14.12.04

ALTERNATIVA 103

0) Hola a tothom. Els motius d´aquest correus són dos. En primer lloc LA PERMANENT DEL DISSABTE 18 DE DESEMBRE QUEDA SUSPESA PERQUÈ ASSISTIREM A UN ACTE A FAVOR DEL TRANSPORT PÚBLIC A TARRAGONA:
Aquest dissabte pel matí hi ha convocatòria a Tarragona, com sabeu vam tenir una reunió a Torredembarra la setmana pasada per crear una platarforma en defensa del ferrocarril social i sostenible. La CGT ha preparat aquest acte on l'ABG hauria d'estar present. Per coordinar cotxes poseu-vos en contacte amb el Lluís.
Dissabte 18 desembre, 12 h., plaça estació RENFE Tarragona
CONCENTRACIÓ Per un ferrocarril públic, social, segur i sostenible. Contra la privatització del ferrocarril que comporta la Llei del Sector Ferroviari. No al tancament d'estacions a les comarques tarragonines. Convoca: CGT (Sindicat Federal Ferroviari-CGT i Federacions de Tarragona, Baix Camp-Priorat i Baix Penedès) Donen suport: Alternativa Baix Gaià, ICV-LP, EUiA, Gent del Poble (Montblanc), Xarxa del Camp, COBAS i Xarxa Contra la Precarietat de Tarragona
1) Tauló d'anuncis a internet de l´abg: http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
2) www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org
3) L´Assemblea de joves amb el suport del PIJ i de la regidoria de joventut han organitzat el I Parjk de Joves de Nadal que es farà al casal. (URBAN PARK)
4) Acte públic per explicar els nostres primers 100 dies de gestió. Serà el DIVENDRES 21 DE GENER DE 2005 AL VESPRE.
5) Assemblea: Dimecres 22 a les 22h a l´Auca. Secretaria (al despatx): Dilluns 20 de desembre de 18h a 19h. RECORDEU QUE LES REUNIONS SÓN OBERTES A TOTHOM QUE VULGUI TREBALLAR AMB L´ALTERNATIVA.
6) Tríptic: Ja és a la imprempta. Enganxina: Ens manca el diseny.
7) Es convoca una reunió de treball sobre la campanya “BG és comarca”. Divendres 17 a les 18:30h a casa del Jordi S.
8) El projecte d´skate park ha entrat dins els pressupostos de 2005!
9) ASSEMBLEA MENSUAL: DIMECRES 22 DE DESEMBRE A LES 22H A L´AUCA.
10) ABG Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org
11) NOVETATS: http://llibertat.com/cup/

12) L´altre tema candent és l´acte feixista que es farà a Torredembarra aquest dissabte. Hem posat el cas en mans d´alcaldia i ja s´ha mogut per demanar informes policials i protecció. Veureu informació a la premsa comarcal. En podrem parlar els que assistim al Ple del Consell de Sostenibilitat (divendres) i a l´acte pel tren (dissabte matí).

ALTRES HERBES:
1) Èxit de l'acte a Vespella
Èxit de la convocatoria del homenatge als republicans morts el gener del 39 a Vespella de Gaià, agraïr el treball de l'Alcàntara, el Pere, el Jordi S., la Rosa C., de tots els assistents i del Daniel Cid alcalde de Vespella.
Lluís

NOTÍCIA AL PUNT;
“Una cinquantena de persones recorden els morts en la batalla de Vespella
Es desconeix quants republicans enterrats hi ha a Mas d'en Blanc
El Mas d'en Blanc va ser l'escenari ahir d'un homenatge als morts oblidats de la República. Els promotors, dos homes vinculats a l'Auca de Torredembarra, es van decidir a muntar-lo per diversos estudis historiogràfics que han sorgit durant els últims mesos sobre l'existència de foses comunes al terme municipal de Vespella de Gaià.
13/12/2004
LAIA BRUFAU Vespella de Gaià
«No volem perdonar ni oblidar.» Lluís Suñé, membre d'Alternativa Baix Gaià i regidor de Medi Ambient, Joventut i Cooperació de Torredembarra, va ser clar en el seu parlament i no es va quedar a mitges. Tot el cerimonial tenia com a objectiu mantenir la memòria històrica i recordar els morts en la batalla de 1939 a Vespella de Gaià, i per exentensió, tots els republicants que van perdre la vida durant el període de la Guerra Civil. Pere Abadia, membre de l'Auca de Torredembarra i promotor de l'acte, va llegir el poema Les tombes flamejants de Ventura Gassol, un text atemporal sobre els caiguts en combat i curiosament anterior a la Guerra Civil. Abadia va trobar a faltar la presència d'alguns representants de grups polítics, com Esquerra Republicana, i va ressaltar que aquests tipus d'esdeveniments «tan sols siguin promoguts per ciutadans del carrer i no per institucions públiques». Un altre dels participants va ser Daniel Cid, alcalde de Vespella de Gaià, que va destacar la importància de la iniciativa per «recordar com n'és, de fàcil, perdre un bé tan preuat com la democràcia». Entre totes les persones que es van congregar al Mas d'en Blanc també es va debatre el nombre de persones que podrien estar enterrades pels voltants. Mentre els historiadors s'aventuraven a donar una quantitat propera a les 200, algunes persones del poble apel•laven a la memòria històrica i no creien que n'hi hagués més de 40.”
2) www.pobleviu.org
3) 27 de febrer: XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ
4) PLE DEL CONSELL de SOSTENIBILITAT: 17 DE DESEMBRE
6) SELECCIONS : ES PREPARA UNA GRAN MANIFESTACIÓ PER AL 29 de desembre, coincidint amb l''amistós que les seleccions de futbol de Catalunya i Argentina jugaran al Camp Nou.
7) Activitat del Nus: Properes sortidesLa sortida del mes de desembre serà el dia 19 al TNC per veure “Diafan” de Pep Bou, espectacle de bombolles de sabó apte per a tots els públics. La sortida del mes de gener serà el diumenge 23, al Teatre Poliorama per veure “El mètode Grönholm” de Jordi Galceran.
Reserves: Joan Porta. Tel: 977.64.07.08.- 977.64.00.63 Us desitgem unes bones festes de Nadal i Any Nou!! Torredembarra, 6 de desembre de 2004.