2.4.05

ALTERNATIVA 124

LA PROPERA PERMENENT SERÀ DISSABTE 9 D´ABRIL A LES 12H

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses: S´ha engegat el projecte “Joves en línia de Torredembarra” amb col.laboració amb la URV. És a les tardes dels dimecres de 16h-19h. Dirigit a joves de 12-16 anys. Es treballen dinàmiques de grup amb un educador social i es fan diverses sortides pel poble.// Informació per acollir-se al programa de mediació familiar: telf. 977644422. //

3) -La festa de l´arbre serà aquest any el 22 de maig.

4) Ja hem fet arribar la nostra adhesió a la campanya contra els trangènics.Algunes coses : Podeu participar a l'informació / acció del proper dissabte 16 d'abril als carrers cèntrics de Reus. Hem quedat a les 16:00 h. al local del Gepec(Cr.Vilà. Nº5.). Per Sant Jordi montarem unes paradetes a la Rambla de Tarragona i a laplaça mercadal de reus.

5) JORNADA PELS AFECTATS PEL TSUNAMI 16 d´abril Podeu adherir-vos al pijtorre@eresmas.com i al telèfon 977644308

6) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

7) Assemblea Nacional de les CUP: 10 abril (cup@llibertat.com) Qui hi vagi des del Baix Gaià que avisi.

8) S´ha iniciat la primera fase de la campanya “Bona casa” per afavorir els habitatges ecoeficients. S´ha començat enviant els llibrets explicatius a totes els membres del Consell de Sostenibilitat i s´ha començat a distribuir una enquesta. Amb tot, és la primera gran campanya de les molts que estem preparant des de l´AGÈNCIA D´ECOLOGIA URBANA.

9) El dosier Bg és comarca està enllestit. La setmana vinent acabarem de lligar el finançament de la seva impressió i es començarà a distribuir. Al maig engeguem la roda de presentacions. Tots els pobles interessats podeu posar data i començar a buscar un espai adient.

10) Tenim el TDB a punt per sortir. Estem revisant les galerades.

11) S´està arribant a un acord per tal que els ajuntaments del Baix Gaià demanin conjuntament la gratuïtat de l´A-7, per tal que no tiri endavant una nova variant.

12) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

13) Aquest dimecres passat hi va haver l´assemblea mensual de l´ABG i es van tractar els següents temes : Muntanyans II i l`èxit de la unitat popular, el paper dels partits polítics en aquest tema, la nostra soledat idiològica davant els altres 16 regidors en certs temes i la necessitat de globalitzar el debat i arribar a un canvi de pla general que respongui a la voluntat real del poble. L´èxit de l´assemblea amb els skaters d´aquella metixa tarda. Diverses qüestions urbanístiques que cal solventar. La necessitat de reorganitzar l´àrea d´urbanisme. El nostre vot solitari contra la instal.lació d´una gran superfície comercial al costat de la Galp. L´arcord polític amb l´equip de govern perquè no es torni a tocar un sol arbre sense el nostre consentiment. A partir d´ara: si es talla un arbre s´haurà d´informar in situ del perquè s´ha hagut de fer i a canvi s´en plantaran cinc de nous. També hi ha hagut PER FI un acord perquè gestionem la recollida de residus. Per ara, a el que hem fet és una reunió d´urgència per intentar solventar la mala gestió fent una neteja que acabarà dimarts o dimecres i fent un canvi de contenidors progressiu. També s´ha negociat una recollida més regular i la possibilitat d´actuar urgentment en cas que es pleni un contenidor abans de la seva recollida habitual. A continuació podrem seguir negociant les nostres propostes de residus/selectiva. Altres temes: tsunami, bg comarca, skate park, zona verda carrer lleida.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org
2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org
6) 3 D´ABRIL festa de l´arbre a Altafulla, 10 d´abril Festa de l´Arbre a la Riera de Gaià
7) Jimmy Jazz! Records i endavant! http://www.racocatala.com/articles/7236
8) 30 d´abril-1 de maig: Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats apunteu-vos a l´Auca.
15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h.
16) PLATAFORMA: Dia 3 d'abril : Parada a baix a mar (està tothom invitat a prendre lo solet a la parada, per ara vam quedar de montar-la la Laura, el Silvestre i servidor...). "AQUESTES PARADES HI HA LA INTENCIÓ DE MONTAR-LES CADA CAP DE SETMANA I ÉS MOLT IMPORTANT QUE ENS HI ANEM IMPLICANT TOTS UNA MICA...." Dia 8 d'abril : Reunió amb l'ajuntament. Si el dia 1 no vam poder parlar amb ells, haurem quedat per aquest dia. Dia 10 d'abril : Es va dir fariem una sortida pels muntanyans sortint de la Torre (fa falta lligar-ho) Dia 15 d'abril : Sopar - tertulia (Crec que s'haurà de treballar més en
aquesta acció). Ara estem pendents dels tertuliant, la gent que té contactes ja està en marxa. Si algú té una proposta au avant! Dia 25 d'abril : reunió amb Medi natural (16:00). El dia 1 de maig : a la nit hi haurà una acció molt bona que més endavant s'anirà comentant, lo que puc avançar es que serà de nit. El Dia 8 de maig : Excurxsió amb els de GATA.
17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 d´abril (la migració dels ocells), 1 de maig (plantes del litoral), 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres).