27.6.06

ALTERNATIVA 217

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

LA PRESENTACIÓ DEL BG COMARCA A LA NOU SERÀ DISSABTE 1 DE JULIOL A LES 20H A LA LLAR DE JUBILATS.

DIUMENGE TROBADA D’ABGs! Serà a la Sínia de Gaià (Tamarit) d’11h-13h Puntualíssims. Mitja hora abans ja hi serem per anar rebent els assistents. Hi pot participar tothom, no només els que formaran part de la Comarcal. Els de la Torre quedem a les 10h a la Plaça del Castell. Intenteu confirmar assistència per si som massa gent i hem de canviar d’emplaçament.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “En quan a la via verda, (...) potser el que caldria és no perdre la idea, però jo proposo en un altre indret: el propi Gaià. Si de veritat volem sensibilitzar la gent en temes mediambientals, hem de cercar que el nostre paisatge sigui útil, que la gent s'enganxi a ell. "El roce hace el cariño". De Tamarit a el Catllar seria relativament fàcil per començar. Connectors des de la Torre i d'altres pobles no serien difícils si s'adoptés una política de manteniments i revisions anuals, en comptes de les grans obres faraòniques amb gran despesa en ciment, i amb vistes a la foto en les revistes municipals. Evidentment, resseguir la conca del Gaià en sentit proximal és una ambició prou realista en el temps. Treballeu aquesta idea. X. S.”

2) “VIVE LA VÍA Prosigue la reposición de la serie VIVE LA VÍA las tardes de verano en La 2 de TVE.
www.viasverdes.com”

3) “Des del GATA, proposen de fer una marxa per la comarca a finals d'enguany. Amb el Ll. G. vam plantejar la possibilitat de fer una marxa anual sobre alguna qüestió que preocupi la comarca, vist l'èxit de les marxes del Gorg-Muntanyans-Gaià i la marxa d'enguany per reivindicar el cabal ecològic del Gaià. Li podríem proposar fer una marxa per reclamar la via verda del Baix Gaià.”

4) Aquest matí he entregat al•legacions al POUM de La Riera fora de plaç. De totes maneres ho he entregat com a instància. La secretària, molt amablement, m'ha comentat que possiblement i a petició seva es torni a obrir un nou plaç d'exposició pública sobre els temes que més hagin estat modificats del text inicial. Això ens pot donar peu per introduir en temps legal, ara sí, les nostres al•legacions. És molt probable que una de les correccions que hi faci Urbanisme de Tarragona sigui la posició de l'Ajuntament de La Riera de donar exenció de habitatge protegit (no social que encara molts de nosaltres no ho sabem distingir) a les zones de baixa densitat. També confio en que el fet de que es tingui intenció de reobrir la línea de ferrocarril Reus-Roda (veieu penúltim escrit d'en J. S.) ajudi a aprovar quelcom relacionat amb el que ABG demana. Salut” F.

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h

JULIOL
1: BG COMARCA La Nou de Gaià 20h Llar de jubilats
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL 11h
8: Sortida al Teatre. platja de L’alger de L’Ametlla de Mar . ”La Filla del Mar “ .
reserves : 977.64.07.08 Nus.
9: Sopar d’estiu de l’ABG
18: a Creixell (1 d’agost a la Torre) X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL INSCRIPCIons Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”
Fins 9 de juliol 19.00 a 21.00 h EXPOSICIÓ La pesca tradicional a Catalunya Cal Bofill CESM
21: 11.00 h Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726
28: 20.00 h Cal Bofill CONFERENCIA CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo A càrrec d’Antonio Díaz

AGOST
4-5: festival de curtmetratges REC d’estiu.
4: Concurs de Castells de Sorra.
-servei diari de guarderia de platja
-cursos de gimnàstica i de tai-txi, passejades en barca i visites guiades

4: 22h Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA El telescopi, què és i com funciona A càrrec de Llorenç Miró CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726

19: 10.00 h – 13.00 Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (1ª sessió) Prop de la platja CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726

25: 22h Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA Introducció a la fotografia astronòmica CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726

26: 10h–13 Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (2ª sessió)
Prop de la platja cesm iNSCRIPCIÖ: 627 452 726.

6) PUNT: “El Parlament aprova instar Foment a fer gratuït el peatge de Cambrils La comissió de Política Territorial i Obres Públiques del Parlament aprovava ahir per unanimitat la proposta del grup parlamentari de CiU que insta el govern català a «fer les gestions necessàries davant el Ministeri de Foment perquè acordi la gratuïtat del peatge de l'autopista AP-7 des de Cambrils fins a Salou i, en conseqüència fins a Torredembarra, mentre durin les obres de construcció i millora de la variant de la carretera N-340 (...)”

7) punt: “Torredembarra potenciarà les activitats d’animació turística durant els mesos d’estiu La temporada d’estiu a la platja de Torredembarra serà «molt més que sorra», segons va afirmar l’alcalde la localitat, Manuel Jiménez. Per cinquè any consecutiu, el consistori posarà en marxa a partir de la primera setmana de juliol el conjunt d’activitats d’animació turística «L’estiu és teu», que aquest any té la col•laboració de les regidories de Turisme, Joventut i Esports. Entre les activitats, es preveu que la localitat es converteixi en epicentre del món esportiu els dies 5 i 6 d’agost, quan la platja local acollirà el campionat de Catalunya de vòlei platja. Un dels actes estrella serà la cinquena edició de Pleniluni, la mostra de circ del Baix Gaià, que se celebrarà del 8 al 12 d’agost (...)”
8) PUNT: “Organitzen unes xerrades sobre l’educació dels joves immigrants L’Associació Torrenca d’Immigrants Magrebins del Baix Gaià, amb la col•laboració de l’Observatori de les Migracions de les Comarques de Tarragona (OMT) del departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, ha organitzat demà dues conferències sobre les noves realitats socials que comporta la immigració a Catalunya i Europa. (...)

9) Des de la regidoria de medi ambient hem iniciat una campanya pel reg dels jardins i torretes amb goteig. Per contra, Obres i Serveis ha posat gespa a la zona verda del carrer comarques catalanes que rega per aspersió. Coses de la vida.

10) Hem proposat a Cultura que posi a l aventa el llibre sobre Ferran de Querol.

11) DE LA POBLA A LA RIERA JA ÉS POSSIBLE Ahir vam revisar un tercer tram de via verda. Es tracta del tram que va de Brises del Mar fins a l'Ermita de Montornès. Es tracta d'un quilòmetre i mig de via en força bon estat. Vam poder veure una guineu, dos conills, etc. Un luxe.

ALTRES HERBES

1) L’Isaac de Ferran ha obert una botiga de còmics al carrer Onze de Setembre, 1 de Torredembarra. Us la recomanem vivament. www.tabeius.com

22.6.06

ALTERNATIVA 216


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

BON DIA. CANVIS:
-QUEDA APLAÇADA LA PRESENTACIÓ DEL BG COMARCA A TORTREDEMBARRA. NO TÉ DATA.
-LA PRESENTACIÓ DEL BG COMARCA A LA NOU SERÀ DISSABTE 1 DE JULIOL A LES 20H A LA LLAR DE JUBILATS.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Al PUOSC apareix l'adequació de la zona verda de l'Hort del Nap (50.000 euros de subvenció) i la rehabilitació de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil (150.000 euros de subvenció).
Més informació: www.gencat.net/sial/nou_puosc/puosc_2007_atribucio_inicial.pdf” J. G.


3.- EL PUNT: “Pessimisme a Medi Ambient sobre la compra dels Muntanyans
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va manifestar ahir que s’havia trobat amb «una resposta pessimista» al Ministeri de Medi Ambient davant de la proposta de compra dels Muntanyans II que va presentar a la titular de la cartera, Cristina Narbona, fa tres setmanes. Baltasar, que va vincular les dificultats per adquirir els terrenys a un problema de disponibilitat pressupostària, es va comprometre que el seu departament continuaria «insistint» en la sol•licitud. Per la seva banda, l’alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, va assegurar ahir que des del consistori «el tema Muntanyans es dóna per tancat» i que donaria per bona qualsevol opció que no suposés «un cost econòmic per a la població». (...)

4.- DIARI DE TGN:”Medi Ambient està disposat a col•laborar amb el Ministeri amb l'adquisició dels terrenys de Muntanyans II de Torredembarra El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha dit a Cambrils que 'el Govern i especialment des d'aquest Departament estem disposats a fer un esforç' per fer conjuntament amb el Ministeri de Medi Ambient l'adquisició de 83.018 metres quadrats dels terrenys del Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra (Tarragonès). Tot i la resposta 'pessimista' de la ministra, Carme Narbona, a la proposta del Govern d'adquirir els terrenys, Baltasar l'atribueix 'no a la importància del tema sinó a no tenir disponibilitat pressupostària immediata' (...)”

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
22: Donació de Sang Casal 17:30h-21:30h
22: COMARCAL DE L’ABG 22H AUCA
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
1: BG COMARCA La Nou de Gaià 20h Llar de jubilats
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL
9: Sopar d’estiu de l’ABG

6.- ELS SOCIALISTES DE BCN PASSEN DE LA VIA VERDA DEL BAIX GAIÀ:
“Senyor, En resposta a la vostra consulta plantejada a la nostra bústia internet i segons la informació facilitada per la Secretaria per a la Mobilitat, us agraïm el vostre interès pel Pla Estratègic de la Bicicleta i valorem positivament la vostra proposta de realitzar una infraestructura per a bicicletes en l’actual via ferroviària en desús Reus - Roda de Barà. Cal dir, però, que la Generalitat de Catalunya ha mostrat recentment el seu interès en rehabilitar dita línia en desús en un document tant important com el Pla d’Infraestructures de Transport 2006-2026, per tal de, per una banda, facilitar l'accés en transport públic a la nova estació del tren d'alta velocitat del Camp de Tarragona des del Penedès i el Baix Camp reobrint el servei de viatgers, i per una altra, permetre constituir un by-pass per mercaderies a la ciutat de Tarragona.
Tot i això, la proposta de Xarxa Ciclista Bàsica que des d’aquest Programa s’ha elaborat contempla l’eix Tortosa – Tarragona - Barcelona - Girona- La Jonquera, el traçat del qual encara no s’ha definit però que a bon segur satisfarà la necessitat de dotar d’infraestructures ciclistes a les comarques del Baix Camp i el Tarragonès.
Atentament, Secció d'Informació i Registre Departament de Política Territorial i Obres Públiques Barcelona, 16 de juny de 2006”

7) “Hola gent, (...) Es vol establir entre la carretera comarcal que mena a el Catllar i la via de tren morta, una urbanització a l'estil de les de finals del s. XX. Tard o d'hora, la carretera s'haurà de renovar, i l'intensitat del trànsit rodat, també augmentarà considerablement. Per tant, tindrem una illa de poblament, en un enclavament de baixa qualitat de vida, encorsetada entre la via de tren (que penso RENFE té intenció de recuperar i desdoblar) i una carretera endormiscada. La proposta lògica, seria desplaçar la carretera a frec de la via del tren i permetre que el poble d'Ardenya pugui créixer, en un entramat dens i sostenible, d'una forma lògica, racional i estèticament respectuosa, facilitant l'identificació de tots els pobladors de l'àrea, en una única personalitat de població.
Us adjunto document amb registre d'entrada que potser pugui tenir una certa importància. Salut i empenta! X. S.”

8) “X. S. C/ ___ Ardenya

Sra. M. M.
Arqueòloga Territorial Serveis Territorials de Cultura
Generalitat de Catalunya
C/ Major, 14 43003 Tarragona

Senyora, Assabentat que l’Ajuntament de La Riera de Gaià té la intenció d’urbanitzar uns terrenys ubicats al nord d’Ardenya, aprovat inicialment com Pla Parcial “els Pins” en el ple municipal del dia 30 de setembre de 2003. L’informo que en aquest lloc es troba en superfície abundant ceràmica corresponents a les èpoques ibèrica i romana, la qual cosa indica la presència d’un jaciment arqueològic d’importància i abast desconeguts. A més, a poca distància, tallat per la carretera i possiblement relacionat amb aquest jaciment es localitza un dipòsit d’època romano-republicana fitxat en la Carta Arqueològica del Tarragonès. Per aquest motiu li prego que tingui en compte aquesta circumstància i que ho notifiqui a l’Ajuntament de La Riera per tal que s’iniciïn prospeccions / excavacions arqueològiques abans de procedir a qualsevol moviment de terres. Atentament, X.. S. Ardenya, 29 de maig de 2006”

9) “VOLS FORMAR PART DE LA XARXA DE CASES ECOFICIENTS? ET REGALEM UN SISTEMA DE REG AMB DEGOTER Si tens una terrassa o balcó amb torretes o jardineres ( entre 10 i 15) i vols que t 'instal•lin un sistema degoter per a regar les plantes, TRUCA A: Àrea d’Ecologia Urbana Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals Tel. 977 641 672 calbofill@ajtorredembarra.org”
10) I si fem una reprovació com ABG al conseller Nadal?. Prou motius tenim: Muntanyans II, Brises del Mar, les 100.000 vivendes que alguna ens tocarà ... Això si recordant el bon pas que ha estat el Pla Director de la Franja Costanera (al seu pesar i com acord del Tinell). Si la gent s'atreveix a dir que Maragall no ha de continuar crec que nosaltres podem dir que el que segur no ha de ser-hi en un desitjat nou tripartit ha de ser en Joaquim Nadal. Que us sembla? També podem esperar a la comarcal i fer-ho com a resolució.”
11) Per avui dijous, des de la regidoria de joventut, hem organitzat un bus gratuït per assistir a la festa major de Valls. Info: Punt d’Informació Juvenil.

12) Resum de la darrera reunió Permanent de l’ABG:
1.- Balanç del darrer ple del CMST: Cal més agilitat per part de moderador.

2.- JOVENTUT: Hi ha hagut canvis de darrera hora en el calendari d’activitats. De 16h a 20h es farà un casal infantil. 2 mesos d’estiu. 1 euro al dia costarà als nens o inscripcions per activitats de més llarga durada (20 euros al mes). Col•laborarà la regidoria d’esports. Patronat Antoni Roig. Fang, esports, sortides per la Vila, etc. El 100% del pressupost de joventut l’està gestionant l’assemblea de joves. Èxit del bus a Madrid a la Warner. S’està preparant un bus per anar a veure un grup de música de la Torre a Reus.

3.- Jornades interculturals. Dilluns, darrera reunió per a preparar-les. Àrabs, llatins, etc. Dissabte: Marató (zona esportiva fins a la paella) i activitats culturals a la paella. Divendres: Plaça del castell, passarel•la amb vestits típics de diferents cultures, ball. Cercavila. Col•laboració dels comerciants del mercadet de la paella.

4.- Muntanyans II. Declaracions del Conseller de Medi ambient de dijous. Contactes de la SER a Madrid. Les negociacions continuen. Per tant, erc ha mentit dient que no hi havia negociacions a Madrid per comprar l’espai.

5.- MEDI AMBIENT: Ja tenim el camió per a la recollida de cartró de les empreses. És imminent el seu inici.

6.- Peatonalització del carrer Nou: Hi ha hagut poca o gens participació ciutadana. Urbanisme reiteradament ens havia informat que els contactes amb els veïns anaven bé. Però en realitat no han fet la feina. No han explicat que el pagament es pot fer en 5 anys.

7.- Llista electoral. A l’Assemblea en seguim parlant. S’han rebut les primeres adhesions.

ALTRES HERBES

1) “HOLA COMPANYS, LO MISMO QUE OS OCURRIÓ CON EL DESENGANCHE DE LOS CARTELES ANUNCIANDO LA CHARLA DE NUESTRA COMPAÑERA DOLORS COMAS, NOS SUCEDIÓ A NOSOTROS EN CREIXELL, NOS ARRANCARON LOS CARTELES DE PROPAGANDA DEL ESTATUT Y SE PUSIERON EN SU LUGAR LOS DE ERC Y LOS FAMOSOS CIUTADANS PER CATALUNYA, ¿ ES ESTO LA DEMOCRACIA QUE VAN PREDICANDO EN SUS MITINES? QUE VERGUENZA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
SALUT PER A TOTS.”

2) Mireu: El club d’estels de badalona a Torredembarra!

www.mira-mira.org/fotos/torredembarra

3) Us recomanem www.baixgaia.net

4) “EL NUS ESCÈNIC Sortida al Teatre. Ultima sortida de la temporada, dissabte dia 8 de juliol a la platja de L’alger de L’Ametlla de Mar . ”La Filla del Mar “ .
Sortida de Torredembarra .Passeig de la Sort (parada bus ) a les 8 de la tarda.
Preu per persona : Socis 8 € ,no socis 12 €. Data límit per pagar les reserves : 1 de juliol a Joan P. - Perruqueria ANNA . Tlf. 977.64.07.08 i 977.64.00.63 .”

4) “X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL Anima't i participa-hi!! Platges de Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona, Torredembarra, Vilafortuny i el Creixell.
Hola amics i amigues, Un any més portarem a terme les Jornades de Neteja de Platges. Informarem als ciutadans de la problemàtica de llençar els residus a la platja i repartirem cendrers per reduir l'impacte de les burilles de cigarrets a les platges (les quals comformen el 60% dels residus de la sorra). El calendari de neteja és el següent:
- Dimarts, 18 de juliol: Platja del Creixell --- Creixell
- Dimarts, 1 d'agost: Platja de Torredembarra --- =
Torredembarra
Us animem a tots a participar-hi i a difondre aquest mail. Com més
serem, més netejarem !! INFORMACIó i INSCRIPCIons C. V. Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”

6) Activitats del CESM:

22 de juny, dijous,
20,00 h:
Presentació Cal Bofill
Oberta del 23 de juny al 9 de juliol de
19.00 a 21.00 h
EXPOSICIÓ
La pesca tradicional a Catalunya
Exposició cedida pel Museu Marítim de Barcelona
Presentació a càrrec de Gabriel Comes i Francesc Llorach:
La Pesca tradicional a Torredembarra
Durant els dies de l’exposició es passarà el vídeo Els pescadors de Torredembarra,
filmada per un turista suec el 1955.
30 de juny , divendres
22.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA
Què podem veure a l’estiu amb l’ajut de planisferis i mapes del cel digitals.
A càrrec de Quim Moreno
21 de juliol, divendres
11.00 h
Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. Recorregut per totes les instal•lacions del port: capitania,
llotja (subhasta del peix), tallers, molls de pesca, molls esportius, etc.
A càrrec d’Oriol Milà
28 de juliol , divendres
20.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill CONFERENCIA
CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo
A càrrec d’Antonio Díaz
4 d’agost , divendres
22.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA
El telescopi, què és i com funciona
A càrrec de Llorenç Miró
19 d’agost , dissabte
10.00 h – 13.00 aprox.
Sala polivalent, Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (1ª sessió)
Prop de la platja
A càrrec de Pere Abelló
25 d’agost, divendres
22.00 h
Sala polivalent, Cal Bofill TALLER D’ASTRONOMIA
Introducció a la fotografia astronòmica
A càrrec de Quim Moreno, Llorenç Miro i Javi Elias
26 d’agost , dissabte
10.00 h – 13.00 aprox.
Sala polivalent, Cal Bofill FISHWATCHING O OBSERVACIÓ DE PEIXOS (2ª sessió)
Prop de la platja
A càrrec de Pere Abelló
Per a un millor desenvolupament d’algunes de les activitats es fa necessària la confirmació de la vostra assistència al telèfon 627 452 726. .

15.6.06

ALTERNATIVA 215


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ´LLLLLTTIMAAAAA!!!!!!!!! HHHHHOOORRRAAAAA!
jA només manca que plogui i el temps s’emporti la secada.

Arriben notícies de Madrid, Barcelona i Tarragona. Declaracions, la Ser, negociacions, Muntanyans II...
Quan tinguem novetats les socialitzem!

Mentre ens trobem a l’Auca, hi ha trucades, el telèfon no para de sonar!!!!

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “ Barcelona. -- El conseller de Política Territorial i Obres Publiques, Joaquim Nadal, ha dicho que el litoral catalán todavía no está saturado y que los planes urbanísticos vigentes en los municipios del litoral catalán prevén la construcción de casi 100.000 viviendas más.” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!

3.- La trobada d’ABGs pren forma, rep adhesions, .... Avant! A cada poble una Alternativa al pensament únic.

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
16: Jornades interculturals al Patronat Antoni Roig 18h
16: Ple del CMST 20h
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor” 20h
18: Referèndum de l’estatut
22: Donació de Sang Casal 17:30h-21:30h
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià 20h
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL
9: Sopar d’estiu de l’ABG

ALTRES HERBES
1) Hi esteu convidats concert de Reage al RINCON DE LAS MUSAS 17 de juny 2006Mes informacio : http://www.oiljazz.com / T. P.

2) Confirmat: La mateixa nit que es van enganxar els cartells de l’acte públic de la Dolors Comas algú els va arrencar tots.

12.6.06

ALTERNATIVA 214


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

CAP A LA PRIMERA TROBADA D’ABGs
“Una altra comarca és necessària”

2 de juliol de 2006
Matí
2 hores de durada

* Objectius ...............................................................

a) Avaluar l’expansió de l’ABG
b) Presentar de la Mesa Comarcal de l’ABG (30 membres).
c) Compartir les experiències a l’oposició i al govern.

* Hi haurà: ..................................................................

-un/a moderador/a
-4 ponències (1.- Fèlix explica l’experiència de l’ABG a l’oposició 2.- el Lluís explica l’experiència de l’ABG a l’equip de govern municipal 3.- Balanç de les campanyes comarcals 4.-presentació de la nova imatge de l’ABG )
-Presentació de la comarcal de l’ABG i la permanent
-Clausura amb alguna patum.

*Infraestructura que disposem:
-Ordinador portàtil
-Projector

*FUNCIONS DE LA COMARCAL

-Reunir-se dos cops l’any
-Coordinar campanyes comarcals.

*FUNCIONS DE LA PERMANENT
-Relació setmanal i continuada del col•lectiu.

*ALTRES
-S'hauria de contemplar que totes les poblacions del Baix Gaià poguessin tenir representació.
-Nombre aproximat de membres de la comarcal: Torredembarra 7, Altafulla 6, Vespella 2, Roda 4, Pobla 3, Bonastre 1, La Nou 1, La Riera 2, Salomó 1. + els càrrecs publics que serien membres nats de la Mesa Comarcal (actualment els dos regidors d'Altafulla i 1 a Torredembarra).
-El debat i documentació a aprovar hauria d'haver-se fet anteriorment en comissió, així l'acte podria ser més curt.

0) La Generalitat de Catalunya ha presentat el Pla Estratègic de la Bicicleta per unir el Principat amb camins per a bicis. A través del següent enllaç hem fet arribar la proposta de la via verda del Baix Gaià. Tu també pots escriure...

http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/related/contacte.jsp

“MOBILITAT
PLA ESTRATÈGIC DE LA BICICLETA
Enhorabona per la proposta. Voldria suggerir que es tingui en compte la possibilitat d'habilitar damunt l'antiga via Roda de Berà-Reus una via verda.
Es tracta d'un tram abandonat de fa anys. De Roda a la Pobla de Montornès s'ha construït un ramal del TGV i de La Pobla a Reus està abandonat. El Patrimoni arquitectònic i natural i les possibilitats turístiques i de lleure que hi ha us haurien de fer considerar la proposta.
Agraït per l'atenció.”

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Gràcies per la difusió” X.

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

14: Acte sobre l’estatut amb la Diputada al Parlament Dolors Comas. Sala de Reunions del Casal Municipal de Torredembarra 20h
22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
16: Ple del CMST
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
22: Donació de Sang Casal 17:30h-21:30h
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià 20h
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL
9: Sopar d’estiu de l’ABG

6) Breu resum de la darrera reunió permanent:
10 de juny de 2006
1.- Horari permanents d’estiu.
2.- Parlem de la necessitat de què més persones s’impliquin en el seguiment dels grans projectes que afecten la Torre. Partim d’una situació que mai havíem tingut en 12 anys de moviments socials a la comarca: una regularitat en la feina, una “militància” àmplia, una presència a molts dels municipis de la comarca, etc. Malgrat això veiem que la multitud de projectes demanen un seguiment exhaustiu que demana hores de feina. Cal tenir en compte que la nostra base social és de persones treballadores. Per tant la disponibilitat de temps és limitada. Convé, doncs, fer una crida a la participació de la ciutadania torrenca a la vida política local. En aquest sentit, l’ABG pot ser una bona manera de fer poble. També ho és participar al Consell de Sostenibilitat i a les entitats de la vila.

3.- El procés d’explicació de la peatonalització del carrer Antoni Roig ha estat deficient. No s’ha explicat porta a porta, no es va fer un acte públic amb bona sonoritat i diàleg, no s’ha explicat que la contribució que han de pagar és com la que han de pagar en altres carrers, que la meitat la subvenciona l’ajuntament, que es pot pagar en 5 anys, que els locals comercials guanyaran clientela, que les famílies amb dificultats poden tenir ajudes per pagar, etc. El veïnat no ha participat com se’ns havia promès. A l’equip de govern insistirem en aquests punts. També convindria obrir una finestreta a l’ajuntament per atendre als veïns només per aquest tema. Cal explicar aquest tema en un escrit.

4.- Propera llista electoral:
-Cal la participació de molta gent. Cal gent de tots els àmbits i edats.
-Cal que la gent es faci copartícep del projecte.
-L’acta de regidor que es pogués treure si ens vota algú serà de l’assemblea, no pas personal.

5.- Els arbres. Qui els rega? Cada quan? N’hi ha que no els reguen mai... els panolis del carrer de l’escorxador cap el camí de l’era, per exemple.

6.- Ahir vam ser a Tv3 explicant la nostra política de residus.

7.- A la fira que s’està preparant d’immobiliàries i constructores farem un acte reivindicatiu. Fa 2 anys hi havia 43 immobiliàries...

8.- I TROBADA D’ABGs
.De la Torre, per a formar la comarcal, hem de 7 o 8. Primer llistat:
Josep F., Lluís S., Jordi S., Julià G.

9.- Futura gestió de l’aigua dels propers 25 anys. Nosaltres defensem que ha de ser una gestió pública. La comissió d’aigÜes, residus i energia del CMST també ho defensa. Els partits polítics de la Torre hi estan en contra. Tot és possible encara. L’experiència de Reus demostra que en dos una empresa pública de l’aigua pot amortitzar la inversió en dos anys.

10.- Muntanyans II. L’empresa ha presentat el projecte adaptant-se a la ressolució d’urbanisme.

ALTRES HERBES
1) Nova adreça web de la Biblioteca: www.biblioteca.torredembarra.org
biblioteca@torredembarra.org
c/ Muralla 16 43830 Torredembarra 977 643 175
Nou horari: els matins, de dimecres a dissabte de 10 a 1, les tardes, de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a 2/4 de 9
Activitats mensuals: Club de Lectura, tertúlia l'últim dijous del mes, a les 21 h a la Biblioteca. Contacontes a les 6 de la tarda, l'últim divendres de mes. Un mes a la Biblioteca i l'altre a la Biblioplatja.
Biblioplatja: de dimecres a dissabte, de 2/4 de 4 a 2/4 de8, i dissabte de 10 a 1.
2) www.litoral.torredembarra.org/

10.6.06

ALTERNATIVA 213


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- A l’ajuntament de Tarragona, CiU va votar en contra de la proposta d’ampliar la xarxa natura 2000 a la zona del mèdol, gaià, boscos de llevant, corona verda, etc

3.- “Hola. El acto de ayer en Roda estuvo bastante bien de asistencia,vinieron compañeros de Tarragona y de Creixell, la asistencia fue de 38 personas y el contenido genial. Gracias por vuestra colaboración. Hasta pronto” E.

4.- “Com podeu comprovar ja estic bastant recuperat. Gràcies a tots! Fèlix”

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

10: Permanent de l’ABG 12h
10: Acte sobre l’estatut a Vespella 20h Mas d’en Plana
10: Trobada de Balls de Bastons a Terrassa
10: 17h acte del Consell Municipal de Sostenibilitat
22: BG COMARCA Torredembarra a L’Auca 21h
22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
16: Ple del CMST
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià 20h
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL

6.- La darrera sessió dels “Dijous a l’Auca” va ser un èxit.

7.- El Ple municipal de Torredembarra ha aprovat la moció de la via verda.

8.- “Hola gent, Ens ve feina. Encara hi som a temps. Mireu-vos l'arxiu adjunt. Potser caldria reunificar esforços més enllà de la mesquina lluita política de veure qui es posa més medalles. La Declaració de Renau, a la que de nou torno a donar el meu total suport, no deixarà de ser paraules boniques si no es passa a l'acció. Ardenya i la Riera també són vitals per a què la declaració i el què implica, que desperta tanta il.lusió compartida, esdevingui una realitat. NO podem diseccionar el territori i fer-nos-en responsables d'una petita part d'ell. En termes reals, la capacitat de movilització de les persones què vivim en aquest municipi són, desgraciadament, molt febles. És per això que demano ajuda a tothom. El Gaià és un de sol i haurem d'aprendre a sentir-lo així i intervenir allà on convingui. És un moment d'il.lusió, de possibilitats immenses, d'empenta. Podrem reixir si entenem al Gaià i la seva conca com un sol organisme. Hem de recuperar la seva dignitat en tots els seus racons. Impliqueu-vos-hi!
X. S. A Ardenya, també volem existir

URBANITZACIÓ ELS PINS (ARDENYA)
POUM LA RIERA-ARDENYA

Segons m’han informat, i transcrit quasi literalment, el tema està així:

1) El projecte d’urbanització Els Pins, està a hores d’ara a la Conselleria d’Obres Públiques i Urbanisme, per un recurs d’alçada, i mentre el Conseller no dicti resolució, es poden continuar fent al•legacions. Per tant, encara, som a temps de presentar al•legacions directament al Conseller.
2) Respecte al POUM, a banda de les al.legacions presentades pels particular, quasi tots els organismes amb competències han informat desfavorablement i han demanat que es facin les corresponents rectificacions. Aquests informes són vinculants, per tant, obligatòriament s’han de tenir en compte. I ara per ara, el nostre “magnífic” equip de govern no ha estat capaç de respondre a les nostres al.legacions ni tampoc de rectificar el POUM a fi i efecte de contemplar les modificacions necessàries.
Bé doncs, així estan les coses. Si algú vol informació de l’actual projecte del POUM, aprovat inicialment per l’ajuntament del nostre municipi de la Riera, on també es troba Ardenya “representada”, ho pot fer al meu correu-e: xavisc@tinet.cat
Salut i empenta! X. S.”

9) Hem elaborat una sèrie d’imatges de la casa del carrer del Forn. És a la vostra disposició.

10.- “CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA
(...) es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 16 de juny de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. ORDRE DEL DIA (...)
3. Informació sobre el projecte de Reglament de participació ciutadana de la vila de Torredembarra.
4. Informació de les activitats realitzades per les comissions, d’acord amb l’article 27è del Reglament del Consell Municipal de Sostenibilitat
5. Seguiment de l’estat de compliment de les mocions i acords d’anteriors plenaris del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra.
6. Lectura i aprovació de les següents mocions:
• (...) sobre la creació de la comissió de treball de comunicació (...)
• (...) sobre la creació de la comissió d’economia municipal i pressupostos participatius (...)
• (...) sobre el respecte a l’arbrat, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal (...)
• (...) sobre la neteja de la platja, de la Comissió de Medi Litoral (...)
7. Revisió de l’ Agenda 21 local. (...)”

11.- Han fet una auditoria dels fons FEDER. Tot el que correspon a la nostra etapa està molt bé. A l’inspector li ha agradat la nostra tasca.

12.- Hem estat a la reunió d’alcaldes del TGNèS per parlar el tema de l’onada de robatoris. Hi ha un replegament no oficial de les forces de seguretat de l’estat a les nostres comarques. No estan complint la feina que els toca fer.

ALTRES HERBES
1.- El Ball de Bastons prepara el X aniversari i busca fotos de les seves actuacions. Si hi voleu col•laborar enviant les que tingueu cal que us poseu en contacte amb la Violeta.

2.- “Diumenge 11 a les 5 de la tarda a la Rambla Nova (entre Unió i Méndez Núñez) SALVEM LA PLATJA LLARGA Convertirem la Rambla amb la Platja. Cal portar tovallola i banyador. Hi haurà taula de recollida de firmes i informació. Organitza: "Fent camí", Agrupament Escolta i Guia La Salle i Plataforma Salvem la Platja Llarga”

3.- “16 DE JUNY - TERMINI DE PRESENTACIÓ MAQUETES CONCURS BAIX GAIÀ SOUND 2006 Us recordem que el 16 de juny finalitza el termini de presentació de maquetes del II CONCURS BAIX GAIÀ SOUND ’06 Per a formalitzar la inscripció, presentar la maqueta i els requeriments, s’haurà d’anar personalment a la oficina del Patronat de Cultura de Torredembarra, situada al carrer Capella núm. 6, despatx 10, dins del Casal Municipal de Torredembarra, de dilluns a divendres de 10 a 15 hores. (Telèfon: 977-643888)”

4) “DISSABTE i DIUMENGE (10 i 11) estarem a la Platja Llarga a les hores del migdia i principi de la tarda, amb una taula informativa.”
www.moviments.net/platjallarga

7.6.06

ALTERNATIVA 212


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Gràcies a tothom per les mostres de suport, correus, sms, trucades, etc. pel cas del carrer del Forn. Ara us donem detalls:

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2) Proposta de data per la segona trobada per parlar del Gaià i el parc natural:l dissabte 16 de setembre a Querol - Cal Camadall; al costat del riu?

”....................ah! i que he anat rebent felicitacions vàries de gent i entitats per la iniciativa de la DECLARACIÓ DE RENAU tal i tal, per exemple des de les Terres del Ter, de la Xarxa de Custòdia del Territori, els quals intentaran venir a la següent trobada de Querol blablabla ............i que divendres a la Jornada de Santes Creus, el Sr.Escoda (President C.C.Alt Camp & alcalde Aiguamúrcia) també va presentar públicament la DECLARACIÓ DE RENAU pel Parc Natural de les Terres del Gaià: molt bo que tothom es faci seva la idea, i hi participin, s'involucrin, millor que millor..., en allà també es va sumar gent i entitats a la iniciativa, als quals evidentment se'ls convocarà tal i tal i nar sumant i nar fent blablabla ;-)“

3) Ha sortit el segon FULL de l’ABG DE Roda. També ha sortit el Full d’Altafulla i el TDB de la Torre.

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

8: Dijous a L’Auca 21h
10: Permanent de l’ABG 12h
10: Acte sobre l’estatut a Vespella 20h Mas d’en Plana
10: Trobada de Balls de Bastons a Terrassa
10: 17h acte del Consell Municipal de Sostenibilitat
22: BG COMARCA Torredembarra a L’Auca 21h
22: Acte del Centre d’Estudis Sinibald de Mas . Inauguració expo sobre la pesca tradicional. 20h
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
16: Ple del CMST
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià 20h
28: ASSEMBLEA MENSUAL 22h
29: DIJOUS A L’AUCA 20h

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL
“Exposició sobre productes reciclats "Et penses que allò que llences no s’aprofita" Del 29 de maig al 9 de juny cal Bofill De dilluns a divendres de 10 a 15hores”

5) S’està posant en marxa una comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius. És per aquest motiu que es fa una convocatòria informativa, el dilluns dia 12 de juny, a les 20 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra. Si voleu rebre més informació es pot posar en contacte amb “Cal Bofill” seu del CMST, al telèfon 977641672 (Cristina).

6) “el dia 10 de juny a les 17h a la Sala de Plens de l’Ajuntament, comptarem amb la presència de Joan Bou, Regidor d’Hisenda, Pressupost Participatiu i Participació Ciutadana a Santa Cristina d’Aro, que està disposat a compartir amb tots i totes la seva experiència.”

7) “Vaig anar a Urbanisme de l'ajuntament a demanar per l'obra de _______, al número 34 del carrer del Forn. El permís de construcció s'ajusta a la legalitat, però inclou una resolució del Departament de Cultura que obliga a fer el moviment de terres sota control d'un arqueòleg documentant tot el procés fotogràficament, especialment un cop aflorats els contraforts del castell vell. Per part de ________ s'ha procedit amb una incomprensible velocitat i ànim d'ocultació. El moviment de terres va iniciar-se el dissabte 3 de juny i va continuar el dilluns 5 de juny a porta tancada i sense la presència de cap arqueòleg, tal i com ja vàrem informar dissabte. Tal com estaven les coses no em va quedar més remei que trucar al Servei d'Arqueologia de Tarragona denunciant els fets. Allí em van confirmar el nivell d'il•legalitat i la voluntat de parar l'obra, cosa que farien a partir d'avui dimarts. Seguirem informant.”

8) “Vaig interessar-me pel Projecte de Remodelació del carrer Antoni Roig i Pl de la Font. Aquest projecte va ser aprovat inicialment per Junta de Govern Local el mes de febrer d'enguany, i ja ha exhaurit el seu plaç d'exposició pública. Per les consultes que ens havien arribat vaig interessar-me per les cases num ___ de la Pl. de la Vila, el núm ___ del carrer Muralla i el núm ___ del carrer de La Sort. Aquestes cases aparentment són fora de projecte, però els han arribat procediments de contribució especial pel pagament de l'obra. Vaig adreçar la consulta a Hisenda, i molt amablement l'explicació rebuda va ser més o menys així: Les cases o finques que coincideixen exactament amb l'obra, com per exemple qualsevol del carrer Antoni Roig paguen en funció de la seva volumetria. Si a més donen a un altre carrer pel darrera la seva contribució ve reduïda en previsió de la servitud de pagament de l'altra via. En el cas del número ___ de la plaça de la Vila paga en funció de la coincidència mètrica de l'obra amb la casa, repercutint- se aquesta volumètricament i repartint-se per tots el veïns. Igual cas dels núms ___ del carrer Muralla i carrer de La Sort. Si hi ha alguna queixa més féu-la arribar i veurem si amb les dades que em van facilitar ho aclarim.”

8) “Vaig veure'm amb l'alcalde i el vaig estar informant dels treballs de la subcomissió de patrimoni de la Comissió de Medi Urbà del CMST, treballs dels que vol estar-ne informat en tot moment. L'estat actual és la decisió d'elaborar un llistats dels elements del patrimoni històric basat inicialment en el precari llistat del PGOU i el més nodrit de l'avantprojecte de PEMU del nucli antic. Aquest llistat serà finalment exhaustiu de tot el terme i a més hi contindrà elements naturals com comunitats vegetals i arbres monumentals si s'escauen a part de trets paisatgístics.”

9) “L’alcalde em va informar de la nova situació del Patronat Antoni Roig, on s'ha procedit finalment a renovar la Junta i on estan a punt de reformar els estatuts per a adequar-los a la nova Llei de Fundacions.”

10) “Vaig trobar-me amb el G. en la seva qualitat de regidor de relacions ciutadanes i vàrem estar comentant l'estat del projecte de ràdio "Ona La Torre", que ara passa pel concurs de logotip. Vàrem estar mirant com vehicular l'aspecte formatiu d'aquest mitjà que podríem nodrir amb l'aportació de mitjans tècnics usats que aportaria RNE, i que l'Ajuntament només cal que sol•liciti, i que juntament amb un altre company del PSC estem seguint per tal de bastir una escola de ràdio, que podria funcionar de base i impulsora de l'emissora local.”

11) “Vaig estar veient amb el F. C. professor dels cursos d'escriptura que estem fent des del Patronat de Cultura, i que alhora és director de teatre al TNC, i també dramaturg. La raó és el seu interès en ajudar en la programació futura de la sala polivalent de Cal Maiam. Poden haver grans expectatives aquesta trobada per ser comissionada des del Patronat de Cultura.” F.M.

ALTRES HERBES
1) Al Concert 15 Anys de Casal Despertaferro! hi vam anar 30 persones de l’Auca

2) http://rodamet.blogspot.com/
http://rodadebara.blogspot.com/

3.6.06

ALTERNATIVA 211


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

URGENT!!!!

ESTEM AL CARRER DEL FORN. UN CONEGUT CONSTRUCTOR ESTÀ DECONSTRUINT LA CASA ON HI HA ELS CONTRAFORTS DE L’ANTIC CASTELL!! LES OBRES LES HAURIA DE SUPERVISAR UN ARQUEÒLEG... I NO HI ÉS!! ESTEM TRUCANT A LA REIAL ACADÈMIA ARQUEOLÒGICA DE TARRAGONA, A... ESTEM FENT FOTOS I CONCENTRANT-NOS AL DAVANT!! FEU FALTA!! VENIU!! (el carrer del forn és on hi ha el bar de la torre). HI SEREM TOT EL MATÍ!!!

0.-“>/*ToöO*/..........................CONGRATULACIONS!¡!*..............................................que no et càpiga cap dubte que la teva encomiable tasca de coordinació// >telemàtica i //vehiculació d'informació, i de sentiments, és molt i >molt creativa-interessant-important-eficaç-estratègica//-sinèrgica//-valuosa-etc. molt més del que hom sovint pot suposar!¡!>/ENDAVANTSEMPRENDAVANT!¡!” T.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

2.- > Un estudi de la Universitat de Barcelona proposa fer més estret el passeig Marítim de la Torre
L’estudi va ser encarregat per l’Ajuntament, arran dels temporals del 2003
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1905335

3.- “Amics L'any passat a la Universitat Catalana D'estiu vaig conèixer l'Assumpta, la professora d'Història que va destapar l'afer de la Maternitat d'Elna. A partir d'aquell moment hem fet possibles alguns actes públics des de l'Associació d'Amics i Amigues de la Universitat de Prada. Ahir em va escriure en aquests termes. Hem preparat una moció per al seu reconeixement que ens podeu demanar per correu.” F.

4) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JUNY

3: ) BG COMARCA Vespella 20h –Els de la Torre hem quedat a les 19h a la plaça del Castell-
5: Presentació dels consums d’aigua de Torredembarra
6: ACTE SOBRE L’ESTATUT A RODA 19:30H Casino Municipal
8: Dijous a L’Auca
10: Permanent de l’ABG
22: ) BG COMARCA Torredembarra a L’Auca
10: Actuació del Grup d’Aficionats a l’Art de Torredembarra a La Riera.
11: Excursió a peu de Creixell a Santes Creus.
17: Homenatge a Francesc Llorach “Sisquet Pintor”
18: Referèndum de l’estatut
27: ) BG COMARCA La Nou de Gaià
28: ASSEMBLEA MENSUAL
29: DIJOUS A L’AUCA

JULIOL
2: I FÒRUM DE L’ABG i presentació de la COMARCAL

5.-) Pobleviu.org ha col•locat a la seva agenda setmanal els actes del BG comarca.

6) “Exposició sobre productes reciclats "Et penses que allò que llences no s’aprofita" Del 29 de maig al 9 de juny cal Bofill Centre d’Activitats Medi Ambientals De dilluns a divendres de 10 a 15hores”

7) “ Algú o altre, ara que encara hi som a temps hauria de revisar els continguts del futurible nou POUM del municipi de la Riera de Gaià. Faríeu molt bé de treure el nas i que vosaltres mateixos traguéssiu conclusions. Jo he fet el què he pogut fins ara, presentant al•legacions, notes de premsa, avisant al delegació de Cultura de l’existencià d’una vil.la romana en el lloc on volen aixecar una urbanització clònica de 127 vivendes enfront a les 50 que conformen l’actual poble d’Ardenya, majoritàriament amb edificis del s. XVIII. De moment, l’únic que m’he guanyat és molts maldecaps en el municipi.” X. Una veu des d’Ardenya (Baix Gaià)
8) “Gràcies, Realment, estem en un moment a tota la comarca del Baix Gaià decisiu. Em de saber trobar la via de col.laboració entre la gent que l'interessa el territori. Hem de poder posar els interessos de la comunitat, per damunt dels interessos d'uns quants. El resplendor d'un misto dura uns instants malgrat la gran flamarada. El progrés econòmic del totxo, per si sol i sense arrossegar altres actius, és com allò que diuen els castellans: "Pan para hoy y hambre para mañana".
La marca turística Baix Gaià que es vol potenciar des dels municipis i pobles de la comarca, no té futur si no es treballa la singularitat, la autenticitat de bona part del seu paisatge natural i rural. De què servirà establir senderes que connectin els diferents pobles del Baix Gaià, si no podem oferir qualitat de paisatge i de respecte de l'arquitectura d'inspiració popular dels seus pobles? A reveure! “ X.

9.- El Casal La Turba s’ha fet ressò en el seu darrer butlletí de la excursió concentració q ue vam convocar diverses entitats a favor del cabal ecològic del riu Gaià. Hi ha exemplars a L’Auca.

10.- L’acte de Bonastre, un èxit! Gràcies i records a tots els que vàreu venir i especialment a la regidora de medi ambient.
ALTRES HERBES
1) “Ei¡! .......ET PASSO UN CORREU DEL QUAL N'HAVIA FET DIFUSIÓ LIMITADA EN UNA PRIMERA FASE DE SONDEIG, PERÒ QUE HAVENT TINGUT PROU BONA ACOLLIDA, TE'L TRAMETO PER ANAR CREANT UN ESTAT CREIXENT D'OPINIÓ FAVORABLE RESPECTE L'EIX CENTRAL D'UNA NOVA ESTRATÈGIA VERS EL BOSC DE LA MARQUESA, CADA VEGADA MÉS DEGRADAT!!! ..................i sens dubte l'espai natural de major interès ecològic-paisatgístic-social de la part de Tamarit del Baix Gaià! :QUE CAL RECLAMAR AL Misterio del Medio Ambiente QUE EL COMPRI COI!!! I PASSI LLAVORS A SER PÚBLIC I PODER-HI APLICAR UN MODEL DE GESTIÓ VERSEMBLANT AL DE LA SÍNIA!¡! (gestió ambiental-paisatgística, agricultura biològica modèlica i educació-sensibilització social, de l'àmbit marí, bosc i conreus)..........................................la Lola de la Plataforma Platja Llarga, Jordi Solé d'Iniciativa a TGN, Damià, etc. ja han començat a moure fitxa!¡!............................................................................ENDAVANTSEMPRENDAVANT!¡!
ToöO.....................doncs que resulta que aquest any SÍ!
M'he carregat les piles i hi he anat, al Bosc de la Marquesa, i,......................................................................................................................................BUUFFF
I així per sobre, lo que més m'ha frapat, o, que estaria B, encertat, coherent, lògic en un espai natural d'aquestes característiques, importància, protagonisme, emblemarietat, blablabla:

A la zona de coreus:
-recuperar el conreu de garrofers tot deixant-ne alguns sense desdrossar (20%¿) com a reservoris estratègics de fauna, prioritzant aquells on s'hi amparen serveres...
-sembrar-hi cereals/farratgeres intersticialment, com abans es feia...
-revertir el conreu intensiu-forçat d'oliveres, que és un pecat!

Al bosc, lo de sempre:
-manca encara marcar els camins-itineraris com déu mana, tal i com ja és clàssic en la majoria d'espais naturals.....
-manca restringir el pas en zones de regeneració de vegetació (molt evident darrera Calabecs, on les COE feien de les seves...)
-manca sensibilització-educació als usuaris, vigilància, neteja........

I, pobret Mas Grimau:
Decadent, tant o més fotut, i tant bona Estació Biològica-Centre d'Interpretació i Mirador Paisatgístic i de Vigilància la torre de guaita que podria esdevenir........

DONCS QUE LO MILLOR COI SERIA QUE FOS PÚBLIC D'UNA PUNYETERA VEGADA, I PROU JA DE DIR-LI A L'AMO EL QUÈ HA DE FER, O DE DEMANAR-LI PERMÍS PER LO QUE SIGUI, O HAVER-NOS DE QUEIXAR DEL QUÈ FA O DEIXA DE FER, O DE MUSSEGAR-NOS LA LLENGUA.....
...............................................................................................que el MMA ho COMPRI, reCOI!!!

I, mentre, xaletet agrícola-cinegètic, bungalows, i, au, nar fent!!!”

2) “Concert 15 Anys de Casal Despertaferro! Campus (info@campusreus.org)
Dissabte 03/06/2006. Hora: 21.30 h. Lloc acte: Camp Futbol Pastoreta, REUS. Punts de venda d'entres anticipada (10 ?) REUS: Bat a Bat Kultur, Campus, Carrasclet - VALLS: La Turba - TORREDEMBARRA: L'Auca - TARRAGONA: Shiva records. Més info: www.pobleviu.org”
3) “En motiu de celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, us convidem a veure el documental "La vida se nos va de las manos" i a la xerrada informativa sobre "aliments" Transgènics i Regions Lliures de Transgènics que tindrà lloc a continuació.
Dia : 5 de Juny 06 , a les 20:00 h. Lloc : Centre de Lectura, C/ Major de Reus”

4) “ERC : UN PARTIT SENSE DIRECCIÓ J. B. Josep Lluís Carod Rovira ha protagonitzat tres anècdotes significatives en relació a l’Estatut. Després de la intervenció anticatalana de Mariano Rajoy al Congrés, Carod va afirmar que li venien ganes de votar que sí a l’Estatut. En acabar la tramitació, els portaveus dels grups que havien votat afirmativament es van fotografiar agafats de les mans en senyal de satisfacció: davant la sorpresa general, Carod es va afegir a l’encaixada. És la primera vegada que el líder d’un partit que s’oposa a un projecte de llei en celebra la seva aprovació al costat dels que l’han defensat.
La tercera situació és més recent: després d’anunciar les successives posicions d’ERC sobre el referèndum, Carod va declarar que ningú, votés el que votés, ho faria amb il•lusió. (...)” j. B.