24.9.05

ALTERNATIVA 157

0) 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) 28: ASSEMBLEA MENSUAL 24: PERMANENT A LES 12H

2) Resum de la permanent del 24-IX-2005

1) Mirem el vídeo de les inundacions a Torredembarra. Espectaular. Muntanyans II era una riera.
2) Faroles de la plaça del castell no ens agraden.
3) S´inaugura el curs escolar a Torredembarra amb el conseller 1r. i no es va convidar a l´Ajuntament de Torredembarra… El paper de la regidora d´obres públiques en aquest cas... Hem plantejat el tema seriosament aquest i altres temes semblants als psc.
4) Cada any tenia unes partides per escoles però a final d any no s´havien gastat. Aquest any ja no ha passat.
5) La gestió dels treballadors de cultura... La gestió dels treballadors de la brigada...
6) A nivell de personal convindria una oficina de la brigada per atendre les qüestions per la tarda i els caps de setmana.
7) S´han fet samarretes per als que col.laborin en l´organització de les jornades interculturals. Les entitats han triat les persones que estaran fent de brigada d´organització. Analitzem paper de Cultura en aquestes Jornades... Barra de bar no alcohòlica. Sucs. Begudes de diferents cultures. Hi ha una assegurança per als partits esportius. Plantejarem a l´Associació Matinada per a que posin una paradeta. TOTES LES ENTITATS CULTURALS QUE VULGUIN POSAR PARADETA A LA FIRA DEL 1-2 D´OCTUBRE QUE ES FA A LA PLAÇA DE LES MONGES CAL AVISAR AL PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL O AL REGIDOR.
8) L´11 de setembre es van haver de fer 30 denúncies contra comerços que no van tancar.
9) Ja està convocada una nova reunió amb els representants de la comunitat musulmana.
10) Reunió amb la Plataforma Salvem els Muntanyans: Proposem dimarts que ve (27-9-05) al vespre.
11) Pressupostos . Propera reunió Alternativa.
12) Dimarts Jordi R. té reunió de Cultura.
13) Conseller Milà vindrà oficialment a Torredembarra a explicar l´actitud de Medi Ambient. Encara no hi ha data concretada. L´empresa constructora prepara un contenciós. Analitzem les autofelicitacions d´un partit concret pel procés de recuperar Muntanyans II...
14) Tema estació de tren. Madrid ha respost positivament. Hi havia un compromís de fer la nova estació, la quarta via o el soterrament... Ara el govern es compromet a fer les reformes. Dilluns alcalde a Madrid a negociar. Estaria als pressupostos del 2006 de l´Estat. Demanarem tota la info de l´estació, l´antiga n-340, etc i estudiar-ho bé amb els nostres entesos.
15) Dia 28 ve l´ACA pel tema de la depuradora.
16) Parc del Ramon de Ramon de la Torre (malla XIII): Encara no és municipal i no estan cuidant res del que s´havia fet. Mentre el tema està encallat convé un manteniment... però encara és privat. Convindria explicar-ho al poble.
17) Campanya del reciclatge.

3) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

ALTRES HERBES

2) 29 set-2 octubre: Setmana intercultural. Veure www.torredembarra.org

4) Des de finals de setembre a finals d´octubre tindrà lloc el III Gaià Folk. Aneu preparant l´agenda perquè el mes ve carregadet. Ben aviat circularà el programa. (Divendres 23 de setembre a Ràdio Altafulla (107.4) presentació del programa 20h). www.gaiafolk.org

5) Propers concerts de TRES: El Morell (8-10-05) i La Riera de Gaià (21-10-05)

6) Presentació del llibre sobre Miquel Mestre a Montroig (que és el poble on va néixer) el dilluns 3 d´octubre.


7) Curset de vers i glossa improvisat i menorquí. Programa adjunt.

8) Extret de www.torredembarra.org: “Pla d'asfaltat per a 39 vials del municipi
Dades d'aquesta noticia afegides : 2005-09-18 La Regidoria d’Obra Pública i Serveis ha iniciat un pla d’asfaltat de carrers amb el qual en un termini de dos mesos s’hauran arranjat 39 vials del municipi, principalment ubicats a les urbanitzacions de Babilònia, Marítima Nord i Sud i les Àmfores. L’actuació es du a terme sobre un total de 46.509,91 m² i compta amb un pressupost de 400.000 euros. (…)”.
9) “Canvi de data de la IV Trobada Solar a Torredembarra. Cuina amb el sol! 8 d'octubre CAL BOFILL. CENTRE D’ACTIVITATS MEDIAMBIENTALS
D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. DURANT TOT EL DIA
DEMOSTRACIÓ DE CUINES SOLARS AMB CAIXA I PARABÒLICA. Responsable: Intiam Ruai
Activitat lúdico-demostrativa on tots els assistents podran degustar el aliments preparats en les diverses cuines solars.

Durant la demostració els nens i nenes podran construir-se una cuina solar en miniatura.

DEMOSTRACIÓ DE VEHICLES ELÈCTRICS
Responsable: Intiam Ruai

Exposició de bicicletes amb suport elèctric, una moto i un patí elèctric, que els visitants podran provar amb un circuit tancat.

Juntament amb l’activitat es munta un envelat des del qual es fa difusió i es dóna informació sobre eficiència energètica i utilització de l’energia solar tèrmica i fotovoltaica.

MOSTRA D’ENERGIES RENOVABLES
Responsable: Xarxa de Municipis. Diputació de Barcelona.

La Mostra d’Energies Renovables és un remolc que reprodueix l’aplicació de les energies solar i eòlica en un habitatge equipat amb els aparells i electrodomèstics més usuals i en el qual es pot observar l’ús racional o aprofitament d’aquestes energies.

TALLER DEMOSTRATIU SOBRE MOBILITAT SOLAR
Responsable: ADTS (Associació per a la Divulgació de les Tecnologies Sostenibles).

Vehicle elèctric de transport que porta al sostre uns panells fotovoltaics. A l’interior es pot projectar un audiovisual sobre activitats i demostracions de vehicles elèctrics.

EXPOSICIÓ

Energia neta o energia bruta...
Amb quin tipus d’energia creus que podrem viure?

Amb quin tipus d’energia vols viure? Com afecta el canvi climàtic? El protocol de Kioto és una solució? Quines són les energies renovables?... Aquesta exposició ens ajudarà a apropar als ciutadans el concepte de les energies renovables.

JORNADES INFORMATIVES

12 h a 13 h. MURAL GAS / COTS TARRAGONA

Temàtica que tractarà la jornada:

• Conceptes bàsics sobre l’energia solar tèrmica.
• Conceptes bàsics sobre l’energia solar fotovoltaica.

17 h a 18h. SUN SYSTEMS ENERGIAS RENOVABLES SL

Temàtica que tractarà la jornada:

• Panells Termodinàmics d’última generació.
Distribuïdor oficial a Catalunya: SOLAR PST

Aigua calenta sanitària, calefacció i piscines fins i tot amb vent , pluja i sense sol els 365 dies de l’any.

Organitza: Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torredembarra amb la col•laboració d'Ecologistes en Acció de Catalunya.

9) Ja circulen del gaià Fol.: 800 octavetes, 50 cartells genèrics (aprox.), 100 cartells d´Altafulla, 50 de Torredembarra, i a partir de dimarts 2000 programes de mà. (ja en circulen més de 100 en fotocòpia). Per internet circula el programa a tope. A Sitges els ha arribat. Per la Taula rodona sobre els mitjans de comunicació hi ha confirmat: mònic, timbal, ràdio altafulla.
10) L´Oriol i la Mireia s´en van a l´íNdia un mes. Podeu seguir les seves peripècies a http://www.2005india.blogspot.com/