11.12.04

ALTERNATIVA 102

1) Tauló d'anuncis a internet de l´abg: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
2) NOTÍCIA QUE VA SORTIR AL PUNT:
“La situació de la xarxa ferroviària, a debat avui a Torredembarra
EL PUNT . Torredembarra
La sala audiovisual del centre mediambiental de Can Bofill de Torredembara serà avui l'escenari d'un debat sobre la situació de la xarxa ferroviària. L'acte, organitzat per la regidoria de Medi Ambient i el sindicat CGT i que té un precedent en el que es va celebrar a finals de novembre a Montblanc, es concep com un avanç de la concentració que tindrà lloc el dia 18 a l'estació de Tarragona contra l'entrada en vigor de la llei del sector ferroviari i del tancament d'estacions de tren de les comarques tarragonines. La convocatòria compta amb el suport de partits com ICV, EUiA, Alternativa Baix Gaià i la Xarxa contra la Precarietat de Tarragona.”
2.- NOTÍCIA QUE HA SORTIT A LA REVISTA DELS VERDS:

“ELS VERDS EN ACCIÓ
Butlletí d’ Els Verds-Esquerra Ecologista
Altes i baixes: butlleti@elsverds-catalunya.org
Membres de la Federació ICV
www.elsverds-catalunya.org
www.ic-v.org

1.ÉXIT DE L’ ESCOLA DE DEBAT DELS VERDS A TORREDEMBARRA
Més de un centenar de persones van participar en la V Escola de Debat d’ Els Verds-Esquerra Ecologista que és va realitzar a la població de Torredembarra, els dies 27 i 28 de novembre amb el suport i col•laboració d’ Alternativa Baix Gaia.
Des d’ Els Verds volem agrair la participació a les jornades a tots el ponents, assistents, col•laboradors/es etc….
Creïem que aquestes jornades han significat un punt de trobada on totes aquelles persones que treballem en els diferents moviments socials, organitzacions polítítiques, plataformas… des de el debat hem aportat iniciatives, experiències … per tal de fer avançar propostes que afavoreixin polítiques ambientals, socials i de reconeixement dels drets nacionals cada vegada més necessàries davant aquesta mal anomenada globalització que promou les desigualtats socials i la destrucció del nostre medi natural.
Fins la propera escola de debat!!!!
Totes aquelles persones que volguin obtendré el CD amb els materials de la Jornada envieu un correu al info@elsverds-catalunya.org

Dijous 16
Presentació de la campanya contra la Constitució Europea
19:30 h al CCCB de Barcelona
convoca: Plataforma dels Països Catalans Contra la Constitució Europea “

3) La Permanent de l´ABG va seR dissabte 11 de desembre i es van parlar diversos temes. Alguns d´ells van ser :
• L´Assemblea de joves amb el suport del PIJ i de la regidoria de joventut han organitzat el I Parjk de Joves de Nadal que es farà al casal. (URBAN PARK)
• El 13 de desembre començarà la campanya sobre salut dirigida als joves.
• Acte públic per explicar els nostres primers 100 dies de gestió. Serà el DIVENDRES 21 DE GENER DE 2005 AL VESPRE.
• S´està creant la Borsa de Treball de l´Ajuntament. En breu ha de sortir publicitada.
• Calendari de treball del DESEMBRE: Permanent 18 a les 12h a la porta de l´Ajuntament. Assemblea: Dimecres 22 a les 22h a l´Auca. Secretaria: Dilluns 20 de desembre de 18h a 19h. RECORDEU QUE LES REUNIONS SÓN OBERTES A TOTHOM QUE VULGUI TREBALLAR AMB L´ALTERNATIVA.
• Es van fer diversos retocs a la proposta de tríptic. Es van estudiar els pressupostos per fer les enganxines i els tríptics i es tiren endavant.
• S´elelabora una proposta de pla anual de cooperació.
• Es recullen diverses qüestions per arreglar ràpidament a la Torre.
• Es convoca una reunió de treball sobre la campanya “BG és comarca”. Divendres 17 a les 18:30h a casa del Jordi S.
• Es treballen diverses qüestions de l´acte públic que farem a finals de gener.
• A la reunió sobre el transport públic es va acordar llençar la idea de crear una plataforma ciutadana en la seva defensa.
• Es va fer un ampli debat sobre la problemàtica de les drogues i les maneres com treballar per oferir informació i treballar per un oci lliure i constructiu.
• Pavelló tira endavant. Piscina coberta també.
• Hi haurà canvis al bus urbà.
• Ja tenim el projecte d´skate park.
• Diversos moviments per reduir el dèficit municipal.
• El ple va aprobar tirar endavant amb la borsa de treball per a l´ajuntament.

4) ASSEMBLEA MENSUAL: DIMECRES 22 DE DESEMBRE A LES 22H A L´AUCA.

5) ABG Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

6) NOVETATS: http://llibertat.com/cup/

7) Davant la problemàtica amb la plaga de rates ens vam adonar que l´empresa contractada per aturar-ho no cumplia des de feia temps amb la seva feina. S´ha contractat una nova empresa. S´HA NETEJAT LA ZONA DE CONTENIDORS DEL PÀRQUING DE CAL SERAFÍ.

8) « Hola Gent, només comentar-vos que amb l'arxiu del l'alternativa 101 heu enviat un virus. aneu amb compte. Salut!!! i fins aviat.” F. ELS ENTESOS EN INFORMÀTICA HAURÍEU DE COL.LABORAR A NETEJAR DE VIRUS L´ORDINADOR QUE ESTEM FENT SERVIR PER GESTIONAR EL CORREU SETMANAL. GRÀCIES.

9) NOTÍCIA APAREGUDA AL PUNT:
“L'Ajuntament de la Torre debatrà en sessió plenària sobre la legalització de la producció i el consum de marihuana
L'Alternativa Baix Gaià presentarà una moció en què demana que s'hi posicioni a favor
«Normalitzar jurídicament una realitat que està normalitzada socialment.» Això és el que vol aconseguir la moció que està preparant el grup municipal d'Alternativa Baix Gaià (ABG) a Torredembarra en què demanarà que l'Ajuntament del municipi del Tarragonès es posicioni a favor de legalitzar la producció i el consum de la marihuana. El document, pioner en l'àmbit municipal, també proposa la creació d'un punt d'informació sobre les diferents drogues.
06/12/2004
M. PLANA Torredembarra
La moció que està redactant el grup municipal d'Alternativa Baix Gaià, i que presentarà en el curs d'una de les properes sessions plenàries de la corporació municipal, parteix de la base que un 20% dels ciutadans de l'Estat espanyol consumeix cànnabis i recorda que els països que han optat per la despenalització del consum, com Holanda, no només han registrat una disminució del consum sinó que han vist disminuït el nombre de consumidors d'altres drogues. Per això, la moció, que afegeix motius mèdics, legals i científics, vol instar l'Ajuntament de Torredembarra que es posicioni a favor de la legalització de les anomenades drogues toves, i per tant de la seva producció i consum, i també que demani a les administracions pertinents l'aprovació d'una llei que reguli la distribució, la producció i el consum de cànnabis tant amb finalitats mèdiques com recreatives. El regidor del grup municipal d'Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé, reconeixia que el partit «viu una realitat molt jove i aquesta sensibilitat hi és». Per això, Alternativa proposarà al ple l'aprovació d'aquesta moció que també preveu la creació d'algun punt d'informació on puguin accedir persones amb la necessitat de rebre informació i tractament.
Precisament, en l'àmbit de la informació, Suñé explicava que s'han començat contactes amb la delegació de joventut per poder aportar informació sobre drogues als punts de la població més freqüentats pels joves, com per exemple poden ser les discoteques.”
10)”Hola. Enhorabona pels 101 alternativa.” J.

11) S´ha netejat, pintat i tret els contenidors del carreró de Sant Antoni.

ALTRES HERBES:

1) Per tal de preveure-ho a les vostres agendes de treball el dia 13 de desembre a les 19.30 està previst que ICV celebri amb un acte el primer any de govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat.
Caldrà que fem un esforç important perquè l’acte sigui un èxit d’assistència.

2) )www.pobleviu.org

3) 27 de febrer: XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ

4) PLE DEL CONSELL de SOSTENIBILITAT: 17 DE DESEMBRE

5) El Pere A. i l´Alcantara van tenir la idea de fer un homenatge als republicans enterrats a la fossa comuna que hi ha a Vespella. El Pere es va dirigir directament a l´ajuntament d´aquest municipi del Baix Gaià i l´alcalde el va rebre immediatament. La idea tira endavant amb el següent format: DIUMENGE 12 DE DESEMBRE DE 2004 A LES 12H A MAS D´EN BLANCH. ES LLEGIRÀ UNA PROCLAMA REDACTADA PEL JORDI S., ES PENJARÀ LA BANDERA DE LA REPÚBLICA I L´ESTELADA. POSTERIORMENT ES FARÀ EL VERMUT AL CASAL DE VESPELLA. S´HA QUEDAT A LES 11H AL BAR LA BAIXADA DE TORREDEMBARRA I A LES 11:30H AL CASAL DE VESPELLA.

6) SELECCIONS : ES PREPARA UNA GRAN MANIFESTACIÓ PER AL 29 de desembre, coincidint amb l''amistós que les seleccions de futbol de Catalunya i Argentina jugaran al Camp Nou.

7) Intermón ven productes del Comerç Just al C/ Quatre Fonts, 30 del Vendrell, per les tardes.