26.2.05

ALTERNATIVA 119

ENTRE TOTS, TOT 1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Hem iniciat la campanya per col.laborar amb l´Alternativa. S´han editat 1000 tríptics d´imprempta on s´explica la nostra tasca i on s´indica el nostre compte per qui vulgui aportar alguna cosa per finançar les nostres activitats.
Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823
*Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

3) Festa de l´arbre: Després de parlar amb el regidor de medi ambient de la Riera (l´Hèctor) i dels comentaris que heu enviat per correu ens replantegem la data de la festa que vam proposar que fos a mitjans mes de maig. La idea és que sigui el 17 o el 24 d´abril, passades les festes que fan a Altafulla i a La Riera. D´aquesta manera hi hauria un mínim de coordinació amb els altres pobles. De cara als altres anys podríem incentivar que altres municipis del Baix Gaià s´engresquessin a organtitzar la festa.

4) Després d´uns dies de confusió tot plegat s´ha anat aclarint. El debat amb el GEPEC torna al lloc d´on no hauria marxat mai. La unitat per pressionar als grups majoritaris per implantar un model de desenvolupament diferent ja és un fet. Creiem que Torredembarra necessita aturar aquest creixement desmesurat i amb especial atenció a tot allò que fa referència al litoral.. Parlem no només en termes ecològics sinó també econòmics. És una inversió que portarà qualitat de vida i un atractiu únic en quilòmetres de costa.

5) 3 de març Intercomarcal d´ICV a Reus 19:30h.

6) Aquest dimecres vam fer l´assemblea mensual i vam tractar els següents temes: Muntanyans II, Jornada pel Tsunami, Tallers ocupacionals, la reunió amb tècnics de joventut per conèixer la nostra experiència amb l´assemblea de jóvens, la gestió dels jardins municipals, els projectes de joventut que hem fet arribar a la Generalitat, Setmana Catalana de Vela, reunió sobre residus feta amb ICV, zona verda de muntanyans I i abocaments d´aigua dolça a muntanyans.

7) Ja tenim preus d´imprempta i tirem endavant amb el TDB de març per arribar a tot el poble per primera vegada. Tenim molts escrits (tots els que no ens han publicat) però encara en podeu enviar més.

8) S´ha començat a disenyar l´audiovisual “BG és comarca”. El text de l´opuscle es posarà a debat de l´1 al 15 de març fent-lo arribar a tots els nuclis de l´abg així com a ciutadans que ens vulguin donar un cop de mà.

9) S´ha fet una temporització, que acaba el febrer de 2006, per elaborar el programa marc de l´ABG a nivell comarcal. La podeu demanar per correu.

10) Vàries: La Torre tindrà pista coberta el 2007 (l´ajuntament pagarà el 33%), La Torre tindrà Parc de Bombers durant l´estiu, S´han posat a la venda targetes a 4 euros per aparcar 175 hores a les zones blaves, 27 de febrer festa del bull, ha començat el nou servei de bus urbà, el Mònic ens ha publicat dos cartes (¡!). Avui a les 18h es reuneix la Plataforma Salvem els Muntanyans a la seu de l´Agrupament Escolta.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 3) www.torredembarra.org
4) El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ, TRUQUEU ELS D´ÚLTIMA HORA. A LES 9H SEREM ESMORZANT A CAL LLUÍS (AL COSTAT DEL RACÓ ROMÀ) 5) 19 de març XX Sopar Tertúlia amb Arcadi Oliveres a la Fonda de la Riera (977655057) 7) 3 D´ABRIL festa de l´arbre a Altafulla, 10 d´abril Festa de l´Arbre a la Riera de Gaià 8) 16 d´abril Jornada solidària per les víctimes del Tsunami a Torredembarra 9) 30 d´abril-1 de maig: Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats apunteu-vos a l´Auca. Enguany el Club Marítim organitza la "Setmana Catalana de Vela", un campionat de prestigi d’àmbit estatal. Els organitzadors han plantejat a l’Ajuntament fer 15 dies d’activitats, culturals, lúdiques, etc, sempre tenint com a referent el mar i el litoral, al voltant de la setmana catalana, des del dia 23 d’abril fins el 7 maig. En aquest event col.laboren les Regidories de Turisme, Cultura i Medi Ambient.

20.2.05

ALTERNATIVA 118

Mail urgent per aclarir un malentès. Endavant !

AQUEST DIMECRES 23 DE FEBRER A LES 22H HI HA L´ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ABG.
AQUEST DISSABTE QUE VE NO HI HAURÀ PERMANENT.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Hem iniciat la campanya per col.laborar amb l´Alternativa. S´han editat 1000 tríptics d´imprempta on s´explica la nostra tasca i on s´indica el nostre compte per qui vulgui aportar alguna cosa per finançar les nostres activitats.
Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823
*Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

3) Aquest dilluns 21 de febrer de 18h a 19h estarem al despatx fent tasques de secretaria.

4) Aclariments: Els nostres comentaris respecte Muntanyans II del correu d´ahir no anaven dirigides contra cap plataforma. Desconeixíem que n´hi hagués cap. Ara, asseventats, volem fer aquest aclariment i demanar disculpes per les persones que impulsen la plataforma per demanar que no es construeixi a Muntanyans II. Els seus objectius són idèntics als nostres, els seus impulsors són amics nostres de tota la vida i amb la majoria dels quals vam coincidir en el treball que vam fer dins el Col.lectiu Independentista. Així doncs el nostre suport i els nostres ànims. Animem a tots els ciutadans de la Torre a participar-hi. Dissabte que ve tenen la seva segona reunió.

Els nostres comentaris d´ahir anaven dirigits al grup ecologista que hi ha a la Torre que de manera obstinada ens intenta incloure dins les candidatures favorables a construir en aquell espai. Cal dir que dijous ens vam reunir plegats i que vam treure moltes coses positives per les dues bandes i que vam dedicar tot el divendres a complir els nostres compromisos. Tal com vam constatar en el punt de Muntanyans II no ens vam entendre i ens van dir que començarien una campanya (signatures, …) on ens inclourien entre els favorables a la construcció. Nosaltres ja els vam explicar que ens defensaríem.
Ànims a la plataforma, necessitem un estat d´opinió favorable al medi i al creixement sostenible.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 3) www.torredembarra.org
4) El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ, cal apuntar-se a l´Auca 5) DIMECRES 23 21.00H Biblioteca TERTÚLIA ENTORN DEL LLIBRE “NARRACIONS COMPLETES” de l’escriptora novaiorquesa Dorothy Parker. 6) 19 de març XX Sopar Tertúlia amb Arcadi Oliveres a la Fonda de la Riera (977655057) 7) 10 d´abril Festa de l´Arbre a la Riera de Gaià 8) 16 d´abril Jornada solidària per les víctimes del Tsunami a Torredembarra 9) Principis de maig Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats apunteu-vos a l´Auca. 10) 22 de maig Festa de l´Arbre a Torredembarra

19.2.05

ALTERNATIVA 117

Entre bunyols de quaresma i el constipat que vam agafar tots
els torrencs la nit de carnaval encara hem trobat un racó per
seguir treballant. Endavant.

AQUEST DIMECRES 23 DE FEBRER A LES 22H HI HA L´ASSEMBLEA
MENSUAL DE L´ABG.
AQUEST DISSABTE QUE VE NO HI HAURÀ PERMANENT.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-
catalunya.org www.ic-v.org
http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-
Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org * Número de compte
de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.:
2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari
d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

2) Davant la no publicació de les nostres cartes d´opinió en
els darrers 15 dies i davant la necessitat de transmetre
informació als veïns de la Torre hem decidit avançar la
publicació del TDB. Aquest mes farem el pas definitiu per
augmentar la tirada.
3) Aquest dilluns 21 de febrer de 18h a 19h estarem al despatx
fent tasques de secretaria.
4) Avui pel matí hem tingut PERMANENT i hem tractat els
següents temes: Reunió GEPEC-ABG, Setmana Catalana de Vela,
projectes de formació ocupacional, reunió de dimecres passat
amb Fons Català de Cooperació, projectes de la Comissió de
Benestar Social del Consell de Sostenibilitat, projectes
entregats a la Generalitat en matèria de Joventut amb la
participació de l´Assemblea de Jóvens, calendari d´activitats
que estem elaborant amb l´Assemblea de Jóvens, moció pel dia de
la dona, dinar popular de bull, renovació del web de
l´ajuntament, la necessitat d´informar a les famílies nombroses
els passos a seguir per accedir a aquest reconeixement de cara
a la factura de l´aigua, pressupost intern de l´abg, programa
global de l´abg que s´enllestirà el febrer de 2006,
audiovisual ?Baix Gaià és comarca?, problemàtica de la premsa
que no ens publica quasi bé res, festa de l´arbre i la
finalització de l´estudi de l´arbrat.
5) Nota per a les entitats que ens llegiu: Respectant la
llibertat de tothom a fer el que creieu més convenient cal que
sapigueu la nostra opinió d´un tema que creiem desagradable
basat amb informacions que no són certes. Una entitat està
movent fils, sense tenir tota la informació del cas, per
mobilitzar la ciutadania contra la construcció a Muntanyans II.
? Ara bé, l´ABG és l´única candidatura que s´ha oposat
i s´oposa a la construcció en aquell espai inundable i de gran
interès per fer de coixí natural del PEIN dels muntanyans.
? Malgrat això fan córrer des de fa massa temps
informacions que no són certes conforme nosaltres formem part
del bloc de candidatures que hi volen construir.
? La mentida és tant gran que ens fan témer motius
obscurs o voler-se apuntar a la foto ara que el tema està en
vies de solucionar-se. Amb tot cal dir que :
? La zona de Muntanyans II és urbanitzable, malgrat que
nosaltres som la única candidatura que ens hi hem oposat (vam
quedar últims a les eleccions municipals).
? L´actual Pla General és qui estableix que el terreny
fos urbanitzable.
? Quins partits hi van votar a favor? Mireu-ho. Qui
assessorava medioambientalment a la regidoria de medi ambient?
Pregunteu-ho quan us demanin la vostra implicació.
? Qui va votar a favor de desenvolupar el pla parcial?
? Actualment, per sort, la Generalitat ha aturat el
projecte per motius ambientals (corredor biològic, etc)
? Davant aquesta situació s´ha obert un buit que
preocupa al municipi: Qui imdemnitzarà l´empresa constructora?
? Així l´ajuntament es va haver d´afanyar a presentar
un recurs per posar en evidència les contradiccions i per
buscar solucions.
No teníem intenció de dir res però avui ens hem asseventat que
han començat una campanya sense tenir tota la informació i ens
veiem obligats a fer els oportunts aclariments. Ens agrada
parlar sempre en positiu i treballar. Però a més d´un això li
deu coure.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada
dimarts. 3) www.torredembarra.org
4) El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ, cal apuntar-se
a l´Auca 5) DIMECRES 23 21.00H Biblioteca TERTÚLIA ENTORN DEL
LLIBRE ?NARRACIONS COMPLETES? de l?escriptora novaiorquesa
Dorothy Parker. 6) 19 de març XX Sopar Tertúlia amb Arcadi
Oliveres a la Fonda de la Riera (977655057) 7) 10 d´abril Festa
de l´Arbre a la Riera de Gaià 8) 16 d´abril Jornada solidària
per les víctimes del Tsunami a Torredembarra 9) Principis de
maig Setmana Catalana de Vela a Torredembarra. Calen
voluntaris/es per col.laborar. Els que estigueu interessats
apunteu-vos a l´Auca. 10) 22 de maig Festa de l´Arbre a
Torredembarra

12.2.05

ALTERNATIVA 116

ALTERNATIVA 116
12 de febrer de 2005

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org
2) AGENDA ALTERNATIVA de FEBRER: Permanent: 19, 12h. Assemblea: 23, 22h.
3) Aquest dissabte 10h ens hem reunit per seguir treballant l´opuscle “BAIX GAIÀ ÉS COMARCA”
4) Hem fet una carta per a la premsa fent una crònica del nostre darrer acte públic titulada “Posant fil a l´agulla”. El Punt no ens l´ha publicat i avui l´enviem al Diari de Tarragona.
5) Els companys del GEPEC ens demanen que afegim al tema de Muntanyans II que ells al llarg dels anys han realitzat diverses accions perquè la zona no fos urbanitzable. Aquest fet és totalment cert i el podeu constatar al recull que ens han fet arribar sobre aquest assumpte. És a disposició de tothom. Dit això cal puntualitzar que nosaltres ens referíem (en l´anterior correu) a què durant el procés de redacció i aprovació del Pla General no es va presentar cap al.legació contra la urbanització d´aquests terrenys, a què actualment l´espai és urbanitzable, a què l´empresa contructora ha adquirit uns drets de contrucció legals i a què la Generalitat deixava un buit ple de dubtes davant l´enxamplament del corredor biològic. El recurs aprovat recentment, doncs, anava dirigit expressament a aclarir aquest buit. Agraïm moltíssim les puntualitzacions.
6) Avui dissabte s´ha presentat el tercer butlletí del Consell de Sostenibilitat i l´exposició de la tasca d´aquest ens.
7) Avui pel matí hi ha hagut PERMENENT i cal dir que ha estat una d´aquelles reunions que fa gran a una entitat, no només per l´esperit viscut, sinó pel nivell de les intervencions i la il.lusió esmerçada. Hem parlat de molts temes (Skate Park es farà definitivament a l´UDT, es farà un pàrquing soterrat, zona verda de cal llovet s´ha aconseguit que hi hagi una gran part zona tova, especuladors a la Torre de la Vila, cas del Molí de Vent, Muntanyans II, cal Bofill, projecte de rellançar les visites guiades (que ja es fan) per a escoles als Muntanyans, Consell de Sostenibilitat, propera reunió amb el Gepec, BG comarca, Canabis, conveni amb UGT i les perspectives de tallers ocupacionals, hem establert el mes de maig com propera data per fer un nou acte públic per donar comptes a la població de la feina feta i per explicar el projecte en marxa que hi ha de revitalitzar el litoral a través de diferents òrgans de l´ajuntament i entitats) i hem acabat fent un quintet de germanor. Recordar-vos que les permenents són obertes a tots els veïns de la Torre que vulguin treballar amb l´ABG i que l´assemblea mensual és l´òrgan més important de participació i de decisió de l´entitat.
8) Hem enviat al Mònic una carta obrint la redacció de l´opuscle BG és comarca a tota la gent que ens vulgui ajudar.
9) El pressupost de cara al 2005 de l´abg està quasi enllestit. Ens convenen 2 cosetes: preus d´impremta i el diseny de l´enganxina.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 4) www.torredembarra.org 3) ICV: Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del PSUC Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero. 4) 19 de març: Manifestació a Brusel.les contra la guerra i l´Europa Neolineral.

5) DIA 15 DE FEBRER ACTE PEL NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA, A LA SALA DE REUNIONS DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA. 20h

10)El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ 11) activitats que es fan a la torre: DISSABTE 19 11.00H ESPECTACLE INFANTIL A l'antiga bòbila de Cal LLovet DISSABTE 19 12.00H COL.LOCACIÓ DE LA PRIMERA PEDRA DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL A l'antiga bòbila de Cal LLovet DIUMENGE 20 12.00H ESPECTACLE INFANTIL " Auria" ( Preu: 3 E) CEIP Antoni Roig DIMECRES 23 21.00H Biblioteca TERTÚLIA ENTORN DEL LLIBRE “NARRACIONS COMPLETES” de l’escriptora novaiorquesa Dorothy Parker.
12) Hem quedat aquest dilluns a les 18:30h al Bar de La Torre (carrer del Forn-Torredembarra) per anar a enganxar els cartells pel NO a aquesta Constitució europea.

8.2.05

ALTERNATIVA 115

BONA TARDA. LA PERMANENT D´AQUEST DISSABTE 12 DE FEBRER
S´AVANÇA A LES 11H

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-
catalunya.org www.ic-v.org
http://llibertat.com/cup/ http://www.verds-
alternativaverda.org/ ABG-Altafulla:
alternativa@altafulla.tinet.org
2) AGENDA ALTERNATIVA de FEBRER: Permanents: 12 i 19.
Assemblea: 23.
3) Aquest dissabte abans de la PERMANENT tots el que volgueu
treballar ens trobarem a les 10h a casa del Jordi pel tema de
l´opuscle ?BAIX GAIÀ ÉS COMARCA? (hi haurà cafè!). Seguidament
anirem a la permanent de les 11h. 4) Hem fet una carta per
a la premsa fent una crònica del nostre darrer acte públic
titulada ?Posant fil a l´agulla?.
5) ?Davant la malinterpretació del recurs aprovat en el darrer
plenari, vull fer diverses consideracions:
PRIMER: L?Alternativa Baix Gaià és l?única organització
política amb representació municipal que va votar en contra del
projecte urbanístic anomenat Pla Parcial Muntanyans II.
SEGON: Quan es va dissenyar el nou Pla General, amb aprovació
inicial el 2002, i el 2003 la seva aprovació defenitiva, cap
col.lectiu ni partit polític va fer cap tipus d?al.legació per
evitar el desenvolupament urbanístic en aquest espai. Malgrat
el nostre vot contrari, entenem que Torredembarra a través dels
seus representants polítics i la manca d?al.legacions en el seu
moment, acceptà que Muntanyans II fos urbanitzable
TERCER: La Generalitat de Catalunya a través dels seus
Departaments va donar el vist ? i - plau a poder desenvolupar
el Pla Parcial Muntanyans II. Malgrat que tots els informes de
l?Agència Catalana de l?Aigua recorden que Muntanyans II es
zona inundable d?alt risc, i que a més fa recomanacions de
prohibir l?aparcament de vehicles en tres dels seus carrers.
QUART: La decisió del Departament d?Urbanisme de la Generalitat
de reduïr la zona edificable ha sorprés a tothom, tenint en
compte tots els informes favorables d?aquesta institució.
Aquesta decisió entenem que està poc argumentada i poc
definida. Creiem que la decisió que prengui el Departament
d?Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ha d?anar
acompanyada dels arguments i de les sol.lucions suficients, per
que l?Ajuntament de Torredembarra pugui com a mínim donar
explicacions a la ciutadania.
CINQUÈ: És per aquest motiu que l?Alternativa Baix Gaià ha
votat a favor d?elevar el recurs, per què creiem que
l?indefinició de la Generalitat no fa cap bé a ningú. Entenem
que cal exigir, per escrit, quina és la seva postura
definitiva. Entenem que és el Departament d?Urbanisme de la
Generalitat que, si finalment decideix reduïr la zona
edificable, qui ha de fer les gestions pertinents per que
l?Ajuntament no es vegi agraviada.
6) Cal urgentment adecuar un espai per a poder-hi fer teatre.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada
dimarts. 4) www.torredembarra.org 3) ICV: Dia 20
Homenatge a la memòria dels companys del PSUC Joaquim
Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero.
4) 19 de març: Manifestació a Brusel.les contra la guerra i
l´Europa Neolineral. 5) 8 de març i 25 de novembre
mobilitzacions a tota Europa contra la violència masclista. 6)
Primavera del 2006: Fòrum Social Europeu a Atenes. 7) Juny de
2005: Fòrum Social del Mediterrani a Barcelona. 9) DIA 15 DE
FEBRER ACTE PEL NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA, A L´AUCA. 10)
El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ 11) activitats que
es fan a la torre: DIMECRES 9 19.30H ENTERRAMENT DE LA SARDINA
Sortida de la comitiva fúnebre des de la plaça del Castell
DISSABTE 19 11.00H ESPECTACLE INFANTIL A l'antiga bòbila
de Cal LLovet DISSABTE 19 12.00H COL.LOCACIÓ DE LA PRIMERA
PEDRA DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL A l'antiga bòbila de Cal
LLovet DIUMENGE 20 12.00H ESPECTACLE INFANTIL " Auria" (
Preu: 3 E) CEIP Antoni Roig DIMECRES 23 21.00H Biblioteca
TERTÚLIA ENTORN DEL LLIBRE ?NARRACIONS COMPLETES? de
l?escriptora novaiorquesa Dorothy Parker. Acte d'inauguració de
l'exposició d'activitats del Consell Municipal de
Sostenibilitat (CMS) de Torredembarra i presentació del número
3 del Butlletí del CMS 12 de febrer, a les 13 h. L?acte
l?organitza la Regidoria de Medi Ambient d?aquest Ajuntament
conjuntament amb el mateix consell. 12) MANIFEST DE SUPORT AL
PLA IBARRETXE sotasignants, persones, entitats, associacions,
empreses i institucions dels Països Catalans, i en relació a la
proposta d'Estatut polític de la Comunitat d'Euskadi formulada
pel seu president, l'Excm. Sr. Juan José Ibarretxe Markuartu, i
aprovada pel Parlament Basc el dia 30 de desembre de 2004,
manifestem: 1. El nostre total i absolut suport polític a
aquesta nova proposta d'autogovern i de relació amb l'Estat
Espanyol manifestada democràticament pel poble basc a través
dels seus legítims representants en Seu Parlamentària. 2. Més
enllà del propi contingut de la proposta, defensem el dret
inalienable de tots els pobles del món a decidir lliurement i
democràtica el seu futur, tal i com reconeix la Carta de les
Nacions Unides. 3. Qualsevol proposta de resolució d'un
conflicte o d'una nova organització política, fonamentada en la
no violència, (
) Suñé Morales, Lluís. Portaveu al Consell
Comarcal del Tarragonès ICV-EPM. Regidor Torredembarra d'
Alternativa Baix Gaia Sunyer, Lluís. Alcalde de Santa Pau d?
Alternativa per a la Garrotxa. Terricabres, J. M.(
)

6.2.05

ALTERNATIVA 114

“VA COM VA”
Ovidi Montllor

0) Bon dia a tothom. El motiu d´aquest correu és convocar la PERMANENT de cara a aquest dissabte dia 12 a les 12h per parlar dels últims esdeveniments i pendre decisions. Com sabeu estem rebent fortes pressions per part de la dreta pel tema de muntanyans II, pla parcial aturat per la Generalitat per les seves deficiències medioambientals. Ara s´afegeixen les pressions d´un altre sector que va escampant que dijous passat l´abg va votar a favor de construir a la zona (!). El que es va aprovar va ser un recurs que va en un altre sentit i que tenim a la disposició de tothom. Amb aquesta situació ens torna a la ment la nostra reivindicació històrica que els plens siguin retrasmesos per la ràdio i que les actes del ple siguin realment públiques. Tots els passos seguits són els que hem parlat a les darreres permanents. Som l´única candidatura que en el seu dia es va oposar a la construcció a la zona.
1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ http://www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org:
2) AGENDA ALTERNATIVA de FEBRER: Permanents: 12 i 19. Assemblea: 23.
3) CALDRIA QUE ALGÚ DEL BG ASSISTÍS PER INFORMAR-SE A L´ACTE QUE TOT SEGUIT ANUNCIEM. AVISEM-NOS PER SABER QUI HI VA. El proper dimarts dia 8 de febrer, a les 20’30 hores, a la Sala Jeremies Lis del nostre Local, C/ St. Vicenç 37 baixos de Reus, farem un acte per parlar d’habitatge social, sota al Títol NOVES POLÍTIQUES D’HABITATGE A CATALUNYA. La presentació anirà a càrrec de la NOEMÍ HERNÁNDEZ VALLVERDÚ, responsable de l’àmbit d’habitatge d’ICV de Reus, i parlarà , RICARD FERNÁNDEZ ONTIVEROS, Secretari General d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Pensem que el tema es prou important, i al mateix temps d’actualitat per tal que pugui ser interessant per tots. Us hi esperem. Salutacions, Carmen.
4) Hem fet una carta per a la premsa fent una crònica del nostre darrer acte públic titulada “Posant fil a l´agulla”.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 4) www.torredembarra.org 3) ICV: Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del PSUC Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero. 4) 19 de març: Manifestació a Brusel.les contra la guerra i l´Europa Neolineral. 5) 8 de març i 25 de novembre mobilitzacions a tota Europa contra la violència masclista. 6) Primavera del 2006: Fòrum Social Europeu a Atenes. 7) Juny de 2005: Fòrum Social del Mediterrani a Barcelona. 8) Els que esteu en contacte amb les entitats i les diferents plataformes hauríeu de recollir material per encartellar i repartir del tema de la constitució. 9) DIA 15 DE FEBRER ACTE PEL NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA, A L´AUCA. 10) “Us convoquem a una reunió oberta a tots els membres de l'àmbit, la sectorial, amics i simpatitzants per tal de reflexionar, de debatre i de fer les propostes necessàries relatives al PACTE NACIONAL PER L'EDUCACIÓ, presentat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya fa uns dies i que podem consultar i llegir a la web del departament:
www.gencat.net/educacio/pacte la sessió la farem el dia 10 de febrer a les 18 hores i fins a les 21 hores a la seu central d'ICV del carrer Ciutat, 7 de Barcelona. Les propostes d'esmenes, rectificacions i ampliacions o el que s'acordi es presentarà als òrgans directius d'ICV per la seva ratificació i posteriorment al Departament d'Educació de la Generalitat com a propostes polítiques d'ICV.” Ramon Alvarez Responsable de l'àmbit d'Educació d'ICV “P.D.: Preveiem una nova sessió de l'àmbit el dia 24 de febrer a la mateixa hora i en el mateix lloc, per parlar del document, situació de l'educació i proposta política d'ICV” 12) www.moviments.net 13) Acte PÚBLIC NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ a càrrec de DOLORS COMAS Diputada al Parlament de Catalunya JORDI MIRALLES Coordinador General d’Esquerra Unida i Alternativa RAÜL ROMEVA Diputat al Parlament Europeu Presentarà LLUÍS BALART President d’ICV Tarragona DIA: DILLUNS, 7 DE FEBRER HORA: 19,30 H. DE LA TARDA LLOC: SALA D’ACTES DE LA COOPERATIVA OBRERA C/ FORTUNY, 23 TARRAGONA








El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ

Ara fa onze anys la colla de jóvens que vam engegar el Col.lectiu Independentista El Timbaler del Bruc vam voler crear un punt de trobada de la gent de la comarca i dels amics que treballen en altres punts i moviments socials.

Malgrat els anys i els canvis, el punt de trobada ha continuat viu i creixent. L´any passat vam ser 96! Van arribar companys d´arreu del país: Castelló, Barcelona, Mallorca… A tots/es ells/es una fraternal abraçada. L´any que puguin tornar a pujar, aquí estarem. Apunteu-vos-ho: cada últim diumenge de febrer tothom cap el Baix Gaià.

Aquest any el plantejament era fer una calçotada tranquila. No volíem editar cartells. Ho volíem fer córrer per correu electrònic i prou. Però el cert és que han succeït dos fets que ens han fet engegar la maquinària per tornar a acollir molta gent. En primer lloc, han estat molts els veïns i amics que ens han aturat pel carrer per confirmar l´hora, el lloc, el preu pels nens… I en segon lloc, la dreta, aliada amb especuladors i altres personatges de mala vida, segueixen tocant la moral sense cap vergonya. Doncs allí estarem per trobar-nos i xerrar i per engegar l´any amb força, perquè no tenim la intenció de baixar el cap i tornar cap a casa.

D´acord! Anem al gra. Per apuntar-vos (obligatori!) cal fer-ho a la barra del Cafè L´Auca (C/Carrer Santa Rosalia, 5 de Torredembarra). La data límit serà el dissabte 19 de febrer. Penseu que cal encarregar el jalar. El preu per persona serà de 13 euros i inclourà de regal un exemplar del Timbal que apareixerà aquell mateix dia. Per la canalla el preu serà de 8 euros.

Per als que volgueu ajudar a la intendència quedem a les 9 del matí al restaurant Cal Lluís (no el confongueu amb l´Auca!) per esmorzar, a prop del Racó Romà.

Revista El Timbal
Apartat de Correus 223
de Torredembarra - 43830
www.racocatala.com/eltimbal

2.2.05

ALTERNATIVA 113

HOLA. DISSABTE 5 DE FEBRER NO HI HAURÀ PERMANENT. ENS VEUREM
TOTS ALS ACTES DEL DIA MUNDIAL DE LES ZONES HUMIDES A CAL
BOFILL.
1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-
catalunya.org www.ic-v.org
http://llibertat.com/cup/ http://www.verds-
alternativaverda.org/ ABG-Altafulla:
alternativa@altafulla.tinet.org:
2) AGENDA ALTERNATIVA de FEBRER: Permanents: 12 i 19.
Assemblea: 23.
3) Els actes de dissabte a Cal Bofill comencen a les 10h. Hi
haurà passis de vídeo cada hora.
4) Cal que tots els que representeu a l´abg a plataformes,
institucions, etc envieu regularment un resum de la vostra
tasca per anar informant a tothom.
5) Davant les agressions que rebem per part de la dreta ultra
de la Torre per la nostra tasca, hi ha hagut molta gent que ens
ha donat el seu suport. La nostra resposta, com sempre, serà
treballant. Creiem que no ens poden marcar l´agenda de treball.
Estan posant pals a les rodes per reventar. Aquest fet ens he
d´esperonar a treballar més i millor. Per això necessitem
l´ajuda de tothom: tots els coneixements, professions, estudis,
etc els hem d´abocar a construir una alternativa veritable.
6) Adjunt teniu en pdf l´ùltim tdb. Us demanem que el reenvieu
a tots els vostres contactes (Ells mai no ho farien!). Salut i
bon humor.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) 27 de febrer: XI CALÇOTADA DEL BAIX
GAIÀ
2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 4)
www.torredembarra.org
3) ICV: Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del
PSUC (Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i
Àngels Carrero. 4) 19 de març: Manifestació a Brusel.les contra
la guerra i l´Europa Neolineral. 5) 8 de març i 25 de novembre
mobilitzacions a tota Europa contra la violència masclista. 6)
Primavera del 2006: Fòrum Social Europeu a Atenes. 7) Juny de
2005: Fòrum Social del Mediterrani a Barcelona. 8) Els que
esteu en contacte amb les entitats i les diferents plataformes
hauríeu de recollir material per encartellar i repartir del
tema de la constitució. 9) DIA 15 DE FEBRER ACTE PEL NO A
AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA, A L´AUCA.
9) Algunes activitats que es fan a Torredembarra:
DIJOUS
3
18.30H DIJOUS GRAS
ARRIBADA DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES A LA PLAÇA M. J. BORONAT I
CERCAVILA FINS PLAÇA DEL CASTELL



DIJOUS 3 19.00H DIJOUS
GRAS LECTURA DEL
PREGÓ I DEL SERMÓ
Plaça del Castell



DIVENDRES 4 En acabar
l'escola PRIMER
CARNAVAL INFANTIL , CERCAVILA DE LA PLAÇA DEL CASTELL FINS
L'ENVELAT DE FILADORS



DIVENDRES 4 18.00H ESPECTACLE
INFANTIL "
Gimkàmik" Envelat de
Filadors


DISSABTE 5 16.00H
CONCENTRACIÓ DE LA RUA DEL CARNAVAL
INFANTIL
Plaça del Castell



DISSABTE 5 17.00H SORTIDA
DE LA RUA FINS L'ENVELAT DE FILADORS



DISSABTE 5 17.00H MERCADET D'ANTIGUITATS I
COL.LECCIONISME Plaça del Castell



DISSABTE 5 18.00H SEGONA EDICIÓ
DEL CONCURS DE
MASCOTES
Envelat de Filadors



DISSABTE 5 En acabar ESPECTACLE
INFANTIL " Visca la festa de
Carnestoltes " Envelat de Filadors



DISSABTE 5 20.00H CONCENTRACIÓ DE
CARROSSES A
L'AVINGUDA CATALUNYA I DE RUES AL CARRER DE LA SORT



DISSABTE 5 21.00H GRAN RUA DE
CARNAVAL Avda. Catalunya





??