Castell.
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

3) Podeu trobar el llibre de Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra a la paradeta de festa major de la Plaça de la Vila.