15.3.06

ALTERNATIVA 191

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com

2) Propers Dijous a L’Auca. 21h
23: Curt sobre l’Skate a Alemanya
25: (dissabte) Documental sobre la repressió franquista 18h:
"Nosaltres els vençuts" d'Antoni Maria Thomas i Andreu

3) A la darrera reunió de la comissió de benestar social (CMS) es va distribuir l’Agenda 21 per tal que els seus membres l’estudiessin a casa i porposessin retocs i ampliacions. Nosaltres ens hem reunit el dimecres i hem fet els deures.

4) Dissabte va començar el taller iinfantil a Cal Bofill organitzat pel Gepec amb el suport de la regidoria de medi ambient. S’han apuntat 22 nens/es.

5) Hem assistit a les darreres reunions de la Plataforma Tenim el Dret a Decidir.

6) La setmana passada la regidoria de medi ambient es va reunir amb els empresaris de la construcció per explicar els detalls de la nova ordenança de l’aigua torrenca

7) 2 d’abril a les 9h a Cal Bofill visita guiada pels muntanyans. Org. Gepec amb el suport de la regidoria de medi ambient.

9) ESPORTS: S’ha inaugurat una minipista poliesportiva a la UDT.

10) COOPERACIÓ: Èxit de les Jornades Solidàries pro Fundació Vicent Ferrer

11) Propera permanent: 18 març

12) El Mònic ens ha publicat un escrit sobre el cicle de curts.

13) Vam ser a l’aniversari del Carrasclet de Reus. Des d’aquí volem reiterar les nostres felicitacions per l’aniversari.

14) PROPOSTA d’excursió: Diumenge dia 9 d’abril a les 10h per visitar els muntanyans.

15) “En aquesta web, he vist aquelles vies que Renfe patrocina....
http://www.viasverdes.org/005.htm
www.lycos.es/.../viajes/ viasverdes/tren.html
fins despres. “ J R.

www.ffe.es/viasverdes/mapa.htm

16) “L'excursió pel cabal ecològic ha estat un èxit de participació...no sé si a Repsol li xiularan un xic, només un xic, les orelles. La via, m'he fet càrrec, que la campanya pot ser com la del cabal ecològic del Gaià...però si el dia que proposem, amb temps i reunions prèvies, una marxa per la via morta-verda...amb eines per fer netja -a l'alçada de la Riera-Ardenya era impracticable-, com deia, si fòssim els que avui han fet l'excursió cap al pantà....
Hauríem d'implicar tota la comarca, per començar la gent de Roda (grups excursionistes), gent del teixit associatiu, clubs de bicicletes, La gent de La Torre i altafulla, La Riera, El Catllar...fins a Reus?...si ho fessim de manera que a cada poble s'anès afegint la gent...bé anem aportant idees per elaborar una agenda.No cal correr però si començar a plantar la llevor.” J.R.

ALTRES HERBES

1) “Benvolgudes/ts,
De nou ens posem en contacte amb vosaltres per a fer-vos saber que preparem el Timbal. El nou exemplar ha de sortir de cara a Sant Jordi (2006). Per tant la feina ha d’esta enllestida 20 dies abans. Us demanem la col•laboració de la següent manera:

• Articles breus (una pàgina de word, lletra 12) d’opinió, història, medi ambient, cultura, projectes, etc.
• Agenda: activitats de les vostres entitats fins al proper Timbal (11 de setembre). Penseu que el que estigueu preparant de cara a maig, juny, juliol, agost... ens interessa molt.
• Crònica d’alguna activitat, imatges...
• Petits anuncis a 20 euros.

La revista tindrà una tirada de 2000 exemplars, es distribuirà per tots els pobles del Baix Gaià i augmentarà el gramatge del seu paper.
Esperem la vostra col•laboració, D. M. J. S. Associació Cultural Baix Gaià”

2) Altafulla Ràdio 107.4: Dilluns a les 15h i 21h UDT Esports, divendres a les 20h Baix Gaià 7 dies i a les 21h Altafullencs diversos. Dimecres a les 20h el Romesco del Gaià.
3) “MANIFESTACIÓ UNITÀRIA Us convoquem a tots i totes a la Manifestació Unitària contra la Guerra, el proper dissabte dia 18 a Tarragona. Lloc de sortida Manifestació: Plaça Corsini Hora: 17 hores. Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau. “
4) “Més de 200 persones participen a la Marxa per reivindicar que Repsol permeti que el Gaià recuperi el seu cabal d'aigua
Avui ens hem de felicitar tots i totes, per l'èxit de participació d'aquesta jornada reivindicativa i cal agrair sobretot, l'esforç de tota la gent que des de molts punts de la comarca del Baix Gaià i diferents punt del Camp de Tarragona, hi han participat activament. Des de Montferri i Renau, passant per Vespella, la Pobla de Montornés, Tarragona, Reus, la Pobla de Mafumet i els municipis del Catllar, Altafulla, Torredembarra, La Riera de Gaià i Ardenya (perdó per si ens deixem algú). Menció especial a totes les entitats, més de 20, que han donat suport i que amb els seus membres han fet possible l'acte d'avui. I també gràcies als regidors d'Altafulla, la Riera, la Pobla, el Catllar i Torredembarra i l'alcalde del Catllar que avui han fet acte de presència. Salut i Gaià! Hèctor Coordinadora Salvem el Gaià”
4) “El dilluns vinent, dia 20, comença el curset d’astronomia.
El temari serà diferent al de l’any passat.
Horari: 19.00 a 22.00 h
Dies: del 20 (dilluns) al 23 (dijous)
Lloc: Cal Bofill
Us demano a tots els qui hi esteu interessats que m’ho comuniqueu (telèfon 627 452 726 o e-mail esteve.morros@telefonica.net) com més aviat millor, perquè les places són limitades.
Fins aviat
E. M.”

5) “Atenció! Aquest proper dijous o divendres, emetran pel telenoticies migdia i/o nit de TV3, un petit reportatge sobre la situació del Gaià. Avui han vingut a grabar a l'embassament i la desembocadura i un tall de veu nostre. També hi sortiran imatges de la marxa del diumenge!. La notícia es complementa amb un tall de veu del Conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, que ha demanat poder explicar la situació actual (bravo per ell) i també hi sortirà un responsable de l'Agència Catalana de l'Aigua. Salut i Gaià! H.”