29.9.05

ALTERNATIVA 159

0) 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) ASSEMBLEA DEL 28 DE SETEMBRE DE 2005. Petit resum.
-Nou curs polític. El bon funcionament i el bon rotllo de les permanents de l´ABG.
-L´atzucac del Patronat de Turisme. Coti explica el cas (és la nostra representant a Turisme). Creiem que a l´estiu el Patronat també s´hauria de reunir. I no es fa. Creiem que s´hauria de dissoldre i tonar-lo a constituir. Però no dissoldre´l com vol algú. Cal modificar el nombre del quòrum. Cal convertir-lo realment en un espai de participació. La casona. El seu ús. No estem d´acord en que hi vagi la regidoria de turisme. Creiem que hauria de ser un espai d´acollida del turisme, sala d´exposicions, mapes, plànols, guies, espai dinàmic, obert... Dilluns hi va haver reunió. Van assistir 12 persones. Recollirem més informació per continuar el debat.
-Les propostes d´”externalització” de serveis d´erc (PRIVATITZACIONS!).
-Estem preparant un llistat de totes les ajudes que hem aconseguit de medi ambient al llarg de l´any. Són xifres molt importants.
-Finals octubre tindrem les conclusions dels treballs que hem realitzat al voltant dels residus de cara a planificar el 2006.
-Brigada: uns 20 vehicles, uns 40 treballadors... i les “externalitzacions”... Ens convindria fer un anàlisi de les necessitats i de l´organització. Cal que estigui al servei de totes les regidories. En el futur, ha de ser una aposta de l´ABG, la regidoria d´obres i serveis ha de reestructurar-se. Llavors cada regidoria comptaria amb els seus especialistes.
-Setmana Intercultural: ja s´han penjat les pancartes. Finalment, la regidoria d´esports col.labora activament. El paper de Cultura i Obres en l´organització...
-Què hi fa l´escenari a la plaça del Castell, encara???
-Què hi fan les faroles noves al mig de la plaça del Castell?? Hem portat el tema al Patronat de Cultura.
-Caldrà analitzar el grau de desenvolupament del pressupost del 2005 de cara a fer avaluació i preparar els grans trets del 2006.
-La nova vorera de “Comarques catalanes”...
-Les faroles que s´estan instal.lant a Torredembarra...
-Cal marcar quins mínims necessitem per a treballar. Cal pencar i seguir llençant propostes. Explicar la nostra gestió a la població.
-S´han resol alguns temes pendents d´organització interna que eren demanades nostres.
-Avui ha arribat la cessió de la N-340. Cal estar atents per començar a analitzar l´ordenació de l´espai.
-Estació de tren.
-Muntanyans II: Reunió amb Conseller Milà i Dolors Comas. El paper dels que governaven el 2001 a Torredembarra en els últims esdeveniments. Estem preparant una moció com la que vam fer sobre el Gorg de Creixell sobre els Muntanyans (II) per al Consell Comarcal. Continuem sent la única candidatura que està en contra de muntanyans II però s´esperen canvis. Ens plantegem presentar la moció a la Torre a posteriori. Decidim que la moció s´hauria de presentar amb més candidatures de manera consensuada (almenys una candidatura més) a l´Ajuntament per tal que no sigui agafada de manera partidista pels altres partits. Crònica de la reunió d´ahir amb la Plataforma. Cap regidor d´erc s´ha manifestat per salvar els muntanyans. L´informe del 2001.
-Lluís serà nomenat vicepresident del consell comarcal en el proper plenari.
-La visita de l´ACA per la depuradora s´ha canviat de dia.
-Les esquerdes del castell i el premi que va rebre el seu arquitecte. Pedra de Toc va denunciar en el seu moment com es feia i qui ho feia. No eren restauradors.
-Skate Park. L´nterventor està fent els tràmits per fer el concurs.
-La Rasa: L´ACA finançarà el projecte. Les urbanitzacions afectades pagaran quan es vagin fent.
-Cal una diversificació de l´economia torrenca. La construcció s´aturarà aviat. Cal un finançament dels ajuntaments via Generalitat/estat. Però Torredembarra s´ha carregat la pagesia, la indústria...


2) TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.
3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

ALTRES HERBES

1) I Setmana intercultural. Comença el dijous 29 de setembre a les 19:30h al Pati del Castell amb una conferència sobre els indians i un concert.

2) www.gaiafolk.org Dijous 29 i divendres 30 curset de glosada. Qui vulgui participar… directament a la biblioteca municipal a les 20:30h. Divendres a les 12h (Onda Rambla) i dissabte a les 11:45h (Catalunya Cultura) presentació del programa del Gaià Folk.
5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05) www.dimweb.net/tres

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.21h
6) Baix a Mar – Torredembarra dissabte 1 d’Octubre. Platja de Baix a Mar (davant del pes)
18:30h. ARRIBADA DE LA FLAMA DE LA LLENGUA PER MAR.
Els Vogadors/es de l’Associació de Rem Baix a Mar portaran la flama amb llagut. Rebuda Popular.
tot seguit, actuació del Ball de Serrallonga i encesa del Ball de Diables de Torredembarra.

21:00h. SARDINADA POPULAR I LECTURA DEL MANIFEST.
també i haurà rom cremat per finalitzar, CONCERT amb el cantautor de l'Ametlla de Mar MIQUEL DEL ROIG
Organitza: Comissió Correllengua Baix Gaià 2005Col•labora: Associació de Rem Baix a Mar, Associació de veïns de Baix a Mar, Confraria de pescadors de Baix a Mar, Ball de Serrallonga, Ball de Diables de Torredembarra, Associació Cultural l'Auca, Associació Cultural Baix Gaià, Gaià Folk, Ajuntament de Torredembarra.
7) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA Programa a Torredembarra.org
8) http://www.2005india.blogspot.com/
9) La Biblioteca. Biblioplatja oberta matí i tarda tota la tardor: http://www.torredembarra.org/webcata/biblio6.php.

10) Parlen de la I Setmana Intercultural: Diari de Tarragona (22-9, 20-9), http://www.diba.es/diversitat/fitxers/29juliol_4set.pdf
www.costadoradaonline.net/ Eventos_Alrededores_Torredembarra.htm

11) Parlen del Gaià Folk
www.tvcatalunya.com/rodasons/agenda.html
www.festes.org/noticies
web.massalfassar.org/2005/09/22/127/
www.licor43.es/fiestas/ festivales/?m=09&a=2005&d=16
www.festivales.com/catalunya/resultado. php?&idioma=es&tipofestivalbus=14&menu=1
www.espremulls.net