30.9.05

ALTERNATIVA 160

0) La vigilia del 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) AQUEST DISSABTE 1 D´OCTUBRE NO HI HA PERMENENT (Com tots els dissabtes de la setmana que fem l´assemblea mensual)

2) TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.

3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

4) Conferència “Les situacions de sequera i el nou model de gestió de l’aigua”, que presentarà el Sr. Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient i la conferència anirà a càrrec del Sr. Xavier Latorre, president de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua. L’acte tindrà lloc el 5 d’octubre, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.


5) En motiu del Dia Mundial dels Ocells, aquest diumenge (2 octubre), “es presentarà en societat la mascota emblema de l’espai natural dels Muntanyans, el corriol camanegre. L’espai natural dels Muntanyans, a Torredembarra, comptarà des d’aquesta cap de setmana amb una mascota oficial: el corriol camanegre. La presentació de la mateixa i del símbol identificatiu- dues petjades dins d’un rectàngle- tindrà lloc en el decurs de la celebració del Dia Mundial dels ocells, el dia 2 d’octubre, a les 11 del matí a Cal Bofill. Centre d’Activitats Mediambientals de l’Ajuntament de Torredembarra. L’acte formarà part de tot un seguit d’activitats que la regidoria de Medi Ambient ha organitzat amb la col•laboració de GEPEC i el suport de la Caixa de Terrassa. Els actes s’iniciaran el dissabte 1 d’octubre, amb un servei de telescopi a l’estany del Saler, de 8 a 10 del matí i una projecció d’un audiovisual sobre ocells. Per la tarda, de 17 a 19 hores, tindran lloc diversos tallers infantils i a les 19 hores es durà aterme una visita guiada pels Muntanyans. Diumenge dia 2, pel matí, es repetiran la visita guiada i la projecció de l’audiovisual. Serà en el decurs dels tallers infantils quan s’oficialitzarà al Corriol camanegre com a ocell símbol de l’espai natural i les seves petjades com a logo del mateix. D’aquesta espècie hi havia 30 parelles els anys 80, però el nombre va baixar fins a dues parelles i actualment n’hi ha 4. Segons ha explicat el regidor de medi ambient, Lluís Suñé, s’ha triat al Corriol com emblema de l’espai natural perquè aquest ocell és un símbol de la persistència tot i ser l’únic que nia en exclusiva a la platja (ous aixafats, ous robats, nius on posem les nostres tovalloles,etc.),a diferència d’altres espècies que nien en aiguamolls de l’interior, i altres zones de l’espai natural. Les dues petjades del logo volen expressar la necessitat d’anar avançant en la conservació del litoral. Cal tenir present que la principal problemàtica existent als Muntanyans és que, al tractar-se d’un espai natural obert, rep moltes visites, especialment de persones que volen accedir a la platja, la qual cosa comporta una gran pressió que incideix negativament en moltes de les espècies i hàbitats dels Muntanyans. En aquest sentit, cal recordar que durant l’estiu els Muntanyans rep una mitjana diària de 14.000 entrades i sortides. Aquesta iniciativa parteix de l’oferiment dels drets d’utilització de la imatge a les administracions per part del GEPEC, que des del principi de la preservació de l’espai natural els ha emprat com a distintiu dels seu voluntariat. Diumenge, a les 11 del matí, en presència del regidor de medi ambient, voluntaris del GEPEC i nens i nenes de la localitat, es durà a terme la presentació”

ALTRES HERBES

1) I Setmana intercultural. Veure agenda de www.torredembarra .org
-Des de les 9h activitats esportives al IES Torredembarra fins les 18h
-Des de les 10h fins la nit activitats a la Plaça de les Monges.

2) www.gaiafolk.org. Dissabte 1 d´octubre:
-11:45h (Catalunya Cultura) presentació del programa del Gaià Folk.
-16h Pati del Castell concert de GLOSSADA
-19h TAULA RODONA sobre els mitjans de comunicació (Castell)
-20:30h Concert amb De Calaix (Castell)
-Correllengiua (acte adherit al III Gaià Folk)
3) Notícia al PUNT : “El festival Gaià Folk s'amplia a quatre poblacions: Torredembarra, la Riera de Gaià, Altafulla i la Nou de Gaià Els concerts de La Carrau, Dúmabala Canalla i De Calaix són els plats forts d'enguany CARINA FILELLA. Torredembarra La tercera edició del festival de música i cultura popular Gaià Folk començarà aquest divendres i s'allargarà fins a final de mes. Com a novetat, el festival s'amplia a quatre poblacions: a Torredembarra i la Riera de Gaià s'hi afegeixen Altafulla i la Nou de Gaià ; a més, tanmbé hi participaran entitats del Catllar . Aquest és, segons els organitzadors, un dels principals objectius del Gaià Folk: escampar progressivament el festival arreu de la subcomarca del Baix Gaià. (…)
5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05) www.dimweb.net/tres

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.21h

7) Baix a Mar – Torredembarra dissabte 1 d’Octubre. Platja de Baix a Mar (davant del pes)
18:30h. ARRIBADA DE LA FLAMA DE LA LLENGUA PER MAR. Sopar i concert.
Organitza: Comissió Correllengua Baix Gaià 2005
8) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA Programa a Torredembarra.org

9) http://www.2005india.blogspot.com/

10) La UDT ha obert el procés d´inscripcions per a la temporada 2005/2006 Tel. 977643273