29.10.06

ALTERNATIVA 247


29 d’octubre de 2006
Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ELECCIONS
1 de novembre obrirem l'auca per fer seguiment dels resultats electorals amb pantalla gegant.
Si algú vol fer d’interventor que passi per l’auca dimarts al vespre.
(Porra: Farem una porra dels resultats electorals. Cal jugar dimarts)
Ens veiem dissabte 4 de novembre a la PERMANENT 12h

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://india.blocat.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat


2.- SANITAT
“Santa Tecla obrirà a principis del 2007 un centre de rehabilitació a Torredembarra
EL PUNT. Torredembarra A principi d'any Torredembarra tindrà una unitat bàsica de rehabilitació de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, un nou servei que s'ubicarà en un local de l'Ajuntament de la Torre situat a l'avinguda de Francesc Macià (...) mentre que no es dugui a terme la futura ampliació del CAP i amb l'objectiu d'apropar als ciutadans el servei de rehabilitació, que actualment es fa a Tarragona. Es preveu que a principi del mes vinent s'iniciïn les obres d'adequació del local. Aquest centre de rehabilitació donarà resposta als habitants de Torredembarra i de la seva àrea d'influència: Altafulla, Bonastre, Creixell, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Roda de Berà i Salomó. Segons dades de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, es calcula que amb aquest volum d'habitants es duen a terme 17.500 sessions de rehabilitació a l'any que ara evitaran desplaçar-se a Tarragona. (...)”

3.- PERMANENT 29-X-06
1.- Dimecres 1 de novembre a les 19h retallarem banderoles contra muntanyans II a L’Auca.
2.- El text de la postal contra muntanyans II el deixem per la següent permanent ja que Nadal potser no seguirà sent conseller de política territorial.
3.- SANITAT: Volem recopilar informació sobre la situació del CAP A Torredembarra. Per això:
Escriurem una carta a Santa Tecla (Jordi S.)
El Lluís li preguntarà al regidor de Sanitat
L’Ana anirà a la comissió de benestar social
El Siscu parlarà amb icv per preguntar-ho a través del Parlament.
En Jordi R. ho preguntarà a un metge que coneix.
4.- Roquer: Volem saber quins efectes legals té la decisió de la comissió de govern de l’ajuntament de Torredembarra de rebutjar l’ampliació del port. Ho atura definitivament? Cal que passi pel ple? Un cop sabut això cal informar a la població. Creiem que una manera seria a través de l’escrit mensual al Som-hi.
5.- Passat l’1 de novembre iniciem la precampanya. Dèiem de fer la gira pels barris amb el papamòbil, la urna i l’esborrany de programa. Cada dissabte al matí un barri, convocant les entitats de la zona per telèfon convidant-les a participar. CAL DEFINIR SI FEM ENQUESTA, PAPER EN BLANC, UNA PRIORITZACIÓ D’INVERSIONS???? COM PODRIA PARTICIPAR MILLOR LA GENT? VOLEM ARRIBAR A 1000 PERSONES.
6.- El dia 1 organitzem el seguiment dels resultats electorals amb pantalla gegant al cafè.

4.- ARTICLE D’OPINIÓ
“Baix Gaià, un pas endavant
En el marc del Gaià Folk, el diumenge 22 d’octubre, el regidor de La Nou de Gaià Xavi Vila i l’ambientòleg Pau Arasa presentaven l’estudi “Territori i societat al Baix Gaià”. No era un dia qualsevol ni l’estudi era un més dels tants que es fan i després passen a millor vida. El marc del Gaià Folk ofereix unes possibilitats per a la festa i la música incomparables. Però també suposa un espai de debat i de trobada molt interessant pel present i futur de les nostres administracions i del nostre teixit associatiu. Així doncs, l’estudi ha estat molt ben acollit al Gaià Folk.
L’estudi analitza diversos aspectes relacionats amb aspectes econòmics, socials, de mobilitat, de medi ambient, etc. Es tracta d’una incursió al fons de qüestions que ofereixen llums i ombres. I el que és més important de l’estudi, es proposen una sèrie de propostes col•lectives que passen per la mancomunació d’alguns de serveis de la comarca i la relació simbiòtica entre municipis petits i grans. No només això, la importància de l’estudi rau en què s’institucionalitza un projecte sorgit de la societat civil que tot just es comença a debatre. La sensibilitat que estan demostrant els Ajuntaments en aquest sentit els ha portat a col•laborar en àmbits com el del turisme, creant una marca turística pròpia. Sens dubte, són iniciatives molt positives que obren les portes al futur.
L’estudi permetrà anar més enllà i plantejar nous horitzons de col•laboració. Paral•lelament, l’equip redactor de l’estudi ha aconseguit ajuda per assessorar-se jurídicament i garantir fórmules vàlides per englobar els municipis del Baix Gaià on tothom es pugui sentir a gust.
El camí és llarg i, segurament, lent però estic convençut que no té volta enrera. Felicitats per la feina.” J. s. m.

ALTRES HERBES

1) AGENDA
31: Castanyada a l’auca!
4: REGIDORIA DE JOVENTUT + GrUP JOVES + PIJ Passatge del Terror al Patronat Antoni Roig. 18h-21h i 22h-1h
4: Presentació del llibre sobre els papers de Salamanca i el Baix Gaià a Altafulla (Centre Estudis)
4: Presentació a Cornellà un llibre amb un capítol sobre nUMEN Mestre.
5: 9h Visita guiada gratuïta sobre Fotografia de Natura. Punt de Trobada Cal Bofill,
5: Excursió a Prades Centre Estudis Sinibald de Mas (CESM) tel. 627452726
18: Debat “Quin model de poble vols per Altafulla? ABG
19: Marxa per la Via Verda
Desembre
3: Excursió de Roda a Salomó CESM+LES MONGES tel. 627452726
3: 9h Visita guiada gratuïta sobre Baix a Mar, la cultura de la mar. Punt de Trobada Cal Bofill
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726

2) “Les colles participants a la a Trobada gegantera del Baix Gaià varen ser: Roda, Creixell, Torredembarra, la Riera i EL CATLLAR (i no Altafulla). Altafulla hi va participar amb els Grallers d'Altafulla acompanyant els Gegants de Creixell i la Nou, seu del cercavila i coordinadora, també, de l'acte. Estic segur que ha estat un lapsus, però per si de cas.” X. S.