3.11.06

ALTERNATIVA 248


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
DISSABTE 4 A LES 12H PERMANENT
DIMECRES 8 A LES 21:30H ASSEMBLEA

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://india.blocat.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- CABAL ECOLÒGIC!
ALGÚ POT ANAR A AQUESTA REUNIÓ?:
“ Benvolguts i benvolgudes, Des de l'Agència Catalana de l'Aigua, amb la col.laboració de la
Direcció General de Participació Ciutadana, estem engegant un procés participatiu amb la finalitat d'informar i crear espais de debat i consulta entorn la Directiva Marc de l'Aigua i l'IMPRESS (document sobre els impactes
i les pressions a les aigües continentals i costaneres) i per l'establiment de grups de treball del que seran els futurs Consells de Conca . Aquest, és un procés que enguany s'inicia a l'Alt Ter i al Gaià i Francolí amb la voluntat d'arribar a tot el territori d'aquí al 2009. Des de la Unitat de Participació volem organitzar una sessió
informativa sobre aquests processos sobre els quals les vostres entitats tindran un paper clau. La finalitat d'aquesta reunió-trobada és poder-vos presentar aquestes propostes alhora d'obrir un espai on contribuïu amb idees
i suggeriments perquè el procés pugui arribar al màxim d'entitats i persones possible.
La data per la trobada és el proper dijous dia 9 de novembre a les 18,00h a la Sala de Pliques de ACA, a Provença 260. Si esteu interessats en assistir-hi, cal que ens confirmeu la vostra assistència abans del proper dia 6 de novembre, al 93 567 28 00 o bé per correu electrònic a la següent adreça: acaparticipacio@gencat.net
Esperem trobar-vos el proper dia 9 i que participeu activament en aquesta iniciativa. Salutacions Unitat de Participació i Concertació Social de l'Agència Catalana de l'Aigua Tel. 93 5672800 Agència Catalana de l'Aigua
C/ Provença, nº 204-208, 7ª planta 08036 BARCELONA “

3.- VILA DEL MORO
L’Ajuntament ha signat un conveni de 5 anys amb la URV per a fer excavacions.

4.- CARTA D’OPINIÓ
“La via verda, una aposta de futur

El Baix Gaià s’està posant les piles. De fet, és un moment que no ens podem distreure. Tinguem en compte els fenòmens d’expansió de l’àrea metropolitana (extensió de l’àrea d’influència de Barcelona) i els de la globalització (ciutats difuses que ocupen tot el territori, mobilitat). I no oblidem les pretensions de creixement de Tarragona i de tots els municipis, que continuen basant els seus ingressos a base de concedir llicències de construcció. No badem. No podem tenir un territori com si fos un jardí. Però sí que podem diversificar l’economia i fer-nos un lloc al món. La recuperació del riu Gaià és prioritària. L’etiqueta turística pròpia impulsada per tots els regidors de turisme de la comarca, un èxit. L’ampliació de les zones protegides dins el paraigües de la Xarxa Natura 2000, un pas endavant. L’estudi “Territori i societat al Baix Gaià”, una eina. Ara, a més, diverses entitats, estan proposant un altre pas. Veient les experiències d’altres indrets com la Terra Alta, les entitats plantegen la possibilitat de convertir l’antiga via de tren Roda de Berà-Reus en una via verda. Aquesta via es troba en desús des de fa anys des de La Pobla de Montornès fins a Reus. El tram que va de La Pobla fins de Roda de Berà ha desaparegut per la construcció d’un ramal del TGV.

Una via verda és un instrument que serveix per donar una utilitat ecològica, saludable i turística a les vies de tren que ja no s’utilitzen. Les despeses per condicionar el recorregut són minses, ja que els terrenys són propietat de l’Estat i estan aplanats. Cal treure les vies, arranjar el camí i senyalitzar la ruta. A partir d’aquí la comarca disposaria d’un espai per a caminar i anar amb bicicleta únic al Camp de Tarragona. Seria una oportunitat per conèixer el patrimoni arquitectònic, històric i natural. També una oportunitat per revitalitzar l’economia i el turisme. Si valorem aquests aspectes creurem de veritat en la necessitat de preservar el paisatge. Per tot això, per reclamar la via verda i conèixer el territori, aquestes entitats han convocat una marxa de cara al 19 de novembre.” J.s.m.

4.- OKUPACIÓ VIA PÚBLICA ENTITATS
Les ordenances del 2007 han recollit la proposta que les entitats sense ànim de lucre no hagin de pagar per ocupar la via pública quan posen paradetes o altres.


5.- AMPLIACIÓ PORT
El butlletí del Consell de Sostenibilitat (CMST) informa de la proposta d’ampliació i del rebuig que ha provocat a Torredembarra.

6.- INVERSIONS A MUNTANYANS
S’han enllestit les inversions previstes a l’EIN (arranjament del camí de Creixell a la bomba de l’ACA i senyalització dels itineraris.

7.- RECOLLIDA DE CARTRÓ COMERCIAL
S’estan recollint més de 400 kg diaris. L’any vinent una persona discapacitada entrarà a treballar al projecte.

8.- ORGÀNIC
La Generalitat ha concedit a la regidoria de medi ambient una subvenció per la recollida de l’orgànic de cara al 2007.

9.- CAL BOFILL
La regidoria de Medi Ambient ha presentat la proposta a l’ICAEN per convertir Cal Bofill en un edifici ecològicament sostenible.

10.- CASES ECOEFICIENTS
Els vigilants ambientals han visitat 200 cases per enquestar els veïns sobre els usos de l’aigua. A tots se’ls ha informat de diferents mesures d’estalvi d’aigua. Ara es valorarà quins habitatges poden passar a la prova pilot per a crear una xarxa de cases ecoeficients.

11.- +RECICLATGE
Hem tornat a reclamar des de la regidoria de medi ambient que el Consell Comarcal (és qui gestiona el reciclatge a Torredembarra) posi més illes de contenidors.

ALTRES HERBES

1) AGENDA
4: REGIDORIA DE JOVENTUT + GrUP JOVES + PIJ Passatge del Terror al Patronat Antoni Roig. 18h-21h i 22h-1h
4: Presentació del llibre sobre els papers de Salamanca i el Baix Gaià a Altafulla (Centre Estudis)
4: Presentació a Cornellà un llibre amb un capítol sobre nUMEN Mestre.
5: 9h Visita guiada gratuïta sobre Fotografia de Natura. Punt de Trobada Cal Bofill,
5: Excursió a Prades Centre Estudis Sinibald de Mas (CESM) tel. 627452726
8: Conferència sobre Etiopia a la SALA DE PLENS DE L’AJUNTAMENT.20h.
9: Ple municipal
18: Debat “Quin model de poble vols per Altafulla? ABG
19: Marxa per la Via Verda
Desembre
3: Excursió de Roda a Salomó CESM+LES MONGES tel. 627452726
3: 9h Visita guiada gratuïta sobre Baix a Mar, la cultura de la mar. Punt de Trobada Cal Bofill
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726

2) “Tenemos que hacernos oir, todos juntos somos mas fuertes! RAZÓN: Despues de la primera sentada por una vivienda digna se han convocado muchas otras,todas ellas desorganizadas y disgregadas en unas pocas ciudades. Este es un problema a nivel nacional, es por eso que se convova una Macro-Manifestación, no una macro-sentada, para el SABADO 23 DE DICIEMBRE A LAS 17:00 HORAS, se convoca con tanta antelación para que se difunda lo máximo posible, se ruega a todo el que reciba este mensaje que lo difunda de todas las formas que se le ocurran, panfletos, mails, foros de internet, cartas a los medios de comunicación, a todo tipo de asociaciones...”

3) “Hola a la Plataforma des de la Plataforma!Vindrà Manu Chao o no vindrà al CONCERT de DISSABTE???? Qui ho sap??? Ningú no ho sap. Si no ve serà perquè està una mica cansat de ser “Manu Chao”, i d’unes quantes gires molt intenses i recents per diferents parts del món. Si ve, serà perquè, ya ho va dir a la seva amiga Anouk (vocalista d’un grup que sí que ve, Fu Fü Aï, on també hi ha gent de Mano Negra) que li agradaria ficar una ma per la platja natural. Adjuntem el cartell, que fa por però sí que es impactant, ens ho ha fet un dissenyador amic. Si podeu imprimiu uns quants, encara que sigui en DINA4,
i els enganxeu als postres bars, botigues, llocs de feina o on volgueu. El CONCERT Comença a les 21 h. i és a la Sala Golfus (Port Esportiu de Tarragona). Entrada 6 euros. US ESPEREM ¡! Altres activitats que es preveuen i ja tenen data: DIUMENGE 12 de novembre a les 12 del migdia el poble d’ARGILAGA ens farà entrega en un petit acte públic on tindrem fins i tot grallers i timbalers de les firmes a favor de conservar la Platja Llarga de la pràctica totalitat del poble. Hi haurà un vermouth. DIUMENGES 26 de novembre i 10 de desembre: Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya. I el més IMPORTANT: DIUMENGE 3 de desembre a les 7 del vespre CONCENTRACIÓ davant de l’Ajuntament de Tarragona. També hi haurà grallers i timbalers. És important que hi sigueu. La Platja Llarga encara es pot salvar, però cal mostrar que som moltes i molts.
Salut i força a totes i tots!”

4) “Bones! Aquà sota teniu tota l'explicació de l'activitat de biketrial al Port de Torredembarra on busquen gent jove per a treballar de controladors/es.
Em contesteu a aquest mail o em dieu alguna cosa els/les que esteu interessats/des, ok! Fins ara! Sandra ----- Original Message -----
To: pij@torredembarra.org

Hola Sandra soc el Angel B .... t'explico el que necessitaria per al dia 12 de Novembre.
El diumenge 12 de Novembre fem la final del Campionat de Tarragona, al Port de Torredembarra.
Necessitaria entre 8 o 10 persones ( majors de 15 anys a ser possible!!) per fer de controladors, que haurien de: Diumenge dia 12 de novembre, estar al Port a les 8.45 del mati per fel-si l'explicació de controlador i posar-los al seu lloc, donal-si l'esmorzar, etcetcetc.. La competició durarà fins les 13.30 o 14hores, i els hi donarem:
Esmorzar (entrepa i beguda), una samarreta del club udt Biketrial, 15 € al finalitzar la prova i potser algun regalet més .”

5) “Benvolguts i Benvolgudes, Queda convocada la Comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius pel proper dimecres 8 de novembre de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’Ajuntament de Torredembarra. ORDRE DEL DIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de l’11 d’octubre de 2006. 2. Valoració del curs de formació. 3. Donar comptes de la proposta de pressupostos per al 2007 presentada a la Permanent. 4. Pressupostos 2008. Precs i preguntes.

6) http://www.todoscontraelcanon.es/

7) “Ep, encara ets a temps de participar en el concurs del Pica Lletres, de lletrejar paraules en català. Vine aquest divendres 3 de novembre a les 7 de la tarda a la biblioteca! Juga i diverteix-te en català! Atentament, Ana M Directora de la Biblioteca Municipal de Torredembarra www.biblioteca.torredembarra.org c/ Muralla 16, 43830 Torredembarra 977 643 175 Nou horari: els matins, de dimecres a dissabte de 10 a 1, les tardes, de dilluns a divendres de 4 a 8. Horari de la Biblioplatja a l'hivern: de dimecres a dissabte de 10 a 13h i de dimecres a divendres de 16 a 19h. Sessions de formació d'usuaris: biblioplatja@torredembarra.org, 977646294.”