12.2.05

ALTERNATIVA 116

ALTERNATIVA 116
12 de febrer de 2005

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org
2) AGENDA ALTERNATIVA de FEBRER: Permanent: 19, 12h. Assemblea: 23, 22h.
3) Aquest dissabte 10h ens hem reunit per seguir treballant l´opuscle “BAIX GAIÀ ÉS COMARCA”
4) Hem fet una carta per a la premsa fent una crònica del nostre darrer acte públic titulada “Posant fil a l´agulla”. El Punt no ens l´ha publicat i avui l´enviem al Diari de Tarragona.
5) Els companys del GEPEC ens demanen que afegim al tema de Muntanyans II que ells al llarg dels anys han realitzat diverses accions perquè la zona no fos urbanitzable. Aquest fet és totalment cert i el podeu constatar al recull que ens han fet arribar sobre aquest assumpte. És a disposició de tothom. Dit això cal puntualitzar que nosaltres ens referíem (en l´anterior correu) a què durant el procés de redacció i aprovació del Pla General no es va presentar cap al.legació contra la urbanització d´aquests terrenys, a què actualment l´espai és urbanitzable, a què l´empresa contructora ha adquirit uns drets de contrucció legals i a què la Generalitat deixava un buit ple de dubtes davant l´enxamplament del corredor biològic. El recurs aprovat recentment, doncs, anava dirigit expressament a aclarir aquest buit. Agraïm moltíssim les puntualitzacions.
6) Avui dissabte s´ha presentat el tercer butlletí del Consell de Sostenibilitat i l´exposició de la tasca d´aquest ens.
7) Avui pel matí hi ha hagut PERMENENT i cal dir que ha estat una d´aquelles reunions que fa gran a una entitat, no només per l´esperit viscut, sinó pel nivell de les intervencions i la il.lusió esmerçada. Hem parlat de molts temes (Skate Park es farà definitivament a l´UDT, es farà un pàrquing soterrat, zona verda de cal llovet s´ha aconseguit que hi hagi una gran part zona tova, especuladors a la Torre de la Vila, cas del Molí de Vent, Muntanyans II, cal Bofill, projecte de rellançar les visites guiades (que ja es fan) per a escoles als Muntanyans, Consell de Sostenibilitat, propera reunió amb el Gepec, BG comarca, Canabis, conveni amb UGT i les perspectives de tallers ocupacionals, hem establert el mes de maig com propera data per fer un nou acte públic per donar comptes a la població de la feina feta i per explicar el projecte en marxa que hi ha de revitalitzar el litoral a través de diferents òrgans de l´ajuntament i entitats) i hem acabat fent un quintet de germanor. Recordar-vos que les permenents són obertes a tots els veïns de la Torre que vulguin treballar amb l´ABG i que l´assemblea mensual és l´òrgan més important de participació i de decisió de l´entitat.
8) Hem enviat al Mònic una carta obrint la redacció de l´opuscle BG és comarca a tota la gent que ens vulgui ajudar.
9) El pressupost de cara al 2005 de l´abg està quasi enllestit. Ens convenen 2 cosetes: preus d´impremta i el diseny de l´enganxina.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts. 4) www.torredembarra.org 3) ICV: Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del PSUC Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero. 4) 19 de març: Manifestació a Brusel.les contra la guerra i l´Europa Neolineral.

5) DIA 15 DE FEBRER ACTE PEL NO A AQUESTA CONSTITUCIÓ EUROPEA, A LA SALA DE REUNIONS DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA. 20h

10)El 27 de febrer, XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ 11) activitats que es fan a la torre: DISSABTE 19 11.00H ESPECTACLE INFANTIL A l'antiga bòbila de Cal LLovet DISSABTE 19 12.00H COL.LOCACIÓ DE LA PRIMERA PEDRA DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL A l'antiga bòbila de Cal LLovet DIUMENGE 20 12.00H ESPECTACLE INFANTIL " Auria" ( Preu: 3 E) CEIP Antoni Roig DIMECRES 23 21.00H Biblioteca TERTÚLIA ENTORN DEL LLIBRE “NARRACIONS COMPLETES” de l’escriptora novaiorquesa Dorothy Parker.
12) Hem quedat aquest dilluns a les 18:30h al Bar de La Torre (carrer del Forn-Torredembarra) per anar a enganxar els cartells pel NO a aquesta Constitució europea.