22.12.04

ALTERNATIVA 106

1) Tauló d'anuncis a internet de l´abg: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
2) www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ (es fa ressò de l´acte de Vespella)
3) JOVENTUT:
• L´URBAN PARK 27-30 de desembre al patronat Antoni Roig. 18h-21h Gratuït. Inscripcions del 13-23 desembre al PIJ (Patronat A Roig) de 17h a 20h Skate, patinatge, graffittis, funky, break, bàsquet, playstation, curtumetratges, taller preventiu, djs, etc. (veure web de l´ajuntament)
• Ens hem reunit amb el delegat de Joventut de les comarques de Tarragona.
• Al Punt Òmnia es afarà un taller de confecció de currículums i de cerca de feina a la xarxa. (inscripcions del 7-17 de gener de 16h-21h)
• Programa de Dinamització Laboral : informació i assessorament. Coordinat per la UGT i amb el suport de Diputació, Fons Social Europeu i Departament de Treball.
4) Acte públic per explicar els nostres primers 100 dies de gestió. Serà el DIVENDRES 21 DE GENER DE 2005 AL VESPRE.
4) ABG Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org
5) MEDI AMBIENT:
• Hem encomanat un estudi sobre l´arbrat de Torredembarra per fixar les bases de futures plantacions i creació de zones verdes.
• La Generalitat ens ha confirmat que demanarà la inclusió a la Xarxa Natura 2000 que promou la Unió Europea les prades de posidònia del nostre litoral, tal com els vam denanar, a proposta del Consell de Sostenibilitat.
• Al Punt Òmnia: recollida de material informàtic en desús per a projectes socials. (a partir del gener)
• Fundació Natura “Planta el teu arbre”: Per cada cartutxo de tinta d´impresora buit que recollim al Punt Òmnia aconseguim 50 cèntims destinats a plantar arbres. (a partir de gener)
• Vam presentar al ple una nova moció pel cabal ecològic, la qual va ser aprovada.
6) ESTACIÓ DE TREN:
• 10 membres de l´ABG vam assistir a la concentració convocada a Tarragona per demanar que no es tanquin més estacions al Camp de Tarragona i per reclamar un ferrocarril públic, social i segur. La convocatòria anava a càrrec de la cgt amb el suport de diverses entitats entre les quals hi havia l´abg.
• El 28 de novembre es va fer una manifestació a Madrid pel mateix motiu. Una de les entitats convocants era l´abg, tal i com consta al cartell editat per l´ocasió.
7) IDEES DE BARCELONA:
12a Mostra " GUARNEIX-ME", la proposta de Parcs i Jardins per un Nadal méssostenible Amb l'objectiu de promoure el respecte a la natura i fomentar el reciclatge,Parcs i Jardins organitza la mostra "Guarneix-me", adreçada als escolars de cicle mitjà i superior d'Educació Primària i que enguany celebra la 12ª edició. Els escolars poden participar fent propostes de guarniment d'un arbre alternatiu a l'avet, construint objectes per vestir-lo a partir de materials reciclats. El dia 15 de desembre els escolars guarneixen l'arbre
als Jardins de Sant Joan de Déu i queden exposats durant totes les festes de Nadal en el complex comercial de l'Illa Diagonal.
Recollida d¹arbres de Nadal
El guarniment de les nostres llars amb l'arbre de Nadal és una de les
tradicions que s'ha anat estenen des de fa temps. Els clàssics avets són el arbres de Nadal per excel•lència propis d'un clima més fred que el nostre. Aquests, encara que siguin amb arrels, difícilment poden sobreviure passades festes i el millor que podem fer és tornar-los a la natura convertint-los en compost, un producte orgànic que serveix per a millorar la fertilitat dels nostres parcs i jardins.
Del dia 7 al 16 de gener els ciutadans i ciutadanes podran deixar el seu avet pel seu reciclatge en qualsevol del 218 punts de recollida que hi haurà per tota la ciutat, amb una major concentració en els eixos comercials. Relació dels punts…

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org
2) 27 de febrer: XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ
3) SELECCIONS : ES PREPARA UNA GRAN MANIFESTACIÓ PER AL 29 de desembre, coincidint amb l''amistós que les seleccions de futbol de Catalunya i Argentina jugaran al Camp Nou.
5) Activitat del Nus: Properes sortidesLa sortida del mes de desembre serà el dia 19 al TNC per veure “Diafan” de Pep Bou, espectacle de bombolles de sabó apte per a tots els públics. La sortida del mes de gener serà el diumenge 23, al Teatre Poliorama per veure “El mètode Grönholm” de Jordi Galceran.
Reserves: Joan Porta. Tel: 977.64.07.08.- 977.64.00.63 Us desitgem unes bones festes de Nadal i Any Nou!! Torredembarra, 6 de desembre de 2004.
6) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts.
7) www.torredembarra.org
8) Algunes de les excursions del GATA Grup d’Amics de Toni Achón Grup excursionista i de natura:
16 de Gener **de Tarragona al Catllar per Primitivo Fabregat
30 de Gener*Dia Mundial de les Zones Humides per Lluís Gurrera
27 de Febrer*de la Mora a Tamarit: mar i muntanya per Mateu Gimeno
20 de Març *Dia Mundial de l’aigua (Riu Gaià) per Lluís Gurrera
Per apuntar-vos truqueu al 699 564 518 de dilluns a divendres de 21 a 23 hores o envieu un missatge a gata@tinet.org amb les vostres dades abans del divendres anterior a la sortida i en les sortides de més d’una jornada amb 15 dies d’antelació com a mínim (places limitades). Els participants hauran de signar un document responsabilitzant-se dels seus actes. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se´n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 3 euros, gratuït per als socis. Més informació a www.tinet.org/~gata.
9) Centre Cultural d´Alcoi impulsat per l´ACPV i l´Institució Joan Fuster : www.elsegle.org
10) Els dies 20-23 de gener hi haurà mobilitzacions a Barcelona contra la Constitució Europea en motiu de la cimera de caps d´estat.
11) Algunes de les activitats d’ICV durant l´any 2005
Gener
Dia 14 Inauguració exposició PSUC (El Prat).
Dia 15 Assemblea de les Terres de l’Ebre.
Dia 22 Inauguració local d’ICV a Figueres
Dia 26 al 31 Fòrum Social Mundial.
Febrer
Dia 4 al 18 Campanya Constitució Europea.
Dia 12 Inauguració local d’ICV a Cervera.
Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del PSUC (Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero.
Referèndum Constitució Europea.