15.11.06

ALTERNATIVA 250


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
DISSABTE 18 A LES 12H PERMANENT
DIUMENGE 19 MARXA PER LA VIA VERDA!!!!!!!! 10h Antiga estació de tren. 12h 10 ponts de La Riera de Gaià

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- ASSEMBLEA 8/XI/2006
-Interviu publica un mapa de les urbanitzacions polèmiques de l’Estat i surt Muntanyans II.
-Projecte de aparcament soterrat i gestió zones blaves: Estem en contra que s’ampliïn les zones blaves, l’informe dels carrers és incorrecte.
-CONCURS DE L’AIGUA: proposarem que sigui un equip de la universitat qui avaluï les propostes. Hem avaluat el plec de clàusules. Volem recollida d’aigües pluvials, trams a les factures, separar les factures d’aigua i residus.
-RESIDUS: Hem denunciat l’actual contracte de recollida i s’obre el procés per a fer un concurs públic. De nou proposarem que avaluïn les propostes un equip universitari. Volem que s’unifiquin les recollides de RSU i reciclatge,.
-Nois de la Torre. Hem proposat que el 2007 s’estudiï la possibilitat de convertir cal Canterer en la seva nova seu.
-Jornades amb uRV i Unió de Pagesos de cara al gener. Polítiques d’aigua al camp.
-Via verda: marxa i contactes amb altres consellers comarcals.
-Comissió electoral: Enric, Pep, Jordi P. i Jordi S.
-Èxit del Passatge del terror.

3.- RIU GAIÀ
“Jordi S M
Membre d’Alternativa Baix Gaià
tel 977_____
c/________
43830 Torredembarra

Núria M N
Tècnica de Participació i Concertació Social
nmorral@gencat.net
tl. 93 5672800
Agència Catalana de l'Aigua
C/ Provença, nº 204-208, 7ª planta
08036 BARCELONA

Benvolguda,
He estat parlant amb participants de la reunió del dijous 9 d’octubre que vau fer per tal “d'informar i crear espais de debat i consulta entorn la Directiva Marc de l'Aigua i l'IMPRESS”. Al ser dia laborable no vaig poder venir però felicito la iniciativa i l’esforç participatiu del projecte. Tanmateix, la informació m’ha arribat i puc seguir el procés.
Fa més de 10 anys que formo part de la Coordinadora Salvem el Gaià, participant en desenes d’activitats, plantades d’arbres, dinars, sopars, excursions i demés. Des de Torredembarra he participat en tasques de conscienciació ciutadana i reivindicatives.
També voldria fer avinent que el tram final del riu Gaià és un dels trets principals que defineixen la comarca o la subcomarca del Baix Gaià. En aquests pobles es comparteixen serveis, festivals culturals i entitats. Pots trobar més informació d’aquest aspecte al web http://viaverdabaixgaia.blogspot.com. Després d’anys de viure d’esquenes al riu hi ha una opinió majoritària a favor de recuperar el riu i els valors de sostenibilitat que això comporta.
És per això que voldria demanar que s’inclogués en el procés participatiu de la conca del Gaià a tots els municipis i nuclis que formen el Baix Gaià (Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, La Nou de Gaià, La Pobla de Montornès, Salomó, Vespella de Gaià, Renau, El Catllar, La Riera de Gaià + els nuclis de Ferran, Ardenya, Virgili).
Agraït per l’atenció,
Jordi S M
Torredembarra, 10 de novembre de 2006”

RESPOSTA:
“Benvolgut Jordi,

moltes gràcies per les teves paraules i aportacions.
T'he inclòs a la base de dades i comptem amb tu per les sessions. Properament en rebreu més informació.

Referent als suggeriments que fas sobre la inclusió dels municipis, és bo que ens ho facis saber, aquestes consideracions sempre són enriquidores i des d'aquí se'ns escapen. Ara per ara no et puc assegurar res, però si que ho parlarem.

De nou moltes gràcies i estem en contacte.

Fins aviat.
Núria M i N
Tècnica de Participació i Concertació Social
nmorral@gencat.net

4.- LA FONT
“Veïns i ajuntament decideixen descartar el trasllat de la font del nucli antic de Torredembarra El consistori aprova les noves clàusules de la gestió de l'aigua i el clavegueram AZAHARA P. Torredembarra La font de la plaça de la Font de Torredembarra finalment es quedarà al lloc actual. Així ho han acordat el consistori i els veïns, setmanes després que s'iniciessin les obres de conversió en àrea per a vianants de la plaça i el carrer Antoni Roig. Durant el ple ordinari celebrat ahir, l'alcalde es va comprometre també a aprovar un nou pla de finançament un cop es rebi la documentació de totes les subvencions aconseguides, i que suposaran, a la pràctica, una reducció de les contribucions especials. L'única de les subvencions que encara falta per oficialitzar és la nova remesa procedent del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), per un import de 150.000 euros. (...)

5.- PROCÉS DE PAU
Una representació de l’Alternativa Baix Gaià va assistir dissabte 11 de novembre a la manifestació de Bilbo a favor del procés de pau.

6.- VIA VERDA
-L’Aquí ens ha publicat l’escrit “No badem” (veieu http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ )
-Dimecres 15 de novembre a 13:10h entrevista sobre la marxa de diumenge 19.
-Dimarts 14 notícia al Diari de Tarragona

7.- ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES
(...) “Aquest projecte forma part del procés de descentralització de les EOI que va iniciar el Departament d'Educació ara fa dos cursos amb l'objectiu d'evitar ampliar amb multitud de grups les escoles grans i fer més curts els desplaçaments dels estudiants que tenen més possibilitats de quedar-se a cursar idiomes en l seu municipi o en ciutats més properes. Hi ha altres localitats de la demarcació de Tarragona com Cambrils, Torredembarra o Vila-seca que també han mostrat la seva predisposició a oferir instal•lacions per obrir una seu de l'EOI.”
8.- MUNTANYANS II
L’Assemblea de Joves del Baix Gaià organitza una campanya contra l’especulació centrada en muntanyans II. El diumenge 26 es fa un dinar a l’espai.

9.- CARRER MAJOR
“ Jordi S M, que visc al carrer , de Torredembarra, amb el DNI , amb el telèfon ,
EXPOSO:
Que al carrer Major, a les cases número 22 i número 24, així com l’edifici recentment remodelat de just al davant, han destruït parcialment l’arcada antiga del portal d’entrada. Que aquests elements arquitectònics formen part del patrimoni històric de la nostra Vila. Que el carrer Major ha patit diverses actuacions urbanístiques i arquitectòniques que fan perillar el seu skyline i són de dubtosa qualitat.
DEMANO:
1.- Saber si la destrucció parcial de les antigues arcades dels portals d’entrada de les cases número 22, número 24 i la que hi ha just al davant (que encara està en obres) del carrer Major s’ha fet amb el permís municipal.
2.- En cas que s’hagi fet sense permís que s’exigeixi la seva reposició.
3.- En cas que aquest tipus d’actuació, que suposen un dany irreversible pel patrimoni de la Torre i una impossibilitat d’explotar les seves potencialitats econòmiques i socials, hagi tingut el permís municipal corresponent, demano que les properes llicències d’obres facin respectar el patrimoni que dóna vida i identitat al nostre nucli antic.
Torredembarra, 14 de novembre de 2006 “

ALTRES HERBES

1) AGENDA
17: 21h "La princesa clave de sol y el ruiseñor” Presentació del llibre de pedagogia musical d’Enriqueta i Consuelo Colomer Francés. 22h “Lletres de Mozart” Contacontes per a adults inspirats en la vida i obra del geni. A càrrec de Carles Alcoy, narrador, amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat.
18: Debat “Quin model de poble vols per Altafulla? ABG
19: Marxa per la Via Verda
24: Homenatge a l’Agustí d’Altafulla Ràdio al Museum Cafè 23:30h
26:Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.

Desembre
3: Excursió de Roda a Salomó CESM+LES MONGES tel. 627452726
3: 9h Visita guiada gratuïta sobre Baix a Mar, la cultura de la mar. Punt de Trobada Cal Bofill
3: a les 7 del vespre CONCENTRACIÓ davant de l’Ajuntament de Tarragona. També hi haurà grallers i timbalers. Platja Llarga
10: Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726

2) Cal que les entitats us registreu a Participació Ciutadana (si no ho heu fet ja).


3) “Adhereix-te >>>>aquí www.cementirinuclearno.tk”