19.1.07

ALTERNATIVA 262


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM!
Aplaçada la reunió d’avui divendres a les 20h
DISSABTE A LES 12:30 a Muntanyans II per a decidir noves accions (12h pl- castell)

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat
http://ajbg.blogspot.com

2.- MUNTANYANS II
-Hem presentat un recurs a l’aprovació definitiva del pp Muntanyans II
“(...), en representació de l’entitat “Alternativa Baix Gaià” de Torredembarra, (...)
EXPOSA:
Que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 4779 (13-12-2006) publica l’edicte de 20 d’octubre de 2006, sobre un acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona referent al municipi de Torredembarra (pàg. 52367).
Que aquest acord es refereix a l’aprovació definitiva Pla Parcial 4b Muntanyans II de Torredembarra, promogut per Immobiliària Vegas del Guadaira, SL.
Que considerem que aquesta aprovació no té en compte que els terrenys afectats per Muntanyans II estan catalogats d’alt risc d’inundació, que actualment compleixen la funció de corredor biològic i que la construcció de centenars d’habitatges suposaria una greu pressió humana sobre l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans.
DEMANA
1.- Que es desestimi l’acord de construir als terrenys afectats pel Pla Parcial 4b Muntanyans II.
2.- Que serveixi aquest escrit presentat per Jordi Suñé Morales en representació d’Alternativa Baix Gaià com a recurs a l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, en relació al Pla Parcial 4b Platja Muntanyans II del terme municipal de Torredembarra, d’acord amb el que preveuen els articles 107.1, 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.
Vila de Torredembarra, 15 de gener de 2007
(...) En representació d’Alternativa Baix Gaià

Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya”

3.- MALA ATENCIÓ
Aquest Nadal hem recollit molts exemples de mala atenció a l’Ajuntament torrenc. Es tracta de gestions habituals que es tornen eternes, denúncies a la policia que no són ateses fins al cap de molt de temps, etc.

4.- ELS VERDS
Veieu la darrera resolució dels Verds al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

5.- PREU DE L’HABITATGE
Veieu un article molt interessant sobre el tema a http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

6.- AIGUA i RESIDUS
El dimecres 17 des de la regidoria de medi ambient vam portar a la Comissió d' Aigua, Residus i Energia la directora tècnica de l'empresa SECOMSA, S.L. (Serveis Comarcals Mediambientals, Cambrils) per a explicar la seva experiència.

7.- MEDI AMBIENT
El dia 15 des de la regidoria vam visitar les escoles per a proposar les noves activitats per enguany (hort, visites, reciclatge, etc).

8.- PEMU
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2223676

9.- SKATE
Les obres van endavant. Fase primera acabada.
Dimecres 17 des de la regidoria de joventut ens vam reunir amb els skaters (inauguració, funcionament, etc.)

10.- GRUP DE JOVES
El GJ es reuneix tots els dimarts a les 20h al Casal.

11.- CARRERÓ DE SANT ANTONI
Denúncia que hem entrat per registre:
“Jordi S (...)
EXPOSO:
Que al carreró de Sant Antoni número 25 s’ha tirat a terra la casa que hi havia per a construir-hi un bloc de pisos.
Que el carreró de Sant Antoni forma part del nucli antic de la Vila de Torredembarra.
Que les cases que donen al carrer esmentat conformen un conjunt que històricament han dibuixat un skline propi.
Que amb la destrucció continuada d’aquestes cases es perd un element del patrimoni que ha donat identitat a aquesta Vila durant molts anys.
Que el patrimoni arquitectònic que es destrueix sota les màquines excavadores és irrecuperable.
Que les noves edificacions que s’hi han construït (les que donen al carrer de la Muralla) són de dubtosa qualitat estètica i ètica.
Que la majoria de forces polítiques torrenques van votar a favor d’aturar les llicències d’obres al nucli antic fins que s’aprovi el seu PEMU, el qual ha de permetre un desenvolupament sostenible econòmic i social així com la conservació dels elements del patrimoni històric.
Que el 14 de novembre ja vaig denunciar, pel mateix canal que l’actual, la destrucció de tres antics portals del carrer Major i que no m’heu contestat la qual cosa suposa un atemptat a un dret democràtic, el dret a la informació de tot allò públic. Dret, per cert, que va costar molts anys d’aconseguir.
DEMANO:
1.- Saber si la destrucció del patrimoni històric del carreró de Sant Antoni, 25 s’ha fet amb permís municipal.
2.- Saber si l’aturada de llicències d’obres del nucli antic fins que s’aprovi el seu PEMU no afectava a la casa del carreró de Sant Antoni, 25.
3.- Saber quins elements del patrimoni de l’antiga casa esmentada es conservaran.
4.- Saber què es farà amb l’antic cub que ha quedat al descobert amb la destrucció de la casa.
5.- Saber quines línies arquitectòniques i estètiques s’imposaran a fi i efecte de no acabar de trencar del tot l’skiline del carrer.
6.- En cas que aquest tipus d’actuació, que suposa un dany irreversible pel patrimoni de la Torre i una impossibilitat d’explotar les seves potencialitats econòmiques i socials, hagi tingut el permís municipal corresponent, demano que les properes llicències d’obres facin respectar el patrimoni que dóna vida i identitat al nostre nucli antic.
Torredembarra, 16 de gener de 2007”

12.- MINIPAVELLÓ
“Amics El Carles em va fer arribar unes queixes sobre el minipavelló, i li vaig demanar a la Susanna Navarro si les podria respondre, doncs aquí teniu les respostes.
Fins aviat Cesc

-Benvolgut company,
A continuació et responc als teus dubtes que m'ha presentat:
1- Hi han tres pistes de minibàsquet, però una queda inutilitzada
per l'existència d'una porta (possible error de disseny): El projecte del Minipavelló era exactament com s'ha executat i allà s'hi ha hagut de fer una canasta especial que està en fabricació.
2- No es disposa d'aigua calenta: Hi ha la promesa de l'enginyer municipal de que entre aquesta setmana i la vinent quedarà resolta aquesta qüestió.
3- No es disposa d'enllumenat: Existeix un grup electrògen que dona
cobertura a aquesta necesitat fins que la companyia elèctrica instal•li el servei de llum definitivament.
4- No hi han vestidors ni equipaments: Hi han 4 vestidors, un d'home, un de dones i dos més reduïts per als arbitres. I d'equipaments hi han tres pistes de bàsquet transversals i una horitzontal, cinc canastes, un marcador electrònic, megafonia, magatzem per guardar material, gàbies per guardar les pilotes, el sistema elèctric està complert, aigua, sanitaris, rentamans, falten els miralls. Està encarregat el projecte d'insonorització del minipavelló, i dia a dia n'em subsanant les possibles deficiències que apareixen com a tota nova construcció.
5- No funcionen els lavabos: No tenien cap reclamació sobre aquesta qüestió, però em comprovat que funcionen correctament.
6- No hi ha cap sistema de ventilació: Inicialment no hi havia però
aproximadament fa mes i mig que es va solventar.
7- Hi han humitats a les parets de Pladur: Abans de la inauguració hi ha haver un escapament d'aigua que una vegada detectat i reparat ha quedat en perfecte estat.
8- No hi han bancs, i se'n utilitzen uns de cedits per l'IES: Els bancs estan sol•licitats des de mitjans de desembre però a efectes pressupostaris no es podran comprar fins que no sigui hàbil el nou pressupost 2007. Aproximadament creiem que en 15 dies ja tindrem el material (mateix cas que els penjadors).
9- Les cistelles que es fan servir són les de Baix-a-Mar, que ara s'ha quedat sense aquest material: No es cert, les cistelles són les que hi havien a Clarà pero provisionalment están al Minipavelló perquè les del Minipavelló estan en construcció. Les noves canastes van penjades al sostre de pavelló i tenen una fabricació especial.
10- En canvi a la UDT (Zona esportiva municipal) hi han cistelles de
metacrilat embalades: No en tenim coneixement d'aquest fet.
En honor a la veritat he dir que amb la secció de bàsquet se'ls va dir en quines condicions entregariem aquest minipavelló, però donat a les seves necessitats urgents, vaig creure convenient en la seva necessitat imperiosa de poder utilitzar les pistes cobertes i no la resta del Minipavelló, potser tenen raó les veus que últimament s'alçen per alguns carrers de la nostra població dient que aquest
nou equipament no està al 100%, i potser el meu error ha sigut precisament volguer fer un favor a la secció de bàsquet de la UDT i comprendre que fins ara estaven entrenant al aire lliure tans si feia fred com si plovia i en equipaments llogats en altres municipis amb els seus respectius lloguers i desplaçaments. "Mea culpa", (de bon rotllo). Espero que puguis trametre les meves respostes a les persones interessades i recordo que la nostra regidoria d'Esport, la de tots, està oberta sempre a totes les persones per a qualsevol dubte o suggeriment. Salut! com dieu vosaltres i els metges Cordialment,
Susanna N.”

13.- GAIÀ
-Podeu veure l’assistència i la feina feta a la convocatòria d’Altafulla http://www.participacio-conquesgaiafrancoli.net/altafulla

14.- RECOLLIDA D’OLI
A part de la ruta regular es posa a disposició de tothom un mòbil per a que et passin a recollir l’oli quan tu puguis: 617473492

ALTRES HERBES
1) AGENDA

19-21: festes de Sant Sebastià (Podeu trobar programes al cafè).
28: Plantada de Tamarius (GATA i GEPEC) a Muntanyans II. El punt de trobada és a Cal Bofill a les 9.30.
28: Homenatge als republicans enterrats a les fosses comunes de Vespella 12h Cementiri
Febrer
4: EXCURSIÓ L’Ampolla – L’Ametlla També organitzat per l’Associació Cultural Les Monges de Roda de Berà. Cal portar esmorzar i dinar. CESM
4: Visita guiada gratuïta sobre Petxines i altres restes marines. Punt de Trobada Cal Bofill. litoral@gepec.org
7: ABG A LA BIBLIO D’ALTAFULLA 20h
10: 9.30 h, VISITA GUIADA Al Museu Bíblic i a la Catedral de Tarragona. CESM
4 EXCURSIÓ als estrets d’Arnes. També organitzat per l’Associació Cultural Les Monges de Roda de Berà, Cal portar esmorzar i dinar
Del 19 al 22: dilluns a dijous De 19.00 a 22.00 h Cal Bofill, Sala Polivalent i Cosmobus CURSET D’ASTRONOMIA Continuació dels cursets d’iniciació anteriors A càrrec de monitors de la CAM (Caja de Ahorros de Alicante) i promogut pel Centre d’estudis Sinibald de Mas (CESM) CESM: inscripcions: 627 452 726
25: CALÇOTADA Cap a les 13:30h presentaríem públicament els candidats als mitjans de comunicació. a l’Auca.

2.- MOLT CURIÓS!!!!!

http://paz-digital.org/new/content/view/4083/9/

http://www.mir.es/DGPI/Partidos_Politicos_y_Financiacion/Registro_Partidos_Politicos/registro_partidos_politicos.html

Mireu on és l’adreça oficial del partit AGRUPACIÓ DEMOCRÀTICA TORRENCA! NO SERÀ UNA IMMOBILIÀRIA?


3.- http://www.gobmenorca.com/recursos/portciu_ca

4.- els ciclistes d’altafullen reciclen bicis velles per a fer solidaritat 651472240

5.- fundacio@lalternativa.info Podeu llegir el manifest a http://www.euia.cat/docs/manifest_llei_memoria.pdf