17.11.06

ALTERNATIVA 251


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
DISSABTE 18 A LES 12H PERMANENT
DIUMENGE 19 MARXA PER LA VIA VERDA!!!!!!!! 10h Antiga estació de tren. 12h 10 ponts de La Riera de Gaià

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- RIU GAIÀ
“ToöO...................................sàpigueu que ja vaig plantejar la qüestió de considerar el Baix Gaià en la reunió del dijous 9 d’octubre “d'informar i crear espais de debat i consulta entorn la Directiva Marc de l'Aigua i l'IMPRESS”, però resulta que ja tenen configurada l'àrea de referència -conca del Francolí i Gaià de forma conjunta i estrictament-, i me sembla que serà difícil de modificar-ho per tal d'incloure el Baix Gaià :-(
“ToöO.............................guaiteu l'adjunt (el Podeu demanar responent aquest CORREU), val la pena, observeu que la zona 11 del mapa no s'avé a la nostra estratègia per les Terres del Gaià: és una pena que aquesta planificació de conca no resulti pas "sinèrgica" per assollir la seva protecció integral!!!.....................sapigueu que estic preparant ja un plànol de referència amb l'àmbit dels Espais d'Especial Interès Eco-històric de la Marca de les Terres del Gaià, de forma que poguem tenir una primera referència orientativa dels territoris que cal defensar i esgrimir en els diversos forums o compareixences que van succeïnt-se!¡!” T.

3.- ALTAFULLA
“Us adjuntem nota de premsa convocatòria de la Jornada que tindrà lloc
aquest dissabte al saló de Plens. La importància de la jornada és pel fet que es tracta d'una jornada que ha de fixar i debatre les posicions d'ABG sobre urbanisme i model que volem per Altafulla de cara a les properes eleccions de 2007.
NOTA DE PREMSA
EL MODEL D’ALTAFULLA A DEBAT
Acte obert amb la participació de l’ex-conseller SALVADOR MILÀ
L’Alternativa Baix Gaià-EPM (ABG), d’Altafulla organitza aquest dissabte una jornada amb el lema “Altafulla, un lloc per a viure” en la que es debatrà quin és el model d’Altafulla que s’ha de plantejar des de l’Ajuntament, especialment pel que fa referència a quin tipus de creixement urbanístic cal apostar, tenint en compte que només dos anys després d’aprovar-se el POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, ja s’han executat o iniciat més del 70 per cent de les edificacions previstes en la vigència de 10 anys del POUM. L’urbanisme com element primordial que condiciona el model de població, els serveis i infraestructures que cal donar, el seu finançament o la
protecció del territori, seran aspectes que es tractaran aquest DISSABTE 18 de NOVEMBRE a les 6 de la tarda a la sala de sessions de l’Ajuntament d’ALTAFULLA amb les intervencions del diputat d’ICV-EUiA i ex-conseller de medi ambient i habitatge SALVADOR MILÀ i dels dos regidors d’ABG, FÈLIX ALONSO i ROBERT ACEÑA. Unes intervencions que es completaran amb la participació dels assistents a aquest acte obert al conjunt de la població. ALTAFULLA, UN LLOC PER A VIURE DISSABTE 18 NOVEMBRE 18h SALA DE PLENS AJUNTAMENT D’ALTAFULLA”

4.- VIA VERDA
Manquen 41 hores per l’inici de la marxa.
Ens acaba d’entrevistar Catalunya Ràdio.
El Lluís ha enviat a la premsa el comunicat.
L’Àlex l’ha reenviat a tothom.


5.- MUNTANYANS II
L’Assemblea de Joves del Baix Gaià organitza una campanya contra l’especulació centrada en muntanyans II. El diumenge 26 es fa un dinar a l’espai.
Ja tenim a l’Auca les banderoles pels balcons.
Hem estat l’única candidatura que hem votat contra la reparcelació del PP Muntanyans II.

ALTRES HERBES

1) AGENDA
17: 21h "La princesa clave de sol y el ruiseñor” Presentació del llibre de pedagogia musical d’Enriqueta i Consuelo Colomer Francés. 22h “Lletres de Mozart” Contacontes per a adults inspirats en la vida i obra del geni. A càrrec de Carles Alcoy, narrador, amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat.
18: Debat “Quin model de poble vols per Altafulla? ABG
18: Tarda, gimcana pel Baix Gaià organitzada des d’Altafulla.
19: Marxa per la Via Verda
24: Homenatge a l’Agustí d’Altafulla Ràdio al Museum Cafè 23:30h
26:Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.

Desembre
3: Excursió de Roda a Salomó CESM+LES MONGES tel. 627452726
3: 9h Visita guiada gratuïta sobre Baix a Mar, la cultura de la mar. Punt de Trobada Cal Bofill
3: a les 7 del vespre CONCENTRACIÓ davant de l’Ajuntament de Tarragona. També hi haurà grallers i timbalers. Platja Llarga
10: Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726

2.- “Benvolguts contertulianos/nes: Després de quasibé un any d´aturada tècnica dels sopars-tertúlia, una pausa sempre va bé, reprenem el costum d´anar-nos veient a la Fonda amb motiu d´algun S-T o Exposició. Ara ha sortit l´oportunitat de portar a La Riera de Gaià la presentació d´un llibre editat pel Centre d´Estudis Altafullencs i que es va presentar a principis d´aquest mes a Altafulla. Per aquest motiu hem pensat dedicar el 25è. Sopar-Tertúlia per parlar d´aquest llibre i amb el seus autors. El llibre es titula "Els documents del Baix Gaià a Salamanca" i els autors són Isidre Virgili i Xavier Fernández José.(ambdós periodistes). En aquest sopar hi assistirà només Isidre Virgili i la presentació del tertuliano anirà a càrrec del Maria Porter, presidenta del centre d´Estudis Altafullencs. L´exposició del tema es centrarà al voltant dels "Documents de La Riera de Gaià a l´Arxiu de Salamanca" i comptarà amb l´assistència de dos dels testimonis orals rierencs que van ser entrevistats pels autors per l´el.laboració del llibre, la Rosa Magrinyà i el Pere Suñé. El dia triat és dissabte 25 de Novembre a les 21:15h a la Fonda Riera que és a l carrer Sant Antoni n. 11. Per fer les reserves heu de trucar al tel. 977. 655057 (matins) o al 977. 655118 (vespres). El preu del sopar és de 16 euros. El Menú del sopar: Cassoleta de gratinat de bacallà. Llangonissa amb fesols fregits, enciam en romesco i bolets. Gelat de torró de xixona amb xocolata negra calenta. Pa,aigua, vi, café, tallat o infusió. Esperem que l´oferta sigui prou temptadora i us animeu a venir... Ens veiem....”