15.5.05

ALTERNATIVA 130

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Canvi de data del proper acte públic de l´ABG: DIVENDRES 27 DE MAIG DE 2005 A LES 20H A LA SALA D´ACTES DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA: “De Muntanyans II a un model de desenvolupament sostenible”. Presentarà l´acte el Francesc Mercadé. Intervindran el Josep Fortuny i l´Enric Bonan. Clourà el nostre regidor, el Lluís Suñé.

3) NOTA DE PREMSA ABG ALTAFULLA
LA DESTRUCCIÓ DE PATRIMONI DEL CASTELL D’ALTAFULLA S’HA D’EXPLICAR EN UN PLE
L’Alternativa Baix Gaià d’Altafulla considera molt greu els fets que envolten la destrucció irreversible d’elements arquitectònics del Castell d’Altafulla, un recinte catalogat com a Bé d’Interès Nacional. La sospita que s’hagi vulnerat la llicencia municipal concedida per l’ampliació d’un espai de l’Hotel Gran Claustre va justificar que ho denunciéssim al Departament de Cultura i al Fiscal en Cap de l’Audiència Provincial, a quí vam demanar que obrís diligències per si s’havien produït responsabilitats penals per un delicte contra el patrimoni. Un fet greu que requeria l’actuació de la màxima instància de la fiscalia i no minimitzar-ho per la via ordinària del Vendrell com ho va fer l’equip de govern, curiosament el mateix dia que vam presentar la denuncia. També és greu l’actitud del govern de Manel Ramon que, creiem ha actuat amb lentitud i poca transparència. Més que entrar en sospites de si hi ha hagut o no responsabilitat o tracte de favor en la extralimitació de l’Hotel Gran Claustre, hem preferit que sigui la Fiscalia qui ho analitzi i digui si hi hagut o no negligència.
Des de la denúncia, l’equip de govern d’Altafulla s’ha contradit: va denunciar-ho als jutjats i ha minimitzat els danys, va dir que 9 dies després de l’informe de l’arquitecte es van haver de paralitzar les obres i després diu que ja es van paralitzar el primer dia. I ara demostra una vegada més la manca de respecte al Ple. El passat dia 29, quan el regidor d’ABG, Fèlix Alonso, va demanar que es tractés el tema, l’alcalde Manel Ramon, es va negar dient que no podia per estar “sub judice”, però pocs dies després convoca pel proper dilluns 9 de maig a la ciutadania a un acte informatiu. Ens sembla magnífic que 7 anys després d’accedir a l’alcaldia vulgui fer l’exercici d’explicar assumptes greus a la població, però perquè es nega a fer-ho als representants electes d’Altafulla i de manera oficial com és en un ple?
L’Alternativa demana la màxima transparència mitjançant un ple específic, si l’alcalde no ho vol convocar, s’hauran de buscar altres formules. Potser Manel Ramon s’oblida que deu el màxim respecte a tots els representants electes d’Altafulla. Si no es capaç d’exercir d’alcalde de tothom seria millor que deixi el seu càrrec a un altre que actuï amb més fermesa contra la destrucció del patrimoni. Des de l’oposició seguirem exercint la responsabilitat que ens va conferir la població fins aconseguir la màxima transparència que és mereix Altafulla.
Altafulla, 6 de maig de 2005
Alternativa Baix Gaià d’Altafulla
Fèlix Alonso 655800568

4) Els dies 8-10 de juliol hi ha la trobada de Casals i Ateneus dels PPCC a Berga, en el marc del Rebrot. Hauríem de mirar de ser-hi presents. Si algú té la intenció d´anar-hi que avisi.

6) Ahir dissabte hi va haver permanent i es van tractar els següents temes:
-Debat sobre la despenalització de la marihuana. Proposta de moció
-Obra de Clarà. Nova denúncia.
-Carta racista que circula per les bústies de la Vila.
-A l´estiu es muntaran 8 dies paradetes informatives de la Creu Roja sobre drogues als espais de lleure nocturn.
-Assemblea de Jóvens: Properament organitzen un curs de pàgines web.
-Muntanyans II: Reunions realitzades i properes (ACA: Lluís i Jordi P.). Posició d´ICV.
-Darrer ple.
-S´engega dins l´ABG un estudi medioambiental per tenir clares les línies a seguir en el futur de l´entitat. Es parlarà amb els verds.

7) Informacions vàries:
-Estem desenvolupant la campanya “Bona casa! Opta per l´habitatge ecoeficient”. Es pot demanar informació a Cal Bofill. S´estan recollint enquestes que omplen els veïns. S´està contactant amb els establiments torrencs que venen material per a habitatges. A les constructores se les informa de les bonificacions que es fan des de l´Ajuntament si fan construccions sostenibles. Del 23 al 28 de maig es podrà visitar una expo al pati del Castell sobre la campanya.
-El 15 de juny engeguem la campanya “Participa en el nou sistema de recollida selectiva de les escombraries!”
-Fins el 31 de maig de 10h a 14h podeu visitar l´expo sobre el Consell de Sostenibilitat a Cal Bofill.
-A partir del 15 de setembre a Cal Bofill es podrà visitar l´expo sobre l´energia solar a Cal Bofill.
-Els plens són cada segon dijous de mes a les 19 :30h.
-Han començat les obres del Pavelló.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.

11) NOTA DE PREMSA
ABG, CIU i ERC CONVOQUEN UN PLE EXTRAORDINARI PEL CASTELL D’ALTAFULLA

Els grups municipals d’Alternativa Baix Gaià (ABG), Convergència i Unió (CIU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), d’Altafulla, han decidit unir els seus regidors per poder convocar una sessió plenària extraordinària per debatre de manera monogràfica les circumstàncies que han suposat la destrucció d’elements patrimonials del Castell d’Altafulla, un recinte declarat Bé d’Interès Nacional, així com les mesures i responsabilitats que es poden aplicar. La petició dels tres grups de l’oposició es produeix després que l’equip de govern (AUPA-PSC) no hagi volgut tractar en Ple ni convocat cap sessió plenària per tractar d’aquesta destrucció per uns treballs d’ampliació de l’Hotel Gran Claustre que gestiona l’empresa BCN Mediterrània 2002 SL.
Precisament en el darrer ple del 29 d’abril, el portaveu d’ABG, Fèlix Alonso, va demanar a l’alcalde Manel Ramon (AUPA) poder incloure un punt sobre la destrucció d’un pont i d’una part del fossar medieval. L’alcalde va negar-se amb l’argument que era un assumpte “sub judice”, però sorprenentment l’equip de govern convocava a la població a una sessió informativa per avui dilluns sense cridar oficialment a la resta de regidors.
Cal recordar que ABG va presentar una denuncia a la Fiscalia de l’Audiència i al Departament de Cultura de la Generalitat per un presumpte delicte contra el patrimoni i per determinar si es va produir negligència per part de l’ajuntament. Fetes les consultes jurídiques confirmen que no hi ha cap impediment per fer un debat en sessió plenària, ja que no hi ha secret de sumari ni s’ha formulat cap imputació contra regidors. Així els tres grups de l’oposició han considerat que l’equip de govern té una manca de respecte a la ciutadania i que deu tenir coses a amagar ja que no vol explicar en un acte oficial totes les circumstàncies de la destrucció. Per això en el dia d’avui han entrat la petició en el registre sumant més de la tercera part de regidors que obliguen a celebrar una sessió plenària extraordinària i que, segons marca la llei, s’ha de convocar en un termini màxim de 15 dies laborables. Els tres grups, en la recerca de la màxima transparència, també han demanat tota la documentació que disposi el govern i si realment es va ordenar la paralització de les obres d’immediat i es va comunicar al Departament de Cultura.
Altafulla, 9 de maig de 2005


ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA. 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra” a l´Ajuntament de Torredembarra (19 de maig), a la Fonda de La Riera (21 de maig) i a Vilafranca – AC La Fornal (26 de maig). 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Avui diumenge a partir de 16:30h i fins a la 1 de la nit al No sé de Torredembarra es farà la festa benèfica per la campanya contra Muntanyans II.