6.9.05

ALTERNATIVA 151

1) COSES UNA MICA BARREJADES
-No ho vam comentar però va sortir el número 6 del butlletí del Consell de Sostenibilitat.
-Es va senyalar la zona pública del bosquet del Canyadell.
-S´han facilitat caixes de compostatge per als horts ecològics dels jubilats. La brigada hi diposita els restes de la gespa i de la seva poda.
-L´Ajuntament forma part de la Xarxa de Ciutats i pobles per la sostenibilitat on s´elaboren diversos projectes en comú. En el seu si s´està redactant una ordenança d´estalvi i us eficient de l´aigua a nivell domèstic.
-Ports de la Generalitat farà una inversió al Port la Torre per tractar les aigües residuals.
-Els informadors ambientals han informat a la ciutadania i als comerços sobre el reciclatge i l´ús de la platja adequat. S´ha sonsultat als comerços per preguntar si voldrien participar en sistemes de recollida de residus específics. Intetarem que aquest servei de vigilància no desaparegui buscant noves ajudes econòmiques.
-S´ha aconseguit el traspàs del tram de l´antiga n-340 al seu pas per la torre al municipi.
-Del 12-30 de setembre obren la matrícula de l´escola d´adults.
-29 set-2 octubre: Setmana intercultural.
-A L´Auca hi ha una guardiola benèfica per a pagar l´estelada gegant que s´instal.larà la vigília de l´11 a Baix a Mar i pel Correllengua.
-Al sopar del 10 de setembre a L´Auca hi actuaran el Xavi i el Jordi fent cançons d´altres.
-ENDAVANT AMB LA LLISTA DE CORREU DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. CAL QUE ENVIEU UN CORREU AL CISCO I ENDAVANT… francescmercade@mac.com . Aquest grup pretén compartir reflexions encaminades a la construcció d'un discurs comú, amb l'objectiu de consolidar-nos com a organització política.
-REUNIÓ OBERTA D'INTERCOMARCAL D´ICV del Camp de Tarragona el dia 13 de setembre, dimarts, a les 19 hores al Local d’ICV de Tarragona amb un únic punt de l’ordre del Dia “ SITUACIÓ POLÍTICA”. Es extraordinària, per la actual situació política, tal com diu el títol, i oberta perquè es ampliable a tots i totes els Regidors i les Regidores d’ICV del Camp de Tarragona, i a altres adherits i adherides, i qui vosaltres penseu que sigui interessant la seva presencia en aquesta reunió. Es necessari que estiguem tots i totes. Farà la presentació Dolors Comas. Salutacions, Carmen.

• Vigilia de l´11 de setembre: A la nit pengen l´estelada a Baix a Mar. Abans a L´Auca l´abg organitza una botifarrada: 3 euros el tiquet, llonganissa, vi, aigua, graelles, 21h, concert amb Ca L´Agró (Xavi J. I Jordi S.), cartell a disenyar... Encarregar 80 pams llangonissa, vi de Ca l´Aurèlia, carbó, tovallons, sal i oli, i 10 pans de kg al Cristià. Encarregats del 10: Siscu, Gerard, Lluís, Anna, Jordi S., Jordi P. (?), Josep F.,… Tiquets per la botifarrada.

• L´Ajuntament, en motiu de l´11, organitza un rebuda de les entitats a la Torre de la Vila, ofrena floral, música,... S´envia una carta a les entitats explicant-ho.

• Dissabte 10 a les 12h PERMANENT DE L´ABG.

28: ASSEMBLEA MENSUAL

10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) Manifest de la diada a Reus a www.pobleviu.org Podeu adherir la vostra entitat.

4) Dimecres hi haurà a l´Auca els cartells de la botifarrada del 10 i de la mani de l´11 per enganxar.


ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Cursos de formació de voluntariat als Muntanyans. 10 i 11 de setembre.
*IV Trobada Solar. El 17 de setembre a la Plaça del Castell.
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.