16.10.06

ALTERNATIVA 244


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

“Si no anem en compte els mitjans de comunicació ens portaran a odiar l’oprimit i a estimar l’opressor” Malcom X

0.- DIMECRES 18 D’OCTUBRE A LES 21:30H ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://india.blocat.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- Noticia més important dels darrers mesos/anys JA TENIM INSTITUT A ALTAFULLA!

3.- EXPOSICIÓ
Cal Bofill Del 2 al 27 d’octubre de 2006 Horari: dilluns a divendres de 10 a 15h Energia neta o bruta ... Amb quin tipus d’energia creus que podrem viure?

4.- RESIDUS
“El que es evident que els residus a Torredembarra està complicat, mai els meus antecesors s'havien proposat realment posar ordre en matèria de residus. Al entrar a governar ens vam trobar que les competències de reciclatge estaven en mans del Consell Comarcal, i en matèria de RSU amb un contracte de fa 28 anys, que s'ha anat prorrogant en el temps sense cap tipus de planificació. Es per això que l'any que ve és un any important en matèria de residus, estem preparant un Plec de Clausules per fer un concurs públic transparent, insisteixo, transparent, que ens permetrà gestionar els residus d'una manera molt més eficient del que s'està fent actualment.”

5.- CURS
“El curs de formació “Els Pressupostos Participatius”, tindrà lloc el dia 20 d’octubre de 20 a 22 hores i el 21 d’octubre de 10 a 14 hores.

6.- SOBRE EL COMUNICAT QUE ENS DEDICA REGULARMENT LA DRETA
“Es diu que la mentida o la seva cosina germana (que és la mitja veritat) és el refugi dels ignorants. Si només fos això, estaria bé, perquè els ignorants, pobrets, els hem de compadir. Però la mentida no és només el refugi dels ignorants, també és l’eina maligna dels manipuladors.” Xavier S. M.

7.- L’ESCORXADOR
“aquesta setmana passada ens va visitar l'amic suÍs José N.
Es va mostrar disposat a col•laborar en el projecte de l'escorxador.
La situació actual es la següent.
Les demandes que he fet a través del patronat de cultura han anat parar al calaix dels bons propòsits.
La demanda que feia era doble. Rehabilitar l'escorxador i comprar el terreny privat colindant(segurament els promotors privats ja deuen anar al darrere). Objectiu fer un centre cívic ocupacional per tots el col•lectius de la Torre que el necessitin.
Bé, ahir a la comissió de pressupostos participatius m'assabento que en paral•lel, la comissió de Benestar també ho demana per tal d'encabir l'escola de música. No en sembla en principi desencertat, però si ho fan de manera exclusiva és una llàstima pel poble...perquè les necessitats des diversos col•lectius es veurien desateses.
Altrament dit, si el patronat de la fundació A. Roig es veu impotent per restaurar l'edifici històric que cau, en semblar desvestir un sant per vestir-ne un altre traslladant l'escola de musica a un nou equipament que hauria de ser per a diversos col•lectius.
Bé seguiré defensant que el poble necessita un equipament ocupacional-centre cívic on hi capiguin el màxim de col•lectius(joves, aturats, artístics, dones, etc....(El model que cal "copiar" es el de cambrils, on mati, tarda i vespre funciona i s'autofinança amb la quota dels socis.
M'agradaria trobar qui en pugui ajudar a redactar un esborrany de projecte de necessitats per poder dissenyar arquitectònicament l'espai escorxador.Centre cívic. Tenim tota aquesta ,tardor/hivern per anar projectant...si ho tinguéssim per abans d'eleccions seria un punt mes en e programa electoral, a defensar amb argument i credibilitat.
B/En va passar info de l'ajuntament de Dijôn, França on estan duent polítiques socials d'integració dels diversos col•lectius ciutadans. Joves i vells col•laborant, i amb un urbanisme que té en compte les necessitats de socialització ciutadana Us passo la web..http://www.dijon.fr/votre-mairie.php
A la vostra disposició.
jordi m.”

8.- WEB MUNICIPAL
Mail enviat a protocol i premsa de l’Ajuntament:
“Sóc el Francesc Mercadé de l'ABG. Voldria només fer-te unrecordatori: en el web municipal hi ha un apartat "L'Ajuntament/ Documentació Administrativa i Tràmits/Plens Municipals" que disposa de dos apartats "Convocatòries" i "Actes". No esteu mantenint la informació actualitzada. El Web és assimilable al Tauló d'anuncis municipal. Quan es publica una convocatòria de plenari, o quan es publica una acta de plenari, s'hauria d'actualitzar el web. Pensa que la última convocatòria publicada és del 13 de juliol de 2006, i la última acta de plenari és del 8 de juny de 2006. Cordialment Cesc M.

9.- RESUM DE LA PERMANENT DE L’ABG DE DISSABTE 14:

1.- SUPORT AL GEPEC
La permanent de l’ABG comdemna la filtració de l’informe sobre la gestió dels fons feder. Donem total suport al Gepec en aquest assumpte i donem fe de la seva bona feina i de la gestió de les subvencions. Donem fe de la seva feina tenaç i altruista durant 21 anys. La seva feina supera amb escreix les tasques encomanades per l’administració i les subvencions rebudes. Condemnem la publicació de l’informe feta per un Diari local. No ens sembla que sigui la manera d’arreglar problemes. Creiem que la motivació de tot plegat no és altre que la seva lluita contra Muntanyans II. Creiem que la seva gestió a l’espai protegit és molt bona. Farem un escrit al Som-hi sobre aquest tema.

2.- ESTUDI SOBRE ELS RESIDUS AL CAMP
L’estudi que ha fet públic Damià V. barreja dades de 2001 amb les del 2005. Responsabilitza a l’ABG de la gestió d’aquells anys. L’ABG llavors no existia. Contestarem tècnicament i punt. El Consell Comarcal del Tarragonès és qui gestiona el reciclatge a la Torre, encara que, des del 2005 hem introduït la informació, la recollida del paper a les empreses, la recollida d’oli, el reciclatge a l’administració, etc.

3.- MUNTANYANS II
Dimecres 18 ve l’ex conseller Milà a Torredembarra. Anirem a Muntanyans II. Convocarem a la premsa. Proposem que es reuneixi amb la Plataforma Salvem els Muntanyans. Acte públic a les 19h. Dinar de treball. Costes posa traves a la compra de muntanyans II. Hem demanat una reunió amb ells a Madrid.

5.- MUNTANYANS
Aquesta setmana han acabat les feines a l’espai d’arranjament (camins, baranes, etc).

6.- HISENDA
Hem començat a analitzar les propostes per l’any vinent.

7.- RECICLATGE PAPER DE LES EMPRESES
Està sent un èxit. La camioneta era llogada i ara la podrem comprar. La Generalitat subvenciona una part. L’ajuda augmenta de cara a l’any vinent.

8.- RECOLLIDA OLI USAT
Cal millorar els recorreguts, els punts fixos de recollida i la informació.

9.- JOVENTUT
Som dels pocs municipis que hem aconseguit una subvenció per a un programa de convivència. Es tracta d’un monitor que participa amb els joves immigrants. L’any passat es va iniciar i aquest any es consolida amb l’ajuda.

10.- SKATE
Ja tenim empresa per a fer l’obra. Tècnicament el projecte és molt bo i segur. Hi ha el compromís de què l’empresa dinamitzi en un primer moment l’espai.

11.- LOCAL X JOVES
Ja tenim els ordinadors. Manca arribar el mobiliari i arranjar el local.

12.- ESCORXADOR
La junta de govern local ha aprovat encarregar un projecte.
Cal un estudi global de tots els locals (cal maiam, cal canterer, patronats, escorxador, etc.) per definir i coordinar els seus usos. Cal parlar-ne també al consell municipal de sostenibilitat. Un exemple de funcionament és el de Cambrils. El terreny del costat de l’Escorxador hauria de ser municipal per poder incloure’l dins el projecte. Una idea: es podria fer una entrada des de la plaça de l’escorxador.
El poble ho necessita.

13.- PAVELLÓ
S’inaugurarà cap el gener/febrer. Mini-pavelló, aviat.

14.- NO A L’AMPLIACIÓ DEL PORT
La Comissió de Govern ha rebutjat el projecte.

14.- DECLARACIÓ DE QUEROL
Tenim la versió definitiva de la Declaració de Querol. La podeu recollir del web de la via verda i publicar-la a la vostra revista, etc.

15.- RETALLANT LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ
El Mònic encara no ha publicat la nostra resposta a l’anònim que ens van dedicar per la nostra defensa de la conservació de Muntanyans I.I

ALTRES HERBES

1) AGENDA
Octubre: www.gaiafolk.org
Expo GROP al castell
16: Secretaria de l’ABG 18h al Castell (fins les 19h)
16: Lluís participa en un acte a Creixell 19:30h
17: Acte de Saura al Palau de Congressos de TGN 19:30h
18: Milà a la Torre
18: ASSEMBLEA DE L’ABG 21:30H
19: Ple municipal 19:30h
20: Curs sobre la participació ciutadana Cal Bofill.
22: Trobada Gegants del BG
22: Presentació estudi sobre el BG a la Nou.
23: Entrevista al Lluís a Ràdio Roda de Berà 13h
23: 19:30h Lluís a un acte públic a El Catllar
25: 20h lluís a un acte públic a Calafell
28: Portàtil FM a Pl. Vila (Gaià Folk)
29: Jocs de cucanya Pl. Escorxador 17:30h Gaià Folk
31: Festa Castanyada - Auca (ABPT, GAIÀ FOLK)
Novembre
4: Presentació a Cornellà un llibre amb un capítol sobre nUMEN Mestre.
18: Debat “Quin model de poble vols per Altafulla? ABG
19: Marxa per la Via Verda.

2) “Els Verds i Entesa del Progrés aproven un acord per enfortir l'"esquerra verda nacional"
11/10/2006 18:37 BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)
Els Verds Esquerra Ecologista i l'Entesa del Progrés Municipal uniran esforços per , segons l'acord que han signat avui, impulsar i enfortir l'espai de l'"esquerra verda nacional" que comparteixen amb ICV i EUiA i el projecte de transformació basat en la defensa de l'aprofitament dels drets nacionals, socials, ecològics i democràtics.
La iniciativa està basada en "acords pragmàtics" per a una Catalunya "justa, dels municipis, ecològica, dels drets de les dones, participativa, per al dret d'autodeterminació i per a un món just segons ha informat la coalició política", segons han informat en un comunicat.
Finalment, l'acord entre les dues organitzacions intentarà reforçar el perfil "ecologista, sobiranista i d'esquerres" de la coalició, a més del treball amb els diferents moviments socials i alternatius.

3) www.aplecdelsenia.com

4) TIMBAL: Finalment sortirà al novembre. Estem fent un escrit-recull de les publicacions que hi ah a cada poble. Tenim, més o menys, les de la Torre, Riera i Altafulla. Ens podeu ajudar a completar la dels altres pobles. Només cal que envieu el nom de les publicacions que encara hagin sortit el 2006. Gràcies!

5) “El proper 28 d'octubre s'inaugura a la Nou una expo en homenatge a Bartolozzi. Gent de Grop i afins...és una bona ocasió per prendre contacte amb altres artistes de la contrada i comença a moure la 1a trobada d'artistes del Baix Gaià.... Passeu el missatge a tothom que pugi estar interessat. jordi m.” 19h castell de la Nou Fins 31 desembre


6) Antiguitats al BG: http://www.intangiblesbooks.com/tienda/

7) www.baixgaia.com

8) “SORTIDA JOVE A LA XII EDICIÓ DEL SALÓ DEL MANGA
Des del Consell Comarcal del Tarragonès hem organitzat una sortida jove per visitar el Saló del Manga de La Farga de l’Hospitalet (Barcelona).
La sortida serà el Dissabte dia 28 d’octubre de 2006, a les 8.45 h de la Plaça Imperial Tàrraco. El viatge en autocar és gratuït i la sortida té un preu especial de 3 €. El termini d'inscripció i pagament és fins al 19 d’octubre a les 19’30h a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès (c/de les Coques, 3, de Tarragona), també podeu trucar al 977 244 500.
Observacions: Els menors de 18 anys han d’anar acompanyats d’un major d’edat i han de lliurar en el moment de fer la inscripció la següent autorització”