9.4.05

ALTERNATIVA 125

LA PROPERA PERMENENT SERÀ DISSABTE 23 D´ABRIL A LES 12H
L´ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ABRIL SERÀ DIMECRES 27 A LES 22H A L´AUCA.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org
2) Properament es farà una reunió amb experts per treballar les nostres propostes sobre urbanisme i protecció del nucli antic.
3) La festa de l´arbre serà aquest any el 22 de maig.
4) Avui dissabte hi ha hagut PERMENENT i s´han tractat els següents temes:
-Valoració positiva de l´ampliació de l´EIN dels Muntanyans cap a Creixell (Gorg). Les al.legacions que promourem per demanar una major ampliació i l´intent que farem perquè el Consell Comarcal també promogui una al.legació en el mateix sentit.
-Edició de material gràfic que doni la imatge unitària de l´ABG. Per aquest motiu decidim promoure un concurs d´idees entre joves disenyadors amb un lot de llibres de diseny per al guanyador.
-Hem fet diverses inspeccions i hem detectat que només un 25% de les empreses respectaven la normativa. És per això que hem engegat contactes per resoldre aquest problema.
-Residus i els canvis en la gestió. Policia verda. Numeració dels contenidors per detectar i arreglar amb urgència els que estiguin plens o en mal estat. Recanvi de contenidors en base a l´estudi realitzat per la comissió de residus del Consell de Sostenibilitat. Abaratiment dels costos de la selectiva. Juny: posada en marxa de la recollida d´olis casa per casa. Rsedius i la restauració. Andròmines. Gestions per tenir una planta de compostatge a la zona industrial. Hem demanat 36 contenidors de poda. Gestions per ampliar la deixalleria. Etc.
-Aquest dimarts passat vam ser a Onda Rambla.
-Octubre: Assemblea Nacional de l´Entesa de Progrés Municipal a Torredembarra.
-Propera campanya de Joventut i altres diues regidories per tractar de col.laborar amb els joves amb problemes d´adaptació.
-Aquesta setmana hi haurà una nova reunió amb els skaters. Les obres possiblement comencin al setembre.
-Creiem que l´Ajuntament i la ciutadania hauria de començar a debatre seriosament el futur sociolaboral de la Vila. Creiem que durant aquest darrers anys la construcció ha guanyat massa terreny i un dia o altre deballarà. Cal diversificar.
-Plantegem la creació d´una nova comissió dins el Consell de Sostenibilitat que s´encarregui d´estudiar i debatre temes econòmics i d´inversions (pressupostos, pla d´actuació, etc)
-Properament farem una reunió amb tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya per agafar idees pel debat a generar sobre la necessitat de revisar el pla general actual.
-En el proper butllatí del Consell de Sostenibilitat (bimestral, ara) surt un article molt interessant de l´Enric B. sobre la necessitat de redactar un bon PEMU.
-Es valora l´alta participació de les comissions del Consell de Sostenibilitat.
-Dijous hi ha ple.
-Hi ha contactes Generalitat (Medi Ambient Tarragona) amb REPSOL pel tema del cabal ecològic del riu Gaià.
-BG Comarca: Ja s´està maquetant l´opuscle. S´ha redactat un esborrany de guió per a grabar l´audiovisual. És a debat. El podeu demanar per correu electrònic.
-A la propera permanent es començarà pel tema de la proposta de la despenalització de la Marihuana i la política d´informar amb claredat sobre les drogues en general.
-Tsunami: Dilluns s´engega la campanya publicitària de cara al proper dissabte. Es faran entrevistes a diferents ràdios. Falca gratuïta a Onda Rambla.
-Propera reunió amb l´Agrupament Escolta Els Salats.
-FINALMENT, EN MOTIU DEL CONFLICTE ENTRE ELS RAMADERS CATALANS I LES GRANS EMPRESES LLETERES, QUE EXPREMEN AMB ELS SEUS MONOPOLIS I LES SEVES LLEIS DE MERCAT AL PETIT PRODUCTOR, DECIDIM DE MANERA SIMBÒLICA FER UNA CRIDA A AMICS, VEÏNS, FAMÍLIA, COMPANYES/S, ALTERNATIUS, ETC A CONSUMIR LLET ÚNICAMENT DE COOPERATIVES CATALANES, DES D´AQUEST DILLUNS 11 FINS EL DIUMENGE 17 (ABRIL).

5)

:: Campanya per promoure l'habitatge ecoeficient
La localitat de Torredembarra participarà en la prova pilot de la Campanya Bona Casa. Opta per l’Habitatge Ecoeficient que promou l’Organisme de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC) amb la col•laboració del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’incorporar criteris de sostenibilitat en els habitatges.
El regidor de Medi Ambient de Torredembarra, Lluís Suñé, ha manifestat la seva satisfacció perquè la vila sigui un dels primers municipis de Catalunya a dur a terme la tasca pedagògica de divulgar i implantar la sostenibilitat en el món de la construcció i de l’habitatge, tenint en compte que aquesta és una de les prioritats del govern de la Generalitat en l’àmbit del medi ambient. Lluís Suñé ha recordat que la Torre és pionera en iniciatives sostenibles com la participació en la campanya Catalunya Estalvia aigua, i el fet que l’Ajuntament compti amb una ordenança solar, amb bonificacions de l’Impost de Construccions, Instal•lacions i Obres (ICIO) per a edificació sostenible i amb un òrgan consultiu com el Consell Municipal de Sostenibilitat.
Aquesta campanya s’inicia enguany amb una prova pilot a Torredembarra, Mataró, Lloret de Mar, Cardedeu i al districte de Nou Barris de Barcelona. La primera fase d’aquesta campanya serà informativa i pretén sensibilitzar sobre els avantatges d’aquesta tipologia d’edificis tant a la població en general com als sectors professionals afectats. En la segona fase es divulgaran les guies educatives “Com fer sostenible casa teva” i “Adquirir un habitatge sostenible”.
També s’han dissenyat altres actuacions complementàries per a cada tipus de públic. En aquest sentit, l’Àrea d’Ecologia Urbana de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra té previst, per a garantir l’efectivitat de la campanya, dur a terme un porta a porta amb els comerços implicats (com ara ferreteries, electricistes, subministrament de pintures, etc.), la qual cosa permetrà tenir un contacte més directe i poder recollir les seves impressions sobre la incorporació de criteris de sostenibilitat als habitatges i el paper que hi juguen com a distribuïdors directes a la ciutadania.
Pel que fa a les constructores, s’elaborarà un tríptic per informar-les de les bonificacions sobre edificació sostenible que promou l’Ajuntament de Torredembarra i se’ls farà arribar altres guies editades sobre l’estalvi d’energia i aigua. Per a la ciutadania en general s’editarà un tríptic que inclourà una enquesta per a fer-los arribar personalment la guia sobre com fer sostenible casa teva, tenint especialment en compte els membres del Consell Municipal de Sostenibilitat.
Una altra activitat que s’organitzarà a Torredembarra serà l’exposició d’una maqueta sobre l’habitatge sostenible del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat que es podrà veure al Pati del Castell del 23 al 28 de maig.
A més, l’Àrea d’Ecologia Urbana ubicada a Cal Bofill, seu de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torredembarra, serà un punt d’informació permanent per a la ciutadania sobre la campanya.

6) JORNADA PELS AFECTATS PEL TSUNAMI 16 d´abril Podeu adherir-vos al pijtorre@eresmas.com i al telèfon 977644308

6) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com
12) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org
2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org
4) extret de http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/168246/index.php
5) Es venen entrades a l´Auca de l´últim concert de BRAMS. També us podeu apuntar a l´autobús que fem per anar-hi. 7 de maig. 6)10 d´abril Festa de l´Arbre a la Riera de Gaià
8) 30 d´abril-1 de maig: Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats apunteu-vos a l´Auca.
15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h.
16) PLATAFORMA: PARADES: HI HA LA INTENCIÓ DE MONTAR-LES CADA CAP DE SETMANA I ÉS MOLT IMPORTANT QUE ENS HI ANEM IMPLICANT TOTS UNA MICA...." Dia 10 d'abril : Es va dir fariem una sortida pels muntanyans sortint de la Torre (fa falta lligar-ho) Dia 15 d'abril : Sopar - tertulia (Crec que s'haurà de treballar més en aquesta acció). Ara estem pendents dels tertuliant, la gent que té contactes ja està en marxa. Si algú té una proposta au avant! Dia 25 d'abril : reunió amb Medi natural (16:00). El dia 1 de maig : a la nit hi haurà una acció molt bona que més endavant s'anirà comentant, lo que puc avançar es que serà de nit. El Dia 8 de maig : Excurxsió amb els de GATA. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 1 de maig (plantes del litoral), 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres).
18) Assemblea oberta de la Plataforma Salvem els Muntanyans DISSABTE 09 D’ABRIL A LES 18.00H A LA SALA DE REUNIONS
DEL PATRONAT DE CULTURA salvemmuntanyans@yahoo.es Manifest:


Per un desenvolupament sostenible i segur a Torredembarra, manifestem la nostra oposició a la construcció de 550 habitatges a la zona anomenada Muntanyans II.

Aquesta zona al costat dels Muntanyans, per on passa el Torrent de Gibert, està qualificada per l’Agència Catalana de l’Aigua com a d’alt risc d’inundacions, fet que significa que poden produir-se danys importants a nuclis de població, vies de comunicació i al medi.
D’altra banda la materialització d’aquest pla suposa l’ofec de l’únic espai natural protegit del terme de Torredembarra, els Muntanyans, que quedaria incomunicat amb les zones forestals protegides de l’interior i que hauria de suportar l’augment de pressió de milers de persones vivint a 50 metres de l’estany del Saler.
Recentment, la Generalitat de Catalunya ha decidit suspendre l’aprovació definitiva d’aquest projecte d’urbanització, tot aturant l’inici del procés de construcció. Ens trobem doncs en un moment decisiu per tal de garantir la salvaguarda d’aquest espai. Volem manifestar el nostre rebuig a un desenvolupament insostenible que ofega les possibilitats econòmiques, ecològiques i de qualitat de vida del terme municipal i que posa en risc la seguretat de les persones.
DEMANEM: L’aturada del pla Muntanyans II i la recuperació de la zona a fi d’establir un connector biològic que comuniqui l’espai natural protegit amb les zones rurals interiors.
L’adhesió a aquest manifest de totes les persones i col•lectius sensibilitzats amb un desenvolupament sostenible i segur