30.4.05

ALTERNATIVA 128

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Aquest dimecres passat es va fer l´assemblea mensual oberta de l´Alternativa. Aquests van ser alguns dels temes tractats :
-Muntanyans II, amb la participació dels membres de la Plataforma. La trobada va ser molt positiva.
-Manifestació parafeixista organitzada per empreses vinculades a una important especuladora.
-Proper acte públic de l´ABG: DIVENDRES 20 DE MAIG DE 2005 A LES 20H A LA SALA D´ACTES DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA. El tema central serà el pla parcial de Muntanyans II. Farem una crònica del procés urbanitzador i renovarem la nostra posició d´oposició a la construcció en aquest espai.
3) La festa de l´arbre serà aquest any el 22 de maig.
4) Hem enviat a Acció Cultural del País Valencià les dades dels nostres regidors per tal d´adherir-se a l´Assemblea de Regidors dels Països Catalans.
5) ABG-ALTAFULLA: Us comuniquem que Alternativa Baix Gaià d'Altafulla ha entregat aquest migdia al propi fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Tarragona, José Maria Parra, la denuncia per un presumpte delicte contra el Patrimoni contra l'empresa BCN Mediterrania 2002 SL per les obres d'ampliació de l'hotel Gran Claustre que han afectat al recinte protegit del Castell d'Altafulla i en la que també es demana si hi ha Responsabilitats de l'ajuntament d'Altafulla per una possible negligència. El regidor d'Alternativa Baix Gaià, Felix Alonso s'ha entrevistat per espai de 15 minuts amb el fiscal en cap. Tenim coneixement que el tinent d'alcalde de Cultura, Josep Maria Gené, ha presentat, precisament avui (curiòs), també una altre denúncia contra l'empresa pels danys al castell. La diferencia és que Gené ha presentat la denúncia per la via ordinària a la fiscalia del Vendrell i no a l'Audiència on ha estat acollida la denuncia d'Alternativa per la importància dels danys i les característiques dels fets. Sabem que el Sr.Parra ja ha tramès el cas al fiscal Jou aquest mateix migdia. Posteriorment s'ha entregat la denúncia als serveis territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, notificant que ja estava en
tràmit la de la fiscalia. El fiscal en cap ha informat que el procediment de la fiscalia paralitza qualsevol altre procediment administratiu fins determinar si hi ha responsabilitats penals.

6) L´ABG d´Altafulla ha passat a editar el seu butlletí en un nou format i es distribueix gratuïtament a través de les botigues.

7) Informacions vàries:
-Ha sortit al carrer el 4t butlletí del Consell de Sostenibilitat. Ha passat a ser bimestral, té un nou format i una tirada de 5000 exemplars.
-Estem desenvolupant la campanya “Bona casa! Opta per l´habitatge ecoeficient”. Es pot demanar informació a Cal Bofill. S´estan recollint enquestes que omplen els veïns. S´està contactant amb els establiments torrencs que venen material per a habitatges. A les constructores se les informa de les bonificacions que es fan des de l´Ajuntament si fan construccions sostenibles. Del 23 al 28 de maig es podrà visitar una expo al pati del Castell sobre la campanya.
-S´han recollit 2300 euros per les víctimes del tsunami a la Jornada organitzada per la Comissió de Benestar Social i Salut del Consell de Sostenibilitat i l´Assemblea de Jóvens, amb la col.laboració de moltes entitats.
-El 15 de juny engeguem la campanya “Participa en el nou sistema de recollida selectiva de les escombraries!”
-Fins el 31 de maig de 10h a 14h podeu visitar l´expo sobre el Consell de Sostenibilitat a Cal Bofill.
-A partir del 15 de setembre a Cal Bofill es podrà visitar l´expo sobre l´energia solar a Cal Bofill.
-A sortit al carrer el butlletí municipal “Som-hi” per informar dels projectes i fer pedagogia (reciclatge, etc).
-La biblioteca obrirà durant el primer semestre del 2006.
-S´ha restaurat la Sínia de l´Hort de Xanans.
-Els plens són cada segon dijous de mes a les 19 :30h.
-S´ha signat el contracte per les obres del poliesportiu.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.
11) Hem tret el TDB número 6. L´adjuntem amb pdf i el podeu recollir a L´Auca.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA.
5) Es venen entrades a l´Auca de l´últim concert de BRAMS. També us podeu apuntar a l´autobús que fem per anar-hi. 7 de maig. 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra” a l´Ajuntament de Torredembarra (19 de maig), a la Fonda de La Riera (21 de maig) i a Vilafranca – AC La Fornal (26 de maig). 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 8) 30 d´abril-1 de maig: Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats apunteu-vos a l´Auca. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 1 de maig (plantes del litoral), 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 18) PALTAFORMA: DIUMENGE, 8 DE MAIG: “LA MARXA PEL CONNECTOR BIOLÒGIC”. Concentració: La Pobla de Montornès. Pàrquing del sindicat. DIUMENGE, 15 DE MAIG: ACTIVITAT FESTIVA. 19) Dissabte 30 d’abril A les 19.30 h, a la Fundació Pere Badia: Inauguració de l’exposició “Veles e Vents”, a càrrec del Grop. A les 20 h, a l’envelat de Cal Bofill: Experiències a la Mini Transat, a càrrec de Willy García. A les 23 h, al bar NO SE: Festa de la Setmana Catalana de Vela. Dimecres 4 de maig, a les 19 h, a la Fundació Pere Badia: Concert de piano a l’exposició “Veles e Vents”, a càrrec de Glòria Coma i Marina Ciuró. Dissabte 7 de maig, a les 20 h, al Pati del Castell: Cloenda d’actes culturals: Lectura dramatitzada “Noe al port d’Hamburg” de Joan Olivé (Pere Quart), a càrrec del Nus Escènic. • Exposicions: Setmana Catalana de Vela. Del 22 d’abril a l’1 de maig, de dilluns a diumenge, de 10 h a 20 h, a l’envelat de Cal Bofill. Exposició de vaixells en miniatura, pintures, fotografia i petxines. Veles e Vents. Del 30 d’abril al 29 de maig, de dilluns a dissabte, de 18 h a 20.30 h, i diumenges, d’11 h a 14 h, a la Fundació Pere Badia. Organitza: Patronat Municipal de Cultura i Grop.

23) http://www.fsmed.info

24)MANIFESTACIÓ ALTERNATIVA DEL PRIMER DE MAIG. TARRAGONA 2005.>Pl. Imperial Tarraco - 19'30 h.> >
>RECUPEREM LA INICIATIVA REINVINDICATIVA DE LA CLASSE TREBALLADORA >Un any més ens trobem davant d'un altre Primer de Maig, que alguns >anomenen "la festa del treball", encara que la gran majoria tinguem pocs >motius per celebrar l'evolució de les nostres condicions de treball. I>molts intenten fer oblidar així el motiu històric d'aquesta jornada >reivindicativa i de lluita, que té el seu origen en la lluita i mort de
>vuit treballadors de Chicago (…)Visca el Primer de Maig!!!>Cercle Marxista - Confederació General del Treball (CGT) - Endavant >Tarragona - Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) - RESCAT -
>Comissions de Base (CO.BAS) - Revolta Global - Xarxa del Camp -