6.2.05

ALTERNATIVA 114

“VA COM VA”
Ovidi Montllor

0) Bon dia a tothom. El motiu d´aquest correu és convocar la PERMANENT de cara a aquest dissabte dia 12 a les 12h per parlar dels últims esdeveniments i pendre decisions. Com sabeu estem rebent fortes pressions per part de la dreta pel tema de muntanyans II, pla parcial aturat per la Generalitat per les seves deficiències medioambientals. Ara s´afegeixen les pressions d´un altre sector que va escampant que dijous passat l´abg va votar a favor de construir a la zona (!). El que es va aprovar va ser un recurs que va en un altre sentit i que tenim a la disposició de tothom. Amb aquesta situació ens torna a la ment la nostra reivindicació històrica que els plens siguin retrasmesos per la ràdio i que les actes del ple siguin realment públiques. Tots els passos seguits són els que hem parlat a les darreres permanents. Som l´única candidatura que en el seu dia es va oposar a la construcció a la zona.
1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ http://www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org:
2) AGENDA ALTERNATIVA de FEBRER: Permanents: 12 i 19. Assemblea: 23.
3) CALDRIA QUE ALGÚ DEL BG ASSISTÍS PER INFORMAR-SE A L´ACTE QUE TOT SEGUIT ANUNCIEM. AVISEM-NOS PER SABER QUI HI VA. El proper dimarts dia 8 de febrer, a les 20’30 hores, a la Sala Jeremies Lis del nostre Local, C/ St. Vicenç 37 baixos de Reus, farem un acte per parlar d’habitatge social, sota al Títol NOVES POLÍTIQUES D’HABITATGE A CATALUNYA. La presentació anirà a càrrec de la NOEMÍ HERNÁNDEZ VALLVERDÚ, responsable de l’àmbit d’habitatge d’ICV de Reus, i parlarà , RICARD FERNÁNDEZ ONTIVEROS, Secretari General d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Pensem que el tema es prou important, i al mateix temps d’actualitat per tal que pugui ser interessant per tots. Us hi esperem. Salutacions, Carmen.
4) Hem fet una carta per a la premsa fent una crònica del nostre darrer acte públic titulada “Posant fil a l´agulla”.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 4) www.torredembarra.org 3) ICV: Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del PSUC Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero. 4) 19 de març: Manifestació a Brusel.les contra la guerra i l´Europa Neolineral. 5) 8 de març i 25 de novembre mobilitzacions a tota Europa contra la violència masclista. 6) Primavera del 2006: Fòrum Social Europeu a Atenes. 7) Juny de 2005: Fòrum Social del Mediterrani a Barcelona. 8) Els que esteu en contacte amb les entitats i les diferents plataformes hauríeu de recollir material per encartellar i repartir del tema de la constitució. 9) DIA 15 DE FEBRER ACTE PEL NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA, A L´AUCA. 10) “Us convoquem a una reunió oberta a tots els membres de l'àmbit, la sectorial, amics i simpatitzants per tal de reflexionar, de debatre i de fer les propostes necessàries relatives al PACTE NACIONAL PER L'EDUCACIÓ, presentat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya fa uns dies i que podem consultar i llegir a la web del departament:
www.gencat.net/educacio/pacte la sessió la farem el dia 10 de febrer a les 18 hores i fins a les 21 hores a la seu central d'ICV del carrer Ciutat, 7 de Barcelona. Les propostes d'esmenes, rectificacions i ampliacions o el que s'acordi es presentarà als òrgans directius d'ICV per la seva ratificació i posteriorment al Departament d'Educació de la Generalitat com a propostes polítiques d'ICV.” Ramon Alvarez Responsable de l'àmbit d'Educació d'ICV “P.D.: Preveiem una nova sessió de l'àmbit el dia 24 de febrer a la mateixa hora i en el mateix lloc, per parlar del document, situació de l'educació i proposta política d'ICV” 12) www.moviments.net 13) Acte PÚBLIC NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ a càrrec de DOLORS COMAS Diputada al Parlament de Catalunya JORDI MIRALLES Coordinador General d’Esquerra Unida i Alternativa RAÜL ROMEVA Diputat al Parlament Europeu Presentarà LLUÍS BALART President d’ICV Tarragona DIA: DILLUNS, 7 DE FEBRER HORA: 19,30 H. DE LA TARDA LLOC: SALA D’ACTES DE LA COOPERATIVA OBRERA C/ FORTUNY, 23 TARRAGONA








El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ

Ara fa onze anys la colla de jóvens que vam engegar el Col.lectiu Independentista El Timbaler del Bruc vam voler crear un punt de trobada de la gent de la comarca i dels amics que treballen en altres punts i moviments socials.

Malgrat els anys i els canvis, el punt de trobada ha continuat viu i creixent. L´any passat vam ser 96! Van arribar companys d´arreu del país: Castelló, Barcelona, Mallorca… A tots/es ells/es una fraternal abraçada. L´any que puguin tornar a pujar, aquí estarem. Apunteu-vos-ho: cada últim diumenge de febrer tothom cap el Baix Gaià.

Aquest any el plantejament era fer una calçotada tranquila. No volíem editar cartells. Ho volíem fer córrer per correu electrònic i prou. Però el cert és que han succeït dos fets que ens han fet engegar la maquinària per tornar a acollir molta gent. En primer lloc, han estat molts els veïns i amics que ens han aturat pel carrer per confirmar l´hora, el lloc, el preu pels nens… I en segon lloc, la dreta, aliada amb especuladors i altres personatges de mala vida, segueixen tocant la moral sense cap vergonya. Doncs allí estarem per trobar-nos i xerrar i per engegar l´any amb força, perquè no tenim la intenció de baixar el cap i tornar cap a casa.

D´acord! Anem al gra. Per apuntar-vos (obligatori!) cal fer-ho a la barra del Cafè L´Auca (C/Carrer Santa Rosalia, 5 de Torredembarra). La data límit serà el dissabte 19 de febrer. Penseu que cal encarregar el jalar. El preu per persona serà de 13 euros i inclourà de regal un exemplar del Timbal que apareixerà aquell mateix dia. Per la canalla el preu serà de 8 euros.

Per als que volgueu ajudar a la intendència quedem a les 9 del matí al restaurant Cal Lluís (no el confongueu amb l´Auca!) per esmorzar, a prop del Racó Romà.

Revista El Timbal
Apartat de Correus 223
de Torredembarra - 43830
www.racocatala.com/eltimbal