28.3.06

ALTERNATIVA 194

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

SALVEM ELS MUNTANYANS!
Assemblea mensual de l’ABG a l’Auca dimecres 29 de març a les 22h

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com

2) EXTRET DEL PERIÓDICO DEL 25/3/06 ”La Conselleria de Política Territorial ha dado luz verde a construir en la zona de Muntanyans 2 de Torredembarra, aunque ha reducido el techo edificable de 80.773 metros cuadrados a 70.000. El conseller Joaquim Nadal ha resuelto el recurso de alzada planteado por la promotora Vegas de Guadaira contra la suspensión por Urbanismo de Tarragona de un plan parcial que preveía 550 viviendas.
El Govern fija que el suelo para zonas verdes pase de 6,8 a 9,5 hectáreas, obliga a reservar una franja hidrográfica y establece protección de inundaciones. El alcalde socialista, Manuel Jiménez, se mostró satisfecho. Lluís Suñé, edil de Medio Ambiente (Alternativa Baix Gaià), lamentó la decisión.”

3) dEs de la regidoria de medi ambient hem fet arribar als membres del consell de sostenibilitat les imatges i el text de la ressolució de Muntanyans II signada pel conseller de política territorial.

4) “Amics, La política comunicacional de l'ABG està en expansió, avui
presentem: http://alternativabg.blocat.com/ , aquest nou web està
destinat a allotjar la totalitat dels articles que anem distribuïnt
pels diferents mitjans de comunicació tant pròpis com aliens.
D'aquesta manera el nostre pensament pot arribar ben clarament a
tothom, tant si és membre, amic o col.laborador de l'Alternativa Baix
Gaià de Torredembarra.
Per tant a partir d'ara quan redacteu un article l'envieu com sempre
al Jordi S., i l'inclourem al Blocat. Salut! C. M. ABG”

5) AGENDA:

ABRIL..........

1: “A PEU DE CARRER”. Jornades a formació a LLEIDA: ponències del Fèlix d’Altafulla i del Lluís de la Torre (i molts altres). Cal confirmar l’assistència abans del 25-Març andresal@diba.es. universitat de Lleida. Campus Cap Pont. Edifici Transfronterer Avda.Jaume II, 67
Si anem en cotxe cal que quedem i si anem amb tren aquesta seria la combinació: ANADA: 8:01 Torredembarra Transbord a St Vicenç (8:14h) i arriba a Lleida a les 10:05 TORNADA: 17:50h Lleida i a Sant Vicenç arriba a les 19:09h
2: a les 9h a Cal Bofill visita guiada pels muntanyans. Org. Gepec amb el suport de la regidoria de medi ambient.
6: a part del vídeo del Gaià, passarem el de l’urban park. Dijous a L’Auca 21h.
10: al vespre inauguració de l’expo de Jordi R. Morera de collage. Durant la setamana sANTA farà un taller de collage per als nens. (Amb el suport de la regidoria de medi ambient) –L’11 d’abril a les 18h taller de collage infantil a Cal Bofill-.
8: al 16 XVI Parc de Jocs (amb el suport de Joventut)
13: al 16 I Parc de Joves (S. Santa) 4 x 4 (amb el suport de Joventut)
21: fins al divendres 5 de maig, a l’Auca: Exposició dels 10 anys de l’Agrupament. (amb el suport de Joventut).
30: a les 9.30 h, a la plaça del Castell: Sortida de la Caminada Popular (Torredembarra- La Riera – Tamarit – Torredembarra). Arribada a les 17.30 h amb berenar per als participants. (amb el suport de Joventut)
*Tots els dissabtes activitats infantils a Cal Bofill.

MAIG........

6 i 7 de maig: Escola dels Verds i de les EPM a Olot
6: Taula-reunió pel riu Gaià (segurament a la Renau)
13: de les 16 h a les 18 h, a la plaça de Mn. Joaquim Boronat: Cau Obert (activitats i jocs oberts a tots els nens i nenes). (amb el suport de Joventut)
14: PROPOSTA d’excursió a les 10h per visitar els muntanyans.
Sense data: Curs de producció musical, Acampada Jove (amb el suport de joventut)
18: fins al divendres 16 de juny, a la Sala Lluís d’Icart: Exposició dels 10 anys de l’Agrupament. (amb el suport de Joventut)
27: Macro Festa dels Escoltes (amb el suport de Joventut)

6) És el carrer el FULL de l’ABG DE Roda de Berà. Els que el vulgueu rebre el podeu demanar per mail.

7) Hem sortit a multitud de mitjans (SER, Punt, Més Tarragona, Periódico, etc) pel cas Muntanyans II, durant els darrers dies.

ALTRES HERBES

1) “Ataquen el Casal Jaume I de Castelló i deixen 2 ferits
La passada nit un grup de 40 persones al crit de "vamos a destrozar el local y vamos a mataros a todos” ha acudit al Casal Jaume I de Castelló, que es trobava obert en motiu de les festes de la Magdalena, provistos amb pals i altre material i han provocat una baralla en la que dos joves han resultats apallissats amb diverses contusions i ferides. “ www.lavanc.org

2) “Benvolguts/des companys/es,
A iniciativa del Casal Despertaferro (Reus), Casal La Calderera (Riudoms) i Casal Sageta de Foc (Tarragona) un convoquem a una reunió el proper dissabte 25 de març a les 7 del vespre al Casal Despertaferro (C/ Sant Elies, 8 1r. Reus) per tal de coordinar, debatre obertament i proposar les activitats i accions a realitzar en el marc de la Campanya Unitària per l'Autodeterminació en l'àmbit del Camp. Us agraïriem que confirmessiu la vostra assistència a aquesta mateixa adreça de correu electrònic. A més, si voleu, en acabar
podriem fer un sopar per tal de coneixe'ns millor i poder xerrar amb més cordialitat. Gràcies per la vostra atenció.”

3) EL TIMBAL: Els articles que volgueu publicar a la revista de Sant Jordi s’han de fer arribar abans del 9 d’abril.

4) www.memoriahistorica.blocat.com “diari de guerra, del4/6/1938 al 29/4/1939”. És un bloc on és relaten les experiències de un soldat republicà a la batalla del ebre .