1.10.04

Alternativa 91

SALUT, CORRELLENGUA I ENERGIA SOLAR.

A l´última assemblea…
1) El proper TDB parlarem de la situació de l´estació de tren. El de setembre ja ha sortit (tant cartell com la revista).
2) Es proposa portar al ple la necessitat de millorar els parcs infantils.
3) Intentarem trobar-nos amb responsables de caixa tgn pel tema de la sala d´actes. L´ajuntament no està fent res al respecte.
4) TRANSPORT: Degut a que el seu ús va en augment s´acorda demanar el seu manteniment i impuls.
5) Crisi de l´equip de govern: Com és constant (i altres motius que no vénen al cas) decidim no posar-hi cullerada.
6) Skate: S´ha fet una trobada a tres banada empresa-regidor joventut-abg in situ (udt) per iniciar el projecte.
7) Es recorda que el Port hauria de vetllar pel roquer. Haurem de recordar-ho nosaltres perquè els que manen no ho fan.
8) Hem detectat irregularitats en les obres que es fan al costat de cal Pastoret i ho portarem al Consell Comarcal.
9) Hem portat al Consell Comarcal les irregularitats de les construccions que s´estan fent on era L´Hotel Costa fina. El Consell ha posat fil a l´agulla i ha confirmat les il.legalitats.
10) Es preparen els pressupostos. Caldrà estudiar-se´ls i fer propostes concretes.
11) Hem fet les gestions administratives a petició de TOLOKO per dur a terme el campionat de surf el proper mes a la Torre.
12) Baix Gaià és comarca. La Campanya serà coordinada pel Pau Roig. Intentarem fer coincidir les reunions d´aquesta campanya amb les de la permanent que proposem (més avall) crear.
13) Escola de tardor dels Verds: 27 i 28 de novembre al pati de l´aj. De Torredembarra. Coorganitza: abg.
14) Zona verda del c/lleida: acció popular el 6 de novembre. S´extén la convocatòria a totes les entitats i ass. de veïns. Xocolatada, gimcama, multes simbòliques pels cotxes mal aparcats.
15) Es proposa una reorganització interna de l´entitat per donar cabuda a les ganes de treballar de molta gent i per donar resposta als diferents graus d´implicació. Per començar es crearà una permanent que es reunirà setmanalment. La primera permanent serà el divendres 8 d´octubres a les 22h a casa del Jordi (Eduard benot, 5- cartell de l´abg a la porta).
ATENCIÓ CAL QUE RESPONGUEU A LA SEGÜENT ENQUESTA:
Dia per fer la permanent: Divendres 22h o dissabte 11h
Dia per fer l´assemblea mensual : Dimecres 22h /Divendres 22h/Dissabte 11h

De la resta de propostes ja n´anirem parlant.

ALTRES HERBES:
1) Després de l'acte del passat dissabte a Baix a Mar amb l'assistència d'unes 100 persones a la rebuda de la flama i unes 150 durant el sopar i concert els actes continuen aquest cap de setmana:
- divendres 1 d'octubre. ALTAFULLA
20h xerrada Cap a un nou estatut de Catalunya amb la diputada i membre de la ponència parlamentaria que el•labora la proposta de reforma, Dolors Comas.
21:30h lectura del manifest del Correllengua a càrrec de l'alcalde d'Altafulla.
L'acte finalitzarà amb una actuació dels castellers i els grallers d'Altafulla. Es farà un pilar amb una senyera i es cantarà els segadors. L'acte clourà amb un petit refrigeri.
L'acte es celebra al saló de sessions de l'ajuntament d'Altafulla i a la plaça del Pou.
- dissabte 2 d'octubre.
POBLA DE MONTORNÈS. A les 11:45 cercavila pels carrers del municipi amb els Nanos de la Pobla i el grup Espremulls. Cap a les 12:45 arribada i rebuda de la Flama, lectura del manifest, i tot seguit concert vermut (gratuït) amb el grup ESPREMULLS.
LA RIERA DE GAIÀ (s'inclouen els actes del Ball de Diables de la Riera):
17:30 al parc del vial, Tirada de bitlles i llançament de pinyol d'oliva
21:30 Sopar al Casal amb pollastre a l'ast amb guarnició (9 eurus) i tot seguit Dj's TOK.
- diumenge 3 d'octubre:
LA RIERA DE GAIÀ. Per la tarda pintada del mural del Correllengua 2004.
TORREDEMBARRA. 20:00h Fi de Festa a l'Auca amb concert de PEPET I MARIETA i productes de la terra.
Organitza: Comissió Correllengua Baix Gaià 2004
Col•labora: Associació de Rem Baix a Mar, Ball de Serrallonga, Associació de veïns de Baix a Mar, el Pic de la Mola, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera, Associació Cultural l'Auca, Associació Cultural Baix Gaià, Ajuntament de la Pobla de Montornès, Ajuntament de la Riera, Ajuntament de Torredembarra i Ajuntament d'Altafulla.

2) FESTIVAL MUNDIAL DELS OCELLS 2004 Torredembarra
Dissabte 2 d'octubre.8h.-20h 2a Marató Ornitològica a la recerca del màxim nombre d'espècies d’ocells a les nostres comarques. Punt de Trobada: Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. Ajuntament de Torredembarra 11h Allliberament d'algun ocell salvatge provinent d'un Centre de Recuperació de fauna de la Generalitat, Lloc, vora mirador de fusta del davant dels estanys Sol i Clarà. (Segons disponibilitats aquesta activitat podrà ésser anul•lada).12h30' Projecció d'un audiovisual sobre la migració dels ocells. A la Sala Polivalent de Cal Bofill. Centre d'Activitats Mediambientals. Ajuntament de Torredembarra 17h-19h Tallers infantils i jocs al voltant del món dels ocells. A Cal Bofill. Centre d'Activitats Mediambientals. Ajuntament de Torredembarra Diumenge, 3 d'octubre.8h-10h Servei de Telescopi Informatiu a l'estany del Saler. Espai d'Interès Natural Platja de Torredembarra. Allà un ornitòleg donarà explicacions dels diferents ocells observables amb l'ajuda d'un potent telescopi.9h Visita guiada pels Muntanyans des de Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. Ajuntament de Torredembarra .11h-13h Tallers infantils i jocs al voltant del món dels ocells. Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. Ajuntament de Torredembarra 12h Projecció d'un audiovisual sobre la migració dels ocells. A la Sala Polivalent de Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. Ajuntament de Torredembarra Durant tot el cap de setmana es projectarà el DVD "Els Muntanyans, l'última platja". Organitzen: Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torredembarra GEPEC-Ecologistes de Catalunya Col•laboren.Departament de Medi Ambient i Habitatge Diputació de Tarragona
3)Crida als moviments socials de Catalunya
Benvolguts/des companys/es,El proper diumenge 3 d'octubre, diverses campanyes, organitzacions de moviments socials i col.lectius diversos de Catalunya celebrarem una Assemblea de Moviments Socials catalans, per tal de preparar les propostes dels moviments socials catalans a l'Assemblea de Moviments Socials europeus que tindrà lloc a Londres el proper 17 d'octubre, un cop finalitzat el 3r Fòrum Social Europeu, que se celebrarà a la mateixa ciutat els dies anteriors. L'Assemblea del dia 3 pretén preparar la participació dels moviments socials de Catalunya en el Fòrum Social Europeu; establir un calendari d'accions comunes, assenyalant les principals campanyes que s'estan
preparant per als pròxims mesos a Catalunya; portar aquest calendari
d'accions a l'Assemblea de Moviments Socials de Londres i ser un àmbit de
trobada i debat dels diferents moviments socials del nostre país, on
tothom pugui explicar què és el que està fent en els seus espais.
A Londres, un cop finalitzi el Fòrum Social Europeu, se celebrarà
l'Assemblea de Moviments Socials europeus, d'on sortirà una declaració
final amb un calendari d'accions i mobilitzacions, com ja es va fer l'any
passat a París, on es va fixar la mobilització del 20 M contra la guerra
com a jornada internacional. En la propera Assemblea Europea es llançarà una nova proposta de mobilització internacional en defensa dels drets socials i en contra de la Constitució europea. A la vegada que s'impulsaran noves iniciatives contra la guerra i l'ocupació de l'Iraq, l'Afganistan i Palestina. Creiem que és important la màxima presència de moviments, xarxes i organitzacions de Catalunya en aquesta Assemblea de Londres, per tal de poder participar en l'elaboració del calendari de mobilitzacions i impulsar
>després, a casa nostra, les propostes d'acció acordades en l'àmbit
europeu. Per aquests motius, des de les campanyes i organitzacions de moviments socials sotasignats, us convidem a participar en una Assemblea de moviments Socials: Diumenge 3 d'octubre 11:00 h Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Barcelona, 9 de setembre de 2004. Xarxa de Mobilització Global, Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, Plataforma Aturem la Guerra, Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat i Assemblea de resistències al Fòrum 2004. Mira també: http://www.xarxaglobal.net

4) Finalment, l'alcalde Nadal s'ha de baixar els pantalons. Sembla doncs, que el pla director que ha de protegir el que encara queda del nostre estimat litoral, dóna els seus primers fruits.
Salut i Gaià Hèctor
el Punt diari:
22/09/04
L'Ajuntament renuncia a construir al límit amb Altafulla
La polèmica urbanització que el govern de Tarragona projectava a la zona coneguda com La Cabana, al límit territorial amb Altafulla, no es farà. Les limitacions que imposa el pla director del litoral han obligat el consistori a replantejar-se la urbanització, que havia de servir per finançar, mitjançant una permuta de terrenys, el costós trasllat de la CLH al polígon petroquímic nord, segons va anunciar ahir l'alcalde, Joan Miquel Nadal, en donar compte dels acords de la junta de govern: «Són uns terrenys inconstruïbles, no cal que en parlem més», va dir Nadal, que va admetre que ara caldrà buscar altres vies per pagar el trasllat: «Haurem de buscar altres solucions imaginatives, fer un esforç per una altra banda». Nadal va explicar també que s'ha decidit presentar al•legacions al pla del litoral, tot i que Nadal volia intentar consensuar-les abans amb tots els grups polítics. Tot i que les al•legacions es concretaran avui en comissió de Territori, en essència es tracta, segons Nadal, «de protegir diversos espais que ja tenen consolidada una situació», com ara la Budellera, la Savinosa o els Cossis. En canvi, Nadal va voler deixar clar que no s'oposa a la concepció global del pla. És més, el batlle va dir que ja fa temps que el govern tarragoní aplica aquesta filosofia: «Si la llei es pot aplicar aquí amb facilitat és perquè el govern de CiU no ha aplicat la construcció com altres del tripartit.» En aquest sentit, va aprofitar per criticar el disseny de ciutats com Barcelona: «M'agradaria veure com aplicaran aquest pla al Fòrum», va dir irònic.

5) web www.esquirols.lateneu.org

6) www.gaiafolk.com www.dimweb.net/tres wwww.racocatala.com/eltimbal