11.7.06

ALTERNATIVA 219

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

De cara a les eleccions municipals del mes de maig la candidatura de l’ABG tornarà a repetir la fórmula de les darreres eleccions basada en una agrupació d’electors unitària, formada per veïns i veïnes de la Torre, de diferents àmbits i sensibilitats amb el suport de diversos col•lectius.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “He vist que la Fe s'ha interessat per la proposada de via verda del Gaià. Fa uns anys enrere, que des d'Ardenya, i inclús des del Catllar era relativament molt fàcil arribar a Tamarit en bici. Tot va ser un aiguat, i el camí per la llera es va fer impracticable per la barrera que suposen els cunadells. Es va degradar molt i amb els anys ningú s'ha preocupat per fer el més mínim manteniment. És una llàstima perquè no costaria gaire refer-lo i a l'hora ser molt respectuós amb el medi. Insisteixo que una bona proposta per preservar el paisatge és precisament donar-li un us social perquè la gent se'l faci seu i el reclami.
(...)
Personalment, he estat llegint amb interès el Butlletí del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. Tant de bo tirés endavant amb empenta. És una experiència innovadora a la comarca i que li desitjo molta corda. Espero que cada vegada tingui més i més pes en les decisions municipals. Com a capital comarcal, Torredembarra, hauria de fer l'esforç d'integrar i anar generant escola per a tot el Baix Gaià en aquest sentit. Els criteris de selecció dels seus membres (els desconec) però seria una bona pensada incloure a qualsevol persona interessada de la nostra comarca sentimental en el Consell Municipal de Sostenibilitat. En municipis com el meu, guanyaríem 10 o 15 anys de gent que aniria agafant experiència en aquest sentit tot esperant canvis en les sensibilitats dels nostres ajuntaments. Torredembarra es podria constituir, si adopta aquesta línia, en Escola de Sostenibilitat del Baix Gaià. És una idea ambiciosa, políticament difícil, però alhora molt necessària.
(...) A reveure X.”

3.- “Confirmar que, en tot el procés d'al.legacions al POUM, només hi ha un estudi de transports fet per la Generalitat en el que es suggeria rehabilitat la via com a by-pass de mercaderies. L'equip de govern actual només va demanar que es complementessin dades que aclaríssin tipus de mercaderies i la periodicitat d'aquest transport.

Comentar-te que, s'ha endegat un nou període d'al.legacions de durada 1 mes a partir del 4 de juliol (data de l'anunci al BOP) una vegada aprovades les resolucions a les al.legacions presentades amb anterioritat. Per tant, està en exposició pública el projecte de Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la Reira-Ardenya. Si sabessis com obtenir el CD amb tota la documentació, fes-m'ho saber. El projecte es un totxo de paperassa que és inhumà haver de consultar només en les dependències del propi ajuntament. Visca els ajuntaments legitimats i plenament democràtics en els que vivim! A mi m'agradaria tornar a participar i presentar nova bateria d'al.legacions, però no m'imagino tenir que fer la feina dret, de qualsevol manera, amb limitació horària, etc.....

Espero que la notícia sigui del vostre interès, espero els teus comentaris.

X.
Un altre POUM la Riera-Ardenya és imprescindible”

4) S’ha presentat una nova candidatura independent de cara a les properes municipals. Curiositats: tenen una estètica-logo semblant a l’ADMC, hi ha un antic membre del VUT, el seu portaveu es dedica a l’especulació i les immobiliàries, volen un ajuntament participatiu i cap dels seus portaveus participa en cap espai de participació municipal (CMST, etc).

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JULIOL

Tots els dies festius i caps de setmana, als matins, de 10 a 14 Punt d’informació sobre l’EIN
Restarà obert de 10 a 14 h a Cal Bofill i al migdia es faran 2 projeccions de l’audiovisual “Els Muntanyans l’última platja” Tots els dissabtes al matí: Casal infantil dels Muntanyans
977 641 672, litoral@gepec.org Cal Bofill Centre d’Activitats Mediambientals
12: 20h Sala Plens Presentació de la nova etapa de la Sínia
13: 19:30h Ple Municipal
14: Vigília festa del Quadre
15: Festa Major. 20h Homenatge al graller Vericat
16: castells 18h
18: a Creixell (1 d’agost a la Torre) X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL INSCRIPCIons Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”
Fins 9 de juliol 19.00 a 21.00 h EXPOSICIÓ La pesca tradicional a Catalunya Cal Bofill CESM
21: 20h al c/ Sant Jaume, 15 de Creixell ( casc antic del poble ) s`inaugurarà una exposició de pintura TRIDIMENSIONAL, NAÏF I FOTOGRÀFICA de la nostre benvolguda companya ROSALIA SOLÉ.
21: 11.00 h Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726
26: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.
28: 20.00 h Cal Bofill CONFERENCIA CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo A càrrec d’Antonio Díaz

6) PREGUNTA SOBRE L’SKATE PARK: “HOLA SOMOS EL GRUPO DE SKATERS DE TORREDEMBARRA EN ESPERA DE SAVER PARA CUANDO NOS LO VAN A HACER YA QUE LLEVAN MUCHO TIEMPO DICIENDO QUE NOS LO VAN A HACER Y QUE ANTES DE VERANO IVAN A EMPEZAR LAS OBRAS I POR LO KE VEMOS ESTAMOS MUY DECEPCIONADOS EN KE NO ALLAN EXO NADA PARA UN DEPORTE QUE PUEDE CREAR INFLUENCIA EN LA GENTE JOVEN,ES ALGO MUY IMPORTANTE PARA ESTE PUEBLO LLEVAMOS MUCHOS AÑOS ESPERANDO ELMOMENTO Y AHORA QUE ESTA APROVADO NOSOTROS NO VEMOS QUE ALLA MOVIMIENTO NI NOTICIAS ASI QUE SI SAVEIS ALGO NO TARDEIS EN AVISARNOS MUXAS GRACIAS POR ESCUCHAR Y AYUDARNOS. UN SALUDO SKATERS TORREDEMBARRA!!!!” B.

RESPOSTA: Saludos Borja i resto d'Skaters! El proyecto se aprovó. Después passó por la regidoría de urbanismo. Lo aprovaron. Redactaron la cláusulas para hacer un concurso público. Se aprovaron. Se ha abierto el plazo para que se presenten las empresas que quieran optar a ganar el concurso para hacer la obras. Todo legal i transparente pero muuuuuy lento! Es increible. Hace años que el ayuntamiento estaba paralizado y ahora hay overbuquing de trabajo. Además ya sabes como trabajan en el ayuntamiento... Es endémico en todos los ayuntamientos. Nos estamos impacientando y nos hemos planteado plegar muchas veces. La gente nos pide que no disistamos i sigamos dando la vara. Necesitamos vuestro apoyo, vuestra rabia, vuestra crítica, vuestra caña i la de todos. Sinó plegamos, que nos gusta más estar en el bar o en el sofá.
A ver si tenemos suerte i antes de acabar el año vemos hecho realidad nuestros sueños (skate park, pavelló, mini pavelló, biblioteca, etc).
Saludos y estamos en contacto. J. de l'Alternativa”

RECORDS A TOTS ELS SKATERS DES D’AQUÍ!

7) “Comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius pel proper dimarts 11 de juliol de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’Ajuntament de Torredembarra.”

8) “Comença la II Jornada Intercultural de Torredembarra
EL PUNT.. Torredembarra La II Jornada Intercultural de Torredembarra, organitzada per les regidories de Cooperació i Esport i l'Asociación Catalana de Iberoamericanos Unidos de Torredembarra (ACIU), (...)”
9) El País ens va anomenar el 2003: www.amics21.com/pladeponent/foro//messages/1163.html

10) “Proposta per recuperar la connexió ferroviària entre els pobles del Baix Gaià La millora de les comunicacions és una de les reivindicacions dels municipis del Baix Gaià que cada cop pren més força. Si fa poc les deu poblacions es van unir per crear el plànol promocional “Costa Daurada, un passeig pel Baix Gaià” a iniciativa del Patronat Municipal de Turisme, ara el nostre Ajuntament ha donat suport una iniciativa d’Altafulla per obrir el tram de ferrocarril exclusivament per a passatgers de la línia interior, ara en desús, entre Perafort i Sant Vicenç de Calders. L’acord es va prendre per unanimitat en el ple del 8 de juny (...).” Tret de torredembarra.org.

ALTRES HERBES
1) A l’octubre hi ha la IV Edició del Gaià Folk. Totes les revistes i entitats que vulgueu un escrit a mida per al vostre butlletí el podeu demanar ja a: contacte@gaiafolk.org
2) La imprempta LLoveres ha reeditat els goigs a Santa Rosalia del segle XVII. Es van reproduir en un programa de festes dels anys 70 (s. XX). Ara n’ha fet una tirada limitada que ven al seu local al preu de 4 eurios.
3) “Exhumació de 25 soldats republicans a Vespella
C. FILELLA. Vespella de Gaià Després de tres anys de treball, l'historiador penedesenc Àngel Archilla acaba de concloure una investigació històrica al voltant de l'exhumació de 26 soldats republicans en plena dictadura franquista, a Vespella de Gaià. (...)” Del PUNT
4) “La Torre homenatjarà el graller Eduard Vericat, impulsor de la colla local EL PUNT.. Torredembarra. La cercavila del foc i el ball de festa major seran els actes més destacats de la programació que Torredembarra encetarà divendres amb motiu de la Festa del Quadre de Santa Rosalia, que s'allargarà durant tot el cap de setmana. La cercavila infantil a dos quarts de vuit del vespre, el berenar popular amb pa, vi i sucre a dos quarts de nou i la primera semifinal del II Concurs Baix Gaià Sound (…)”