1.8.07

ALTERNATIVA 301


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ - Torredembarra

http://alternativabaixgaia.blogspot.com

0.- TORREDEMBARRA

MUNTANYANS II, ARRASSAT
-Veieu la crònica del ple de Muntanyans II del Sergi B. http://www.fotolog.com/sensesentit
-L’Ana de cal P. ens ha trucat per preguntar què faran de les sínies que han tret de Muntanyans II. Ho hem preguntat i ens han dit que tenien previst reposar-ne tres. Davant la nostra insistència han dit que serien 4. Tal com ens indica l’Ana cal que aquest compromís estigui per escrit. Així ho demanarem.
L’Ana també ens informa d’uns ànecs morts a Muntanyans. Naltrus hem trucat a cal Bofill i hem informat.
-Aquesta setmana hi ha noves reunions per salvar muntanyans II.

DEPURADORA
Ja s’ha executat l’obra que vam aconseguir a través de les negociacions amb la Conselleria de Medi Ambient.

1.- BAIX GAIÀ

ASSEMBLEA COMARCAL DEL BAIX GAIÀ
-Uns quants representants de diferents nuclis del Baix Gaià es van trobar a Renau per debatre propostes per a dur a la Comissió de mitjans de setembre.
-La segona assemblea es farà el 20 d’octubre a la Riera. I la tercera, prevista cap a l’abril de 2008, es proposa que sigui a La Nou, vistos els resultats de l’enquesta feta aquesta darrera setmana a través del blog de la Torre.
-La loteria estarà apunt el divendres per la tarda. Cal que la passeu a recollir quan volgueu per la Torre. Es paga a peu de cost i el benefici és directament per al nucli que l’ha venut.
-Fem una crida a la participació a la reunió de dissabte 4 d’agost a les 19h (Cafè L’auca-Torredembarra) pel Gaià.

ALTAFULLA
Ja és al carrer el seu darrer FULL (n. 66).

ALTRES HERBES

A.-AGENDA

4: “Bones a tots i totes! Ja sabem que alguns de vosaltres esteu de vacances, però els temes no paren i cal seguir treballant. Des de la Xarxa Nova Cultura de l'Aigua i concretament en Quim P., ens han convocat a una reunió per parlar-nos de propostes per al riu Gaià.

La trobada serà aquest dissabte, 4 d'agost a les 7 de la tarda a l'Auca de Torredembarra i està oberta a tothom. Feu el màxim de difusió possible. A part de tractar les qüestions que ens vol plantejar el Quim, també podem aprofitar per fer una mica d'intercanvi d'opinions respecte l'acte que s'ha proposat per a finals de setembre a l'embassament del Gaià i de la conveniència o no de recuperar el nom de Coordinadora Salvem el Gaià. Sabeu que després d'uns anys de funcionament, ha quedat com una relíquia i algunes persones ens han plantejat de recuperar-la com a nom unitari. Ho podem parlar també dissabte. Ah, per cert, si teniu una estoneta, no us perdeu el video de la performance del Big Jump al riu Gaià, que han editat el Jordi i la Violeta!
http://www.youtube.com/watch?v=5Nwh7d8HaPc Salut i Gaià! Hèctor”
5: “l'Assemblea de Joves del Baix Gaià-CAJEI, farà la seva presentació pública a la vila de la Riera de Gaià (Baix Gaià), un cop aquest col.lectiu juvenil ha estat presentat i consolidat a la vila de Torredembarra. Cal recordar, que el nostre, és un projecte comarcal, que pretén organitzar el jovent crític i combatiu de totes les viles que conformen la nostra comarca oblidada: Torredembarra, la Riera de Gaià, Altafulla, el Catllar, la Nou de Gaià, Vespella de Gaià, entre d'altres; i al mateix temps, fer néixer un moviment social i juvenil inexistent durant dècades. L'acte de presentació, donarà a conèixer el projecte polític de l'Assemblea de Joves, i a l'hora de recaptar nova militància. Totes i tots i esteu convidades,
Visca el Baix Gaià, Visca els Països Catalans!
ACTES:
12:00h-Xerrada presentació de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià.
14:00h-Dinar popular i concert amb L'Hort d'en Nap. 8€
16:00h-Passi de vídeo.
Tots els actes es realitzaran al Casal Municipal de la Riera de Gaià.
Assemblea de Joves del Baix Gaià-CAJEI”
8: Visita guiada gratuïta en Torredembarra sobre “Cens de lliri del mar”. Punt de Trobada: Cal Bofill 9h GEPEC
17: 19.30 h Sala d’Actes del Casal Municipal OBSERVACIÓ DE PEIXOS: TEORIA
A càrrec del Dr. Pere Abelló i d’Iris Gual En aquesta sessió es presentarà en fotos i dibuixos què es el que es ve el que es veurà demà, tan de la flora com de la fauna. CESM
18: 11h davant de Cal Bofill OBSERVACIÓ DE PEIXOS: PRÀCTICA
Immersió en les aigües poc profundes, fins arribar al bloc, entre Cal Bofill i la plaça de l’església.
Es sorprenent el gran nombre d’espècies que es poden identificar poden identificar en unes aigües tan poc profundes. CESM
25: Patatuf i HORT DEL NAP
29: ASSEMBLEA MENSUAL DE L’ABG-TORREDEMBARRA
31: 19.30 h Pati del Castell de l’Ajuntament PRESENTACIÓ LLIBRE
“Societat, urbanisme, i serveis públics a la Torredembarra del segle XIX” de Lluís C.
La presentació serà a càrrec del Dr. Oriol N., geògraf, Secretari per a la Planificació Territorial. Generalitat de Catalunya CESM

SETEMBRE
15: 10H aparcament mercadet (prop de l’ajuntament) Tornada a les 14.00 aprox. VISITA GUIADA la bellesa que tenia la casa en els seus millors temps
A la Ciutadella Ibèrica de Calafell, jaciment i reproducció de les muralles, carrers i cases de fa uns 2500 anys, i a la Vil•la Casals de Sant Salvador CESM (Centre d’Estudis Sinibald de Mas)
15: REUNIÓ De la COMISSIÓ ACBG 12h A LA POBLA DE MONTORNÈS
29 I 30: MARXA PER LES TERRES DEL GAIà "Marxa per la sostenibilitat ambiental i territorial del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre"

OCTUBRE
1: Possiblement comenci el nou curs del taller d’escriptura.
20: SEGONA ASSEMBLEA ANUAL A LES 11H A LA RIERA DE GAIÀ
27: VII Assemblea General de l’Entesa (EPM)