17.10.04

ALTERNATIVA 94

0) Continua el debat. Vam celebrar una assemblea per donar la signatura o no al PSC per poder presentar la moció de censura. El resultat va ser de 27 vots a favor i cap en contra. A l´hora es va posar de manifest que el nostre vist i plau a favor de la moció (l´equip de govern a abdicat) no comporta pas que ens adherim al nou equip. Això són figues d´un altre paner. Veiem amb il.lusió les noves perspectives de canvi però no podem deixar de costat el fet que els temes candents de la legislatura ens han separat totalment de la resta de regidors (Muntanyans II, moratòria de les plaques d´energia solar, hipermercat Mercadona, etc) votant sempre en solitari com si oposició i pentapartit de dretes formessin un bloc homogeni. És per això que dimecres 20 d´octubre ens tornarem a trobar plegats per seguir treballant i valorant l´actual situació (pel matí de dimecres tindrà lloc la moció de censura, a les 12h).

1) Escola de tardor dels Verds: 27 i 28 de novembre al pati de l´aj. De Torredembarra. Coorganitza: abg.

2) Cal refundar el web. El Francesc està fent proves http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) La carta que vam fer sobre el tema del debat comarcal va sortir publicada a la premsa escrita i també a:

http://rl2.segadors.org/aggregator/feed/3 (web CUP)

www.racocatala.com/articles/4900 (WEB DE RACOCATALA.COM)

4) La Permanent de l´ABG celebrada divendres va decidir desconvocar momentàniament l´acte previst pel 6 de novembre per reclamar l´adequació de les zones verdes. S´espera que el nou equip de govern sorgit el 20 d´octubre s´encarregui amb urgència d´evitar la degradació d´aquests espais. Malgrat tot, es continuarà a l´aguait.

5) Crida a la participació: L´ABG és un projecte plural que recull la tradició assembleària dels col.lectius d´esquerres i dels moviments socials, que es desenvolupa en el marc dels pobles del Baix Gaià. Més enllà de les paraules, intentem traslladar aquesta l´actitud i aquest procés de democràcia participativa en l´elaboració d´un projecte popular al servei de la ciutadania. El punt de desenvolupament de l´entitat és molt bo i quasi és increïble, si tenim en compte la perspectiva d´un any i mig de treball. Tot i això cal anar més enllà per seguir enfortint aquesta alternativa al (des-) govern actual, imposat pel sistema i els seus vividors. Siguem protagonistes o co-partíceps del nostre present. Aquesta és la nostra proposta, que entre tots anem fent.

ALTRES HERBES:

1) TROBADA D´ENTITATS DEL BAIX GAIÀ, CONCURS DE VERSOTS I ALTRES: www.gaiafolk.com
2) www.dimweb.net/tres
3) wwww.racocatala.com/eltimbal
4) Curiositats del Gaià Folk: Ja existeix al món un festival amb aquest nom! Veieu: http://www.paradise-cottage.co.uk/gaiafolk.htm
5) El Dragabales nº 3 any 2004. Butlletí del Ball de Diables de la Riera.
El Batec : El Perú indígena de Jordi Rius
L'article : Los Diablicos de Túcume, danza dramática peruana, per Wilma Feliciano profesora a "State Univerity Of New Yok College at New Paltz"
Opinió-Reflexió: carta de Enric Sabrià de Manresa
Notícies : Festival Gaià Folk, Ball de Santa Creu
La Contraportada: Música, danzas y mascaras en los Andes
http://www.balldediables.org
6) entreu a: www.kasalprat.org salut ferran
7) 20 anys més pels Muntanyans-Gorg
L'any que ve 2005 farà 20 anys que, des del GEPEC, estem treballant pel coneixement, el respecte i la conservació dels Muntanyans, el Gorg, etc.

Volem realitzar, amb els diferents voluntarsi/es que ja hi estan treballant, diferents actuacions per a celebrar-ho amb una graella de propostes:
-estem començant a preparar un esplai-club dels muntanyans-gorg en fase pilot,
-estem començant a preparar un llibret per a l'exposició que ja estava a Cal Freu,
-estem intentant poder signar alguna cosa amb la Generalitat i els ajuntaments implicats perquè no continuem en un segon pla o se'ns continuï intentant passar a un tercer pla,
-estem a punt d'obtenir un projecte Leonardo da Vinci perquè també vinguin a fer pràctiques a casa nostra llicenciats d'arreu d'Europa
-continuem estan alerta amb els problemes urbanístics
-estem començant a aprendre a fer nanses amb joncs de la platja tal i com s'havien fet durant centenars d'anys, per a ensenyar-ho a la resta de gent.
-volem preparar un llibret, reeditar cartells, potser fer un calendari, uns itineraris, etc.

Per a fer tot això necessitem de les idees i implicacions de com més gent millor. Les idees les intentarem frenar abans no comenci el 2005 per a intentar posar-les a la pràctica com més aviat millor. Participeu-hi. Us assegurem que no hi donem a l'abast.

Aprofitem l'ocasió per a recordar que durant aquests vint anys heu estat centenars (en un sentit més ampli, milers) les persones i entitats que en un moment o altre heu compartit feina amb el GEPEC pels Muntanyans-Gorg. Voluntaris/es, treballadors/es, esponsors, estudiants, socis/es, objectors de consciència, amics/gues... ni que sigui per a fer-vos una foto i recollir el vostre testimoni en versió texte, volem començar a recopilar un "llibre de visites" virtual que tots podrem consultar al web i que podrem conservar per a esperonar-nos mútuament. Per a fer-ho, quan ens veiem (virtualment o no) ho fem, però també parlem d'idees i de projectes de futur.

Ens veiem d'aquí 20 anys? Nosaltres, malgrat tot, hi serem.

Moltes gràcies.

ramon ferré
projecte "els muntanyans"
regidoria de medi ambient ajuntament de Torredembarra i GEPEC-EC
cal bofill, centre d'activitats mediambientals
pg colom, 50
43830 Torredembarra
Telf 977641672 Fax 977345813
De 10 a 14h de dimecres a diumenges
gepeccalbofill@ajtorredembarra.org
www.gepec.org/muntanyans

7) CONVOCATÒRIA TROBADA COMISSIÓ D'ESTATUTS INTERNS DE LA CUP.

DIA: 30.10.2004 (DISSABTE)

HORA: 11:00 h.

LLOC: CASAL POPULAR LA TURBA
Carrer Nou, 12
VALLS (l'Alt Camp)
Aquest casal és al centrre del poble, al barri vell, prop de la plaça del Pati.
Per a no fer una comissió massa nombrosa de membres, la qual cosa seria inoperatiu, i tal com es va decidir en la darrera Trobada Nacional a Mataró, els membres d'aquesta comissió hauran de ser un màxim de dos representants per cada Assemblea Comarcal o Intercomarcal.
Us adjuntem en document annex una proposta d'Estatuts per a què cada CUP hi faci esmenes i propostes, les quals hauran d'aportar els representants comarcals o intercomarcals. Aquesta proposta que us adjuntem és una base que ens podrà ajudar a concretar i a aprofitar el temps tot evitant-ne les divagacions.

Per més informació: jllobellm@telefonica.net
Candidatura d'Unitat Popular
cup@llibertat.com
www.llibertat.com/cup

_________________________________________________________________
Acepta el reto MSN Premium: Protección para tus hijos en internet. Descárgalo y pruébalo 2 meses gratis. http://join.msn.com?XAPID=1697&DI=1055&HL=Footer_mailsenviados_proteccioninfantil