15.11.04

Alternativa 98

1) Escola de tardor dels Verds: 27 i 28 de novembre al pati de l´aj. De Torredembarra. Coorganitza: abg.

2) Cal refundar el nostre web. El Francesc ha obert un tauló d'anuncis a internet on es recullen aquests mailings; podeu afegir-hi comentaris. L'adreça a consultar és http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
3) La Permanent de l´ABG: Dissabte 20 de novembre a les 12h del matí a la porta de Cal Bofill. (Recordeu que la permanent és oberta a tothom que vulgui treballar)

4) Estem fent els tràmits per no perdre una subvenció otorgada per la Generalitat, destinada a una campanya sobre les drogues i el sexe segur per als IES
5) Seguim burxant perquè la regidoria correpsonent arregli el camí de la rasa
6) Hem demanat a BASE un informe de com gestionen les queixes rebudes pel seu servei.
7) Ja tenim el servei de recollida de poda que ens demana el Consell de Sostenibilitat. Hem fet gestions amb el Consell Comarcal i sortirà a un bon preu. Farem una campanya d'utilització dels contenidors, també estem preparant una reunió amb les empreses de jardineria per demanar complicitat en la campanya
8) ASSEMBLEA MENSUAL: 24 DE NOVEMBRE A LES 22H A L´AUCA (OBERTA A TOTHOM QUE VULGUI TREBALLAR).

9) RESUM DE LA PERMANENT DE L´ABG DEL DIVENDRES 5 DE NOVEMBRE
Asssisteixen: Lluís, Josep, Rosa, Jordi S, Jordi R, Siscu, Pau C., Miguel, Jordi P. Excusen la seva absència: Ana i Pau R.

(Aclariment de l´anterior correu: els horts ecològics a què ens referiem eren els destinats als jubilats)

*Es va visitar Cal Bofill per conèixer el seu funcionament i pensar la manera de contribuir a donar el màxim de profit a l´espai. Algunes de les idees que van sortir són aquestes: obrir l´espai tarde i caps de setmana a la gent. Oferir algun dels serveis de l´ajuntament, com ara el registrem, en aquest espai, obrir la sala de conferències a les entitats del Barri, etc.

*Es parla de l´escola de debat dels Verds que es farà a la Torre. Es distribueix publicitat. Amb els Verds hi ha dues visites pendents per compartir experiències a Hospitalet de Llobregat i a Gavà.

*Impuls d´una política medioambiental urbana. Ja està en marxa el tema dels contenidors per reciollir la poda. Aquesta setmana també ens hem reunit amb una empresa de compostatge que es quedaria amb la poda.
Planta de triatge: s´està estudiant la seva viabilitat amb diverses reunions, alguna de les quals s´ha fet amb tècnics del Consell Comarcal. Volem que el projecte sigui a nivell de Baix Gaià. Aigua: De cara a negociar la propera concessió d´aigües hem demanat convenis d´altres pobles. Arbrat: Hem engegat un treball que abans de tres mesos estarà llest sobre els arbres de Torredembarra. Mentre hem aconseguit que ano es pugui tallar cap arbre sense la nostra supervisió. D´aquesta manera ja hem aturat una tala d´arbres que s´anava a fer a Sant Jordi (25 pins). Cal fer una ordenança que penalitzi la tala d´arbres. Hi ha diversos projectes que estem estudiant que implicarien una plantació important d´arbres: davant cementiri, cal llovet, zona dels pins de la platja. Impulsarem el dia de l´arbre.
Zones verdes: vam detectar que durant aquest curs passat es va construir damunt zones verdes al carrer Pompeu Fabra. Mirarem què podem fer.

*Cal Xitot. No podrem pendre part en les votacions per canviar el projecte de carrer que travessa aquesta masia ja que ens vam adherir a la campanya per salvar-la. Mirarem de pressionar per la cosa està molt fomuda. El pla general del 2001 preveu fer-hi una avinguda i amb els anys que han passat està en molt mal estat. Intentarem que hi hagi una reunió a tres bandes: urbanisme, cultura i representants de la campanya.

*Sínies. Promourem la recuperació de Sínies. Consultarem al Consell de Sostenibilitat. Les que hi ha a les entrades del poble s´han de restaurar ja. És de sentit comú.

*Es fa una crida a apuntar-se al plenari del Consell de Sostenibilitat. Són dos o tres reunions a l´any. També hi ha comissions que treballen regularment.

*Si no hi ha res de nou delegarem la nostra representació al Patronat de Cultura al Jordi R. A Turisme ja ho decidirem.

*Muntanyans II: Mourem fils per veure com es pot aturar la seva total urbanització de cara a que quedin corredor biològic que conecti l´espai amb la zona agrícola protegida del costat de la carretera i amb l´interior. El tema està pelut perquè a l´anterior votació ens vam quedar sols (16 a 1).

10) Envieu idees i qüestions per correu o directament, gràcies.

11) TDB de Novembre. A banda dels esborranys que us enviem també inclouríem: l´article sobre la variant que han fet des d´altafulla, un sobre la necessitat pedagògica i pràctica de celebrar el dia de l´arbre i un apunt històric del dia de l´arbre a la Torre. Feu les esmenes que calgui:

Poc a poc i bona lletra
El motiu d´aquest escrit és per donar a conèixer les decisions que ha pres de manera col.lectiva la nostra candidatura davant els esdeveniments que s´han succeït les darreres setmanes a Torredembarra.
Des del naixement de l´Alternativa Baix Gaià (ABG) s´ha treballat amb un esperit constructiu i diferent al dels partits tradicionals. Hem marcat la nostra postura en tots els temes candents i sovint ens hem quedat sols (votant en contra del nou hipermecat, en contra de la moratòria d´un any per instal.lar plaques solars als nous blocs de pisos, en contra de la macrourbanització Muntanyans II, etc).
Malgrat tot, la ingovernabilitat de l´Ajuntament demanava un esforç de tothom per trobar una sortida a l´atzucac en què ens trobàvem. Per això vam donar la nostra signatura per tal que es pogués presentar la moció de censura. Ara bé, a partir de llavors es va obrir un procés de negociació per poder formar un equip de govern nou i estable. Nosaltres vam tardar una setmana més que la resta de formacions per poder llimar els aspectes d´organitzacó de l´equip de govern i tot allò que crèiem bàsic per a la Vila: una inversió més forta cap als serveis que reben els ciutadans, una contenció de les ordenances fiscals (que els impostos no puguin), una reorganització interna del personal que fagi més efectiva la feina i un creixement sostenible.
En veure que les converses anaven a bon port l´assemblea de l´ABG va decidir donar entrar a formar part de l´equip de govern, sabent que el camí serà difícil per molts motius. Diguem-ne alguns: la necessitat de fer grans pagaments per despeses de l´anterior equip que no estaven previstes, la manca de serveis bàsics com una biblioteca en condicions, un poliesportiu, etc. i la manca de diners per al seu finançament, …
Les nostres regidories seran les de joventut, medi ambient i cooperació. Tenim molt clar, però, que una de les tasques més importants a fer és el control i la participació en les grans decisions del govern. No podem caure en l´error de deixar que cada regidoria vagi per lliure. Cal formar equip i treballar amb il.lusió. Creiem que això és possible amb l´empenta que hi han posat totes les candidatures. Esperem que els regidors que resten a l´oposició sàpiguen estar a l´alçada de les circumstàncies i col.laborin al màxim amb la seva experiència i coneixements.
A medi ambient seguirem impulsant la tasca de conservació, estudi i divulgació del PEIN dels Muntanyans. Volem, però, imprimir de color verd les accions que duguem a terme en tots els àmbits. D´aquesta manera, si fem una millor gestió dels residus que generem, per exemple, deixarem de rebre les multes que ens imposa cada any l´administració per incomplir les normes bàsiques medioambientals. En aquest sentit haurem de vetllar perquè el creixement urbanístic previst amb el mediocre actual pla general es fagi tenint en compte els recursos naturals dels que disposem. Els arbres i les zones verdes seran un altre cavall de batalla. Donarem tot el suport al Consell de Sostenibilitat. No podem desglossar, per qüestions d´espai, totes les idees amb les que estem treballant amb molta il.lusió però esperem poder-vos-les anar explicant properament.

A Joventut engegarem diversos projectes que no només afectaran al lleure sinó també a l´habitatge i al món del treball. A la regidoria de cooperació iniciarem diverses campanyes de sensibilització amb col.laboració amb diverses entitats.
Estem oberts a totes les propostes. Us animem a participar. Ens podeu trobar al despatx que tenim a l´Ajuntament. També podeu participar activament a la nostra entitat a través de les assemblees mensuals que fem cada últim dimecres de mes i a les permanents que fem cada setmana.
Finalment us anunciem que el 27 i el 28 de novembre al pati de l´Ajuntament es celebrarà l´escola de tardor dels Verds que nosaltres estem ajudant a organitzar. És obert a tothom.
ALTERNATIVA BAIX GAIÀ


ESCOLA DE DEBAT DELS VERDS
DEBATRE X TRANSFORMAR
Torredembarra 27 i 28 novembre

Lloc realització jornades: Ajuntament Torredembarra

11:00 Recepcio i entrega de materials
11:30 Obertura
11:45 “ Els Reptes socials i ambientals dels Països Catalans”
- Bet Font ( Diputada d’ ICV I membre de la Mesa del Parlament)
- Carles Arnal ( diputat i portaveu d’ Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencia)
- Isabel Lozano ( Presidenta dels Verds d’Andorra)
- Miquel Angel Llauguer ( verds de les Illes Balears)
- Un representant dels Verds de la Catalunya Nord
Presenta i modera: Antoni Garcia ( portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista)
14:00 Dinar


16:00 “ La constitució Europea i l’ Europa que volem”
- Raül Romeva (Diputat del grup Verd Europeu)
- Miquel-Lluís Muntané. (Escriptor i membre d’ Els Verds-Esquerra Ecologista)
- Roser Palol ( membre de la Plataforma dels Països Catalans contra la constitució Europea)
Presenta i modera: Francesc Farré (periodista)

18:00 “ Nova política davant la globalització”
- Joan Herrera ( Diputat d’ ICV i portaveu del Grup Esquerra Verda a l’ Estat)
- Enric Tello ( economista i ecologista)
Presenta i modera: Maria Olivares ( membre dels Verds Esquerra Ecologista)
21:00 Sopar i actuacions musicals a l’ Auca
DIUMENGE 28 DE NOVEMBRE

11:00 “ Territori i nova cultura de l’ Aigua”
- Lluís Sunyé ( Regidor d’Alternativa Baix Gaia)
- Manolo Tomas ( Portaveu de la Plataforma de Defensa de l’ Ebre)
- Lluís Balart ( regidor d’ ICV-LP de Tarragona)
Presenta i modera: Xavier Garcia.( membre dels Verds Esquerra Ecologista)

13:00 Tancament
- Lluís Sunyé ( Regidor d’ Alternativa Baix Gaia)
- Antoni Garcia ( Portaveu d’ Els Verds-Esquerra Ecologista)
- Jordi Guillot ( Senador i vicepresident d’ ICV)

INSCRIPCIONS I MÉS INFORMACIÓ:
- A l’ adreça electrònica : info@elsverds-catalunya.org
- Preu dormir Torredembarra: 15 Euros
- Dinar i sopar preus populars
ORGANITZA:
ELS VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA DE CATALUNYA
Organització membre d’ INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS
AMB EL SUPORT I COL•LABORACIO: ALTERNATIVA BAIX GAIA

http://www.elsverds-catalunya.org/

12) SKATE: Continuem fent gestions per tenir la pista feta l´any que ve. AVUI DILLUNS HI HA UNA REUNIÓ ABG-SPOKO-SKATERS oberta a tothom a les 18h, a la sala de reunions del casal (carrer capella) per parlar de la gestió i altres temes de la pista. La setmana anterior van venir de BCN a pendre mides i a fer fotos de l´espai on s´ha de construir.

ALTRES HERBES:

1) Hi ha samarretes a la venda “BAIX GAIÀ, CULTURA POPULAR” (8 €) i BOSSES (3 €).