1.8.07

ARTICLE D'OPINIÓ


Carta oberta a l'Enric Grangel, del PSC-PSOE de Torredembarra
Francesc M.

Amic Grangel. Fa uns dies teníem un petit debat en el bloc de l'amic Jordi Salvat. Tu em responies que tot i estar d'acord amb nosaltres, no acceptàveu tancar el pacte de govern a l'Ajuntament de Torredembarra amb l’Alternativa Baix Gaià. El motiu que exposaves era la nostra ingerència en els afers interns del PSC-PSOE local. Et vaig respondre. Però des de llavors no em dius res més, per aquell mitjà. Com que últimament em faig un fart de repetir el mateix missatge a tothom que em pregunta pels pactes a Torredembarra, crec interessant deixar escrit, ara que tenim l'oportunitat, tot allò que ha estat objecte de debat aquests últims dies. Ho exposo públicament, ja que, qui sap, si d'això en pot sortir una futura reconducció del tema. Com a mínim pretenc aclarir posicions.
Mira, tal com ja saps, volíem proposar unes reformes en profunditat en determinades àrees de l'Ajuntament en les que hi estàvem tots d'acord, com per exemple la d'Urbanisme. Calia que el gestor (regidora o regidor) que portés les àrees a reformar, sigués l'impulsor de la reforma. Que qui hauria de proposar noms de nous gestors és el mateix alcalde del PSC-PSOE, i, entre els quatre partits, consensuar. Vosaltres hi estàveu a favor d'aquest punt. Si a la reunió del dia 19 de juny haguéssiu mantingut els mateixos negociadors, el pacte estaria tancat a hores d'ara, de ben segur. Nosaltres fins aquell dia no havíem parlat de res més que de donar un nou impuls a la gestió municipal, obrint-la a la participació ciutadana i creant consens en tots els grans projectes que afectessin a la Vila.
Malgrat aquest esforç per preparar un pacte de progrés fort per a la present legislatura, el vostre partit a volgut reduir el nostre diàleg a una pretesa petició de canvi de titular a la regidoria d’urbanisme. Heu comentat que les desavinences comencen amb la intervenció de Ramon Ripoll en el procés negociador. En això hi estem d'acord. Va ser el 19 de juny quan es va trencar la negociació unilateralment per part del PSC-PSOE a l'estrenar-se com a negociador el mateix Ripoll.
Al llarg d’aquest procés negociador la nostra tasca ha estat molt transparent i s’ha basat amb el respecte de les diferents candidatures i dels resultats electorals del 27 de maig. No he detectat cap desavinença entre les parts, al marge és clar de les discussions habituals derivades de l'acció política normal. Celebro, a més, company Grangel, que coincidim en el redactat de proposta de pacte.
En resum, ara potser sí que és la figura política de Ramon Ripoll la que obstaculitza un pacte d’esquerres i catalanista a Torredembarra. No entenc tampoc que ERC no comprengui res de res i digui erròniament que això és una discussió entre ABG i PSC-PSOE. Però ara ja hem pres una decisió en assemblea i ens mantindrem al marge del govern, col•laborant i fiscalitzant. Mentre estem a l’espera que el PSC-PSOE resolgui les seves pròpies contradiccions.