27.7.06

ALTERNATIVA 223


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “jornades de neteja de platges i sensibilització social que organitza el centre d'iniciatives ecològiques MEDITERRANIA per tal poder animar-vos i participar-hi. A Torredembarra es farà el dia 1 d'agost i es posarà una carpa informativa al costat de Cal Bofill.
Medi Ambient Cal Bofill. Centre d'activitats mediambientals Ajuntament de Torredembarra
Tel. 977 64 16 72 calbofill@ajtorredembarra.org”

3.- “Hola a tothom! AQUÍ SOTA US ADJUNTO UN LINK PER PODER VEURE EL DISSENY DE LA PUBLI. DELS DJ'S PLATJA. FINS ARA! Sa. http://www.ikernunez.com/platja.htm”

4.- “El ministeri descarta comprar els terrenys urbanitzables de Muntanyans II a Torredembarra
Negocia l'adquisició dels terrenys de Clarà Mar entre la via fèrria i el mar
XAVIER MIRÓ. Tarragona
El Ministeri de Medi Ambient descarta comprar els terrenys inclosos en el pla parcial Muntanyans II de Torredembarra, al qual Urbanisme ja ha donat el vistiplau perquè s'urbanitzi. Tot i que no ha volgut expressar una negativa clara i rotunda, Cristina Narbona deixa clar que el ministeri no pot abordar l'adquisició de finques costaneres ja qualificades d'urbanitzables perquè seria caríssim. (...)”

5.- Ahir dimecres vam reunió del ABG. Aquests són alguns dels temes que vam tractar:
-Carrer Antoni Roig. Demanarem que al ple del dijous s’aplaci l’aprovació de la peatonalització de cara a dialogar amb tots els ciutadans que han presentat al•legacions. Entre tots es pot millorar. Si igualment l’entren no votarem pas a favor.
-No estem d’acord en l’asfaltat de les zones verdes del c lleida i de Las Dunas ni en l’abandó de la zona verda de la malla XIII, ni en els arbres minúsculs (bonsais?) que s’hi van plantar.
-Hem aconseguit, de s de la regidoria d3 medi ambient subvencions per a plaques solars per al pavelló i per a fer un dipòsit d’aigües pluvials.
-Hem començat a redactar l’esborrany del programa electoral.
-Endavant amb el manifest de suport a l’ABG.
-Es convoca el I Fòrum Independentista del Baix Gaià de cara a després de l’11 de setembre amb dos punts de l’ordre del dia: 1) Balanç de la lluita independentista a la comarca en els darrers deu anys 2) Suport a les candidatures unitàries de l’ABG al Baix Gaià.
-L’ABG S’adhereix a les campanyes per la Pau al Líban i a Israel.
-Des de Joventut hem començat a distribuir el flayer sobre la III mostra de DJ.
-L’ajuntament no ha redactat el projecte de la Martineta. És vital.
-Muntanyans II: preparem nota de premsa.
-10 de setembre, botifarrada o soparet. Esperem a veure que decideix l’assemblea de joves i ho lliguem.
-Ha sortit el TDB 18.

ALTRES HERBES

1) Visites Guiades a la Platja Natural Els Muntanyans-Gorg 6 d'Agost: Visitat guiada: Cens de lliri de mar 3 de Setembre: Visita guiada: Mosquits i altres invertebrats Les visites guiades són gratuïtes i es realitzen cada primer diumenge de mes a les 9h del matí sortim des de Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. No cal apuntar-se prèviament

2.- 9 d’agost, dimecres Balanceig - cançó de bressol BALLMANETES és un projecte que pretén animar els pares a comunicar-se i a gaudir amb els seus fills a través de la música, moixaines, cantarelles, jocs rítmics, etc. Els pares aprenen junt amb els seus fills tot un seguit de recursos per estimular el llenguatge i enriquir la relació pares-fills. A càrrec de Montserrat Dulcet. Les sessions tindran lloc cada 2 dimecres, a les 11h a la Biblioplatja (Pg Colom 26). Biblioteca Municipal de Torredembarra
Consulteu les activitats de l'estiu al web: www.biblioteca.torredembarra.org

24.7.06

ALTERNATIVA 222


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) “Un dels temes que va sorgir a la darrera reunió de la Comissió d' Economia Municipal i Pressupostos Participatius era que ens calia formació. Hem rebut una oferta formativa del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya que ofereix un Programa de formació. Un dels cursos és sobre els Pressupostos Participatius. Per sol•licitar-ho només ens caldria garantir un mínim de 15 persones, intentariem que fós pel setembre. Ens aniria bé saber la vostra disponibilitat. Contingut del curs Quins àmbits pressupostaris són més idonis per promoure la participació ciutadana. Models de pressupost participatiu. Eines concretes per promoure la participació en el pressupost. Experiències Nombre d'hores 8 Medi Ambient Cal Bofill. Centre d'activitats mediambientals
Ajuntament de Torredembarra Tel. 977 64 16 72 calbofill@ajtorredembarra.org”

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Vandellòs i l'Hospitalet aprova l'ordenança de l'energia solar
R. R.. Vandellòs i l'Hospitalet L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va aprovar ahir definitivament l'ordenança solar municipal. Des d'ahir, el text afecta les llicències atorgades per a noves edificacions, rehabilitacions, reformes integrals i canvis d'usos. Obligarà a incorporar sistemes de captació i utilització d'energia solar tèrmica per produir aigua calenta sanitària i per escalfar les piscines. En el primer cas, només s'aplicarà a les edificacions en què sigui previsible una demanda energètica diària per escalfament d'aigua superior a 160 MJ. En el segon cas, a les piscines que tinguin un volum superior als 100 metres cúbics. Des de fa dos anys, el consistori promou la implantació d'aquests sistemes per mitjà de reduccions de l'import de la llicència. Amb aquesta iniciativa, Vandellòs segueix els passos de municipis com ara Altafulla, Torredembarra (...)”.

3.- Des de la regidoria de medi ambient hem distribuït un tríptic de la Generalitat i altres organismes sobre el reciclatge dels envasos. També s’ha distribuït un flayer on s’indica horari dels voluminosos, la poda i el lloc on estan ubicats el contenidors de reciclatge.

4.- DIJOUS A L’AUCA. Estem preparant la nova temporada de dijous a l’Auca. Serà de setembre a juny un cop al mes. Aquesta vegada el fil conductor serà Torredembarra. Estem buscant documentals, pelis i demés relacionades poc o molt amb la nostra vila. A veure si ens ajudeu.

5) 26 DE JULIOL: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.

6.- “El nou partit de l’ADMC ha editat una revista. Sense entrar a valorar-la només aclarir alguns errors que hi apareixen:
pàg. 5 Diuen que el president del Patronat de Turisme desmunta una eina de participació que funcionava. Això és fals: no funcionava, era un desastre i no desapareix si no que es renova.
Pàg. 8 Diu que els partits al govern porten molts anys. Això és fals. Aquí sempre havia manat CiU. L’ABG només fa tres anys que existeix, per exemple.
N’hi ha més però em fa mandra continuar.”

7.- FIRA ALTERNATIVA? Una de les propostes que hi ha damunt la taula de l’ABG de cara a la fira d’immobiliàries que es vol fer a Torredembarra, per tal de demostrar que una altra economia és possible, és la de fer una FIRA (paradetes, activitats....) ALTERNATIVA (productes ecològics, entitats, artesania, etc.).

8) PLÀNOL DE LA TORRE: Des de turisme s’ha editat una nova versió del plànol de la vila. Bon disseny, bona presentació,... però: La portada és una foto del bloc sense l’estelada (photoshop al poder!) i apareix una interessant zona verda entre els carrers Pere Romeu, del Pou i camí del Moro però que en realitat està ple de cases! Ai les permutes demés que no deixen fer els plànols com déu mana!

ALTRES HERBES

1) Visites Guiades a la Platja Natural Els Muntanyans-Gorg 6 d'Agost: Visitat guiada: Cens de lliri de mar 3 de Setembre: Visita guiada: Mosquits i altres invertebrats Les visites guiades són gratuïtes i es realitzen cada primer diumenge de mes a les 9h del matí sortim des de Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. No cal apuntar-se prèviament

2.- La revista trimestral i cultural de la Torre, La Sínia, ha estat inclosa dins la Base de dades de premsa local i comarcal de la Biblioteca Pública de Tarragona. Es pot consulrtar gratuïtament a http://cultura.gencat.net/bpt

El proper tema, centre d’interès, fil conductor de la Sínia (sortirà a l’octubre) serà la CONVIVÈNCIA. Podeu escriure des de qualsevol vessant (literària, lingüística, antropològica, històrica, visual, musical, etc.) sobre el tema. El consell de redacció s’encarregarà de trobar l’apartat que més s’adigui dins la revista al vostre escrit.

3.- El Gaià Folk torna a aparèixer al llibret “Tradifolk Calendari” distribuït per tot catalunya.

5.- “Des de la Plataforma "Salvem la Platja Llarga", es demana, juntament amb altres entitats, la creació del Parc Natural de les Terres del Gaià, del qual formaria part la platja Llarga de Tarragona.
www.moviments.net/platjallarga”

6.- http://usuaris.tinet.org/tgnapau

7.- EL TIMBAL: Estem preparant el número de setembre. Calen anuncis, articles (territori, cultura, anàlisi, reflexió, convocatòries, etc.). A veure si us animeu i fem un bon número.

8.- www.larieradegaia.cat/biblioteca

9.- www.gentdelaterra.org Mostra d’entitats de l’11 de setembre

10.- “ACTIVITATS PER A NADONS, PARES, MARES, AVIS, ÀVIES, TIETES...
26 de juliol, dimecres Nascuts per Llegir: com motivar la lectura. Recomanacions d’activitats i lectures per als més petits Xerrada col.loqui amb pares i mares sobre el projecte, els beneficis de la lectura i algunes recomanacions bibliogràfiques per als més petits. A càrrec de Meritxell Trullàs.
9 d’agost, dimecres Balanceig - cançó de bressol BALLMANETES és un projecte que pretén animar els pares a comunicar-se i a gaudir amb els seus fills a través de la música, moixaines, cantarelles, jocs rítmics, etc. Els pares aprenen junt amb els seus fills tot un seguit de recursos per estimular el llenguatge i enriquir la relació pares-fills. A més a més, aprenen a donar les primeres passes vers la construcció d’un univers creatiu, que més endavant s’anirà enriquint a través dels llibres, cd’s,
materials audiovisuals... A càrrec de Montserrat Dulcet. Les sessions tindran lloc cada 2 dimecres, a les 11h a la Biblioplatja (Pg Colom 26). Els assistents rebran targetes per descomptes en llibreria. www.nascutsperllegir.org
Atentament, A. M. Biblioteca Municipal de Torredembarra
Consulteu les activitats de l'estiu al web: www.biblioteca.torredembarra.org
Biblioplatja: de dilluns a diumenge, de 10 a 1 i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9.
Cada tarda activitats infantils de 7 a 8: "La volta al món en un estiu". Contacontes els divendres, taller de cuina els dimecres, concursos, etc. Reserveu plaça a: biblioplatja@torredembarra.org, o trucant al 977646294.
Adreceu qualsevol consulta a: biblioteca@torredembarra.org
c/ Muralla 16 43830 Torredembarra 977 643 175
Nou horari de la Biblioteca: els matins, de dimecres a dissabte de 10 a 1,
les tardes, de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a 2/4 de 9
Activitats mensuals: Club de Lectura, tertúlia l'últim dijous del mes, a les 21 h, a la Biblioplatja a l'estiu.”

11.- cassolada contra la guerra Plaça Sant Jaume, barcelona dijous 27 de juliol, 20h Aturem la massacre contra el poble palestí i la invasió al Líban!!! Convoquen: Comunitat Palestina a Catalunya, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Plataforma Aturem la Guerra, i moltes entitats més Adhesions: sodepau@sodepau.org o tel. 93 301 0171 • Més informació: www.aturemlaguerra.org

12.- www.11setembre.org

18.7.06

ALTERNATIVA 221


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Diuen que l’enxaneta dels Nois de la Torre està bé dins la gravetat. Està en observació i es preveu que es recuperi bé.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Torredembarra estrena un servei de recollida de cartró per als comerços EL PUNT. Torredembarra.
La regidoria de Medi Ambient de Torredembarra ha posat en marxa un servei de recollida de cartró per a grans productors de què es beneficiaran 167 comerços locals. El sistema nou, que estarà en període de prova durant sis mesos, comportarà que vigilants ambientals recullin tres cops per setmana el cartró que han acumulat els establiments per portar-lo a la planta de residus de Vilallonga del Camp. Amb aquest servei, es vol compensar les taxes altes d'escombraries que paguen els comerços “

3.- “Les zones humides protagonitzen una exposició de Mediterrània a la Torre EL PUNT. Torredembarra. Dilluns obrirà les portes al centre Cal Bofill de Torredembarra la mostra Les zones humides: espais d'aigua, espais de vida, que es podrà veure fins el pròxim 31 de juliol. L'exposició està organitzada per Mediterrània Centre d'Iniciatives Ecològiques i ofereix informació al visitant sobre els tipus de zones humides que existeixen, el procés de formació i la seva dinàmica. Entre d'altres, la mostra ofereix imatges del Delta de l'Ebre, la desembocadura del riu Gaià, els Salats i Muntanyans de Torredembarra, l'estany de Creixell i les Madrigueres del Vendrell.”

4.- “Un bus de Benestar promou el civisme als pobles de la costa
EL PUNT. Tarragona. El Departament de Benestar i Família de la Generalitat ha presentat el bus estiu cívic, que s'instal•larà a 16 municipis costaners des del 14 de juliol fins al 10 de setembre, per promoure la sensibilització cívica i social als municipis turístics de Catalunya. L'objectiu és posar a l'abast dels municipis una eina que ajudi a sensibilitzar i estimular els comportaments cívics com a base de la convivència pacífica i solidària, des del convenciment que la «bona convivència» contribueix positivament a un factor clau de l'economia del país i dels municipis, com ara el turisme. A la demarcació de Tarragona el bus pararà a Torredembarra (...)”

5) 26 DE JULIOL: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.

ALTRES HERBES

1.- http://milienspace.spaces.msn.com/ Un blog d’Altafulla molt divertit.

2.- www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1993118 “El portal de Padrines, el de la Bassa i un contrafort al carrer de Mañé i Flaquer són les restes que s'han conservat de la muralla de Torredembarra, construïda cap al segle XIII. Tot i la falta de documentació, que fa difícil establir una data exacta de l'enderrocament, els historiadors i arqueòlegs han pogut seguir la línia del mur, que envoltava el nucli antic de la vila, i que va acabar vinculat al castell edificat al segle XVI”

3.- “DIFONGUEU-HO A TOT AQUELL QUE CREGUEU QUE POT ESTAR INTERESSAT!!! Estem montant una assamblea de joves que vol extendre's al àmbit del Baix Gaià, que bo estarà vinculada a cap partit polític. Ara estem en procés de
creixement pel que fa a asistents i simpatizants, si estás interessat en participar no dubtis a venir a la porpera assamblea, on es començarà a parlar d'idees i objectius. De moment s'han decidit alguns linies de treball de forma provisional a la espera de que vingui més gent: Lluitarem per la cultura, per la llengua, per la igualtat de sexes, a favor de la natura, contra l'especulació i contra el racisme.
Si us interessa no dubteu a venir sense cap tipus de vergonya a la segona assemblea que erà el proper dijous a les 20:30h a l'auca (c/ santa rosalia nº5). I pel tema compromís no us preocupeu, com deia Karl Marx cadascú fará segons les seves posibilitats. ENDAVANT AMB LES ASSAMBLEESS DE JOVES!!!” P.

4.-“ II Mostra de Cinema documental sobre moviments humans -Cinema alternatiu i immigració en els 60's i 70's-, que tindrà lloc entre el 18 i el 27 de juliol a la nostra seu. Avinguda Portal de l'Àngel 42, 2n A.
www.fpereardiaca.org”

5.- “Hola, aquí tens el primer dels butlletins “El corriol” que vol ser el mitjà de comunicació de la secció del GEPEC-EdC que estem treballant des de les poblacions de Creixell, Roda i Torredembarra. S’enviarà cada quan els voluntaris que hi estan al darrere puguin, per la qual cosa restem oberts a rebre col•laboracions. Si vols rebre els que li seguiran només els rebràs si ens escrius un email demanant-ho expressament a l’adreça litoral@gepec.org . Un cop ja els comencis a rebre, en qualsevol moment podràs deixar-ho de rebre, simplement escrivint un altre email demanant de no rebre’l més. En qualsevol cas perdona’ns si no volies rebre ni tan sols el primer.”
EL CORRIOL N. 1
(...)
El passat 17 d'abril d'enguany, 2006, en Ferran Aguilar es va trobar un mosquiter comú anellat a un garatge del centre de Torredembarra. L'animal portava temps mort. Llegint els números AB1207 SEMBACH HELVETIA l'Institut Català d'Ornitologia ha pogut averiguar que es tracta d'un exemplar anellat el 28 de setembre del 2004 a Jona, St Gallen, Suïssa, amb una diferència de 897 km i 566 dies del punt d'anellament.
Dos camesllargues adults a l’estany del saler
El 12 de juliol varen ser localitzats dos adults de camesllargues a l’estany del Saler. Es desconeix si, com els anys anteriors, formen part d’individus nidificants! La troballa l’han realitzada el Jordi Vázquez i el Pere X. Albornà.
Visites Guiades a la Platja Natural Els Muntanyans-Gorg
6 d'Agost: Visitat guiada: Cens de lliri de mar
3 de Setembre: Visita guiada: Mosquits i altres invertebrats
Les visites guiades són gratuïtes i es realitzen cada primer diumenge de mes a les 9h del matí sortim des de Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals. No cal apuntar-se prèviament
(...)
Mai fins ara s’havia intentat confeccionar un llistat de les espècies d’artròpodes (insectes, aràcnids, etc.) de l’espai litoral compartit per Roda, Creixell i Torredembarra. A tal efecte l’Arnau Ribera i la Sandra Ortiz, dirigits pel Ramon Ferré, han començat un treball fotogràfic sistematitzat que intenta compilar el màxim nombre d’animals diferents. Amb les fotografies realitzades s’intenta determinar a quin grup (taxon) pertany fins al detall que els sigui possible. A ells s’han afegit, de moment, la Mireia Núñez, la Gemma Bembibre i el Pere Xavier Albornà. La fotografia d’aquesta magnífica eruga de Papilio machaon l’ha realitzada aquest últim. Així que ja sabeu, qui tingui una càmera de fotografies digital, ja pot començar a visitar l’espai -sense sortir dels itineraris marcats!- i fer tantes fotos com us sigui possible. Això si, heu d’anotar el lloc exacte on han estat fetes, la data, l’hora, etc. i enviar-les tant aviat pugueu a litoral@gepec.cat
S'han localitzat 45 punts de dispersió d'una planta invasora sudafricana a la costa torrenca.
La segona causa de pèrdua de biodiversitat al planeta Terra és la introducció d'espècies exòtiques en ambients que les hi són aliens. La planta anomenada popularment entre d'altres dits de bruixa, ungla de gat, ensems, patata frita, però11 adults, dos polls nous i un niu nou de corriol camanegre
El Pere X. Albornà i el Jordi Vázquez, han localitzat, el passat 12 de juliol, a l’estany del Saler 11 adults de corriol camanegre, dos pollets i un niu nou. Es dóna el cas que durant el mes de juny es va localitzar un niu a l’altre extrem de l’EIN i una posta reeixida també vora l’estany del saler, per la qual cosa podem parlar d’entre 3 i 4 postes realitzades, de moment, a l’EIN enguany. Del niu localitzat a l’altre exetrem tant podria ser que hagués desaparegut menjat per animals o per espoli dels ous per part de persones, com podrien haver-se desplaçat els polls fins l’estany del Saler. El cas és que enacra som lluny de la trentena de nius localitzables als anys 80. Caldrà estar-hi amatents.
Dossiers i activitats didàctics per al curs 2006-2007
Na Gemma Tort i la Maria Femenias, amb l’assistència del David Martí, l’Arnau Ribera i en Ramon Ferré, han confeccionat uns dossiers didàctics, la primera versió dels quals es pot consultar a la web www.gepec.cat/muntanyans . Aquests van dirigits a l’escola infantil (parvulari), cicles mitjà i superior de primària i a ESO. Les famílies i les escoles poden realitzar la visita pel seu compte sempre que no surtin dels itineraris marcats, tanmateix, també s'han ofert tant la realització dels treballs previs com de camp a tots els centres de les comarques meridionals de Catalunya per si estiguessin interessats en contractar-los.
Necessitem pis!
Tenim tot un seguit de persones que, en cas de trobar-los un lloc per dormir a Torredembarra, vindrien a treballar de voluntaris o a fer les pràctiques. Tenim sol•licituds no només dels Països Catalans (Benidorm), sinó també de més enllà (Austria, França). Fins no aconseguir cap allotjament gratuït o molt econòmic a Torredembarra, no els podrem oferir de venir a treballar unes setmanes amb nosaltres. Si algú vol col•laborar a trobar i buscar cap allotjament pels propers mesos, que es posi en contacte amb nosaltres a l'adreça email litoral@gepec.cat o bé truqui i deixi missatge al 977645260.
L'Alexandra, una voluntària fins el mes de novembre
L'Alexandra Nitsch treballa cinc dies a la setmana col•laborant en moltes i diferents tasques amb un entusiasme que s'encomana. Procedeix d'Alemanya tot i que ella viu a França. Els seus estudis i experiència són al camp del secretariat de direcció d'empreses i és entre nosaltres gràcies al programa European Volunteer Service (SVE) per un total de sis mesos
Plataforma Salvem els Muntanyans
El problema encara no està resolt, el Conseller de Política Terriorial i Obres públiques ha près la decisió sense nous informes. La zona continua sent inundable i el corredor que quedarà és inútil. L'impacte que causaran les 550 vivendes serà nefast per l'espai natural. Si vols ajudar imprimeix el full de signatures i el manifest i fes-los córrer. Per a més informació envieu un correu a salvemmuntanyans@yahoo.es. El 15 de novembre marxa
GEPEC-Ecologistes de Catalunya
Cal Bofill, Centre d'Activitats Mediambientals / Pg Colom, 50 • 43830 Torredembarra
Tel 977 64 16 72 litoral@gepec.org http://muntanyans.gepec.org
S'han localitzat 45 punts de dispersió d'una planta invasora sudafricana a la costa torrenca.
La segona causa de pèrdua de biodiversitat al planeta Terra és la introducció d'espècies exòtiques en ambients que les hi són aliens. La planta anomenada popularment entre d'altres dits de bruixa, ungla de gat, ensems, patata frita, (...)”

14.7.06

ALTERNATIVA 220


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ ....... BONA FESTA MAJOR!

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- Al taulell de l’ajuntament hem deixat flayers de medi ambient sobre la contaminació lumínica. http://mediambient/gencat.net.

3.- Hem fet arribar a Obres i Serveis la petició dels pagesos d’arreglar el camí de la rasa (del ratxet al roman del sabre) i la sortida a la carretera, que està plena de malesa i no es veu res.

4) “El Ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar ahir la moció, presentada per ICV, que recolza el treball del Departament de Medi Ambient i del Ministerio de Medio Ambiente per adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra
Els grups comarcals d'ICV, ERC, PP i CIU, van donar suport a la moció, entenent com a positiu el fet que es pugui evitar el desenvolupament d'aquest Pla Parcial en zona inundable. El PSC, seguint el criteri adoptat per el partit socialista de Torredembarra, va abstenir-se, argumentant "manca d'informació", "que l'empres té uns drets adquirits", "temor que l'economia municipal de Torredembarra es vegi afectada"...
Moció
ANTECEDENTS DE FET
Atès que els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II de Torredembarra es l’únic connector biològic que queda a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans, garantint la connexió del litoral amb els espais de l’interior.
Atès que el desenvolupament urbanístic del Pla Parcial Muntanyans II pot dificultar, encara més, la correcta protecció de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans, augment de la pressió humana, fort impacte visual i l’eliminació de l’únic connector biològic que li queda.
Atesa la voluntat expressada en el plenari de l’Ajuntament de Torredembarra de preservar els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II, per poder-los incorporar a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans.
Atès l’interès d’adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II per part del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i de l’inici de tramitació per que el Ministerio de Medio Ambiente acceptés la proposta d’adquirir els terrenys afectats.
Atesa la voluntat del Ministerio de Medio Ambiente d’adquirir els terrenys afectats, per el Pla Parcial Muntanyans II.
EL PLE DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS ACORDA:
PRIMER – Recolzar el treball del Departament de Medi Ambient i Habitatge i del Ministerio de Medio Ambiente per poder adquirir els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II.
SEGON – Demanar que els terrenys afectats per el Pla Parcial Muntanyans II siguin inclosos a l’Espai d’Interès Natural Muntanyans.
TERCER – Comunicar aquest acord a l’Ajuntament de Torredembarra, al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Medio Ambiente del Govern Central.
Juliol de 2006”

5) 26 DE JULIOL: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.

ALTRES HERBES

1.- “Comença el programa d'activitats destinat als infants del Tarragonès
EL PUNT.. Tarragona.El Consell Comarcal del Tarragonès i els municipis de la comarca, en col•laboració amb l'Obra Social Caixa Sabadell, han organitzat des de juliol fins a setembre un ampli programa d'activitats per als infants del Tarragonès. Aquest divendres es farà a Torredembarra (...)”

2.- “Dolors Comas anuncia que no es presentarà Ò.M.. Tarragona L'únic representant tarragoní d'ICV-EUiA al Parlament, la diputada Dolors Comas, va anunciar ahir que no tornarà a encapçalar la llista ecosocialista per Tarragona i que dóna per finalitzat el seu cicle a la cambra catalana, després de dues legislatures. El 1999 va integrar la llista conjunta de PSC-CpC i ICV, de la qual va ocupar el número 5 i va resultar-ne escollida, i el 2003, en ser cap de llista d'ICV, va fer seu l'únic escó que va aconseguir la formació a la demarcació. «Ja tenia decidit que no m'hi estaria més de dues legislatures i sento que he complert un paper i un cicle polític», va manifestar Comas, que va advocar per cedir el testimoni a altres persones per afrontar un cicle electoral que, amb vista als interessos del seu partit, considera que presenta millors condicions que mai. Comas, això sí, va assegurar que no es retira de la política i va anunciar que participarà activament en la campanya. De fet, va recordar el seu paper parlamentari en la lluita contra el transvasament de l'Ebre o en la implicació en casos com els d'Enron a Móra la Nova o els Muntanyans a Torredembarra (...)”

3) El bloc del toni G. “http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6115”

4) “Queda convocada la Comissió de Comunicació pel proper dimarts 18 de juliol de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’ Ajuntament. CMST (...)”

5) Tenim previst fer la presentació del llibre amb els testimonis dels "Peatons de la història del Baix Llobregat", inicialment pel 4 de novembre.”. En aquest llibre hi haurà un capítol sobre Numen Mestre.

6) “Ja podeu consultar el nou Dragabales, el butlletí del Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera
Editorial el Batec: Volta el món, torna al Born Article : La Diablada del Carnaval d'Oruro , per professor Max Harris Universitat Wisconsin-Madison (Un ball de diables amb parlaments a Bolívia) Opinió: la religiositat popular per Pau Plana Parés Notícies: Festa Major la Riera, Exposició de les falles d'hivern, Un nou llibre sobre diables Contraportada : Video-Clip Ho trobareu a: http://usuarios.lycos.es/diablesriera/draga060706/editorial.htm
Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera www.balldediables.org

7) “Festa del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra 14, 15 i 16 de juliol del 2006
www.grallers.cat/festamajor”

11.7.06

ALTERNATIVA 219

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

De cara a les eleccions municipals del mes de maig la candidatura de l’ABG tornarà a repetir la fórmula de les darreres eleccions basada en una agrupació d’electors unitària, formada per veïns i veïnes de la Torre, de diferents àmbits i sensibilitats amb el suport de diversos col•lectius.

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “He vist que la Fe s'ha interessat per la proposada de via verda del Gaià. Fa uns anys enrere, que des d'Ardenya, i inclús des del Catllar era relativament molt fàcil arribar a Tamarit en bici. Tot va ser un aiguat, i el camí per la llera es va fer impracticable per la barrera que suposen els cunadells. Es va degradar molt i amb els anys ningú s'ha preocupat per fer el més mínim manteniment. És una llàstima perquè no costaria gaire refer-lo i a l'hora ser molt respectuós amb el medi. Insisteixo que una bona proposta per preservar el paisatge és precisament donar-li un us social perquè la gent se'l faci seu i el reclami.
(...)
Personalment, he estat llegint amb interès el Butlletí del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. Tant de bo tirés endavant amb empenta. És una experiència innovadora a la comarca i que li desitjo molta corda. Espero que cada vegada tingui més i més pes en les decisions municipals. Com a capital comarcal, Torredembarra, hauria de fer l'esforç d'integrar i anar generant escola per a tot el Baix Gaià en aquest sentit. Els criteris de selecció dels seus membres (els desconec) però seria una bona pensada incloure a qualsevol persona interessada de la nostra comarca sentimental en el Consell Municipal de Sostenibilitat. En municipis com el meu, guanyaríem 10 o 15 anys de gent que aniria agafant experiència en aquest sentit tot esperant canvis en les sensibilitats dels nostres ajuntaments. Torredembarra es podria constituir, si adopta aquesta línia, en Escola de Sostenibilitat del Baix Gaià. És una idea ambiciosa, políticament difícil, però alhora molt necessària.
(...) A reveure X.”

3.- “Confirmar que, en tot el procés d'al.legacions al POUM, només hi ha un estudi de transports fet per la Generalitat en el que es suggeria rehabilitat la via com a by-pass de mercaderies. L'equip de govern actual només va demanar que es complementessin dades que aclaríssin tipus de mercaderies i la periodicitat d'aquest transport.

Comentar-te que, s'ha endegat un nou període d'al.legacions de durada 1 mes a partir del 4 de juliol (data de l'anunci al BOP) una vegada aprovades les resolucions a les al.legacions presentades amb anterioritat. Per tant, està en exposició pública el projecte de Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la Reira-Ardenya. Si sabessis com obtenir el CD amb tota la documentació, fes-m'ho saber. El projecte es un totxo de paperassa que és inhumà haver de consultar només en les dependències del propi ajuntament. Visca els ajuntaments legitimats i plenament democràtics en els que vivim! A mi m'agradaria tornar a participar i presentar nova bateria d'al.legacions, però no m'imagino tenir que fer la feina dret, de qualsevol manera, amb limitació horària, etc.....

Espero que la notícia sigui del vostre interès, espero els teus comentaris.

X.
Un altre POUM la Riera-Ardenya és imprescindible”

4) S’ha presentat una nova candidatura independent de cara a les properes municipals. Curiositats: tenen una estètica-logo semblant a l’ADMC, hi ha un antic membre del VUT, el seu portaveu es dedica a l’especulació i les immobiliàries, volen un ajuntament participatiu i cap dels seus portaveus participa en cap espai de participació municipal (CMST, etc).

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JULIOL

Tots els dies festius i caps de setmana, als matins, de 10 a 14 Punt d’informació sobre l’EIN
Restarà obert de 10 a 14 h a Cal Bofill i al migdia es faran 2 projeccions de l’audiovisual “Els Muntanyans l’última platja” Tots els dissabtes al matí: Casal infantil dels Muntanyans
977 641 672, litoral@gepec.org Cal Bofill Centre d’Activitats Mediambientals
12: 20h Sala Plens Presentació de la nova etapa de la Sínia
13: 19:30h Ple Municipal
14: Vigília festa del Quadre
15: Festa Major. 20h Homenatge al graller Vericat
16: castells 18h
18: a Creixell (1 d’agost a la Torre) X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL INSCRIPCIons Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”
Fins 9 de juliol 19.00 a 21.00 h EXPOSICIÓ La pesca tradicional a Catalunya Cal Bofill CESM
21: 20h al c/ Sant Jaume, 15 de Creixell ( casc antic del poble ) s`inaugurarà una exposició de pintura TRIDIMENSIONAL, NAÏF I FOTOGRÀFICA de la nostre benvolguda companya ROSALIA SOLÉ.
21: 11.00 h Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726
26: ASSEMBLEA MENSUAL OBERTA DE L’ABG. 22h al Cafè.
28: 20.00 h Cal Bofill CONFERENCIA CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo A càrrec d’Antonio Díaz

6) PREGUNTA SOBRE L’SKATE PARK: “HOLA SOMOS EL GRUPO DE SKATERS DE TORREDEMBARRA EN ESPERA DE SAVER PARA CUANDO NOS LO VAN A HACER YA QUE LLEVAN MUCHO TIEMPO DICIENDO QUE NOS LO VAN A HACER Y QUE ANTES DE VERANO IVAN A EMPEZAR LAS OBRAS I POR LO KE VEMOS ESTAMOS MUY DECEPCIONADOS EN KE NO ALLAN EXO NADA PARA UN DEPORTE QUE PUEDE CREAR INFLUENCIA EN LA GENTE JOVEN,ES ALGO MUY IMPORTANTE PARA ESTE PUEBLO LLEVAMOS MUCHOS AÑOS ESPERANDO ELMOMENTO Y AHORA QUE ESTA APROVADO NOSOTROS NO VEMOS QUE ALLA MOVIMIENTO NI NOTICIAS ASI QUE SI SAVEIS ALGO NO TARDEIS EN AVISARNOS MUXAS GRACIAS POR ESCUCHAR Y AYUDARNOS. UN SALUDO SKATERS TORREDEMBARRA!!!!” B.

RESPOSTA: Saludos Borja i resto d'Skaters! El proyecto se aprovó. Después passó por la regidoría de urbanismo. Lo aprovaron. Redactaron la cláusulas para hacer un concurso público. Se aprovaron. Se ha abierto el plazo para que se presenten las empresas que quieran optar a ganar el concurso para hacer la obras. Todo legal i transparente pero muuuuuy lento! Es increible. Hace años que el ayuntamiento estaba paralizado y ahora hay overbuquing de trabajo. Además ya sabes como trabajan en el ayuntamiento... Es endémico en todos los ayuntamientos. Nos estamos impacientando y nos hemos planteado plegar muchas veces. La gente nos pide que no disistamos i sigamos dando la vara. Necesitamos vuestro apoyo, vuestra rabia, vuestra crítica, vuestra caña i la de todos. Sinó plegamos, que nos gusta más estar en el bar o en el sofá.
A ver si tenemos suerte i antes de acabar el año vemos hecho realidad nuestros sueños (skate park, pavelló, mini pavelló, biblioteca, etc).
Saludos y estamos en contacto. J. de l'Alternativa”

RECORDS A TOTS ELS SKATERS DES D’AQUÍ!

7) “Comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius pel proper dimarts 11 de juliol de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’Ajuntament de Torredembarra.”

8) “Comença la II Jornada Intercultural de Torredembarra
EL PUNT.. Torredembarra La II Jornada Intercultural de Torredembarra, organitzada per les regidories de Cooperació i Esport i l'Asociación Catalana de Iberoamericanos Unidos de Torredembarra (ACIU), (...)”
9) El País ens va anomenar el 2003: www.amics21.com/pladeponent/foro//messages/1163.html

10) “Proposta per recuperar la connexió ferroviària entre els pobles del Baix Gaià La millora de les comunicacions és una de les reivindicacions dels municipis del Baix Gaià que cada cop pren més força. Si fa poc les deu poblacions es van unir per crear el plànol promocional “Costa Daurada, un passeig pel Baix Gaià” a iniciativa del Patronat Municipal de Turisme, ara el nostre Ajuntament ha donat suport una iniciativa d’Altafulla per obrir el tram de ferrocarril exclusivament per a passatgers de la línia interior, ara en desús, entre Perafort i Sant Vicenç de Calders. L’acord es va prendre per unanimitat en el ple del 8 de juny (...).” Tret de torredembarra.org.

ALTRES HERBES
1) A l’octubre hi ha la IV Edició del Gaià Folk. Totes les revistes i entitats que vulgueu un escrit a mida per al vostre butlletí el podeu demanar ja a: contacte@gaiafolk.org
2) La imprempta LLoveres ha reeditat els goigs a Santa Rosalia del segle XVII. Es van reproduir en un programa de festes dels anys 70 (s. XX). Ara n’ha fet una tirada limitada que ven al seu local al preu de 4 eurios.
3) “Exhumació de 25 soldats republicans a Vespella
C. FILELLA. Vespella de Gaià Després de tres anys de treball, l'historiador penedesenc Àngel Archilla acaba de concloure una investigació històrica al voltant de l'exhumació de 26 soldats republicans en plena dictadura franquista, a Vespella de Gaià. (...)” Del PUNT
4) “La Torre homenatjarà el graller Eduard Vericat, impulsor de la colla local EL PUNT.. Torredembarra. La cercavila del foc i el ball de festa major seran els actes més destacats de la programació que Torredembarra encetarà divendres amb motiu de la Festa del Quadre de Santa Rosalia, que s'allargarà durant tot el cap de setmana. La cercavila infantil a dos quarts de vuit del vespre, el berenar popular amb pa, vi i sucre a dos quarts de nou i la primera semifinal del II Concurs Baix Gaià Sound (…)”

5.7.06

ALTERNATIVA 218


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Diumenge 9 de juliol a les 18h berenar-sopar de la candidatura de Torredembarra de l’Alternativa. Cal que confirmeu la vostra assistència abans de divendres a la nit a l’Auca. Preu: 10 euros.

0) L’ABG va PRESENTAr LA PROPOSTA PER A MANCOMUNAR ELS SERVEIS DEL BAIX GAIÀ a la Nou. Va sortir al Diari de Tarragona el diumenge i el dilluns. La presentació es va fer al Casal perquè el regidor de CiU que ens havia d’obrir la sala es va “oblidar” de nosaltres. Més informació al telèfon 696363328 o al nostre correu electrònic alternativabg@gmail.com

1.- http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

2.- “Les activitats són gratuïtes i no cal inscriure’s.
Tots els dies festius i caps de setmana, als matins, de 10 a 14
Punt d’informació sobre l’EIN (Espai Interès Natural)
Restarà obert de 10 a 14 h a Cal Bofill i al migdia es faran 2 projeccions de l’audiovisual “Els Muntanyans l’última platja”
Tots els dissabtes al matí
Casal infantil dels Muntanyans
Es tracta d’un programa al voltant de la natura de l’espai natural obert a totes les nenes i els nens interessats en els animals.
8 a 12 anys
Per més informació sobre les activitats a Torredembarra:
Tel 977 641 672, litoral@gepec.org o a Cal Bofill Centre d’Activitats Mediambientals (entre el barri de Baix a Mar i el Club Marítim de Torredembarra, a l’extrem nord-est del passeig marítim) Tots els dies de 10 a 14 hores. http://www.gepec.org/muntanyans”
Jordi

3.- “Ahir hi va haver la presa de possessió dels nous membres de la Junta de Govern del Patronat Municipal de Turisme: A part del Regidor Maurici de Turisme que presideix el Patronat, vàrem entrar pel PSC la Susanna, per ERC el Gerard, pel GIT el Pijuan, per l'ABG jo mateix, per CiU el Joan Girol, pel VUT el Siscu Ortiz, i Finalment pel PP l'Anna Marín (que no va assistir per estar de vacances). La previsió era de reunió tranquil•la però hi va haver algun cop de mar.
El primer tema important després de la constitució va ser el tema del trenet turístic, el pressupost de despesa era de 29.000€, segons varen informar es va organitzar un concurs on s'hi van presentar cinc empreses, però finalment va ser declarat desert, per manca d'ajust a les condicions proposades. De fet va ser providencial ja que la proposta que jo portava era de cancelar el projecte per clara competència al servei de bus municipal. Hauríem de prendre nota per proposar no transferir aquest fons al Patronat de Turisme des de l'Ajuntament i estudiar amb aquest estalvi, més una nova aportació, crear una nova línia de bus cara al proper any, per a poder distribuir millor els itineraris i horaris.
El següent tema va ser la presentació de la Guia d'activitats turístiques. Aquestes són coses que el Regidor té sota la seva responsabilitat però en dóna compte al Patronat. Vaig fer notar la quantitat d'actes netament culturals, realitzats sense la coordinació amb el Patronat de Cultura. Hi va haver un inesperat debat sobre aquest tema i el tècnic va comentar que seria una bona idea la col•laboració i coordinació d'activitats entre els Patronats de Cultura i Turisme. En aquest mateix punt vaig criticar l'absència del català en la programació cinematogràfica programada íntegrament en castellà. Aquí es va produir una agre discussió per part de l’actual VUT, Siscu O. Em vaig mostrar inflexible i tots els membres van estar d'acord en intentar introduïr el programacions futures pel•lícules en català o doblades al català. L'últim tema va ser donar compte de les contractacions temporals d'informadors turístics i coordinador esportiu. Vàrem quedar que les reunions tindrien caràcter mensual, ens veurem l'últim dilluns de mes, per no col•lidir amb altres reunions ja previstes. Propera trobada: 31 de juliol a les 8 del vespre.”
C. M.

5) CALENDARI (en majúscules les activitats de l’ABG o activitats on participem)

JULIOL
7-8: Jornades interculturals
8: Sortida al Teatre. platja de L’alger de L’Ametlla de Mar . ”La Filla del Mar “ .
reserves : 977.64.07.08 Nus.
9: Sopar d’estiu de l’ABG-Torredembarra
12: 20h Sala Plens Presentació de la nova etapa de la Sínia
13: 19:30h Ple Municipal
14: Vigília festa del Quadre
15: Festa Major. 20h Homenatge al graller Vericat
16: castells 18h
18: a Creixell (1 d’agost a la Torre) X JORNADES DE NETEJA DE PLATGES MEDITERRàNIA i SENSIBILITZACIó SOCIAL INSCRIPCIons Mediterrània-CIE Tel. 977 55 13 00 educa@mediterrania-cie.org”
Fins 9 de juliol 19.00 a 21.00 h EXPOSICIÓ La pesca tradicional a Catalunya Cal Bofill CESM
21: 11.00 h Edifici Capitania, Port de Torredembarra VISITA GUIADA
Port de Torredembarra. CESM iNSCRIPCIÖ: 627 452 726
28: 20.00 h Cal Bofill CONFERENCIA CACTUS: Qué son y qué no son. Origen. Diversidad. Usos. Cultivo A càrrec d’Antonio Díaz

&.- II Trobada Trobada de CUP-Vilafranca (8 de juliol) www.cupvila.org Salutacions des del baix gaià!

7.- L’informe de Greenpeace (amplíssima difusió als mitjans) avala les tesis a favor de no construir a Muntanyans II.

8.- Ja són al carrer els darrers Fulls de la Torre i d’Altafulla. Els podeu recollir a l’Auca.

9.- Dilluns presentem una moció al Consell Comarcal a favor de salvar Muntanyans II.

ALTRES HERBES

1) “ToöO.............us trameto l'enllaç al web del GEPEC on podeu baixar-vos les alegacions presentades a la Xarxa Natura 2000 respecte les comarques de TGN.....................................a viam si cola alguna cosa!!!
http://www.gepec.org/ftp/XN20002.pdf”

3) “AGENDA XXL FREELIFE SESSIONS 9 DE JULIO. DOMINGO 17h. EN SALA APOLO Rap: ZATU (sfdk) + RAPSUSKLEI + HAZHE + OSE (panzers) + CHOJIN
+ DR. LONCHO + FUETHEFIRST + ERIK B + METRO & SOYEZ + SIKO +
GENIOS DE LA CACHIMBA DJ's: KUTTIN MONKEYS + DJ DESTRO Graffiti: ASTRO + MAKER+ SACKE + RONWE+ HECK Break: NONAMEDS CREW 15€>
FRE
ELIFE.jpg> ENTRADAS ANTICIPADAS EN: Bunker, AllStars OFERTA ESPECIAL LIMITADA EN: www.atrapalo.com

4) “Marxa per la via verda del Baix Gaià" Diumenge, 19 de Novembre a les 10 del matí, a l'estació de tren de la Pobla de Montornès. Itinerari entre l'estació de tren de la Pobla de Montornès i
els 10 ponts de la Riera de Gaià.

5) “El DARP i l'IEC estan classificant els sòls de Catalunya.
http://www.iecat.net/mapasols/Ca/Inici.asp” Ju.

6) Al Pla d'Equipaments Culturals 2005-2007 es contempla la construcció del teatre auditori de Torredembarra per 819.445,68 i algunes actuacions al Casino de Roda.

7) “Algú parlava de desestimar lo de la Via Verda, no us desamineu l'hem de reconvertir com jo fa temps que proposo en ruta verda paral•lela. En referència a lo de la ruta del Gaià completament d'acord (de fet volia fer un article sobre el tema). L'exemple és la ruta del Ter que a més nosaltres podríem connectar amb la ruta del Cister. Des de El Catllar fins a Tamarit ja existeix, de fet existeix tota la ruta (jo la he fet) des de Santa coloma fins a Tamarit.” Salut Fè.

8) “Concentració urgent per Palestina Aquest divendres, 7 de juliol, 19.30h, Plaça St. Jaume Difoneu àmpliament, si-us-plau! Convoquen: Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Plataforma Aturem la Guerra... (veure llista abaix) Es llegirà el Comunicat i es farà un lectura de poemes. També s’han convocat concentracions locals, el mateix divendres, a diverses poblacions arreu de Catalunya, com Sitges, Vilanova, Sant Pere de Ribes …Es poden enviar adhesions al comunicat a sodepau@sodepau.org (ENVIEM L’ADHESIÓ DE L’ABG? JA TARDEM)

9) “Hola companys-es, el proper día 21 de juliol de 2006 i a las 20:00h al carrer Sant Jaume, 15 de Creixell ( casc antic del poble ) s`inaugurarà una exposició de pintura TRIDIMENSIONAL, NAÏF I FOTOGRÀFICA de la nostre benvolguda companya ROSALIA SOLÉ.
Esteu tots invitats per a gaudir d´aquesta obra única.
La companya ROSALIA SOLÉ, va tenir el honor de exposar a una de las d`art mes importants de Canadà i últimament a París.
Us esperem a tots, no hi falteu, quedareu molt gratificats amb aquesta obra única. Salut per a tots. A.” Creixell.