27.3.05

ALTERNATIVA 123

0) DIMECRES 30 DE MARÇ A LES 22H ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ABG A L´AUCA.
1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses: S´ha redactat un projecte per acondicionar el camí del roquer, s´està tramitant una subvenció per això; s´ha encarregat un estudi per millorar la mobilitat dins la ciutat; s´està desbloquejant la cessió de l´antic tram de l´n-340 a l´ajuntament; la liquidació del pressupost del 2004 ha suposat un superàvit d´1,5 milions d´euros; El 2004 hem reduït l´endeutament del 101,12% al 85,73%; en dos mesos comencen les obres del pavelló; el 2007 comencen les obres de la piscina coberta; s´ha presentat l´estudi d´oportunitats de desenvolupament a Torredembarra;

3) -La festa de l´arbre serà aquest any el 22 de maig.
4) Ja hem fet arribar la nostra adhesió a la campanya contra els trangènics.Algunes coses : Podeu participar a l'informació / acció del proper dissabte 16 d'abril
als carrers cèntrics de Reus. Hem quedat a les 16:00 h. al local del Gepec(Cr.Vilà. Nº5.). Per Sant Jordi montarem unes paradetes a la Rambla de Tarragona i a laplaça mercadal de reus.

4) JORNADA PELS AFECTATS PEL TSUNAMI 16 d´abril
Podeu adherir-vos al pijtorre@eresmas.com i al telèfon 977644308

5) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

6) Per setmana santa hem organitzat el XV parc de jocs que es farà al Patronat Antoni Roig (11h-20h)

7) Assemblea Nacional de les CUP: 10 abril (cup@llibertat.com) Qui hi vagi des del Baix Gaià que avisi.

8) Acte públic de l´equip de govern organitzat de cara a l´1 d´abril a la sala gran del casal municipal

10) L´ABG d´Altafulla ha tret al carrer un nou exemplar del seu butlletí.(el número 31). El podeu demanar i us l´enviem en pdf.

11) Notes premsa ABG- ALTAFULLA: Altafulla per la gratuïtat de l'autopista AP-7Davant les opcions per la
futura construcció d'una autovia de la 340, el ple,tal com va defensar el Consell de Sostenibilitat de Medi Natural, ha escollit la proposta menys agressiva amb el territori com és l'ampliació de l'autopista amb la mitjana i la plataforma, això permet tenir fins a 8 carrils amb menys impacte econòmic i ambiental i amb l'alliberament de peatge al trànsit intern entre El Vendrell i Cambrils. També s'ha proposat una nova sortida al Mèdol/Altafulla Sud al costat de l'actual rotonda de la Mora.

Al senyor Gené (PSC) li molesten les crítiques No les de l'alcalde atacant
al govern del seu partit sinó la publicació d'una foto denúncia que el gratuït "Més Tarragona" va publicar en la seva contraportada exposant els greus errors ortogràfics d'un cartell de promoció a les platges d'Altafulla. La resposta ha estat preocupant "A aquests se'ls ha acabat la publicitat institucional". Recorda la que va dir fa un any quan Diari de Tarragona va titular en un confidencial "El fantasma de Fitur" davant l'estand buit d'Altafulla en la fira de Madrid. Cal ser més democràtic acceptant les crítiques objectives i amenaçant menys.

11) Salut! Us envio dos documents d'elaboració pròpia en relació al tema de la moció sobre la legalització del cannabis. El primer és un recull
d'informació general sobre la marihuana i drogues en general,reflexions sobre la prohibició, una mica d'història i un recull de les multiples utilitats de la planta. El segon vindria a ser un recull de suggeriments per les linies en que cal actuar en aquest tema, no cal dir que està subjecte a tots els canvis que l'assamblea cregui oportú. A part us envio un altre document titulat "Anàlisis i propuesta estrategica sobre drogas", que també podeu descarregar de la web www.politicadedrogas.org (per ara no operativa, però ben segur aviat ho tornarà a estar).
Finalment només cal que tothom hi digui la seva i posem un calendari per a portar a terme la iniciativa. Si us plau reenvieu aquest mail amb els documents a tothom de l'ABG, jo no tinc l'adreça de gaire
gent. (PODEU DEMANAR-NOS ELS DOCUMENTS I US ELS ENVIEM EN PDF).

12) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL http://www.pantoniroig.com/pij.html

13) La reunió d´aquest dimecres a les 20h amb els aficionats a l´skate serà al bar del casal i no a la sala de reuinions.

14) Davant els últims atacs per part de la premsa vinculada a les immobiliàries que estem rebent volem fer algunes reflexions :
-No creiem que emprar el to que utilitzen ni les coses que diuen, totes elles infundades i inventades, sigui la millor manera d´oposició.
-Possiblement haguem posat el dit a la llaga quan haguem intentat posar ordre en el caos urbanístics que viu la nostra Vila i l´incompliment de les normes bàsiques de construcció.
-L´ABG viu el seu millor moment organitzatiu des del seu naixement i no es pot comparar amb cap etapa anterior. Creiem que podem anar encara més lluny i començar a pensar en la creació d´una alternativa de govern de cara a les properes eleccions.

15) Seguint el fil del punt 14, estem començant a parlar la necessitat de posar data a una primera reunió per començar a definir les idees força i l´estratègia electoral a dos anys vista. Creiem que el moment és molt bo per començar a aglutinar persones i projectes de cara a arribar a crear una candidatura unitària de tota la gent d´esquerres de Torredembarra.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org
2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org
6) 3 D´ABRIL festa de l´arbre a Altafulla, 10 d´abril Festa de l´Arbre a la Riera de Gaià
8) 30 d´abril-1 de maig: Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats apunteu-vos a l´Auca.
14) Estigueu atents/es a les ofertes laboral/oposicions a la cartellera de l´ajuntament i a la pàgina web.
15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h.
16) correu electrònic del Gaià Folk contacte@gaiafolk.org
17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 3 d´abril (la migració dels ocells), 1 de maig (plantes del litoral), 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres).
18) Cursos VOLCAM 2005: Educación Ambiental a distancia (on line)Estimados amigos: en línea con el compromiso de Obras Sociales CAM de incrementar la oferta formativa específica para voluntariado ambiental, os anunciamos el inicio del próximo curso de EDUCACIÓN AMBIENTAL. La particularidad de este curso es que no será presencial, sino que se hará a distancia (tipo on line – internet) para facilitar que las personas con dificultad para asistir a este tipo de cursos pueda realizarlo en tiempo y forma que veréis detallado en la comunicación que os adjunto.Animaros a participar, ya que unas nociones de educación ambiental siempre son importantes a la hora de plantear proyectos de voluntariado. La inscripción, como siempre, será por SERVICAM (902.44.43.00). Tenéis más información en nuestra web (http://obrasocial.cam.es) y en el Punto de Encuentro VOLCAM.El curso se inicia el lunes 4 de abril, así que no esperéis demasiado a inscribiros si estáis interesados.