7.5.05

ALTERNATIVA 129

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Canvi de data del proper acte públic de l´ABG: DIVENDRES 27 DE MAIG DE 2005 A LES 20H A LA SALA D´ACTES DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA: “De Muntanyans II a un model de desenvolupament sostenible”. Presentarà l´acte el Francesc Mercadé. Intervindran el Josep Fortuny i l´Enric Bonan. Clourà el nostre regidor, el Lluís Suñé.
3) La festa de l´arbre serà aquest any el 22 de maig.
4) ERC-ABG de La Riera de Gaià: Ahir es va aprovar l’inici a tramitació del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ) de la Riera de Gaià. Nosaltres, per la nostra part, ens vam abstenir ja que encara no hem pogut consultar la documentació, tampoc s’ha ofert cap reunió informativa i, a banda, ens han deixat arrambats en el procés de confecció, com ja és
costum. El senyor Alcalde ens va assegurar que ens facilitaria una còpia del pla en suport informàtic (també enviaran una còpia a totes les poblacions que limiten amb el terme municipal de la Riera – la Nou, el Catllar, etc – tal i com marca la llei). També va assegurar que s’organitzarà una reunió informativa oberta a tothom, segurament un dilluns d’aquest mes. Amb aquest nou pla es preveu passar d’una població actual de 1.300 habitants a 2.500 habitants, segons paraules de l’Alcalde. Si fem números, representa una pujada de més d’un 90% de població. Nosaltres creiem que la pujada serà més alta. També cal destacar que el Regidor de Medi Ambient, l’Hèctor Hernàndez, també es va abstenir en la votació i va mostrar el seva disconformitat amb el nou pla. Va titllar-lo d’insostenible i va posar com exemple l’augment de consum d’aigua que comportarà. Nosaltres esperem rebre la documentació per tal d’estudiar-la i donar a conèixer la nostra opinió. Tant bon punt estigui publicat als butlletins oficials (segurament en 10 dies) es podrà anar a l’Ajuntament a consultar la documentació i, si s’escau, presentar les
corresponents al•legacions, en un termini d’un mes. ERC-ABG La Riera

5) Retalls de premsa Diari de Tarragona Torredembarra ABG pide a la Generalitat que 'tome medidas de inmediato' sobre el plan parcial Muntanyans II
El concejal de Alternativa Baix Gaià (ABG) de Torredembarra, Lluís Suñé, ha pedido a la Generalitat, concretamente a los departamentos de Medi Ambient i Política Territorial i Obres Públiques que se llegue a una solución inmediata en el conflicto creado en el plan parcial Muntanyans II. Según Suñe, «no se ha actuado con suficiente cautela y el problema parece que se traslada al Ayuntamiento, que se le coloca en una situación complicada». Cabe recordar que el plan parcial es una zona urbanizable cerca de la playa, pero que la Generalitat ha suspendido cautelarmente hasta que se modifique el proyecto, ya que casi la mitad del área es zona inundable. Aparte, ha nacido una plataforma social que pretende que la promotora no lleve a cabo su urbanización.
El Punt L'ABG demana al govern una solució immediata al pla Muntanyans II de la Torre
El grup municipal d'Alternativa Baix Gaià a l'Ajuntament de Torredembarra ha demanat a la Generalitat que «arribi a una immediata solució al conflicte» creat per la suspensió de l'aprovació definitiva del pla parcial Muntanyans II. L'ABG, l'única formació de les vuit del consistori que va votar en contra de l'aprovació inicial del projecte, creu que el Departament d'Urbanisme no va actuar amb «prou» cautela a l'hora de determinar la suspensió temporal «proposant reduir el sòl urbanitzable sense aportar les solucions tècniques de volumetria, i traslladar el problema a l'Ajuntament és un fet més que qüestionable».
6) Avui dissabte hi ha hagut permanent i s´han tractat els següents temes:
-La nostra oposició a la modificació puntual del Pla General per la proposta d´una constructora en un cas concretíssim tractat recentment.
-Jornada tèncica sobre urbanisme amb experts de la Universitat Politècnica de Catalunya. La farem a Torredembarra i després anirem a dinar plegats. Convidarem a totes les candidatures germanes i cosines del Baix Gaià.
-Zona verda del carrer Lleida: continuen els tràmits per a la seva propera adequació. Les obres es preveuen de cara l´octubre.
-Skate Park: Dissabte passat vam portar els plànols de la UDT per tal que es refés el projecte. Va endavant.
-Estem estudiant noves ordenances per tal que les constructores hagin de construir els nous habitatges amb nous criteris ambientals: energia solar, reaprofitament de les aiGúes grises, etc.
-La Generalitat estudia què fer amb l´aigua de Muntanyans I que s´aboca als salats.
-Ja és el carrer l´inspector que elabora informes diaris sobre l´estat dels contenidors i de la runa.
-Ahir el Consell Comarcal va presentar el nou material per a la selectiva. La setmana que ve es podran veure els primers canvis.
-Estem negociant amb Cobapsa la nova recollida d´escombraries.
-Al juny seran al carrer els informadors/enquestadors per la campanya de la selectiva.
-A finals de 2005 volem tenir engegat l´orgànic als centres que més produeixen. I el 2006 a les cases particulars.
-Muntanyans II : Properes reunions, proper acte públic, etc.
-Es farà una pancarta de l´ABG de cara a l´acte.
-Es proposa fer un acte com el que vam fer a Vespella d´homenatge als republicans enterrats a la fossa comuna de Mas d´en Blanc, però aquesta vegada als veïns del Baix Gaià morts als camps d´extermini nazis. Per fer-ho obrim un procés de recollida d´informació. Tots els que sapigueu quelcom cal que us podeu en contacte amb la permanent. Per ara tenim 4 persones localitzades.
-Debat sobre la despenalització de la marihuana.
-La permanent de dissabte que ve tindrà el següent format. De 12h-13h: reunió ordinària. De 13h-14h: Debat sobre les properes municipals amb dues comunicacions: un del Jordi P. i una altra del Jordi S.

7) Informacions vàries:
-Estem desenvolupant la campanya “Bona casa! Opta per l´habitatge ecoeficient”. Es pot demanar informació a Cal Bofill. S´estan recollint enquestes que omplen els veïns. S´està contactant amb els establiments torrencs que venen material per a habitatges. A les constructores se les informa de les bonificacions que es fan des de l´Ajuntament si fan construccions sostenibles. Del 23 al 28 de maig es podrà visitar una expo al pati del Castell sobre la campanya.
-El 15 de juny engeguem la campanya “Participa en el nou sistema de recollida selectiva de les escombraries!”
-Fins el 31 de maig de 10h a 14h podeu visitar l´expo sobre el Consell de Sostenibilitat a Cal Bofill.
-A partir del 15 de setembre a Cal Bofill es podrà visitar l´expo sobre l´energia solar a Cal Bofill.
-Els plens són cada segon dijous de mes a les 19 :30h.
-Aviat s´incorporen dues noves màquines per a la neteja dels carrers de la Torre.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.

11) Hem engegat el procés per treure el tdb del mes de maig, el número 7.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA. 5) MARXA REINVINDICATIVA BARRANC D'EN GIBERT DE TORREDEMBARRA

El proper diumenge 8 de Maig comença el segon quatrimestre d'excursions del Gata de l'any 2005.
Coincideix que la primera sortida és una Marxa Reinvindicativa per reclamar que el Barranc d'en Gibert sigui preservat com a corredor biològic des de la vila de la Pobla de Montornès fins als Muntanyans de Torredembarra.
La propera construcció de 550 habitatges al bell mig del barranc d'en Gibert (terme municipal de Torredembarra) suprimirà l’únic connector biològic que hi ha entre els aiguamolls de Torredembarra i la serralada Pre-litoral, tot introduint un greu risc d’inundacions en les vivendes que s’edifiquin.
Per aquesta raó la Plataforma Salvem els Muntanyans i GATA han organitzat aquesta marxa lúdico reivindicativa entre la Pobla de Montornès i els Muntanyans de Torredembarra, a la qual també s'adhereix l’Agrupació per la Protecció del Medi Ambient del Garraf i Els Amics de la Bici.
DADES DE LA SORTIDA :
Distància: 10-12km Desnivell: Suau Recorregut: estació FC Torredembarra, Clarà, Els Trinquells, Coll de Creus, Castell de Montornès, Ermita de la Mare de Déu de Montornès, la Socarrada, el GR-92, Pobla de Montornès (esplanada a sota de l'AVE), Barranc de Gibert, Espai d’interès natural dels Muntanyans – Platja de Torredembarra. Paisatge: conreu de secà mediterrani, màquia, aiguamolls litorals Durada: matinal PER LA GENT QUE SURTI DE TARRAGONA:
8:30 ens apleguem a l'estació de Tren de Tarragona 8:52 surt el tren cap a Torredembarra
9:03 arribem a Torredembarra, on es ajuntem amb els companys del Garraf i la gent que vulgui anar en cotxe
9:15 fem un cafè i esmorzem 9:30 comencem a caminar seguint el camí descrit anteriorment per arribar a la Pobla de Montornès. 11:00 concentració de la marxa reinvindicativa a l'esplanada sota la via de l'AVE de la Pobla de Montornès.
11:30 comença la Marxa pel Barranc d'en Gibert des de la Pobla cap als Muntanyans 13:00 arribada als Muntanyans i llegida del Manifest
Per més informació, em podeu trobar al 620-84.04.79 Lluís Gurrera i Magrané GATA (Grup d'Amics d'en Toni Achón)
6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra” a l´Ajuntament de Torredembarra (19 de maig), a la Fonda de La Riera (21 de maig) i a Vilafranca – AC La Fornal (26 de maig). 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info