22.5.05

ALTERNATIVA 131

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Ahir vam tenir permament i vam parlar els següents temes:
-Aquest dimarts 24 de maig a les 22h hi ha reunion a l´Auca per preparer el proper acte public de l´ABG que sera sobre Muntanyans II. La data de l´acte es retrassarà uns dies.
-Aquest dimecres 25 de maig hi ha assemblea mensual de l´abg a l´auca. 22h
-Aquest dissabte 28 de maig jornada sobre urbanisme a Cal Bofill. Pel matí.
-Dissabte 28 no hi ha permanent.
-El 31 de maig és l´últim dia per col.laborar econòmicament a la Guardiola que hem posat a l´auca pel Fòrum Social del Mediterrani. (18-19 juny)
-Muntanyans II. La necessitat d´una estrategia unitària.
-Gestió dels muntanyans. Negociat aprovat.
-La necessitat de gestionar els camins de la Vila. De les 14 subvencions que hem demanat 1 és per 4 llocs de treball que s´ocuparien de qüestions medioambientals. Ens cal personal.
-Dimarts 17 el Lluís va participar a una assemblea veïnal a Sant Pere i Sant Pau defensant la gratuïtat de l´AP7.
-Al juny la UGT amplia els seus serveis a la TOrre i potencia la borsa de treball. Es preparen tallers ocupacionals.
-L´ajuntament ha presentat u al.legació per tal que la zona verda de Muntanyans II quedi inclusa dins la Zarza Natura 2000.
-Dilluns 23 el Lluís participa a les jornades de regidors de Medi ambient d´ICV al Camp de Tarragona per explicar el cas Muntanyans II.
-Propera reunió amb el conseller portarem diversos temes del Baix Gaià (Riu, bocaments al torrent de La Nou, Muntanyans II, etc.)
-Hem participat amb la creació d´una comissió de treball amb regidories i agents socials per treballar les problemàtiques que afecten als jóvens. Dimecres 25 hi ha una nova reunió.
-Skate. Finalment concursaran dues empreses. Es obres durarant uns 2 mesos.
-Llovet. No ens agrada el diseny de la zona.
-La selectiva continua sense funcionar per culpa del Consell Comarcal i l´empresa contractada.
-Els tubs amb aigua dolça que provenien de Muntanyans I i s´abocaven als salats des d´anteriors equips de govern ja està solucionat.

4) Els dies 8-10 de juliol hi ha la trobada de Casals i Ateneus dels PPCC a Berga, en el marc del Rebrot. Hauríem de mirar de ser-hi presents. Si algú té la intenció d´anar-hi que avisi.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.

11) NOTA DE PREMSA
ABG, CIU i ERC CONVOQUEN UN PLE EXTRAORDINARI PEL CASTELL D’ALTAFULLA
Els grups municipals d’Alternativa Baix Gaià (ABG), Convergència i Unió (CIU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), d’Altafulla, han decidit unir els seus regidors per poder convocar una sessió plenària extraordinària per debatre de manera monogràfica les circumstàncies que han suposat la destrucció d’elements patrimonials del Castell d’Altafulla, un recinte declarat Bé d’Interès Nacional, així com les mesures i responsabilitats que es poden aplicar. La petició dels tres grups de l’oposició es produeix després que l’equip de govern (AUPA-PSC) no hagi volgut tractar en Ple ni convocat cap sessió plenària per tractar d’aquesta destrucció per uns treballs d’ampliació de l’Hotel Gran Claustre que gestiona l’empresa BCN Mediterrània 2002 SL.
Precisament en el darrer ple del 29 d’abril, el portaveu d’ABG, Fèlix Alonso, va demanar a l’alcalde Manel Ramon (AUPA) poder incloure un punt sobre la destrucció d’un pont i d’una part del fossar medieval. L’alcalde va negar-se amb l’argument que era un assumpte “sub judice”, però sorprenentment l’equip de govern convocava a la població a una sessió informativa per avui dilluns sense cridar oficialment a la resta de regidors.
Cal recordar que ABG va presentar una denuncia a la Fiscalia de l’Audiència i al Departament de Cultura de la Generalitat per un presumpte delicte contra el patrimoni i per determinar si es va produir negligència per part de l’ajuntament. Fetes les consultes jurídiques confirmen que no hi ha cap impediment per fer un debat en sessió plenària, ja que no hi ha secret de sumari ni s’ha formulat cap imputació contra regidors. Així els tres grups de l’oposició han considerat que l’equip de govern té una manca de respecte a la ciutadania i que deu tenir coses a amagar ja que no vol explicar en un acte oficial totes les circumstàncies de la destrucció. Per això en el dia d’avui han entrat la petició en el registre sumant més de la tercera part de regidors que obliguen a celebrar una sessió plenària extraordinària i que, segons marca la llei, s’ha de convocar en un termini màxim de 15 dies laborables. Els tres grups, en la recerca de la màxima transparència, també han demanat tota la documentació que disposi el govern i si realment es va ordenar la paralització de les obres d’immediat i es va comunicar al Departament de Cultura.
Altafulla, 9 de maig de 2005


ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25)
Bases del concurs Baix Gaià Sound'05


- El primer concurs B.G. Sound és un certamen de grups musicals amb l’objectiu de donar possibilitats i fer conèixer a les formacions musicals del Baix Gaià.

- Es consideraran formacions del Baix Gaià, tots aquells grups que puguin documentar que almenys dos del seus components són residents dins de l’àrea d’influència d’aquest àmbit geogràfic (Torredembarra, Altafulla, La Riera, La Nou de Gaià, Vespella, El Catllar, Salomó...)

- Com a màxim 1 component podrà repetir en dues bandes seleccionades, i mai el vocalista.

- Podran participar al concurs aquells grups que desenvolupin música pop o rock, o qualsevol de les seves derivades (Hard Rock, Soul, Heavy, Punk...)

- El període de presentació de maquetes s’obrirà el dia 30 de Maig de 2005, i el darrer dia per presentar les propostes serà el 1 de Juliol de 2005.

- Per a formalitzar la inscripció i presentar la maqueta i els requeriments, s’haurà d’anar personalment a la oficina del Patronat de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, situada al carrer Capella núm. 6, despatx 10, dins del Casal Municipal de Torredembarra, de dilluns a divendres de 10 a 15 hores. (Telèfon: 977-643888)

- Per inscriure’s cada formació haurà d’ésser representada per un dels músics, mai per un agent, amb qui la organització tindrà relació i li comunicarà els esdeveniments.

- Aquest músic haurà de presentar:
• Una maqueta en cd o cassette (preferiblement en cd ) amb 3, 4, o 5 temes. No s’acceptaran covers.
• Un currículum de la banda.
• La fitxa d’inscripció que s’omplirà en el moment de formalitzar la inscripció.

- De totes les propostes rebudes es seleccionaran 4 formacions que compleixin els requisits per a fer la final el dia 15 de Juliol de 2005.

- Es valorarà la qualitat musical, la originalitat de les propostes, i en general la creació dins de les tendències emergents, o la possible acceptació de públic. Igualment, el jurat tindrà en compte entendre de les dificultats en les gravacions pròpies i les limitacions de medis que això representa.

- El jurat serà composat per un músic, un professor de música, una persona vinculada al mon de la ràdio, i un membre de l’Associació de Músics de Tarragona.

- El jurat valorarà cada enregistrament del 1 al 10, sense excloure però la possibilitat de debat.

- El veredicte es comunicarà el dia 8 de Juliol de 2005 a totes les formacions, hagin estat seleccionades o no per la final.

- El material presentat no serà retornat.

- La organització es reserva el dret de difusió del material rebut, a través de les emissores de ràdio col•laboradores.

- El Divendres 15 de Juliol de 2005, a les 11 del vespre, a la plaça del castell de Torredembarra, es celebrarà la final amb les 4 bandes seleccionades, dins el marc de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia. D’aquest concert en sortirà, triat pel mateix jurat, el primer i el segon classificats del I Concurs B.G. Sound.

- Els dos primers classificats guanyaran la possibilitat de tocar, contractats per l’Ajuntament de Torredembarra, dins de la festa major de Santa Rosalia de 2005, el dia 26 d’Agost de 2005.

- Les retribucions per aquests concerts de festa major seran de 1000 € per al primer classificat i 500 €.

- Als grups seleccionats per la final, se’ls comunicarà amb antelació l’horari de proves establert per a cadascú. L’incompliment de l’horari serà motiu de desqualificació.

- El mateix jurat dels enregistraments serà qui valorarà els directes, establint l’ordre final del concurs.

- El caixet serà abonat mitjançant transferència bancària.

- Queda expressament prohibit la participació en aquest concurs a qualsevol formació amb enregistraments o contractes professionals.

- La presentació al concurs implica la total acceptació de les seves bases.

- Qualsevol dubte o anomalia serà resolt per la comissió de Festa Major del Patronat de Cultura de Torredembarra..Patronat de Cultura. Apartat de Correus, 153.43830 Torredembarra
Tel.977-643888 Fax.:977-644738. E-mail : cultura@torredembarra.org
26)B Benvologuts/gudes,

Us fem arrivar la invitació per assistir a la conferència sobre l'avantprojecte del decret que regula els criteris d'ecoeficiència als edificis, que organitza la regidoria de Medi Ambient i que anirà a càrrec del senyor Carles Salvadó, de la Direcció General d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, que es durà a terme el pròxim 24 de maig a les 20 hores a la sala de plens de l'Ajuntament. Esperem la vostra assistència. El regidor de Medi Ambient Lluís Suñé Morales
Torredembarra, 17 de maig de 2005

27) Benvolguts i benvolgudes :Us fem arribar l’Ordre del Dia, de la I TROBADA DE REGIDORS I REGIDORES D’ICV DE MEDI AMBIENT DEL CAMP DE TARRAGONA, que tindrà lloc al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils ( Carrer Sant Plàcid 18-20 ) el proper dilluns dia 23, a les 20’30 hores. Us hi esperem! Carmen- ICV- Reus 616 217 083 I PRIMERA TROBADA DE REGIDORS DE MEDI AMBIENT D’ICV DEL CAMP DE TARRAGONA PRESENTACIÓ: Acció local en Medi Ambient. L’experiència de la Diputació de Barcelona a càrrec de Domènec Martínez, coordinador de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de BCN EXPERIÈNCIES LOCALS:
Medi Ambient i participació: l’Agenda 21. Salvador Matas, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Cambrils (intervenció de 10 minuts i 5 minuts de debat).
Gestió de residus. Daniel Pi, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Reus (intervenció de 10 minuts i 5 minuts de debat)
L’experiència d’Els Muntanyans. Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Torredembarra. (intervenció de 10 minuts i 5 minuts de debat)
CLOENDA: Dolors Comas, diputada d’ICV-EA al Parlament de Catalunya
La sessió tindrà lloc a partir de les 20, 30 hores al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils (C/ Sant Plàcid 18-20)
28) Ajuntament ajuntament@torredembarra.org Alcaldia
alcaldia@torredembarra.org Gabinet de Premsa i Protocol premsa-protocol@torredembarra.org Patronat Municipal de Cultura cultura@torredembarra.org Patronat Municipal de Turisme turisme@torredembarra.org Biblioteca Municipal
biblioteca@torredembarra.org Arxiu Municipal arxiu@torredembarra.org
Medi Ambient mediambient@torredembarra.org Suggeriments suggeriments@torredembarra.org