15.9.07

COMUNICAT DE SALVEM EL GAIÀ


COMUNICAT DE PREMSA 15/09/2007
Salvem el Gaià convida a Repsol a cercar una solució per al riu Gaià

Salvem el Gaià va celebrar la seva assemblea dijous 13 de setembre al vespre amb l’assistència de representants de les 11 entitats adherides i de diverses persones a títol individual.

Entre les decisions preses cal destacar la invitació que es farà a Repsol, l’empresa propietària del Pantà del Catllar, per a participar al procés obert per tal de cercar una solució per al riu Gaià. La invitació es farà efectiva el 6 d’octubre pel matí. 30 membres de Salvem el Gaià es desplaçaran fins a les seves dependències pertal d’entregar personalment la proposta per escrit.

En aquest sentit Salvem el Gaià es mostra optimista i creu que les administracions, l’empresa i els regants poden arribar a un acord que beneficiï a totes les parts. D’altra banda, Salvem el Gaià creu que no hi ha altra via que la de cercar una solució perquè l’actual situació condemna a mort el riu, provoca crispació social i vulnera totes les normatives estatals, autonòmiques i europees referents als rius (Llei d’Aigües 29/85, de 2 d’agost, i la seva versió reformada, la 46/1999, que ja inclou el concepte de cabal ecològic, la Llei del Parlament 6/1999 d’ordenació, gestió i tributació de la’aigua, la Directiva 2000/60/CE del Parlament Europeu i del Consell de 23 d’octubre de 2000 pel que fa al ús sostenible de l’aigua).

D’altra banda, l’assemblea va decidir organitzar-se com a secció comarcal de l’entitat Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua, amb 11 entitats adherides i diversos socis protectors. Es va triar un tresorer, en Joan Carles B de la Riera de Gaià, una secretària, Diana A de Vespella de Gaià, i tres portaveus, Jordi M d’Altafulla, Hèctor H de La Riera de Gaià i Jordi S de Torredembarra.

Salvem el Gaià va debatre l’estat de la nostra proposta de realitzar una Taula d’Acaldes del Baix Gaià. Després dels primers contactes la idea va endavant i estem a l’espera de notícies. D’altra banda, també proposarem que la Taula d’Alcaldes del Tarragnès que es reuneix al voltant del Consell Comarcal debati el futur cabal ecològic.

Salvem el Gaià convoca una gran marxa de cara al 9 de març de 2008. Per tal motiu fa una crida a la societat civil, entitats de tota mena, agrupements escoltes i grups excursinistes a sumar-se a la marxa tot posant la data a les agendes del proper trimestre aquesta convocatòria.

Salvem el Gaià celebrarà la seva propera assemblea el 4 d’octubre a les 20h al Cafè L’Auca.

SALVEM EL GAIÀ