11.3.06

ALTERNATIVA 190

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com

2) Propers Dijous a L’Auca.
23: Curt sobre l’Skate a Alemanya
25: (dissabte) Documental sobre la repressió franquista del Thomas. 18h

3) Campanya per la via verda Pobla-El Catllar-Perafort-Morell-Reus

Comunicat de premsa
Proposta
Farem arribar la proposta a delegat de medi ambient de Tarragona
Al•legacions al pla d’infraestructures de Catalunya en aquest sentit.
Pàgina web (Veieu les proves a: www.viaverdabaixgaia.blogspot.com)
Recollida d’adhesions individuals i col•lectives.
Jornada reivindicativa netejant algun dels seus punts.

4) Campanya pre electoral març-juny 2006

-Comunicat
-Març: definició interna dels eixos bàsics (agenda 21, etc), elaboració d’un programa de joventut amb els joves. Aquesta reunió de joves per elaborar els eixos bàsics del programa de joventut es podria concretar amb un matí a la sala de comissions de l’Ajuntament, amb un cartell fent una crida a participar. Es podria arribar a constituir en una mena de consell assessor en aquests temes.
-Comunicat Abril: Anunciar els eixos bàsics del programa
-Comunicat maig: anunciar l’equip que encapçalarà la propera llista electoral o el cap de llista.

5) Campanya per dignificar l’entrada a la Torre des de la carretera de la Riera:

6) Campanya pel control de la Pedrera de Vespella

-Seguir en contacte amb el delegat de medi ambient de tarragona.
-Fer un comunicat de premsa explicant els contactes amb el delegat de medi ambient sobre aquest tema.
-Article a la premsa.
-Acció directa: desplegament d’una pancarta, pintada d’un mural, ???
-Si aconseguíssim informació, o alguna millora podríem fer un acte públic a Vespella.

7) Campanya per salvar el Mèdol

-Demanar al delegat de medi ambient que l’espai sigui inclòs de la Xarxa Natura 2000.
-Fer un comunicat de premsa.
-Article a la premsa

8) Reunió de l’ABG a casa del Jordi S per parlar de temes de benestar social. Dimecres 15 a les 17h.

9) Nota del Jordi S: M’he estat estudiant el “Projecte Emissora Municipal Torredembarra” que ha elaborat l’OTPI i em sembla molt professional i treballat. Espero que tiri endavant.

10) Dimecres dia 8 vam fer una reunió oberta amb Daniel P., president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAC). Va ser tot un luxe poder parlar, preguntar i discutir directament amb ell tots els punts polèmics que afecten a la comarca. Des d’aquí volem agrair la seva presència i tots els que vàreu assistir a la reunió. Què es va dir? Doncs que la concessió d’aigua de l’Ebre no es gasta tota en cap mes de l’any. Que l’anterior govern volia portar aquesta aigua a BCN i que ara això s’ha rebutjat (interconexió de xaxes). Que igualment el Camp de Tarragona es troba insegura perquè qualsevol avaria a les bombes o als tubs deixaria sense aigua les principals ciutats durant massa hores. Això faria aixecar veus i vots per demanar nous trasvassaments, interconexió... Per evitar aquesta eclosió es proposen diverses mesures per garantir aigua mentre es s’arreglen les avaries: duplicar els tubs en diversos punts dels trams, creació de nous magatzems d’aigua, divisió del CAT (Terres de l’Ebre/Camp de Tarragona), aprofitament de l’aigua de les depuradores per subministrar a les químiques i alliberar aigua bona que s’està subministrant a aquestes empreses, i emmagatzemar 0,5-1 hectòmetres cúbics d’aigua als embassaments de Riudecanyes i del Gaià.

Aquest darrer punt és per nosaltres el més polèmic. Davant les nostres preguntes es van fer les següents respostes:
-El volum d’aigua que s’aboqui no superarà certs límits, per tant no afectarà als hàbitats. Es pot signar un protocol.
-S’estudiarà com afectarà a l’ecosistema l’abocament d’aigua depurada en una conca natural.
-S’estudiarà la possibilitat de col•laborar amb aquesta nova aigua en l’establiment del cabal ecològic.
-Repsol xucla aigua contínuament i amb grans quantitats del pantà.
-L’aigua del Gaià que empra Repsol després l’aboca al Francolí!
-No s’impermeabilitzarà el pantà: seria un atemptat i seria caríssim (fa deu anys els convergents ho van mirar i costava 70 milions d’euros).

Es va proposar una alternativa al CAT: que les grans empreses construeixin els seus propis dipòsits.

En resum: informació de primera mà, compartir preocupacions i possibles alternatives i adonar-se de la complexitat de la gestió.

11) Propera permanent: 18 març

12) Gaià: Quedem a les 8 del matí a la Plaça del Castell tots els que haguem de deixar els cotxes al pantà. Després baixem i ens trobem tothom que vulgui pujar a peu a les 9h a la mateixa Plaça. (El Jordi S. serà tot el cap de setmana al 977643966 per a dubtes) Serà un dels diversos punts de sortida a peu per anar a la concentració que es fa al pantà diumenge dia 12. L’èxit de la convocatòria està assegurat i no hi pot faltar ningú. Cal que porteu esmorzar, roba còmoda, paciència per quan no trobem el camí i res més. Recordeu que dimecres a les 20h a la sala de plens de l’ajuntament de la Torre i obert a tothom Daniel P. del Consorci d’Aigües donarà compte dels temes que afecten al riu. Per cert, del pantà cap a la Torre no tornarem caminant. Si els de Creixell us animeu podríeu venir amb la colla de la Torre.

La convocatòria del 12-M està impulsada per la Coordinadora Salvem el Gaià, Calidoscopi, GEPEC, GATA i altres entitats. Podeu fer arribar adhesions a l’Hèctor (sinia@siniadelgaia.com)

13) Incendi de 30-40 hectàrees prop del Mèdol la nit de dijous cap a divendres...

14)”En la Comissió Permanent del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra, aquest dilluns es varen produir dos avenços en la participació ciutadana. Van ser la creació de dues importants Comissions de Treball al si del Consell. La primera en el segon punt de l'ordre del dia feia començar la nova Comissió de Treball de Comunicació Municipal, la qual d'entrada es farà càrrec dels treballs que duia a terme la Comissió Permanent en format atípic de subcomissió del butlletí. Però donant futura cabuda a la gent del Som- hi, de La Sínia, del Web municipal, i de la futura ràdio municipal, i si hi hagués, també la televisió local. La segona creació de comissió es produïa en el punt quart on es donava inici a la Comissió de Treball d'Economia Municipal i Pressupostos participatius. Aquesta és una vella proposta que veu ara la llum, per haver-nos acollit
a una convocatòria de subvencions del Departament de Participació Ciutadana de la Generalitat, que donarà feina a un empleat municipal per tal de engegar aquesta molt important comissió. La seva tasca no només anirà cap a la creació de propostes per a uns pressupostos municipals més participatius, sinó que incidirà en la proposta de treballar amb plans d'actuació recollits en plans de mandat per un costat, i per l'altra ajudarà en la futura diversificació i promoció econòmica de la ciutat. Cal trobar fonts de financiació alternatives davant l'esgotament de l'actual model de creixement basat en l'urbanisme.
Aquestes comissions iniciaran el seu treball de forma immediata en precari, i la Comissió Permanent es compromet a la presentació de sengles propostes de moció al Plenari del Consell de juny per a la seva creació definitiva. A més es crearà la figura de l'observador del CMST, amb la qual cosa podrem convidar a tothom qui vulgui als treballs de comissió, i podrà observar abans de fer-se'n membre actiu. També es va aprovar un pla de difusió de l'ens. Fins aviat “ C.

ALTRES HERBES

1) Dissabte 18 de març al CEIP Antoni Roig espectacle infantil a les 18h. 3€

2) A l’Auca hi ha el darrer número de l’Accent.

3) “Sortida al Teatre,diumenge 19 de març al Teatre Apolo amb el Nus. El Mikado.(Cia .Dagoll Dagom ) Sortida. Avinguda de la Sort (davant la Caixa) a les 4 de la tarda. Preu per persona : Socis 35 € ,no socis 39 €. Tlf. 977.64.00.63 i 977.64.07.08 (Joan Porta ).

4) Curs d’ampliació d’astronomia promogut pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Gratuït i cal fer reserva. 20-23 març, 19h-22h, Cal Bofill

5) “Què bo! Ens van posar a l'agenda del casal de Vila-real la calçotada: http://www.acpv.net/casals/vila-real “J. G.