5.11.04

Alternativa 97

1) Escola de tardor dels Verds: 27 i 28 de novembre al pati de l´aj. De Torredembarra. Coorganitza: abg.

2) Cal refundar el web. El Francesc està fent proves http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) La Permanent de l´ABG: Dissabte 13 de novembre a les 12h del matí a la porta de Cal Bofill. (Recordeu que la permanent és oberta a tothom que vulgui treballar)

4) Carta publicada el divendres 5 de novembre al diari de Tarragona:
La variant no és la solució
A partir de novembre l'associació de veïns de La Mora-Cala Tamarit té
previst tallar el trànsit tots els diumenges a l'antiga N-340 i exigir així una solució als problemes que generen les cues permanents entre la urbanització i el centre de Tarragona. Les anteriors mobilitzacions varen finalitzar amb un gran èxit ja que es va aconseguir la construcció de la variant entre Creixell i La Mora així com la, que semblava impossible, gratuïtat del tram de la AP-7 entre Torredembarra i Salou. La continuïtat de la variant és un debat viciat des d'origen pel fet que no ofereix cap solució real al problema. Els urbanistes i especialistes en mobilitat sostenible asseguren que fer carreteres més amples sense alternatives al transport privat aboquen a un gran fracàs. Quan construeixes una nova variant, el temps aproximat en tornar-se a col•lapsar, va entre els dos i quatre mesos. Els conductors que per l'efecte dissuasori de les caravanes
havien deixat d'utilitzar el seu vehicle privat, ara davant l'expectativa de conduir sense cues tornaran a llençar-se a la carretera. El Baix Gaià està suficientment fracturat per infraestructures viàries com per afegir-ne una més. Si el senyor Nadal, l'alcalde de Tarragona, en lloc de cavar tantes terres i construir de manera desordenada i especulativa el territori, s'hagués aturat a pensar un model sostenible, ara els greus problemes de viabilitat, serveis i financers que suposen una Tarragona d'urbanisme dispers, tindrien solucions menys complicades. Urbanitzacions com La Mora, Tamarit i Ferran precisen ser ateses des d'una visió d'ens
metropolità que vagi des del Vendrell i Valls fins a Salou i Reus. Una
veritable anella intercomunicada amb transport públic per la major part de la ciutadania (no com passarà amb el TGV) i que com a primera mesura a exigir a les administracions seria una inversió en el cercle ferroviari que uneix Tarragona/Sant Vicenç de Calders/Valls/Reus/Vila-seca/Tarragona millorant la xarxa actual i ampliant l'anella fins a Salou i Cambrils amb trens lleugers tipus metro amb parades a les poblacions situades en els seu recorregut i amb la construcció de nous baixadors com el de Cala Romana, La Mora, Torredembarra Nova, Roda Mar i Creixell. Paral•lelament es podria aprofitar l'antiga via ferroviària de Sant Vicenç a Reus per convertir-lo també en metro lleuger que unís l'estació de La Secuita del TGV amb l'anella
ferroviària, un metro que també podria comptar amb un corredor verd. Opcions de comunicació que suposaria solucions reals als problemes de transport del Baix Gaià.
Una inversió complementada amb altres mesures com l'ampliació d'un carril de la AP-7 entre La Mora i Tarragona, l'extensió de la gratuïtat fins al Vendrell i la supressió del peatge del Pont del Diable el que provocaria una descongestió de l'autopista, de la circulació de la N-340 i el que és més important, oferir un servei públic de qualitat a la ciutadania del Camp de Tarragona amb una despesa inferior al que suposaria la variant entre La Mora i Terres Cavades que a més a més seria "cavar" de nou el nostre territori.
Félix Alonso Cantorné
Regidor d'Alternativa Baix Gaià d'Altafulla.

5) ASSEMBLEA MENSUAL: 24 DE NOVEMBRE A LES 22H A L´AUCA

6) RESUM DE LA PERMANENT DE L´ABG DEL DIVENDRES 5 DE NOVEMBRE
Asssisteixen: Lluís, Pepe, Ana, Josep, Rosa, Coti, pau R, Jordi S, Pep, Núria M i Jordi R.

*Es parla de l´impuls necessari en tot allò referent als residus. L´Ajuntament és sancionat cada any per incomplir les normatives de reciclatge. Estem treballant la possibilitat d´implantar una planta de triatge ja que és una proposta que produeix uns residus mínims i que crea certs beneficis amb la venta dels residus recollits que podrien repercutir amb la factura final dels ciutadans. Hi ha reunions pendents amb l´Agència de Residus i amb Medi Ambient (Generalitat). Hi ha pendent una visita a la Planta de Torrelles de Llobregat. La planta podria ser a nivell de Baix Gaià. Cal estudiar ordenances que fiscalitzin les grans empreses que embruten i no reciclen.

*Aigua. S´està pendent de la nova concessió de l´aigua. S´han rebut algunes propostes. Nosaltres exigirem que qui gestioni aigües millori la xarxa perquè es perd moltíssima aigua pel seu mal estat. S´estan estudiant moltes possibilitats. Cal acabar de parlar amb l´ACA la problemàtica de l´aigua ja que en el polèmic actual pla general es preveuen molts plans parcials i no hi ha recursos hídrics per tothom.

*Poda. Es tirarà endavant per priomera vegada la proposta del Consell de Sostenibilitat de col.locar contenidors per recollir restes de poda de particulars. A l´hora es comenta que encara no és època de poda i la brigada està podant les moreres, que encara són vredes (cementiri, pl catalunya, etc.). Hi ha tècnic de jardineria. Qui els assessora per fer aquestes xapusses?

*S´estudien possibilitats d´aturar les obres que fagin tala d´arbres sense permís, a partir d´ara. També de com sancionar econòmicament els que tallin arbres. Tenim un estudi exhaustiu del preu de tots els arbres plantats a la Torre.

*Millores per Cal Bofill. Es discuteixen diverses propostes. S´arriba a la conclusió que seguint la línia actual cal obrir l´espai al poble amb activitat multidisciplinar a les tardes i el cap de setmana.

*Consell de sostenibilitat. L´informe d´aplicació de les mocions aprovades pel consell i pel ple municipal demostra el desastre de gestió dels polítics gestors que hi ha hagut fins ara. En cap moment s´han cregut el projecte. Es valora molt positivament el treball altruïsta de tots els membres de les diferents comissions. Aquest dimecres passat el Lluís va presidir la comissió d´aigua, eneregia…

*Horts ecològics. S´han de solventar problemes fruit de la deixadesa de l´anterior regidor de medi ambient.

*Joventut. Avui hem fet una reunió amb la responsable del PIJ. Fins ara, per la deixadesa dels regidors antecessors s´ha fet poca cosa. Hi ha moltes possibilitats (habitatge, treball, solidaritat, etc)i es parla d´ampliar l´horari de treball de la única treballadora de joventut (de 4 a 8 hores). Aquest més assistirem a un curs d´habitatge jove. Es faran gestions per incloure al pressupost de l´any vinent sobre el tema de l´skate park.

*Immigració. Des de diversos sectors se´ns demana que gestionem tot el que fagi referència a immigració. A nosaltres ens agradaria molt però cal veure que podem fer.

*Personal. Aviat s´obrirà un procés d´inscripció per poder constar a la borsa de treball de l´ajuntament.

7) Envieu idees i qüestions per correu o directament, gràcies.

ALTRES HERBES:

1) http://www.cgt.es/cgtcatalunya/

2) llista de debat i discussió moixons@yahoogroups.com
Mireu http://es.groups.yahoo.com/group/moixons/
Podeu donar-vos-hi d'alta enviant un missatge a:
moixons-subscribe@yahoogroups.com
Subscriure: moixons-subscribe@yahoogroups.com